Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – فاطمه اکبرخانی؛ عدنان موسی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادآنلاین تجارت با قطر را متاثر از تحریم‌های داخلی و خارجی دانست و گفت: همانطور که تجارت با همه کشورها متاثر از محدودیت‌های داخلی و خارجی است، صادرات به قطر هم مستثنی از این وضعیت نیست.

وی درباره میزان صادرات به قطر توضیح داد: تا سال 96 میزان صادرات به قطر حدود 60میلیون دلار بود اما در همین سال با توجه به اینکه کشورهای منطقه، قطر را تحریم کردند صادرات ما به این کشور حدود 300میلیون دلار جهش پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسی‌پور ادامه داد: اما در سال 97 به خاطر اینکه نتوانستیم جایگاه خودمان را در این کشور حفظ کنیم و بیش از آن که ارتباطمان با محوریت اقتصادی باشد، با محوریت سیاسی بود از این فرصت طلایی جا ماندیم و رقبا در این کشور جایگزین ما شدند.

سه سال درجا زدن در تجارت با قطر

رییس اتاق ایران و قطر با اشاره به حجم صادرات سال گذشته که حدود 260میلیون دلار بوده، بیان کرد: متاسفانه با توجه به عوامل گفته شده از اواخر سال گذشته روند تجارت با این کشور نزولی شد و بر این اساس به نظر نمی‌رسد که صادرات ما تا پایان امسال بیش از سال گذشته باشد؛ یعنی حجم صادرات امسال نیز حدود 250 تا 260میلیون دلار خواهد بود و این یعنی صادرات ما به قطر از سال 96 تا کنون درجا زده و هیچ پیشرفتی نکرده است.

موسی‌پور قطر را یک فرصت طلایی از دست رفته برای کشور دانست و گفت: متاسفانه ما نتوانستیم سرمایه‌گذاری مشترک با سرمایه‌دارترین کشور دنیا را حفظ کنیم، از آنجا که قطر میزبان جام جهانی است، تمام کشورها در تلاش هستند تا از این ظرفیت استفاده کنند ولی ما نتوانستیم در ارتباط با این کشور موفق عمل کنیم.

به گفته این فعال اقتصادی، تجارت با قطر همچون عراق و افغانستان نیست که صرفا کالا صادر کنیم بلکه تجارت با این کشور بیشتر در قالب سرمایه‌گذاری مشترک نمود پیدا می‌کند، اما تا کنون موفق نشده‌ایم که قطری ها را قانع کنیم در بخش کشاورزی و معدن ما سرمایه‌گذاری کنند.

موسی‌پور خاطرنشان کرد: البته چند روز پیش که امیر قطر به ایران آمد صحبت‌هایی مطرح شد مبنی بر اینکه در آینده نزدیک روابط اقتصادی دو کشور بهبود یابد و ما منتظر این اتفاق هستیم.

خروج صادرکنندگان شناسنامه‌دار از میدان تجارت در پی قانون رفع تعهد ارزی

رییس اتاق ایران و قطر در بخش دیگری از صحبت‌های خود به مشکل نقل و انتقالات بانکی با این کشور اشاره کرد و افزود: ما در حال حاضر مثل بقیه کشورها رابطه بانکی مناسبی با قطر نداریم و به همین دلیل بازگشت ارز صادراتی از این کشور به راحتی امکان‌پذیر نیست که با توجه به قانون رفع تعهد ارزی بیشترین فشار روی صادرکنندگان شناسنامه‌دار قرار دارد و با این شرایط پیش‌بینی می‌شود که در آینده نزدیک تعداد این تجار سرشناس به شدت کاهش یابد.

موسی‌پور تصریح کرد: در حال حاضر محصولات کشاورزی و مصالح ساختمانی بیشترین سهم از کالاهای صادراتی به قطر را دارند اما این کشور ظرفیت بسیار بالایی در صادرات خدمات فنی و مهندسی دارد که ما فعلا موفق به استفاده از این فرصت نشده‌ایم؛ همچنین یکی از ظرفیت‌هایی که در کشور قطر می‌توانیم زنده کنیم بحث صادرات مجدد یا re export است که البته این موضوع نیاز به تفاهم دو کشور دارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران و قطر صادرات روابط بانکی تجارت خارجی روابط تجاری رفع تعهد ارزی بازگشت ارز صادراتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۸۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان در قالب کتابی به دو زبان زنده دنیا ترجمه شده و در اختیار سرمایه‌گذاران و تجار قرار می‌گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی جعفری با اشاره به نمایشگاه ایران اکسپو 2024 در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در نمایشگاه ایران اکسپو 2024، اتفاق بی‌نظیر همدلی و همراهی بخش خصوصی و دولتی را شاهد هستیم. 

وی تصریح کرد: از روز گذشته که نمایشگاه افتتاح شد، نشست‌های دو جانبه‌ای بین بخش خصوصی خراسان جنوبی و دیگر استان‌ها برگزار شده که نتایج امیدوارکننده‌ای به همراه داشته است. 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به حضور 84 کشور دنیا در این نمایشگاه گفت: حضور هیئت‌هایی از کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، کانادا، ترکیه و... در پاویون خراسان جنوبی با مذاکره‌های خوبی همراه بود. 

جعفری به حضور نماینده وزارت خارجه در استان در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: برای استفاده حداکثری از حضور هیئت‌های تجاری و کنسولی برنامه‌ریزی شده است. 

وی از حضور هیئت مدیره اتاق بازرگانی و اتاق تعاون استان در نمایشگاه خبر داد و ادامه داد: برقراری ارتباط با تجار و سرمایه‌گذاران دیگر استان‌ها و حتی در حوزه بین‌المللی هم در دستور کار است. 

به گفته وی؛ نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران اکسپو 2024، فرصت مناسبی برای عرضه و معرفی تمام ظرفیت‌های استان به ویژه سه زنجیره ارزش گوهرسنگ‌ها، زرشک و بنتونیت است. 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: 110 فرصت اقتصادی خراسان جنوبی در قالب کتابی به دو زبان زنده دنیا ترجمه شده و در اختیار سرمایه‌گذاران و تجار قرار می‌گیرد. 

جعفری ادامه داد: زنجیره‌های ارزش استان (گوهرسنگ‌ها، زرشک و بنتونیت) هم به 5 زبان ترجمه شده‌اند. برای کتاب‌های فرصت‌های سرمایه‌گذاری و زنجیره‌های ارزش استان بارکد -رمزینه - تعریف شده است و این رمزینه‌ها دسترسی افراد به اطلاعات کامل و جامع درباره ظرفیت‌های استان را تسهیل می‌کند. 

به گفته وی؛ 40 شرکت سرمایه گذاری در حوزه زنجیره‌های ارزش و 60 هیئت تجاری از خراسان جنوبی در این نمایشگاه حضور دارند. 

انتهای پیام/252/

دیگر خبرها

  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران