Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@03:47:58 GMT

چه کسی ناظر آتش‌بس لیبی خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۸۳۴۷

چه کسی ناظر آتش‌بس لیبی خواهد بود؟

"دیپلمات‌های ارشد اتحادیه اروپا گفت‌وگوهای برلین درباره لیبی را موفقیتی بزرگ برای سیاستگذاری خارجی آلمان قلمداد کرده و آن را مورد ستایش قرار داده‌اند. وظیفه سخت و دشوار بعدی اجرای یک آتش‌بس دائمی است که از سوی این اتحادیه نظارت شود."

به گزارش ایسنا، باربارا وسل در گزارشی برای شبکه خبری دویچه وله می‌نویسد: «بازیگران اصلی بین‌المللی دخیل در درگیری لیبی در برلین دیدار کردند تا راهی را به سوی توافق آتش‌بس و مذاکرات صلح بپیمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درگیری در لیبی به یک جنگ نیابتی بر سر تسلط منطقه‌ای و کنترل بر ذخایر نفتی این کشور بدل شده است. از آنجا که این درگیری‌ها به صورت نظامی حل نخواهد شد، طرف‌های درگیر حالا به دنبال یک راه‌حل سیاسی هستند.

در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل که دوشنبه برگزار شد، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان تاکید کرد که باید بر تبدیل شدن آتش‌بس شکننده لیبی به یک آتش‌بس دائم تمرکز داشت؛ پیش از آنکه درباره نقش اتحادیه اروپا درباره ایفای نقش در این کشور شمال آفریقا صحبت شود.

با وجود موفقیت اقدامات دیپلماتیک آلمان در میزبانی نشست لیبی، هایکو ماس همچنان محتاط عمل می‌کند. وی امیدوار است که مذاکرات در ژنو و با نظارت سازمان ملل در روزهای آتی انجام شود. در نشست روز یکشنبه برلین، طرف‌های مختلف مذاکره‌کنندگانی را منصوب کردند اما هایکو ماس گفت که دسترسی به صلح در لیبی زمان می‌برد و حالا گام نخست، ایجاد شرایط مناسب است.

یک گام مثبت

در بروکسل، جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نتایج نشست برلین را مورد ستایش قرار داد و آن را یک موفقیت بزرگ برای دیپلماسی آلمان توصیف کرد. آلمان بابت اینکه موقعیت و جایگاه یک بازیکن کلیدی دیپلماتیک را در منطقه دارد، بسیار خوشوقت خواهد شد. ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه نیز آلمان را مورد ستایش قرار داد و گفت: سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از توافق برلین حمایت کرده و در راستای برقراری صلح در لیبی همکاری می‌کنند.

با این حال در این نشست تصمیمات مستحکمی اتخاذ نشده است. در بازه کوتاه مدت، کشورهای اتحادیه اروپا باید به بررسی و توافق درباره این برسند که چه چیزی را می‌خواهند در لیبی درگیر کنند و چه مقدار سرمایه می‌خواهند در این راه هزینه کنند. این برنامه دسترسی به یک توافق جامع در نشست بعدی و در فوریه با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.

جوزپ بورل می‌خواهد اتحادیه اروپا نقشی قوی‌تر در امور جهانی ایفا کند. این دیپلمات اسپانیایی که دسامبر ۲۰۱۹ در سمت رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا جا گرفت، می‌گوید که اگر اتحادیه اروپا به یک بازیگر بزرگتر در صحنه جهانی بدل شود، باید مسئولیت بیشتری داشته باشد.

آیا عملیات سوفیا - ماموریت نظارت در مدیترانه - از سر گرفته می‌شود؟ روز دوشنبه جوزپ بورل با تاکید بر اینکه از احیای ماموریت دریایی اتحادیه اروپا در ساحل لیبی حمایت می‌کند، گفت: اتحادیه اروپا باید کارهای بیشتری برای دفاع از منافع خود انجام دهد.

وی با اعلام اینکه مشخص است که تحریم‌های تسلیحاتی به سطح بالایی از کنترل نیاز دارد و اگر شما بخواهید آتش‌بس را حفظ کنید باید کسی را داشته باشید که بتواند بر آن نظارت کند، ادامه داد: امیدوارم که اتحادیه اروپا مشکلات مربوط به روند آتش‌بس پا پس نکشد. من خواستار نظارت هوایی و ماهواره‌ای برای این مساله هستم.

به گفته رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تسلیحات زیادی از طریق بیابان و از کشورهای همسایه به لیبی وارد می‌شوند. ما برای برقراری یک ماموریت نظارتی به آتش‌بسی با ثبات برای تضمین امنیتی چنین هیات‌هایی نیاز داریم.

وی به نوع ماموریت کلاه آبی‌های اتحادیه اروپا یا نظارت غیرنظامی همانند آنچه در اوکراین است، اشاره نکرد. از نقطه‌نظر بورل، باید منتظر تصمیم شورای امنیت سازمان ملل ماند.

اتحادیه اروپا با از سرگیری عملیات سوفیا موافقت می‌کند؟

عملیات سوفیا در ۲۰۱۵ با هدف نظارت بر قاچاق انسان در سواحل لیبی و با کمک ناوهای نیروی دریایی، هلیکوپترها و هواپیماها آغاز شد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا به گارد ساحلی لیبی در آموزش کمک کردند. اما این ماموریت بهار گذشته و این دلیل پایان یافت که ماتئو سالوینی، وزیر کشور وقت ایتالیا به مهاجران نجات یافته اجازه نداد تا به بنادر ایتالیایی وارد شوند. از ۲۰۱۵ کشتی‌های حاضر در این ماموریت اقدام به نجات ۵۰ هزار مهاجر در مدیترانه کرده‌اند.

در حالی که دولت جدید ایتالیا رویکردی تقریباً کمتر متضاد اتخاذ کرده است، با این وجود لوئیجی دی‌مایو، وزیر امور خارجه این کشور در بروکسل تأکید کرد که عملیات سوفیا باید از بین برود و به شکلی کاملاً متفاوت انجام شود. "این ماموریتی است که باید مطمئن شویم هیچ سلاحی وارد لیبی نمی‌شود."

وزیر خارجه ایتالیا گفت که این ماموریت باید تنها بر نظارت بر تحریم تسلیحاتی تمرکز کند. حتی اگر این عملیات به شکل دیگری اجرایی شود، تمامی کشتی‌های اتحادیه اروپا هنوز بر اساس قوانین بین‌الملل ملزم به نجات مهاجران در دریا هستند. البته سوال اینجاست که این مهاجران در کدام بندر اجازه پیاده شدن دارند. تنش‌ها در ایتالیا و سایر کشورهای اتحادیه اروپا بر سر اینکه چه کسی را باید پناهجو دانست، بار دیگر در حال افزایش است.

نیروهای خارجی در لیبی

نیروهایی از سوریه، سودان و سایر کشورهای همسایه وارد لیبی شده‌اند و بورل می‌گوید، این مساله برای اتحادیه اروپا به شدت مایه نگرانی است چون شاهد این است که این شبه‌نظامیان خارجی درگیری‌ها در لیبی را شدت می‌دهند و اوضاع در این کشور را به شدت متزلزل و خطرناک کرده‌اند.

حالا رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید تمامی قدرت‌های اصلی شامل ترکیه، روسیه، مصر و سایر کشورها باید به تعهداتشان در عدم دخالت در لیبی پایبند بمانند و اجازه دهند تا یک راه‌حل دیپلماتیک پیدا شود.

مذاکره‌کنندگان سازمان ملل مدت‌هاست به دنبال تسهیل چنین راه‌حل دیپلماتیکی هستند اما هنوز موفق نشده‌اند. همگی آن به این بستگی دارد که آیا حامیان خلیفه حفتر قادر خواهند بود ژنرال را برای حضور در مذاکرات متقاعد کنند. اگر آن‌ها موفق نشوند، بدون توجه به اینکه اتحادیه اروپا در تلاش‌های دیپلماتیک خود چقدر متحد و مصمم است، لیبی هرگز با ثبات نمی‌شود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بحران لیبی کنفرانس برلین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۸۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند

ایتنا - طبق قوانین DMA، درگاه‌بانان از ترجیح دادن خدمات‌شان به رقبا و حبس کردن کاربران در اکوسیستم منع شده‌اند. طبق گزارش بلومبرگ، آیپد اپل به فهرست محصولات فناوری که باید قوانین DMA اتحادیه اروپا را رعایت کنند اضافه شده است. کمیسیون اروپا رسما iPadOS را به عنوان یک درگاه‌بان تحت DMA در کنار مرورگر وب سافاری، سیستم عامل iOS و اپ استور تعیین کرده است.
 
به گزارش ایتنا، در این بیانیه آمده است که کاربران اساساً در اکوسیستم iPadOS اپل «محبوس» هستند که این باعث منصرف کردن کاربرانش از رو آوردن به محصولات رقبای آن می‌شود. این شرکت شش ماه فرصت دارد تا از تمهیدات متنوع پیشگیرانه این اتحادیه پیروی کند.
 
این تصمیم به دنبال تحقیقاتی چند ماهه بر روی iPadOS برای تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا به عنوان نرم‌افزار درگاه‌بان واجد شرایط است یا خیر اتخاذ می‌شود. مارگرت وستیگر، معاون اجرایی مسئول خط‌مشی رقابت در کمیسیون اروپا، نوشت: «iPadOS درگاه مهمی است که بسیاری از شرکت‌ها برای دسترسی به مشتریان خود به آن متکی هستند. تصمیم امروز تضمین خواهد کرد که انصاف و رقابت‌پذیری نیز در این پلت‌فرم حفظ شود».

 
اپل برای کسب اطمینان از تطابق‌پذیری iPadOS چه کاری باید انجام دهد؟ طبق قوانین DMA، درگاه‌بانان از ترجیح دادن خدمات‌شان به رقبا و حبس کردن کاربران در اکوسیستم منع شده‌اند. همچنین نرم‌افزار باید به طرف‌های ثالث اجازه دهد تا با سرویس‌های داخلی همکاری متقابل داشته باشند، که به همین دلیل است که فروشگاه‌های طرف ثالث در حال اهمیت پیدا کردن برای آیفون‌ها در اروپا هستند.
 
به گزارش ایتنا، در بیانیه‌ای که توسط فوربس منتشر شد، اپل گفت که «به تعامل سازنده با کمیسیون اروپا ادامه خواهد داد» تا اطمینان حاصل شود که خدمات تعیین‌شده‌اش با DMA از جمله iPadOS مطابقت دارد. با این حال، این شرکت دقیقاً راضی نیست و این قانون را به ایجاد «خطرات جدید حریم خصوصی و امنیت داده‌ها» متهم کرده است. به همین منظور، اپل یک شکوائیه حقوقی به دادگاه عمومی اتحادیه اروپا که قرار است در اواخر سال جاری در لوکزامبورگ برگزار شود صادر کرده است.

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند
  • نظارت فینال لیگ قهرمانان آسیا برعهده بانوی ایرانی
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • کمک ۲۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان