Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت خارجه روسیه در واکنش به ادعای نماینده آمریکا در امور ایران، به مقامات واشنگتن توصیه کرد به جای صحبت غیر واقع بینانه از "استانداردهای سازمان ملل" که در اصل درخواست‌های خود آنهاست، نگران اعتبار خود در عرصه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بنابر گزارش روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به سخنان "برایان هوک" نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با انتشار بیانیه‌ای، تاکید کرد که جامعه بین المللی نقض شروط برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران از سوی آمریکا را غیرقابل قبول می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت خارجه روسیه به ایالات متحده توصیه کرده است که به جای صحبت کردن غیرواقع بینانه از "استانداردهای سازمان ملل" نگران اعتبار از دست رفته خود در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای باشند.

در تاریخ 17 ژانویه (27 دی ماه)، هوک از وجود "استانداردهای سازمان ملل" خبر داد که گویا ایران با پرداختن به غنی سازی اورانیوم آنها را نقض کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: «جامعه بین الملل از نقض فاحش برجام و قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل که این سند را مورد تایید قرار داده از سوی طرف آمریکایی راضی نبوده و چنین موضع گیری را غیرقابل قبول می‌داند. به جای رؤیای غیر واقعی "استانداردهای سازمان ملل" برای الگوهای آمریکایی، همتایان ما در ایالات متحده باید به طور جدی نگران اعتبار بین المللی از دست رفته خود در عرصه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بوده و از گمراه کردن جامعه جهانی دست بردارند و فوراً از رعایت کامل تعهدات خویش در چارچوب برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت در این باره اطمینان حاصل کنند.»

در این سند یادآوری شده است: «پیمان عدم گسترش هسته‌ای به تمامی کشورهای امضاء کننده این توافقنامه حق داشتن و توسعه توان هسته‌ای مسالمت آمیز را داده و هیچ محدودیتی در این زمینه برای کشورهای غیر هسته‌ای قائل نشده و فقط یک شرط در این زمینه وجود دارد: کلیه اقدامات باید برای اهداف صلح آمیز صورت گرفته و توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی کنترل شوند.»

در وزارت خارجه روسیه تاکید شده است: «خودداری از توسعه این جهت گیری حق مسلم هر کشور است. با این وجود، ایالات متحده نباید این مسئله را به عنوان" استاندارد سازمان ملل " تلقی کند. حداقل به این دلیل که خود آنها این" استاندارد "را رعایت نکرده و قصد رعایت آن را نیز ندارد.»

به گفته دیپلمات‌های روس، نه سازمان ملل متحد و نه شورای امنیت آن یا آژانس انرژی اتمی هرگز از الگوی تبلیغاتی سرسختانه و ناموفق ایالات متحده در این رابطه حمایت نکرده‌اند که کشورهای غیرهسته‌ای را از حق قانونی توسعه فن آوری‌های غنی سازی اورانیوم محروم می کند.

در این بیانیه تاکید شده است: «تلاش مجدد آمریکا برای اینکه برخوردها و خواسته‌های این کشور را به عنوان "استاندارد بین المللی" جلوه داده و حتی مهر سازمان ملل بر آنها بچسباند، برای ما و برای کل جامعه جهانی غیرقابل قبول است و ایالات متحده مجاز به چنین کاری نیست.»

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۲۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت روسیه و آمریکا در سازمان ملل بر سر استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ‎‌

به گزارش جام جم آنلاین، قرار است ایالات متحده و روسیه روز چهارشنبه در شورای امنیت سازمان ملل متحد بر سر موضوعات مرتبط با استقرار تسلیحات هسته‌ ای در فضا با هم دیدار و بحث کنند.

به گزارش رویترز، این دیدار در شرایطی شکل می‌گیرد که قرار است، شورای امنیت بر سر پیش‌نویس قطعنامه‌ای که به موجب آن آمریکا از کشور‌ها می‌خواهد از هر گونه مسابقه تسلیحاتی در فضا جلوگیری کنند، رای‌گیری کند.

برخی از دیپلمات‌ها عنوان کرده‌اند که احتمال می‌رود، روسیه مانع از تصویب این پیش‌نویس ارائه شده از جانب آمریکا شود. این اقدام ایالات متحده آمریکا پس از آن صورت می‌گیرد که این کشور، مسکو را به دلیل ساخت سلاح‌های هسته‌ای ضدماهواره‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد.

ادعایی که وزیر دفاع روسیه آن را به صراحت رد کرده است. لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل و یامازاکی کازویوکی، سفیر ژاپن در سازمان ملل روز جمعه در جریان یک بیانیه مشترک اعلام کردند که به مدت شش هفته با اعضای شورای امنیت در مورد متن پیش‌نویس مورد نظر مذاکره کرده‌اند.

این متن بر لزوم تعهد دولت‌ها به تبعیت از معاهده فضای ماورای جو تایید کرده و از کشور‌های می‌خواهد تا به صورت فعال در بحث استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورای جو و جلوگیری از هرگونه مسابقه تسلیحاتی در فضا مشارکت کنند.

معاهده فضای ماورای جو در سال ۱۹۶۷، روسیه و ایالات متحده را از قرار دادن هر شی حامل سلاح هسته‌ ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی در مدار زمین منع می‌کند.

روسیه و چین قصد دارند در این جلسه قبل از هر چیز یک اصلاحیه را به رای بگذارند. اصلاحیه مذکور بازتاب‌دهنده پیشنهادی است که از سوی دو طرف در سال ۲۰۰۸ مطرح شد و به موجب آن استقرار هر گونه سلاح در فضا و یا ایجاد تهدید و استفاده از زور علیه اجرام فضای بیرونی زمین را ممنوع می‌کند.

با این حال، منابع دیپلماتیک بر این باورند که اصلاحیه مذکور نیز به مرحله تصویب نمی‌رسد. اصلاحیه و پیش‌نویس قطعنامه مذکور هر کدام حداقل به ۹ رای موافق و بدون وتوی روسیه، چین، آمریکا، بریتانیا و فرانسه نیاز دارند. برخی از مقامات اطلاعاتی آمریکا ادعا کرده‌اند که روسیه در حال ساخت یک بمب هسته‌ای فضایی است که در صورت انفجار، تشعشات الکترومغناطیسی آن شبکه گسترده‌ای از ماهواره‌ها را از کار می‌اندازد.

با این حال، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفته است که روسیه مخالف هر گونه استقرار سلاح هسته‌ ای در فضاست.

دیگر خبرها

  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • رقابت روسیه و آمریکا در سازمان ملل بر سر استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ‎‌
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی
  • کریمی قدوسی : برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • ادعای جدید کریمی قدوسی درباره ساخت کلاهک هسته ای /با موشک کاتیوشا که نمی توان تهدید هسته ای را پاسخ داد /حرف سِری و خاصی نزدم، آژانس هم مطلع است
  • کریمی قدوسی: برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم