Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@18:38:08 GMT

دلایل افزایش نرخ افسرگی دختران نوجوان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۶۰۰۲

دلایل افزایش نرخ افسرگی دختران نوجوان چیست؟

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، از سال 2010، میزان افسردگی، خودآزاری و خودکشی در بین پسران نوجوان افزایش یافته است؛ اما میزان افسردگی عمده بین دختران نوجوان در ایالات متحده حتی بیشتر هم شده است (از 12درصد در سال 2011 به 20درصد در سال 2017).

در سال 2015، دختران 10 تا 14 ساله سه برابر پسران در اورژانس پذیرش شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، میزان خودکشی دختران نوجوان از سال 2007 تاکنون دو برابر شده است. نرخ افسردگی همزمان با محبوب شدن تلفن‌های هوشمند شروع به رشد کرد، بنابراین رسانه‌های دیجیتال در این امر نقش به سزایی دارند. نسل نوجوانان پس از سال 1995 معروف به iGen یا Gen Z اولین کسانی بودند که تمام دوران نوجوانی خود را با تلفن هوشمند گذراندند. آنها همچنین اولین گروه از نوجوانان هستند که رسانه‌های اجتماعی را به عنوان بخشی ضروری از زندگی اجتماعی تجربه کردند.

با اینکه دختران و پسران در زمان یکسانی شروع به استفاده از تلفن‌های هوشمند کردند اما اکنون دختران بیشتر در معرض آسیب‌های سلامت روان هستند.با بهره‌گیری از سه نظرسنجی که بیش از 200 هزار نوجوان در ایالات متحده را مورد تجزیه تحلیل قرار داد جواب این سوال را تا حدی پیدا کرد.

نوع استفاده از رسانه‌های دیجیتال

دانشمندان دریافتند که دختران و پسران نوجوان، زمان استفاده از رسانه‌های دیجیتال خود را به روش‌های مختلفی می‌گذرانند؛ پسران وقت بیشتری را برای بازی صرف می‌کنند، در حالی که دختران وقت بیشتری برای پیام کوتاه و استفاده از رسانه‌های اجتماعی می‌گذراند.

بازی شامل اشکال مختلف ارتباطی است. گیمرها اغلب در زمان واقعی با یکدیگر در تعامل هستند و از طریق هدست باهم صحبت می‌کنند.در مقابل، رسانه‌های اجتماعی غالباً شامل پیام رسانی از طریق تصاویر یا متن هستند. با این وجود حتی چیزی مانند مکث کوتاه قبل از دریافت پاسخ می‌تواند اضطراب ایجاد کند.

تعداد لایک‌ها و نظرات و اتفاقات رسانه‌های اجتماعی می‌توانند استرس‌زا باشد و مطالعات نشان می‌دهد که مقایسه خود با دیگران در رسانه‌های اجتماعی، به سادگی شما را دچار افسردگی می‌کند و برخلاف بسیاری از سیستم‌های بازی، تلفن‌های هوشمند قابل حمل هستند. آنها می‌توانند در تعامل اجتماعی چهره به چهره تداخل داشته یا به رختخواب بیایند که دو عمل برای تضعیف سلامت روان و خواب است.

فقط این نیست که دختران و پسران وقت خود را رسانه‌های دیجیتال صرف فعالیت‌های مختلف می‌کنند. همچنین ممکن است که استفاده از رسانه‌های اجتماعی بر دختران تأثیر بیشتری نسبت به پسران داشته باشد. تحقیقات قبلی نشان داد نوجوانانی که وقت بیشتری را در رسانه‌های دیجیتال می‌گذرانند، احتمالاً افسرده و ناراضی هستند. محققان در تحقیقات جدید دریافتند که این پیوند برای دختران قوی‌تر از پسران است.

دختران و پسران هرچه بیشتر وقت خود را صرف تلفن‌های خود کنند، نارضایتی آنان را افزایش می‌دهد؛ اما برای دختران این افزایش بیشتر است.

15درصد دخترانی که روزانه 30 دقیقه را در رسانه‌های اجتماعی می‌گذرانند احساس نارضایتی داشتند در حالی‌که این عدد برای آنان‌ که روزانه 6 ساعت در رسانه‌های اجتماعی بودند 26درصد بود. این عدد برای پسران به ترتیب 11 و 18درصد بود.

