Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از بابل، دکتر سید حسن عابدی فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه خیلی از محصولات مکمل های بدنسازی حاوی استروئیدهای آنابولیک( هورمونهای مردانه) هستند که روی برچسب محصول ذکر نشده است، گفت: استروئیدهای مصنوعی، ساختارهای ترکیبی مشابه به هورمون‌های جنسی تستسترون مردانه دارند، ولی پژوهش‌ها نشان داده آسیب کبد، تومورهای سرطانی، طاسی زودهنگام و کوچک شدن بیضه‌ها، عقیم‌سازی غیرقابل برگشت و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از عوارض جانبی بسیار ناخوشایند آن می باشد.

دکتر عابدی افزود: گاهی پزشکان ممکن است هورمون‌های آنابولیک را برای مردانی که دچار بیماری‌های همانند کم خونی هستند، تجویز کنند، اما این مواد دارویی به افراد معمولی توصیه نمی‌شوند. متاسفانه عده‌ای از افراد بدون توجه به این توصیه و بدون نظر پزشک، برای عضله سازی از استروئیدهای آنابولیک استفاده می کنند.

فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان این نکته که در قفسه‌ی مکمل‌ها در فروشگاه‌ها پُر از پودرها و قرص‌هایی است که بعنوان کمک به عضله سازی تبلیغ می شوند، این در حالی است که مصرف کنندگان آن دچار مشکلات کبدی مانند یرقان، زردی چشم‌ها ، پوست، درد معده و ... می شوند، بیان داشت: هنگامی که ورزشکاران با عوارضی همچون زرد شدن رنگ پوست و خارش شدید و ادرار تیره رنگ مواجه شدند سریعا مصرف مکمل ها را قطع کرده و به پزشک مراجعه نمایند، در غیراینصورت با خطر مرگ روبرو خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف کنندگان مکمل های بدنسازی در رده های سنی ۱۹ تا ۳۴ سالگی هستند خواهان نظارت بیشتر خانواده ها و مسئولین مربوطه شد و گفت: در برخی بیمارستان های بزرگ تقریبا هر ماه ۲ تا ۳ بیمار به دلیل خارش شدید و ابتلا به یرقان به ما مراجعه می کنند که بعد از بررسی مشخص می شود این افراد از مکمل هایی که بیشتر از گروه به اصطلاح بی ضرر هستند استفاده کرده اند که در نتیجه اثرات نامطلوبی بر کبد آنها گذاشته و دچار کلستاز شده اند.

 وی با بیان این نکته که تطابقی بین هولوگرام این محصولات و مواد داخل آنها وجود ندارد، افزود: آنچه بیشتر نگران کننده است این نکته می باشد که افراد غیر مرتبط و سودجو با نام مربی، حجم وسیعی از محصولات را به ورزشکاران می فروشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: متاسفانه در برخی موارد مشکلات کبدی این افراد بهبود یافتنی نیست و تا آخر عمر فرد را درگیر می کند و اغلب افراد کاندید پیوند کبد می شوند و بعضا اگر سلامت این افراد نیز برگشت پذیر باشد ۲ تا ۳ سال درگیر بیماری خواهند بود و تبدیل به آدم های ضعیف و آسیب پذیر خواهند شد.

دکتر سید حسن عابدی گفت: متاسفانه بعضی مربیان و مسئولان باشگاه های بدنسازی بیشتر از اینکه به ورزش کردن و سلامت ورزشکاران اهمیت دهند توصیه به مصرف پودرهای پروتئینی و هورمونی می کنند که اغلب برچسب غیر هرمونی دارند و مصرف آن مشکلات جدی برای سلامت جوانانی که برای تناسب اندام مراجعه می کنند بوجود می آورد.

فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بابل با تاکید بر این نکته که ما مصرف هیچ نوع دارو و مکمل و هورمونی را برای زیبایی اندام توصیه نمی کنیم، بیان داشت: مصرف مکمل ها با نظارت مستقیم پزشک مرتبط و فقط برای ورزشکاران حرفه ای پذیرفته شده و سایر ورزشکاران با تغذیه سالم به هدف متناسب می رسند.

46

کد خبر 1344371

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان مازندران سلامت پیوند کبد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۱۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو که تبلیغاتش در اینستاگرام زیاد است

به گزارش خبرآنلاین، روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای از دستور جمع‌آوری فراورده مکمل تقویتی رشد موی PHYTO خبر داد.

ایسنا در خبری نوشت: روابط عمومی سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر، از مردم خواست در صورت مشاهده این فرآورده در سطح عرضه که براساس اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان فاقد مجوز می‌باشد، از خرید آن خودداری نموده و در صورت مشاهده، موضوع را با معاونت های غذا و دارو مطرح کنند تا نسبت به جمع آوری آن اقدام لازم مقتضی به عمل آید.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899537

دیگر خبرها

  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • کریستیانو رونالدوی کوچک؛ انتقاد ماریو گومز از بدنسازی و تغییرات عضلات مسوت اوزیل!
  • دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو که تبلیغاتش در اینستاگرام زیاد است
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند
  • گردهمایی هماهنگ‌کنندگان اهدای عضو کشور در بیمارستان فرهیختگان
  • دمنوشی که موجب جلوگیری از اضافه وزن می‌شود
  • تشدید نظارتهای صنفی درچهارمحال و بختیاری