Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه ایران ۲۶ ساله شد. مهدی شفیعی - مدیر مسئول این روزنامه -موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران را یک نهاد رسانه‌ای معرفی می‌کند.


روزنامه‌ ایران وارد بیست و ششمین سال فعالیت خود شد. روزنامه‌ای که زمانی برای شنیدن صدای دولت راه‌اندازی شد و حالا بعد از یک ربع قرن تلاش مسیری را طی می‌کند که بتواند با مخاطب خود ارتباط جدی‌تری داشته باشد و از راه‌های گوناگون ارتباط بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزنامه به همین منظور و برای آینده‌ی خود، تلاش برای حفظ مرجعیت و تقویت بخش‌های آنلاین و تصویری را متصور است.

مهدی شفیعی ـ مدیر مسوول روزنامه ایران ـ با یادآوری اینکه روزنامه ایران در شرایطی وارد بیست و ششمین سال فعالیت خود می‌شود که مطبوعات و حوزه رسانه با تغییر و تحولات جدی مواجه هستند، به پیشینه راه‌اندازی آن پرداخت و گفت: فعالیت موسسه ایران ۲۵ سال پیش با انتشار روزنامه ایران آغاز شد ولی در حال حاضر محدود به روزنامه نمانده و الان موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران و یک نهاد رسانه‌ای محسوب می‌شود.

روزنامه ایران به مرور و با تلاش مدیران و کسانی که در این ۲۵ سال در این مجموعه فعالیت کردند، سعی کرد با مخاطبان خودش ارتباط برقرار کند.

خانواده موسسه ایران در حال حاضر منتشرکننده روزنامه ایران، روزنامه الوفاق به عربی، روزنامه ایران دیلی به زبان انگلیسی و روزنامه ایران ورزشی و ایران سپید است.

 

 

او با بیان اینکه متناسب با شرایط امروز و متناسب با شرایطی که روزنامه‌های کاغذی دارند، بسترهای آنلاین و تصویری امروز در موسسه ایران دارای اهمیت زیادی است، اظهار کرد: تمرکز ایران در آینده بر تقویت بخش‌های آنلاین و تصویری خودش است که بتواند با مخاطب خودش ارتباط جدی‌تر و متنوع‌تری داشته باشد.

شفیعی درباره‌ اینکه کدام ویژگی، روزنامه ایران را نسبت به روزنامه‌های دیگر متمایز می‌کند؟ اظهار کرد: یکی از ویژگی‌هایی که روزنامه ایران دارد این است که ربع قرن حیات خود را با روزنامه‌نگارانی که متعلق به چندین نسل هستند، پشت سر گذاشته است.

اعضای تحریریه با سلیقه‌های متفاوت در یک فضای حرفه‌ای علاوه بر اینکه تجربیات خود را به یکدیگر انتقال می‌دهند، در عین حال متعهد به یک منافع بالاتر از جمله وحدت ملی و همیت ملی هستند.

این ظرفیت عظیم و ارزشمندی است که موسسه ایران دارد و قطعا این ظرفیت متعلق به تمام خانواده بزرگ رسانه‌ای کشور است. امیدوارم با تکیه بر این ظرفیت بتوانیم گام‌های پیش‌رو را هم سریع‌تر و هم بلندتر برداریم و بتوانیم وظیفه ارتباط بین دولت و ملت، اینکه صدای ملت باشیم و به نوعی تبیین کننده و اطلاع رسانی سیاست‌های دولت را به نحو احسن و با بهره‌گیری از این ظرفیت خوب و با برنامه‌هایی که پیش رو داریم به درستی انجام دهیم.

شفیعی مهمترین ویژگی روزنامه ایران را از منظر خود، داشتن ظرفیت انسانی و خبرنگارانی دانست که در آن حضور دارند و متعلق به چندین نسل هستند و گفت: روزنامه‌نگاران بسیار توانمندی در روزنامه ایران بوده‌اند و الان در رسانه‌های دیگر هستند و همچنان توانستند شاخ و برگ‌های رسانه‌ای کشور را پرتوان‌تر کنند. فکر می‌کنم این مهم‌ترین ظرفیت روزنامه ایران است.

وی در ادامه درباره‌ گوشه‌گیری مطبوعات ایران و گرایش مردم به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، در پاسخ به اینکه مطبوعات برای حفظ جایگاه و مرجعیت خودشان امروز چه باید بکنند؟ اظهار کرد: این اتفاق فقط خاص کشور ما نیست. روزنامه‌های کاغذی طبیعی است، وقتی فضای آنلاینی ایجاد می‌شود که خیلی سریعتر می‌تواند اخبار را به مخاطب برساند و با استفاده از تکنولوژی‌های روز در آن واحد می‌توانید هم ارتباطات گسترده برقرار کنید و هم از اخبار منتشر شده در لحظه خبردار شوید، طبیعی است که اقبال مخاطب برای گرفتن خبر به سمت آنلاین و فضاهای مجازی می‌رود که ما باید آن را جدی بگیریم.

اما اینکه بگوییم با این وضعیت عمر روزنامه‌های کاغذی تمام شده است، اینگونه نیست. درست است تیراژ روزنامه‌ها مثل گذشته نیست و افت کرده است ولی همچنان مردم روزنامه را می‌خوانند و مخاطب روزنامه‌ هستند؛ کما اینکه روزنامه‌هایی که منتشر می‌شوند بالاخره سطحی از تیراژ خودشان را حفظ کرده‌اند.

بحث این است که بر اساس نظرات کارشناسان روزنامه‌های کاغذی در شرایط امروز چه مسیری را باید پیش بگیرند و مخاطب چه انتظاری از روزنامه دارد.