چرا ممکن است دختران هنگام استفاده از رسانه‌های اجتماعی مستعد نارضایتی شوند؟

محبوبیت و تعاملات اجتماعی مثبت تأثیر بارزتری در خوشبختی دختران نوجوان نسبت به خوشبختی پسران دارد.

علاوه بر این، دختران همچنان با فشار بیشتری در مورد ظاهر خود مواجه هستند که این امر با استفاده از رسانه‌های اجتماعی تشدید می‌شود. به همین دلایل و موارد دیگر، رسانه‌های اجتماعی تجربه‌ای پرمخاطره‌تر برای دختران است. استفاده از رسانه‌های دیجیتال (به ویژه رسانه‌های اجتماعی) ممکن است تأثیر منفی بیشتری بر سلامت روان دختران نسبت به پسران داشته باشد.

چه می‌توانیم بکنیم؟

اول، والدین می‌توانند به کودکان و نوجوانان کمک کنند تا ورود خود را به رسانه‌های اجتماعی به تعویق اندازند. این در واقع قانونی است که کودکان تا 13 سالگی نمی‌توانند از یک حساب رسانه اجتماعی به نام خودشان استفاده کنند. این قانون به‌ندرت اجرا می‌شود؛ اما والدین می‌توانند کاری کنند که فرزندانشان تا 13 سالگی از رسانه‌های اجتماعی دور بمانند.

در بین نوجوانان با سن بالاتر اوضاع پیچیده‌تر است، زیرا استفاده از رسانه‌های اجتماعی توسط آنان بسیار گسترده است. افراد در گروه‌های دوستانه می‌توانند در مورد این چالش‌ها صحبت کنند احتمالاً بسیاری از افراد در این مقطع آگاه هستند که رسانه‌های اجتماعی باعث احساس اضطراب یا غم و اندوه می‌شوند.

شبکه‌های اجتماعی به دنبال این هستند تا با جذاب‌تر شدن، کاری کنند افراد زمان بیشتری را رسانه‌های آنان بگذرانند. این اقدام باعث سود‌دهی بیشتری برای آنان می‌شود اما ممکن است به سلامت روانی نوجوانان به‌خصوص دختران ضرر بزند.

انتهای پیام/

178 / 336 نارضایتی اجتماعی افسردگی رسانه‌های اجتماعی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نارضایتی اجتماعی افسردگی رسانه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۶۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی باند‌های سازمان یافته قاچاق دختران و خانه‌هایِ فحشا و فساد

سردار سعید منتظرالمهدی با تشریح گوشه‌ای از دستاورد‌های پلیس در مبارزه با انواع جرائم سازمان یافته و شبکه‌ای تاکید کرد: پلیس به عنوان آخرین و مهمترین حلقه در لبه برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی، از آخرین وضعیتِ زیر پوستِ شهر مطلع بوده و مطابق آن اقدام و عمل می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اقدامات و مأموریت‌های پلیس به ویژه پلیس امنیت عمومی فراجا در راستای حفظ سلامت جامعه و ارتقا امنیت و آرامش در دو بخش جرائم آشکار و پنهان پیگیری می‌شود؛ افزود: در یکی از این جرائم بینِ بخشی (نیمه آشکار و نیمه پنهان) به پروژه سرویسِ اسکورت و انهدام شاخه خارجی باند فساد و فحشاء که اقدام به شناسایی، جذب و انتقال دختران برای خدمات جنسی و قاچاق آن‌ها به خارج از کشور می‌نمودند اشاره کنم که از نقاط درخشان کارنامه کاری همکارانم در پلیس امنیت عمومی فراجا است.

