Web Analytics Made Easy - Statcounter

از آنجا که اشتغال اتباع بیگانه فاقد مجوز ممنوع است با بازرسی از ۸۲۱ کارگاه در لرستان ۱۱۸ تبعه خارجی شناسایی و اخراج شدند. ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۸ استانها لرستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، بکارگیری غیرمجاز اتباع خارجی در رشته‌‎های شغلی مختلف مساوی با از بین رفتن فرصت‌های اشتغال برای کارجویان، فارغ التحصیلان و نیروهای داخلی است و این موضوع طی سال‌های اخیر به یک معضل جدی در بازار کار ایران تبدیل شده و این در حالیست که کارفرمایانی که اتباع خارجی فاقد پروانه اشتغال را بکارگیری می‌کنند بر اساس ماده 11 بند (ج) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز پنج برابر حداقل دستمزد روزانه جریمه  و در صورت تکرار تخلف، جریمه دو برابر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعیین سبدمعیشت کارگران با توجه به تورمی اعلامی از سوی مرکز آمارکارگران از سامانه جامع روابط کار در کردستان بهره‌مند می‌شوندبرقراری بیمه بیکاری برای کارگران خسارت‌دیده از سیل در سیستان و بلوچستان

مسائلی از جمله کار بیشتر، مزد کمتر، بیمه نکردن، عدم نیاز به دریافت عیدی، پاداش و مرخصی سبب شده تا برخی از کارفرمایان به جای بکارگیری نیروهای داخلی به سمت نیروهای خارجی رغبت پیدا کنند.

بکارگیری نیروی غیر مجاز خارجی در جای جای کشور دیده می‌شود و استان لرستان نیز که همواره صدرنشین آمار بیکاری بوده از این قصیه مستثنی نیست و به گفته علی آشتاب مدیرکل، تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان امسال 118 تبعه غیر مجاز خارجی که در واحدهای تولیدی لرستان اشتغال داشته‌اند شناسایی و اخراج شده‌اند.

به گفته آشتاب شناسایی این 118 نفر  نتیجه بازرسی از 851 کارگاه مشمول قانون کار در لرستان بوده که 92 بازرسی آن در قالب گشت‎‌های مشترک شناسایی و برخورد با اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی با حضور نماینده فرمانداری و نیروی انتظامی و سایر دستگاههای اجرایی انجام گرفته است.

مدیرکل، تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به معضل بیکاری در لرستان مطرح کرده که اهمیت استفاده از جوانان در فرصت‌های شغلی، شناسایی و اخراج اتباع بیگانه غیر مجاز از محیط های کاری در دستور کار قرار دارد و با کارفرمایانی که مرتکب این جرم شوند به شدت برخورد می‌شود.

وی سپس عنوان می‌کند: براساس ماده 120 و 181 قانون کار، به کارگیری اتباع بیگانه فاقد مجوز کار در هر شغلی جرم محسوب می‌شود که در این راستا 13 کارفرمایی که قانون را نادیده گرفته بودند ضمن ابلاغ برگ جریمه به مراجع قضایی معرفی شدند.

آشتاب به لزوم توانمندسازی نیروی کار ایرانی از طریق آموزش تاکید و بیان کرده است:  با اخراج این 118 تبعه خارجی، 96 نفر از نیروهای داخلی جایگزین این افراد شده‌اند.

انتهای پیام/642/ز

R41450/P/S6,72/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۶۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت در آیین سوگواری مهاجران افغانستانی مقیم مشهد به مناسبت سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع) در حسینیه هراتی‌های گفت:  ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع جدید را ندارد، قبلا فردی به عنوان پناهنده و در شرایط خاص به ایران می‌آمد، اما این که امروز هرکسی غیرقانونی از مرز‌ها عبور کند و بیاید ایران، قابل قبول نیست.

اصغر بلوکیان افزود: ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد و طبیعی است حجم خدمات برای اتباع قانونی مقیم ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

وی گفت: کمبود فضای آموزشی برای اتباع مجاز یکی از مشکلاتی است که در پی ورود اتباع غیرقانونی به ایران ایجاد می‌شود، چون تعداد اتباع مجاز و ظرفیت مدرسه‌ها برای این اتباع، محدود و از پیش تعیین شده است و حضور اتباع جدید خدمت رسانی برای این افراد را با مشکل مواجه می‌کند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت با اشاره به ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی مقیم ایران افزود: تقریبا هفته‌ای ۳۰۰ پرونده از استان‌ها برای دریافت مجوز ارائه خدمات به بیماری‌های خاص اتباع خارجی به سازمان ملی مهاجرت ارسال می‌شود، اما وقتی انبوه اتباع غیرمجاز وارد ایران شوند نمی‌توانیم این گونه خدمات خاص را به همه اتباع بدهیم و این موضوع برای اشتغال، دانشگاه، بیمه و سایر موارد نیز صدق می‌کند.

بلوکیان با بیان اینکه حاکمیت کنونی افغانستان باید زمینه‌های امنیتی و معیشتی بازگشت مهاجران مقیم این کشور در ایران را فراهم کند گفت: این طور نمی‌شود که حاکمیت افغانستان خودش را از مسوولیت مهاجران و مردم این کشور سبک دوش کند و تازه گاهی اوقات پارازیت هم بدهد بلکه باید زمینه بازگشت همه اتباع افغانستانی را نیز فراهم کند.

وی گفت: ظرفیت‌های علمی، اقتصادی و سرمایه گذاری افغانستان باید به کشورشان بازگردند و حاکمیت کنونی افغانستان باید از این افراد برای آبادانی کشورش استفاده کند، چرا افغانستان باید همین طور خرابه و بدون فناوری بماند و بقیه کشور‌ها پیشرفت کنند؟

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: جامعه افغانستان در همه حوزه‌ها نخبه دارد، چرا فرزند مسلمان و نخبه افغانستانی تلاش کند خود را به اروپا، کانادا و استرالیا برساند و جایی و برای کسانی کار کند که آنها عامل ایجاد مشکلات در افغانستان هستند، حتی گاهی سفارتخانه‌های خارجی و برخی در پوشش سازمان‌های مردم نهاد برای جذب نخبه‌های افغانستانی در دیگر کشور‌ها فراخوان می‌دهند.

دیگر خبرها

  • خبر مهم برای مستاجران افغانستانی
  • دستگیری دو جستجوگر مسلح گنج در گرمدره
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی از طریق سایت «سهما»
  • ثبت کد ارسالی برای استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟
  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • آغاز بکار بنیاد خیریه برنا در استان سمنان
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد