Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@15:21:15 GMT

رسانه ملی سواد انتخاباتی مردم را تقویت کند

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۰۸۹۰

رسانه ملی سواد انتخاباتی مردم را تقویت کند

همه می‌دانیم که رسانه ملی در گرم کردن تنور انتخابات کارنامه بسیار خوبی دارد و در مشارکت حد اکثری نقش بسزایی دارد ولی آیا وظیفه رسانه ملی در همین خلاصه میشود؟

خبرگزاری فارس- گروه رسانه: اگر توصیه‌ها و رهنمودهای بنیانگذار انقلاب حضرت امام خمینی (ره) و همچنین مقام معظم رهبری را در خصوص انتخاب اصلح و انتخاب بهترین‌ها مرور کنیم به این نتیجه می رسیم که امروزه رسانه‌ها در حوزه آگاهی بخشی و روشنگری نسبت به سوابق، گفتمان فکری و برنامه‌های احزاب رسالت بس سنگینی را برعهده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با کمال تأسف در سال‌های گذشته بخش عمده فعالیت‌های رسانه‌ها در زمینه انتخابات مربوط به تشویق مردم برای شرکت در انتخابات بوده و کمتر به معیارها و نیازهای اساسی مردم برای انتخاب اصلح و انتخاب بهترین‌ها پرداخته شده است.

به خوبی بر این امر واقف هستیم که شرکت حداکثری مردم در انتخابات منجر به تحکیم پایه‌های نظام و مشروعیت بخشی به ارکان کشور می‌شود ولی به نظر می‌رسد انتخاب بهترین‌ها و شایسته ترین‌ها نیز به همین میزان از اهمیت و حساسیت برخوردار است.

به طور یقین هنوز بخش زیادی از مردم نمی‌دانند مجلسی که قرار است به فرموده امام راحل در رأس امور باشد این رأس امور بودن به چه معناست.

بخش زیادی از مردم نمی‌دانند مجلس  شورای اسلامی چند کمسیون دارد و عملکرد این کمسیون‌ها چگونه است؟

بخش زیادی از مردم نمی‌دانند ساز و کار نظارتی مجلس به چه صورت است و این نظارت در چه سطوحی انجام می‌شود.

بسیاری از مردم وجه تمایز گفتمان سیاسی و اقتصادی جناح‌های فکری و احزاب را نمی‌دانند.

برخی از مردم از شرح وظایف خطیر یک نماینده مجلس اطلاع کافی ندارند و نمی‌دانند که در مواقعی لازم است یک نماینده صدها صفحه لایحه و سند را مطالعه کند و در مورد ان نظر صائب و کارشناسی داشته باشد و این موضوعی نیست که از عهده هر شخصی برآید.

به عبارت ساده‌تر مردم برای شرکت هوشمندانه در انتخابات نیازمند اطلاعات درست و موثق نسبت به احزاب سیاسی و گفتمان‌های سیاسی موجود در کشور دارند و این حق طبیعی مردم است.

اگر رسانه‌ها به وظیفه ذاتی خود یعنی افزایش سواد عمل نکنند برنده انتخابات کسانی هستند که پول بیشتری خرج می‌کنند و تبلیغات بیشتری می‌کنند و این با مبانی انقلاب اسلامی در تعارض آشکار است.

ارائه مبانی فکری و تئوری‌های اقتصادی احزاب و گروه‌ها امری زمان بر و نیازمند بازه زمانی طولانی است و تنها از این طریق است که مردم می‌توانند با دید باز تر و شناخت عمیق تری در انتخابات شرکت کنند.

شایان ذکر است که امروزه فضای مجای و رسانه‌های نوین فصل جدیدی را در جریان و چرخه ارتباطات گشوده‌اند و این نگرانی وجود دارد که گروه‌ها و کانال‌هایی که هم اکنون هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد به یکباره تعزیه‌گردان انتخابات شوند و چه بسا دست‌های پشت پرده نفوذ اتفاقاتی را رقم بزنند که جبران خسارت‌های آن کاری دشوار باشد.

محمد اسماعیلی

کارشناس مسائل سیاسی

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: رسانه ملی رسانه امام خمینی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۰۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مرتضی موسوی ظهر دوشنبه در ویژه برنامه رادیویی با موضوع انتخابات در شبکه طبرستان با تقدیر از مشارکت خوب مردم استان در دور اول انتخابات اظهار کرد: حدود ۱۰۰ فقره پرونده در دوره مرحله اول انتخابات در استان تشکیل شد و بیشتر مربوط به تبلیغات زودهنگام بوده است.

وی با اظهار اینکه همچنین گزارش‌هایی را مبنی بر دخالت برخی افراد اعلام شده بود، گفت: با این حال سعی کردیم با بهره گیری از ظرفیت دستگاه قضائی، تخلفات را به حداقل برسانیم.

وی شرکت پرشور در انتخابات را مساله مهمی برشمرد وگفت: برای در دور دوم انتخابات شعبات و قاضی کشیک به طور شبانه روزی فعالیت می‌کنند تا از آرای مردم صیانت شود و آنچه توقع است که امانت دار مردم باشیم.

حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: در انتخابات پیروز واقعی مردم هستند و در مرحله اول در حوزه انتخابیه قائمشهر، مشارکت مردم بیش از ۴۱ درصد بوده است،

وی با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید فضا را برای برپایی و مشارکت در انتخابات فراهم کنند، گفت: حفظ نظام از همه موضوعات برای ما اهمیت بیشتری دارد.

کد خبر 6098141

دیگر خبرها

  • هیچ مدیری به دلیل تخلفات انتخاباتی برکنار نشد
  • برای حل مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران
  • رونمایی از لیست‌های انتخاباتی/ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی
  • اتحادیه اروپا تحقیقات جدیدی را در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا آغاز خواهد کرد