به گفته وی در فاز اول این پرونده ۲۴ نفر، در فاز دوم ۵۷ نفر دستگیر و در فاز سوم نیز تعداد زیادی شناسایی شده که پرونده آنها در دست اقدام و پیگیری است.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در ادامه به «پروژه کینگ» که شبکه‌ای سازمان یافته برای قاچاق زنان به کشور‌های ترکیه و گرجستان بود، اشاره کرد و گفت: ارتباطات آن‌ها با باندهایِ تجارتِ مستهجن و غیر اخلاقیِ خارج از کشور مشخص و در نهایت اعضای اصلی را در تهران، البرز، پایانه فرودگاهی و گذرگاه مرزی بازرگان دستگیر و تحویل مراجع قضائی دادند.

سخنگوی پلیس با اشاره به پرونده «چَتِر بِیت» که اقدام به تهیه فیلم‌های مستهجن و مروج فساد به صورت برنامه زنده برای شبکه‌ها و سایت‌های منتشر کننده محتوای غیر اخلاقی می‌نمود، گفت: متأسفانه برخی از دخترانِ کم سن و سال و جوان (۱۵ تا ۲۶ سال) در دام سرکرده شبکه «چَتِربِیت» که در قالب کارآفرینی برای جوانان در رشته‌های کامپیوتر، زبان انگلیسی، طراحی سایت و شبکه و … تبلیغ می‌کردند گرفتار شده و پس از شناسایی، ساماندهی و آموزش، اقدام به تولید فیلم‌های جنسی زنده برای مردان با ملیت‌های مختلف آلمانی، فرانسوی، آمریکایی، اوکراینی، روسی، انگلیسی و… می‌ کردند.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در ادامه با اشاره به پرونده بزرگ و چندوجهی "رافائل" که با هدف تغییر ذائقه فرهنگی مردم به سوی ابتذال و حیا زدایی از جامعه عفیف دختران و زنان ایرانی دست به کار شده بودند، گفت: پلیس توانست با انواع اقدامات فنی ۲ سر شبکه اصلی، ۵ پل ارتباط داخل و خارج، ۸ عکاس و فیلمبردار فیلم‌های مستهجن و ۵۰ مدل را شناسایی و دستگیر و سکو‌های تبلیغاتیِ آنان را مسدود کند.

وی خاطر نشان کرد: البته کار بر روی این پرونده به اتمام نرسیده است؛ رافائل از سرشاخه‌های اصلی خارج از کشور است که تبعه یکی از کشور‌های آمریکای جنوبی و ساکنِ کشور‌های همسایه است و تعاملات وسیعی با انواع باند‌های فساد، فحشاء و سایت‌های شرط بندی با گردش مالی بالا در خارج کشور دارد و در این سو نیز ارتباط گسترده‌ای با تولیدکنندگان محتواهایِ مبتذلِ ایرانی و سطحِ یک این پرونده که به خارجِ کشور تردد داشتند، دارد؛ پلیس در این پرونده و به طور خاص از مسیر سازمان جهانی اینترپل و سایرِ راه‌های قانونی و بین‌المللی در حال پیگیری است.

سخنگوی پلیس در ادامه به سراغ پرونده «لِوِل آپ دنس» که به بهانه اجرای مسابقه رقص در کشور‌های همسایه اقدام به شناساییِ دختران برای اهداف غیر اخلاقی، فیلم‌های مستهجن، قاچاقِ انسان و تشکیل شبکه‌های فحشاء و … می‌ کردند، رفت و گفت: پشت پرده برخی از تبلیغات به ظاهر مفرح و کم خطر، اقدامات غیرقانونی و غیراخلاقی گسترده‌ای است که مستقیماً خانواده‌ها را تهدید می‌کند.

منبع:مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • اجتماع ۳هزار نفری دختران در ارومیه
  • دستگیری یک نوجوان ۱۶ ساله در پی تهدید تروریستی در المپیک
  • پسران یک قدم تا فینال/ دختران در آستانه قهرمانی
  • قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه
  • زیر تیغ
  • برگزاری مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج
  • ۱۹ بازیکن به اردوی والیبال دختران نوجوان فراخوانده شدند
  • جزئیات پرونده رافائل و شبکه چَتِربِیت/ باند‌های قاچاق دختران چگونه متلاشی شد؟
  • شناسایی باند‌های سازمان یافته قاچاق دختران و خانه‌هایِ فحشا و فساد
  • هشدار برای تغییر تعادل جنسیتی دانشگاه‌ها