Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک آسیب‌شناس و تحلیلگر مسایل اجتماعی روز سه شنبه در باره تاثیرات کاهش اعتماد عمومی به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: از منظر رفتارشناسی می توان درمورد کاهش و تضییع اعتماد اجتماعی دلایل متعددی برشمرد.

مجید ابهری افزود: به عنوان مثال تعهد برخی والدین به فرزندان و فقدان عمل بدان و دروغ و انکار در مقابل چشم فرزندان به طور حتم اعتماد در خانواده را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: عدم تحقق برخی وعده‌ها توسط دولتمردان و بیان برخی اخبار کذب نیز بر کاهش اعتماد اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین عوامل مشارکت مردمی اثرگذار است.

به گفته ابهری، امروز این اعتماد در جامعه ایران باید به عنوان عامل اصلی جلب مشارکت های مردمی در مسائل متعدد از جمله حوادث و مخاطرات طبیعی مد نظر قرار گیرد.

این رفتار شناس خاطرنشان کرد: انتشار اخبار کذب و توسعه و گسترش آن در فضای مجازی هم از علل اصلی کاهش اعتماد اجتماعی محسوب می شود.

ابهری افزود: همچنین بروز برخی حوادث ناگوار در کشور اعتماد جامعه به سازمان‌های امدادی را کاهش می‌دهد و صدمه اساسی این امر را آسیب دیدگان سیل و زلزله متحمل می شوند.

وی در خصوص تبعات کاهش اعتماد اجتماعی نیز اظهار داشت: اعتماد به عنوان یکی از محورهای اصلی رفتار اجتماعی موجب تحکیم روابط خانوادگی، اجتماعی، انسانی و اقتصادی در جامعه می شود.

این آسیب‌شناس یادآور شد: در سال‌های گذشته داد و ستد بدون مبادله برخی اوراق همچون چک و سفته انجام می‌گرفت و تعهدات مستحکم بود اما اکنون این اعتماد رنگ باخته است.

ابهری افزود: برخی آسیب‌های اجتماعی امروز نیز ناشی از تضعیف اعتماد اجتماعی است، برگشت چک و ساقط شدن قدرت قانونی چک از مصداق های بارز این تضعیف است.

وی با تاکید بر این مهم که باید به دوران طلایی اعتماد بازگشت، ادامه داد: بی اعتمادی سبب افت اساسی زوال اخلاق در جامعه است و بر این اساس دولتمردان، صاحبنظران و متخصصان علوم انسانی باید اعتماد اجتماعی را بازیابند.

به گفته ابهری دولت مردان باید فضایی فراهم آورند که جامعه به گفته‌ها و نظرات آنها اعتماد کند؛ تا بتوان کشوری امن و آرام پدید آورد.

برچسب‌ها آسیب های اجتماعی اعتماد اجتماعی سرمایه اجتماعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی اعتماد اجتماعی سرمایه اجتماعی آسیب های اجتماعی اعتماد اجتماعی سرمایه اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۰۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین،مطالعه‌ای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان می‌دهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کم‌شنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده می‌کنند پایین‌تر است.

تسنیم در خبری نوشت:نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کم‌شنوایی می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبه‌رشد که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آن‌ها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسی‌ها ارتباط واضحی بین شدت کم‌شنوایی و زوال عقل در آن‌ها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکت‌کنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکت‌کننده کم‌شنوا که از سمعک استفاده می‌کردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.

چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کم‌شنوایی و زوال عقل است، اضافه می‌کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899246

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان
  • کاهش آسیب های اجتماعی با حضور در یادواره شهدا
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با راه‌اندازی مراکز آموزش شهروندی
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند
  • تغییر اعتماد جامعه به اقشار مختلف