Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  در آستانه راهپیمایی میلیونی مردم عراق علیه اشغالگران آمریکایی، موج دیگری از خشونت در خیابان‌های بغداد در حال اوج گیری است. برخی تحلیل گران نقش رسانه‌های سعودی و آمریکایی در دامن زدن به دور جدید خشونت‌ها را بسیار موثر می‌دانند. مقتدی صدر و بسیاری از احزاب عراقی از تخریب کنندگان اعلام برائت کرده و خواستار تفکیک معترضان با آن‌ها شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تظاهرات در استان‌های جنوبی عراق از اول اکتبر با مطالبات سیاسی واجتماعی و اقتصادی آغاز شد، اما با دخالت سفارت آمریکا در بغداد و فضاسازی رسانه‌های آمریکایی وسعودی وشبکه‌های اجتماعی تلاش شد که مسیر اعتراضات به اقدامات خشونت آمیز سوق داده شود و با استمرار بخشیدن به آن، به عادل عبدالمهدی نخست وزیر فرصت اصلاح اموری را که قول داده بود، داده نشود.

بیشتربخوانید: CIA و کارنامه سیاه براندازی دولت‌ها از آسیا تا اروپا؛ هر ۴ سال یک کودتا

نفوذ عوامل اغتشاشگر نقابدار که بنابر گفته منابع محلی از طرف‌های اماراتی و سعودی پول گرفته اند در صفوف تظاهرکنندگان و کشاندن مسیر اعتراضات به خشونت این گمانه را تقویت کرد که طرف‌های خارجی بیش از این که به دنبال اصلاح باشند به دنبال کودتای سیاسی و فروپاشی همه سازمان‌های دولتی هستند. چرا که از سوی عوامل نفوذی این شعار مطرح می‌شد که هیچ کس را قبول ندارند و همه این اتفاقات در حالی بود که بخش زیاد مشکلات عراق ناشی از لشکرکشی آمریکا و تداوم اشغال این کشور است. مداخله آمریکا فقط به این خلاصه نشد بلکه این کشور با نقض مکرر حاکمیت عراق و در آخر ترور سردار سلیمانی وابومهدی مهندس خشم مردم عراق را برانگیخت و پارلمان عراق با تصویب مصوبه‌ای از دولت خواست فوری نظامیان آمریکایی را از کشور اخراج کند. مقتدی صدر رهبر جریان صدر هم در پی این مصوبه از مردم عراق خواست با شرکت در راهپیمایی میلیونی، نظر خود را درباره اشغالگران آمریکایی مطرح کنند. روز جمعه (۴ بهمن)؛ به دعوت مقتدی صدر تظاهرات میلیونی و مسالمت‌آمیز ضد آمریکایی با هدف پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق برگزارخواهد شد و به تحلیل کارشناسان، آمریکا تمام تلاش خود را وقف تشدید اغتشاش و هرج و مرج در عراق خواهد کرد، ولی این اعتراض‌ها از روز دوشنبه با پایان یافتن مهلت به رئیس جمهور عراق برای معرفی نخست وزیر جدید آغاز شده است و در این بین شبکه‌های آمریکایی نیز به دنبال تغییر مسیردادن به این اعتراضات مسالمت آمیز عراق هستند تا در روز جمعه آینده (۴ بهمن) بیشتر به اهداف خود برسند.

روز دوشنبه تیتر اول همه شبکه‌های موافق با آمریکا و سعودی این بود که آخرین مهلت تظاهرات‌کنندگان به «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق برای معرفی نخست‌وزیر جدید، به پایان می‌رسد و موج جدیدی از اعتراض‌های خیابانی در عراق آغاز خواهد شد و به همین دلیل طی چند ساعت اخیر، فراخوان‌های جدیدی برای برگزاری تظاهرات‌های ضد دولتی منتشر شده است. در این زمینه پایگاه خبری بغداد الیوم با اشاره به این که ضرب‌الاجل تعیین شده برای مقامات سیاسی عراق از سوی تظاهرات‌کنندگان در ناصریه بوده نوشت: همان‌طور که انتظار می‌رفت در پی پایان این مهلت، فراخوان‌هایی برای تشدید اعتراض‌ها منتشر شد و برخی از معترضان به بستن خیابان‌ها در بغداد اقدام کردند. پایگاه خبری شبکه آمریکایی الحره نیز طی یادداشتی با تیتر تیک تاک ساعت... تاکتیک‌های مورد انتظار تظاهرات‌کنندگان در عراق با اراده ضعیف ایران بار دیگر روی پروژه ایران‌ستیزی واشنگتن در ناآرامی‌های اخیر عراق متمرکز شده است و با جهت‌دهی به اعتراض‌های خیابانی، اقدامات خرابکارانه جدید در عراق را پیش‌بینی می‌کند. شبکه الحره، همچنین در خبری مدعی حمله بامداد روز دوشنبه نیرو‌های امنیتی عراق به میدان التحریر بغداد برای متفرق کردن تظاهرات‌کنندگان با توسل به زور شد و برای اثبات این ادعا، پست‌های برخی کاربران در توئیتر در این‌باره را بازنشر داد در حالی که واقعیت ماجرا به نقل از رسانه‌های دولتی و حتی مستقل عراقی چیز دیگری است. این شبکه در مسیر تشویق معترضان به خشونت افزود:" با آن که جمعیت حاضر در خیابان در مقایسه با دو ماه گذشته کاهش یافته، اما از روز یک شنبه، میزان خرابکاری‌ها مثل بستن مسیر فرودگاه یا پل‌ها و آتش‌زدن ساختمان‌ها یا محاصره مراکز مهم مثل نیروگاه برق افزایش یافته است. "پایگاه خبری شبکه اسکای نیوز عربی (وابسته به امارات) نیز با تاکتیک کشته سازی به طور مشخص روی تشدید موج تظاهرات‌ها در عراق مانور داد و صرفا به تشدید تدابیر امنیتی در بغداد پرداخت و بدون استناد به گزارش‌های رسمی یا غیر رسمی، مدعی کشته و زخمی شدن شماری از معترضان خیابانی شد.

در خبری دیگر در حالی که از بصره گزارش داده می‌شود که کلیه راه‌ها و پل‌ها باز است و در تردد‌های این شهر مشکلی وجود ندارد، پایگاه خبری عراقی المسلة، گزارش‌هایی درباره بسته شدن خیابان فرودگاه بین‌المللی نجف اشرف، بسته شدن اغلب خیابان‌های اصلی در «واسط» و درگیری در بزرگراه «محمد القاسم» در بغداد منتشر کرده است. با انتشار اخبارخرابکارانه و دروغ این رسانه‌های سعودی – آمریکایی؛ فرماندهی عملیات بغداد روز دوشنبه اعلام کرد: یک گروه غیرقانونی که تلاش داشت، جاده پایین بزرگراه محمد القاسم را ببندد، دستگیر کرده است، زیرا شورای امنیت ملی عراق به نیرو‌های امنیتی دستور داده هر طرفی را که موجب بسته شدن ادارات یا راه‌ها می‌شود، دستگیر کنند. نعیم العبودی نماینده فراکسیون پارلمانی الصادقون نیز در پاسخ به این اقدامات خرابکارانه گفت:" برخی افراد نفوذی در صفوف معترضان عراق با بستن جاده‌ها، تخریب اموال عمومی و خصوصی و پاره کردن عکس‌های شهدا به نوعی خرابکاری می‌کنند و هیچ ارتباطی با حاضران در تظاهرات‌های مسالمت آمیز در خیابان‌های مناطق مختلف عراق ندارند. "وی در ادامه گفت: این اقدامات خرابکارانه، به خوبی هویت افراد پشت پرده خود را روشن و ثابت می‌کنند که این اقدامات هیچ ارتباطی با تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز ندارد.

در همین زمینه مقتدی صدر رهبر جریان صدر عراق نیز خواستار قائل شدن تفاوت بین عناصر خرابکار و معترضانی شد که خواهان اعتراضات مسالمت‌آمیز هستند. به نظر می‌رسد که رسانه‌های سعودی و آمریکایی، که در قالب جنگ نرم در حال تحریک معترضان و بزرگ نمایی اعتراض‌ها، با هدف تحقق خرابکاری عناصر نفوذی هستند تمام تلاش خود را وقف تشدید اغتشاش و هرج و مرج در عراق کرده اند تا از یک سو، بقای خود را در عراق توجیه کنند و از سوی دیگر، از اهمیت تظاهرات ضد آمریکایی در این کشور بکاهند.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اغتشاشات خیابانی ناآرامی های عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۴۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ادعای مضحک مجری بی بی سی درباره تظاهرات دانشجویان آمریکایی در پخش زنده | واکنش کارشناس برنامه را ببینید | ویدئو
  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • ویدئو| تظاهرات از دانشگاه‌ها به خیابان‌ها کشیده شد
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • تداوم تظاهرات علیه نتانیاهو در تل آویو
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ببینید | دانشجویان آمریکایی همراه با طوفان!
  • دانشجویان آمریکایی همراه با طوفان! + فیلم
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها