Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@11:00:52 GMT

چرا برخی افراد «فوبیا» دارند؟

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۲۵۰۱

چرا برخی افراد «فوبیا» دارند؟

به گزارش همشهری به نقل از ایسنا  به گفته یک روانشناس فوبیاها یا هراس‌ها اغلب در اوایل کودکی و قبل از ۱۰ سالگی برای اولین بار در افراد ظاهر می‌شوند و در سنین بزرگسالی به هراس‌های دیگر تبدیل می‌شوند، 

گوهریسنا انزانی- متخصص روانشناسی  با بیان اینکه هراس خاص اختلالات اضطرابی هستند که با ترس، اضطراب شدید و آشفتگی رفتاری همراه است، اظهار کرد: ترس نوعی پاسخ هیجانی به تهدید واقعی یا خیالی قریب‌الوقوع است که با فوران انگیختگی، خودمختاری ضروری برای جنگ یا گریز، افکار مرتبط با خطر قریب‌الوقوع و رفتار گریز همراه است اما اضطراب پیش‌بینی تهدیدات آتی است که با تنش ماهیچه‌ای و آماده‌باش بودن در مقابل خطرات و رفتارهای احتیاطی و اجتنابی همراه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ترس یا اضطراب چشمگیری که به دلیل ترس از موضوع یا موقعیت خاصی در افراد بروز می‌یابد هراس خاص یا فوبیا نام دارد، گفت: هراس خاص اغلب تا شش ماه یا بیشتر طول می‌کشد که در کارکرد اجتماعی و شغلی فرد نقص چشمگیر ایجاد کند. معمولا فوبیا در کودکان قبل از ۱۸ سال به‌صورت گریه و زاری، سفت کردن اندام یا چسبندگی ظاهر می‌شود. کودکان اغلب در صورت قرار گرفتن در موقعیتی که موجب هراس‌شان می‌شود احساس ترس و اضطراب می‌کنند. فرد از این موقعیت فعالانه اجتناب می‌کنند و یا آن را با ترس و اضطراب شدید تحمل می‌کند.

این روانشناس ادامه داد: اغلب افرادی که دارای فوبیاهای خاص هستند به‌طور متوسط از «سه» موضوع یا شی می‌هراسند. براساس تحقیقات انجام شده حدود ۷۵ درصد افرادی که دارای هراس خاص هستند از بیش از یک موقعیت یا شی می‌ترسند، با این وجود میزان ترس و اضطراب ابراز شده در فرصت‌های مختلف در مواجهه با موقعیت مورد نظر متفاوت است. به طوری‌که ممکن است در مواقعی فعالانه از آن موقعیت اجتناب کنند یا اگر نتوانند از آن موضوع موردنظر اجتناب کنند آن موقعیت یا شرایط موجب برانگیخته شدن ترس و اضطراب شدید در آن‌ها می‌شود که در این حالت شرایط زندگی‌ خود را به گونه‌ای تغییر می‌دهند که از آن موقعیت هراس‌آور اجتناب می‌کنند.

آشنایی با اختلال ترس از دست دادن (FoMo)

به گفته وی،‌ در اغلب مواقع ترس یا اضطراب فرد نسبت به خطر واقعی ناشی از آن موقعیت خاص بسیار بیشتر است، البته این افراد از هراس خود و بروز واکنش‌های نامتناسب خود آگاه‌ هستند، با این وجود همچنان از آن موضوع می‌هراسند. به نظر می‌رسد برآورد شیوع ۱۲ ماه هراس خاص در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین به‌طور کلی پایین‌تر از ۲ تا ۴ درصد است. همچنین زنان بیش از مردان تحت تاثیر قرار می‌گیرند و نسبت آن دو به یک است اما برخی هراس‌ها در مردان بیشتر است. 