روزنامه‌ها باید اطلاعاتی افزوده بر خبر را بدهند، دیگر نمی‌شود در فضای سنتی، روزنامه‌ها منتشر شوند. ما در روزنامه ایران تلاش کردیم همین مسیر را پیش بگیریم و به سمت بسته‌های خبری و به اصطلاح پس از خبر و تحلیل وقایع برویم.

وی در همین زمینه گفت: در بخش‌های مختلف فرهنگی هنری همیشه مدیاهای جدید مورد اقبال قرار گرفتند و شاید ابتدای ماجرا هم مخاطب یا کارشناسان را نگران کرده است، اما با گذشت زمان هر کدام از رسانه‌ها توانستند، جایگاه خود را پیدا کنند و هر کدام در شرایط  پارادیم جدید با قدرت بیشتری کار خود را ادامه دادند.

 

 

 

شفیعی در پایان از دغدغه‌ مطبوعات داخلی در فضای امروز گفت و در پاسخ به اینکه آیا امروز رقابتی بین مطبوعات داخلی وجود دارد؟ اظهار کرد: رسانه‌ها یک سری اهداف مشترک دارند که به سمتی می‌روند که مخاطب بیشتری جذب کنند و صدای خودشان را به گوش آنها برسانند، حتما این فضای رقابتی وجود دارد.

ولی مسلم است که امروز دغدغه همه رسانه‌های کشور ما جلب اعتماد عمومی و رسیدن به آن جایگاه و اعتباری است که برای حفظ مرجعیت خود حتما باید داشته باشند.

بخشی از این ایجاد مرجعیت به حوزه رسانه و خبرنگاران مطبوعاتی برمی‌گردد و بخشی از آن هم به فضای اجتماعی و فضاهایی که در این حوزه نظارت می‌کند. آنچه که امروز اهمیت دارد این است که ما مرجعیت رسانه‌های داخل را ارج بنهیم و قدر بدانیم و بالاخره فضا را فراهم کنیم که این مرجعیتی که همیشه در بحران‌های کشور توانسته در مدیریت قضایا مفید واقع شود، به رسانه‌ها برگردد و مردم ما اخبارشان را از رسانه‌های داخلی ببینند.

این مساله یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ما به عنوان اهالی رسانه است و امیدواریم هر چه بیشتر به آن نزدیک شویم. امیدوارم همه‌ی ما کمک کنیم، چه مدیران، چه سیاست‌مداران و چه اهالی رسانه و مردم که آنچه که مرجعیت رسانه‌ای می‌خوانیم و آنچه که اعتماد عمومی به رسانه‌های کشور هست بیشتر تقویت شود و مرجعیت به سمت رسانه‌های داخل برگردد./ ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۱۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه بین‌الملل رسانه است

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی اظهار کرد: سیزدهمین جشنوارۀ نشریات دانشجویی «تیتر» که امسال در مشهد مقدس و در کنار مضجع شریف علی‌ابن موسی الرضا(علیه السلام) برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی است تا دانشجویان عزیز، مدیران و سردبیران ارجمند این نشریات در کنار کارشناسان محترم نشریات دانشجویی و مدیران کوشا در دو وزارت خانۀ علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تعاملی پویا و هدفمند به تبادل تجربیات گران‌سنگ خود بپردازند و با حقوق و تکالیف خود در عرصۀ تولید آثار دانشجویی بیشتر آشنا شوند‌.

وی افزود: تنوع آثار و گوناگونی موضوعات در رشته‌های این جشنواره حکایت از گستردگی فعالیت نشریات دانشجویی و روند رو به رشد آن دارد.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: در سال‌های اخير، ایجاد تنوع در قالب‌های رسانه‌ای و پیدایش رسانه‌‌های نوین و رشد و پویایی بی وقفۀ پدیده‌هایی نظیر دانشجو خبرنگار که اساساً نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است، ایجاب می کند در عرصه‌های مختلف به نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رهنمون شویم. علاوه بر این، در دنیای امروز، جنگ، جنگ روایت ها با ابزارهای رسانه ای است که تأثیر و اهمیت آن بیش از ابزارهای جنگی است.

اسماعیلی گفت: از این منظر پیشنهاد می‌شود اسناد و متون حقوقی گذشته با نگاه تازه بازبینی و به روزرسانی شوند؛ اقدامی که در پرتو آن فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی نیز به عنوان عرصه‌های جدید فعالیت رسانه‌ای دانشجویی به رسمیت شناخته خواهد شد.

وی اضافه کرد: در این مسیر که تدبیر و همراهی دبیرخانۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی را طلب می‌کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه و همیار دو وزارتخانۀ علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود.

وزیر فرهنگ ادامه داد: این نکته مهم است که دانشجویان عزیزمان، فعالیت در نشریات دانشجویی و قلم زدن در این عرصۀ نسبتاً محدود را مقدمه و تمرینی برای یادگیری فعالیت رسانه‌ای در آینده و در سطح ملی و بین‌المللی بدانند، این تجربه بی‌شک مسیر رسانه‌نگاری در عرصه‌های بزرگ‌تر را برای آنان تسهیل خواهد کرد.

وی بیان کرد: فرصت را غنیمت می‌شمارم و ضمن تبریک به برندگان این دوره از جشنوارۀ نشریات دانشجویی، از مدیران و دست اندرکاران این رویداد قدردانی و سپاس گزاری می‌کنم.


انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه بین‌الملل رسانه است
  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه
  • عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت
  • روزنامه‌های ورزشی سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نیم صفحه اول روزنامه‌های ورزشی ۱۷ اردیبهشت
  • تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس
  • روزنامه‌های اقتصادی یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت
  • صفحه اول روزنامه‌های ورزشی ۱۶ اردیبهشت
  • نیم صفحه اول روزنامه‌های ورزشی ۱۶ اردیبهشت