Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه سازمان بهزیستی کشور، وحید قبادی دانا در مراسم بازدید از مرکز اقامتی درمان و بازتوانی مادر و کودک جمعیت خیریه «تولد دوباره» در حوزه ترک اعتیاد، افزود: راه اندازی اینگونه مراکز و ادامه آن سخت است اما در چهار چوب عمل کردن هم سخت تر است.
وی اضافه کرد: خانواده پذیری و جامعه پذیری افراد معتاد سخت و در عین حال مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو همه مدیران حوزه اعتیاد بهزیستی با همکاری یکدیگر همه فعالیت هایی که درحوزه اعتیاد درحال انجام است را آسیب شناسی کردند تا در نتیجه به یک مدل جامع رسیده و آن را معرفی کنند.

قبادی دانا گفت: براساس بررسی ها، مدل پیشنهاد شده تحت عنوان مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد مبتنی بر استقرار درمان بود. براساس این مدل و با توجه به مبلغی که واریز شد مقرر شد تا در این طرح مسایلی مانند حضور ۸ ماهه افراد دارای اعتیاد با مراحل درمانی مبتنی بر درمان پرهیز، وجود یک تیم درمانی متشکل از روانشناس، پزشک، مددکار اجتماعی، فرد دارای اعتیاد و خانواده او در تصمیم گیری، استفاده از گروه های همتا و درمان بیماریهای مزمن روانی همراه صورت گیرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، شکل گیری خانواده درمانی و گروه درمانی، حمایت های اجتماعی و اقتصادی از خانواده ها با هدف برگشت آنها به درون خانواده و جامعه، حرفه آموزی و اشتغال را از دیگر اهداف ایجاد اینگونه مراکز ذکر کرد.
 قبادی دانا با اشاره به اینکه این طرح بر اساس مطالعات تطبیقی با کشور پرتغال طراحی شده است، گفت: این الگو در واقع ترکیبی از روش های درمانی بوده که پیشنهاد می کنم این مرکز جامع در استان تهران به معنای واقعی و با همه ابعاد آن بعنوان یک الگو راه اندازی شود چراکه براساس پیش بینی ها و مطالعات انجام شده در این مراکز، میزان عود در افراد مراجعه کننده به نسبت مراکز اقامتی که وجود دارد به حداقل می رسد.
قبادی دانا افزود: از سوی دیگر خانواده پذیری و جامعه پذیری این افراد نیز افزایش پیدا می کند و مشکلات و آسیب هایی که در روش های قبلی بود کاهش می یابد.
وی ادامه داد: البته این الگو به معنی کنار گذاشتن سایر برنامه ها نیست و برنامه ها به قوت خود انجام خواهد شد.
تقویت فعالیت درحوزه کاهش آسیب 
رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: یکی از سیاست های اصلی سازمان، تقویت فعالیت در حوزه کاهش آسیب و روش های کاهش آسیب هاست که باید شلتر یا سرپناه های ما تمیزتر و تجهیز شوند تا شرایط مناسب تری داشته باشند.
قبادی دانا با بیان اینکه متاسفانه در شرایط سخت اقتصادی قرار داریم و این طرح های نو نیاز به بودجه کافی دارد، خدمات درمانی TC را بعنوان یک روش خوب معرفی کرد و گفت:  این مدل هزینه بر بوده و با سایر روش های درمانی قابل مقایسه نیست.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر به دلیل نقش حاکمیتی بهزیستی در حوزه اعتیاد لازم است طرح های مختلفی با مشارکت سایر دستگاهها اجرا شود.
رییس سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد  تبحر و تجربه سازمان بیش از اینکه در ترک اعتیادهای اجباری باشد در ترک اعتیادهای تمایلی است، چراکه بجای اینکه با مجرمین روبرو شود با بیماران روبرو بوده و تجربه خوبی در این زمینه دارد.
قبادی دانا ادامه داد: به طور قطع و براساس قانون، اگر کسی اعتیاد داشته باشد و برای درمان مراجعه کند بیمار تلقی شده و مجرم نیست در غیر این صورت مجرم محسوب می شود.
رییس سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: البته نواقص و مشکلاتی هم درباره سایر بندهای قانون وجود دارد. همچنین  به دلیل وضعیت اقتصادی با چالش های زیادی در این زمینه روبرو هستیم و ادغام مخاطبین ما در ماده ۱۶ با ماده ۱۵ یکی از چالش های ماست.
حمایت از مراکز ترک اعتیاد زنان
وی اظهار امیدواری کرد، با ارایه تجربه این مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد، شرایطی ایجاد شود که تمایل به تکثیر آن وجود داشته و مردم و NGO ها و سازمان های دولتی نیز از آن استقبال کنند.  
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: البته این مستلزم این است که اولین مراکز در استان ها به خوبی ایجاد و تمام مواردی که مدنظر بوده در آن لحاظ شود که اگر این اتفاق بیفتند قابل پایش بوده و میزان اثر بخشی آن نیز مشخص می شود در غیر این صورت نمی توان به مدل های مدنظر دست یافت.
قبادی دانا با بیان اینکه ما حمایت های لازم رابرای ایجاد اینگونه مراکز انجام خواهیم داد گفت: بحث پرداختن ویژه به گروه های در معرض آسیب از آسیب دیده گان مانند زنان و کودکانی که دچار سوءمصرف مواد بوده یا در معرض آن قرار دارند چه در حوزه پیشگیرانه، درمان و یا کاهش آسیب در دستور کار سازمان بهزیستی قرار دارد، چرا که در همه حوزه ها وظیفه داریم به امور کودکان و زنان بیش از پیش بپردازیم حتی در این زمینه سهمیه و محدودیتی نخواهیم داشت و سیاست ما براساس نیاز موجود در استانهای مختلف خواهد بود.
حاشیه نشینی از زمینه های اصلی بروز آسیب ها
معاون وزیر رفاه در ادامه به سفر دیروز خود به مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: دراین سفر و بازید، موضوع حاشیه مطرح شد و آن اینکه خود حاشیه نشینی یکی از زمینه های بروز آسیب است و با موضوع اعتیاد در هم تنیده است که در این زمینه و با توجه به اینکه تمام حوزه های آسیب به نوعی با موضوع اعتیاد در هم تنیده هستند و با توجه به موضوعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اعتیاد تاکید داشتند وظیفه داریم در این زمینه بیشتر کار شود.
وی خاطر نشان کرد: امروز لازم است با توجه به بودجه و شرایط اقتصادی از ظرفیت خیرین استفاده کنیم، علاوه برآن نیاز به کار فرهنگی و اجتماعی است که خیرین باید در این زمینه نیز اقبال بیشتری داشته باشند و مشارکت آنها تنها معطوف به حوزه های سازمان نباشند.
قبادی دانا  با تاکید بر اینکه ظرفیت شناسی باید انجام و اقدامات لازم صورت بگیرد گفت : گروه های مختلف خیرین تمایل های مختلف برای ورود به فعالیت های سازمان دارند که باید از ظرفیت آنها استفاده شود. اما چه بهتر مرکز جامع که قرار بود توسط دو معاونت سازمان پیشگیری و مشارکت ها راهبری شود بهانه ای شود برای ورود حرفه ای بخش مشارکتها در ارتباط با خیرینی که می خواهند در هر حوزه به شکل خاص فعالیت کنند.
به  گفته وی، اگر عملکرد همه دستگاهها در این زمینه خوب باشد بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه نباید در حوزه آسیب های اجتماعی، تقصیر را گردن دیگران بیندازیم، تصریح کرد: فقر و بیکاری نسبتهای خیلی نزدیکی با اعتیاد دارد و از سوی دیگر  اعتیاد هم تاثیر مهمی در این مسایل و حوزه ها دارد. بنابراین بهزیستی  نیز به عنوان یکی از  بازیگران در این زمینه می تواند ایفای نقش کند.
وی خاطرنشان کرد: موضوع آسیب های اجتماعی در سازمان بهزیستی باید در کنار موضوع افراد دارای معلولیت که پیشگیری و توانمندسازی آنها مدنظر است از اهمیت خاصی  برخوردار باشد.

برچسب‌ها سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان بهزیستی کشور سازمان بهزیستی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۲۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حل مسائل اجتماعی همواره یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های جامعه‌شناسان و علم جامعه‌شناسی چه از لحاظ نظری و چه از لحاظ تجربی و عملیاتی بوده است.

صالح‌الدین قادری (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار» به این موضوع اشاره کرده است که چیزی که باعث می‌شود سرپرستی زنان خانوار به عنوان یک مساله اجتماعی شناخته شود، موانع و مشکلاتی است که  بر سر راه سرپرستی زنان به وجود می‌آید و باعث می‌شود تا زنان سرپرست خانوار به عنوان قشری آسیب‌پذیر شناخته شوند.

* جیمز کرون و جامعه‌شناسی مسائل اجتماعی

قادری در این مقاله به این موضوع اشاره می‌کند که جیمز کرون درکتاب جامعه‌شناسی مسائل اجتماعی با توجه به این مهم که چگونه مسائل اجتماعی را حل کنیم؟ چند پرسش اساسی را در این حوزه مطرح می‌کند:

او در ادامه می‌نویسد این سوالات عبارت‌اند از: با وجود پیچیدگی در زمینە حل مسائل اجتماعی ما چگونه به این کار اقدام کنیم؟ آیا باید هرچه را به صورت فردی صحیح می‌دانیم انجام دهیم؟ یا شاید گروهی از جامعه‌شناسان گرد هم آیند و تصمیم بگیرند که چه باید کرد؟ یا اینکه باید هم چنان موضع بی‌طرفانە خود را حفظ و از گرفتن موضع شخصی اجتناب کنیم و فقط آن چه را در زمینۀ حل مسائل اجتماعی می‌دانیم، اظهار کنیم؟ 

ماکس وبر معتقد است ما فقط وظیفه داریم واقعیت را بگوییم و آن چه را رُخ داده گزارش کنیم

* رویکرد ماکس‌وبر در حل مسائل اجتماعی

به زعم قادری یک رویکرد به تأسی از ماکس وبر معتقد است ما فقط وظیفه داریم واقعیت را بگوییم و آن چه را رُخ داده گزارش کنیم، توصیفی عمیق و فربه از مسأله ارائه کنیم، به تحلیل عوامل علّی، زمین‌های و مداخله‌گر مؤثر بر پدیده بپردازیم، و پیامد‌های احتمالی خواسته و ناخواستە آن را مشخص کنیم و براساس آنها توصیه‌هایی برای بهبود وضعیت انجام دهیم.

قادری در ادامه رویکرد دومی را مطرح می‌کند که در آن این پرسش مطرح می‌شود که ما به صورت عملیاتی و مشخص چه کار باید بکینم؟ و چه طرحی را با توجه امکانات، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود در اندازیم؟ چگونه آن را اجرایی و عملیاتی کنیم؟ و چه مکانیسمی برای پایش، کنترل و نظارت و ارزشیابی آن بگذاریم؟ این رویکرد دوم پرسش‌های اینچنینی را مرتبط نمی‌دانند و درباره آن می‌گویند، کار ما نیست و به ما ارتباطی ندارد. کارفرمایان براساس نیاز‌های خود دانش تخصصی ما را در مورد مسائل به شکلی که توان و ظرفیت و امکانات عملیاتی‌کردن را دارند به کار گیرند.

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد به طور کلی می‌توان گفت این جامعه‌شناسان ورود جامعه‌شناسان به حوزه حل مسائل اجتماعی را جایز نمی‌دانند و دلیل اصلی آنها این است که با ورود جامعه‌شناسان به حل مسائل اجتماعی، سایرین بر بی‌طرفی آنان شک می‌کنند و این باعث خدشه‌دارشدن اعتبار جامعه‌شناسی می‌شود. به نظر این گروه، قضاوت درباره اینکه چه کار باید بکنیم برعهده دیگران است.

* رویکرد کارل ماکس‌ در حل مسائل اجتماعی

به گفته این پژوهشگر در این بین کارل مارکس، گرایش دوگانه‌ای دارند. یعنی هم می‌خواهد به این بپردازد که وضعیت اجتماعی چگونه هست و هم اینکه چگونه باید باشد؟ براساس این جمله از مارکس که فیلسوفان فقط جهان را تفسیر می‌کنند، اما نکتۀ مهم این است که بگوییم چگونه تغییرش دهیم از گروه اول می‌پرسند که هدف شما از اینکه این همه اطلاعات گردآوری، تشریح و تحلیل و تفسیر کنید و عوامل به‌وجودآورنده پدیده‌ها را مشخص کنید چیست؟

کارل ماکس معتقد است که فیلسوفان فقط جهان را تفسیر می‌کنند، اما نکتۀ مهم این است که بگوییم چگونه تغییرش دهیم

قادری با نگاهی به نظریات متکفران مختلف جامعه شناسی می‌نویسد: این گروه به گام بعدی که تغییر وضعیت موجود است بی‌توجه نیستند. در واقع پرسش این گروه این است که ما که فهم خوبی از پدیده پیدا می‌کنیم و علل و عوامل را می‌شناسیم و پیامد‌ها را می‌دانیم، چرا خودمان وارد میدان حل مسائل نشویم؟ چون ما در این حوزه از همه متخصص‌تر هستیم.

در نهایت اینکه مقالۀ حاضر با تأکید بر رویکرد دوم درصدد ورود به حل مسائل اجتماعی است؛ بنابراین براساس این رویکرد به ارائۀ رویکرد‌های جدید مبتنی بر کمک گرفتن از فنآوری اطلاعات و ارتباطات و تکنولوژی‌های مرتبط با حوزه رویداد‌های استارتآپی است. جامعۀ هدف این مقاله زنان سرپرست خانوار نیازمند به عنوان یک آسیب اجتماعی گروه هدفی هستند که در راستای کاهش آسیب‌پذیری آنها یک طرح ارائه می‌شود.

* چالش‌های موجود در ارائۀ خدمات به زنان سرپرست خانوار

در تحلیل آخر نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که مهمترین چالش‌های موجود در ارائۀ خدمات به زنان سرپرست خانوار در راستای کاهش آسیب‌پذیری این گروه اجتماعی عبارت‌اند از: ۱) ارائۀ خدمات به این زنان از سوی مراکز دولتی، عمومی و خصوصی به صورت مستمر انجام می‌گیرد، ۲) ساالنه هزینه‌های هنگفتی در این حوزه صرف می‌شود، ۳) فعالیت‌های جزیره‌ای گسترده‌ای از سوی مراکز و نهاد‌های خدمات‌رسانی، دولتی، عمومی وخصوصی ارائه می‌شود، ۴) هیچ مکانیسمی که بتواند این خدمات را به شکل هم‌افزایانه و دارای شمول ارائه دهد وجود ندارد، ۵) هیچ نهاد قابل دسترس، آسان و دارای داده‌های به‌روز به‌عنوان مرجع در این حوزه وجود ندارد، ۶) برخی از مددجویان به دلیل فقدان مکانیسم‌های رصد و پایش و آشفتگی موجود در این حوزه تمرکز خود را از توانمندسازی و اشتغال و کار به گردش میان خدمات‌دهندگان و دریافت خدمات معیشتی تغییر داده و عده‌ای هم به دلیل فقدان چنین مهارتی از خدمات محروم هستند، ۷) میدان ارائۀ خدمات به زنان بر ارائۀ بسته‌های معیشتی تمرکز دارد و کمترین توجه را به کارآفرینی و توانمندسازی دارد، ۸) دانش به‌روز و راهکار‌های عملیاتی و اجرایی که هر روز توسط دیگرانی که با این مسائل درگیر هستند به اشتراک گذاشته نمی‌شود و اقدمات به صورت تجربۀ شخصی و براساس تصمیم‌گیر‌های محفلی پیش می‌رود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • افتتاح مرکز امداد اجتماعی در حرم مطهر شاهچراغ (ع)
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • مجلس ، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس