Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@14:04:19 GMT

آهوان منطقه فیله‌خاصه زنجان تغذیه شدند

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۴۷۰۷

آهوان منطقه فیله‌خاصه زنجان تغذیه شدند

پرویز رستمی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، جمعیت آهوان در دشت سهرین و منطقه فیله‌خاصه زنجان را قریب یک هزار و ۴۰۰ راس اعلام کرد و افزود: محیط بانان عصر دوشنبه /۳۰ دی ماه/ ۱۰۰ بسته یونجه در منطقه شکار ممنوع فیله خاصه از سوی محیط‌بانان پخش شد تا در این شرایط آب و هوایی سرد و یخی از گرسنگی در امان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی با بیان اینکه بارش برف سنگین طی روزهای اخیر اغلب مناطق استان زنجان را سفیدپوش کرده است، اظهار کرد: پخش علوفه در این زیستگاه و همچنین منطقه دشت سهرین، با هدف تغذیه بی دغدغه آهوان و به منظور جلوگیری از ترک زیستگاه‌های اصلی، پراکنده شدن و پناه آوردن آنها به مناطق مسکونی روستایی و شهری انجام می‌شود.  

رستمی با یادآوری اینکه اواخر آبان ماه امسال نیز محیط بانان این استان به خاطر بارش برف سنگین، نسبت به پخش ۳۵۰ بسته علوفه در منطقه آهوخیز دشت سهرین و منطقه شکار ممنوع فیله‌خاصه، اقدام کردند، افزود: در زمان حاضر نیز آهوان دشت سهرین از این علوفه‌های موجود توزیع شده تغذیه می‌کنند و نیازی به پخش مجدد نبود.

وی تصریح کرد: با توجه به سردسیر بودن منطقه و پیش بینی احتمال بارش‌ برف سنگین، مسوؤلان این اداره کل در فصل تابستان اقدام به تهیه و ذخیره علوفه در انبارها می‌کنند تا در صورت نیاز در مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع این استان ازجمله دشت سهرین و فیله خاصه و همچنین در مناطق طارم و ماهنشان که از وجود گونه‌های جانوری علفخوار همچون آهو، کل و بز و قوچ و میش، برخوردار هستند پخش شود.  
رستمی ادامه داد: بخشی از علوفه زمستانی وحوش علفخوار استان زنجان با کاشت گندم، جو و یونجه در دشت سهرین که از زمین‌های تحت مالکیت این اداره کل است تامین شده و بخشی نیز با استفاده از اعتبارات اداره کل خریداری و انبار می‌شود.  
وی افزود: در فصل زمستان هنگامی که زمین پوشیده از برف می‌شود وحوش علفخوار مناطق تحت مدیریت به‌ علت دسترس نبودن علوفه به ناچار به حریم شهرها و روستاها نزدیک می‌شوند که در این میان نیز عدهای افراد سودجو و فرصت طلب اقدام به شکار این وحوش پناه آورده می‌کنند که این کار  جفا در حق آنها است که محیط بانان در صورت مشاهده مطابق با قانون و بدون هیچ اغماضی با خاطیان برخورد خواهد کرد.  
از روستاییان و شهروندان درخواست می شود درصورت مشاهده وحوش علفخوار در حریم سکونت گاه‌های انسانی، ضمن حمایت از آنها مراتب را بلافاصله به نزدیک‌ترین واحد محیط زیست و یا از طریق شماره تلفن‌های ۳-۳۳۵۴۱۰۰۱ به اداره کل حفاظت محیط زیست زنجان اطلاع دهند.  
دشت سهرین منطقه حفاظت شده سرخ آباد زیستگاه با ارزش آهو محسوب میشود و آهو، پلنگ، پازن، گراز، خرس قهوه ای، سمورسنگی، سنجاب زمینی، رودک، کبک دری، هوبره، عقاب، شاهین، دال، غاز خاکستری، خوتکا، لک لک سفید، باکلان، افعی البرزی و شاخدار ایرانی، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور، سیم و اسبله از جمله گونه‌های جانوری هستند که در این منطقه زیست دارند.  
منطقه فیله‌خاصه نیز از سال ۸۶ جزو مناطق شکار ممنوع استان زنجان اعلام شد و وسعت آن ۱۱۰ هزار و ۵۳۲ هکتار است و آهو، گراز، سمور سنگی، پرندگانی چون کبک، باقرقره، انواع پرندگان شکاری، انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر زمستانی و انواع خزندگان در این منطقه وجود دارد.  
 

برچسب‌ها محیط زیست گونه جانوری زنجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست گونه جانوری زنجان محیط زیست گونه جانوری زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۴۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود

به گزارش خبرگزاری مهر، در متن پیام علی سلاجقه آمده است: خلیج فارس به لحاظ راهبردی، ملی و زیستی یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ورود ایران به جهان است و اهمیت این مساله برای تمامی هموطنان، سیاستگذاران و تصمیم سازان در نظام مقدس جمهوری اسلامی واضح و مبرهن است. خلیج همیشه فارس اصلی‌ترین نماد برای تمامیت ارضی کشورمان می‌باشد و همه ایرانیان برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن جان در طبق اخلاص نهاده اند.

دهم اردیبهشت، روز ملی «خلیج همیشه فارس» را در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) در حالی جشن می‌گیریم که این منطقه هم به لحاظ استراتژیک در کانون توجهات و ریل گذاری توسعه مطابق با منویات اخیر رهبر معظم انقلاب (مدظله) در خصوص توسعه دریامحور همراه با حفظ و ارتقا زیستگاه‌های بی بدیل قرار گرفته است و دولت مردمی انقلابی هم با تمام توان جهت قرارگیری در این مسیر تلاش می‌کند، و هم به لحاظ زیستی یکی از پرتاب و توانترین زیست بوم‌های دریایی در برابر تغییراتی است که به دست انسان‌ها به آن تحمیل شده است.

به عنوان خادم کوچک ملت در بخش محیط زیست دولت مردمی- انقلابی ضمن تبریک این روز به تمامی دریادلان عزیز و شهیدان پَر کشیده به اوج آسمان زیبایی سرزمین اسلامی مان که در قعر خلیج همیشه فارس با عزت آرمیده اند، میهن دوستان و هموطنان عزیز یادآور می‌شوم که سلامت زیست بوم خلیج فارس ضامن اصلی پایداری اقتصادی، امنیتی، انرژی و ثبات نه در منطقه بلکه در جهان خواهد بود و ما در دیده بانی از محیط زیست این ارزشمندترین و مهمترین خلیج جهان، خلیج همیشه فارس ذره‌ای قصور نخواهیم کرد. نام کهن سرزمین عزیزم ایران اسلامی به پهنه و تارک خلیج همیشه فارس سربلند و پرافتخار باد. به امید ظهور.

کد خبر 6091980

دیگر خبرها

  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • تکمیل سد مشمپا از اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای است
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • پیش بینی وزش باد در مناطق مختلف استان
  • پایداری هوای زنجان تا اواسط هفته جاری