Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم مدیرعامل آب منطقه‌ای استان قم بر لزوم استفاده هرچه بهتر از منابع آب و استفاده از فناوری‌های نوین در این بخش تاکید کرد.

احمد حاجی حسینی مسگر در گف وگو با ایسنا با ذکر این مطلب که ۹۰ درصد برداشت آب ازمنابع زیرزمینی استان برای مصارف آبیاری در بخش کشاورزی استفاده می‌شود گفت: به همین دلیل است که باید روش‌های جدید را جایگزین روش‌های سنتی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سالهای اخیر روش‌های جدید آبیاری مزارع و باغات مورد توجه قرار گرفته است زیرا روش‌های سنتی آب بری بسیاری داشتند و به دلیل مسایلی چون تبخیر و بازدهی پایین این سیر آبیاری و هزینه بالای مصرف آب باید مسیری جدید در پیش گرفت.

وی با اشاره به کاهش حجم آب مصرفی دربخش کشاورزی استان، تصریح کرد:‌ رعایت الگوی مصرف تعیین‌ شده و پرهیز از هرگونه اضافه برداشت آب از چاه‌ها، توسط کشاورزان است که امیدواریم با طرح‌های تشویقی درنظر گرفته‌ شده،‌ کشاورزان استان هرچه بیشتر به سمت استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری گرایش پیدا کنند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان قم بیان کرد: امیدواریم که با این فعالیت‎های چند بخشی وضعیت مصرف آب در این بخش به‌زودی با کاهش محسوسی مواجه شود. امسال به دلیل بارش‌های خوب بهاری، وضعیت آب‌های سطحی و روان آب‌ها درسطح مناطق مختلف استان مناسب بود، اما این مساله نباید موجب کمرنگ شدن ضرورت استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی شود.

وی بیان کرد: طی ۳۰ سال گذشته،‌ میزان برداشت بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی استان به‌اندازه‌ای زیاد بوده‌است که بارش‌های امسال به‌تنهایی نمی‌تواند جبران‌کننده آن باشد و نیاز است که همه بهره‌برداران به‌خصوص کشاورزان در مدیریت منابع آبی موجود مشارکت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۶۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین طرح نوسازی شالیزارهای مازندران درآمل نیمه خرداد تحویل می‌شود

ایسنا/مازندران سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران، از تحویل فاز نخست طرح تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی شالیزارهای روستای «بزمینان» شهرستان آمل که یکی از بزرگترین طرح‌های امسال استان تا قبل از نیمه دوم خرداد به شالیکاران این روستا خبر داد.

بابک مومنی امروز درحاشیه بازدید از روند اجرای این طرح به خبرنگار ایسنا گفت، این طرح حدود درسطح ۱۶۹ هکتار از شالیزارهای روستای «بزمینان» شهرستان آمل درحال اجرا است و از نظر میزان سطح درحال اجرا درسال جاری، به عنوان بزرگترین طرح استان محسوب می‌شود.

وی افزود: اجرای این طرح دربخش عملیات خاکی آن بیش از ۷۵ درصد پیشرفت کاری دارد و درحال اجرا است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه برای کشت نشاء درسال جاری تمام تلاش پیمانکار و نیز پیگیری جهاد کشاورزی برای تحویل به موقع حداقل تا نیمه خرداد است، تصریح کرد: جای نگرانی برای کشاورزان برای کشت نشاء برنج وجود ندارد، هرچند قبول داریم که تاخیر دراین بخش وجود داشته است.

بهمنی ادامه داد: برای شن‌ریزی و ایجاد جاده بین مزارع نیز پس از برداشت شالی به عنوان تعهد پیمانکار انجام خواهد شد.

وی، تامین نشدن به موقع اعتبار با توجه به شرایط خاص اعتباری کشور را از دلایل اصلی تاخیر دراجرای به موقع تحویل طرح تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی شالیزارهای روستای «بزمینان» آمل اعلام کرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران، اجرای طرح تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی شالیزارها به عنوان یکی از مهمترین طرح‌های زیرساختی بخش کشاورزی اعلام کرد و گفت: این طرح با هدف ارتقاء بهره‌وری و اصلاح زیرساخت‌های عرصه کشت و کار و فراهم شدن توسعه بخش مکانیزاسیون در شالیزارها اجرا می‌شود.

مازندران دارای حدود ۲۱۵ هزارهکتار شالیزار است که کمتر از یک سوم آن تاکنون طرح نوسازی و یکپارچه سازی شالیزار اجرا شده است.

این استان با تولید سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید، ۴۴ درصد برنج مورد نیاز کشور را تولید و از این نظر رتبه نخست تولید این محصول را دارا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوسازی ناوگان اتوبوس‌رانی در سنگاپور
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • بزرگترین طرح نوسازی شالیزارهای مازندران درآمل نیمه خرداد تحویل می‌شود