این روانشناس درباره علت شکل‌گیری فوبیا در انسان‌ها اظهارکرد: هراس خاص در مواردی ظاهر می‌شود که رویداد خاصی برای فرد اتفاق افتاده است یا رویدادی آسیب‌زا را برای دیگران مشاهده کرده یا انتقال اطلاعات گسترده از طریق شبکه‌های اجتماعی موجب ترس او شده است. با این وجود بسیاری از مبتلایان هراس خاص نمی‌توانند دلیل مشخصی برای آغاز هراس خود بیابند. 

انزانی با اشاره به اینکه براساس پژوهش‌ها هراس‌های خاص اغلب در اوایل کودکی و قبل از ۱۰ سالگی برای اولین بار ظاهر می‌شوند و در سنین بزرگسالی به هراس‌های دیگر تبدیل می‌شوند، گفت: هراس خاص اغلب در دوران ۷ تا ۱۱ سال بروز می‌یابد و چنانچه هراس خاص در همان دوران کودکی درمان نشود، در دوران بزرگسالی به شکل‌های دیگر نمایان خواهد شد. حمایت افراطی والدین، از دست دادن والدین و جدایی آنان، آزار و اذیت جسمی و جنسی موجب اختلالات اضطرابی می‌شود.

بنابر اظهارات وی و براساس پژوهش‌های انجام شده،‌ برخی از هراس‌های خاص ریشه در ژنتیک دارد. طبق پژوهش احتمال خودکشی مبتلایان به هراس خاص ۶۰ درصد بیش از افراد فاقد این اختلال است. هراس خاص اغلب با طیفی از اختلالات روانی دیگر به ویژه افسردگی همراه است به طوری‌که افرادی که دچار اختلال هراس خاص هستند اغلب دچار اختلالات اضطرابی، افسردگی و اختلال دوقطبی و اختلالات مرتبط با مواد یا اختلالات نشانه جسمانی و شخصیتی به‌ویژه اختلال شخصیت وابسته خواهند بود.

کدام اختلال روانی انسان را در وحشت دائمی نگه می‌دارد؟ کد خبر 479579 برچسب‌ها اختلالات روانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اختلالات روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۲۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: کووید ـ ۱۹ و زیرسویه‌های آن حدود ۳ سال جهان را با مخوف‌ترین پاندمی قرن مواجه کرد و جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. اکنون که این بیماری فروکش کرده و آمار ابتلا به آن و تلفاتش کاهش پیدا کرده است، پزشکان و متخصصان در حال پژوهش درباره مسائل مرتبط با آن هستند.

اکنون موضوع مهم درباره کرونا عوارض آن است چراکه محققان براساس مطالعات خود ثابت کرده‌اند این بیماری تبعات و عوارضی دارد که مبتلایان را تا سال‌ها پس از بهبودی هم درگیر خود می‌کند.
عوارض این بیماری برای افراد متفاوت است و فاکتورهایی همچون سابقه بیماری‌ها، ژنتیک، میزان ایمنی بدن و... را دربر می‌گیرد.

کرونا عوارض کوتاه‌مدت و بلندمت دارد و می‌تواند به اندام‌های حیاتی بدن شامل قلب، ریه، مغز، کبد، کلیه و... آسیب بزند و باعث سکته قلبی و مغزی، افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون و آلزایمر، نارسایی کلیه، ریزش مو و بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خستگی مزمن و... شود.

آنچه در این میان به آن کمتر پرداخته شده، عوارض روانی کروناست و حتی شاید فرد بهبودیافته نداند بعضی تغییرات خلقی وی به دلیل کرونا باشد. این در حالی است که پژوهشگران در تحقیقات خود به نشانه‌های متقنی از ارتباط بیماری‌های روانی با کرونا دست یافته‌اند و تاکید می‌کنند افراد درگیر باید از این موضوع آگاه باشند و برای درمان اقدام کنند.

در اینفوگرافیک زیر شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن را مشاهده می‌کنید:

گرافیست: داود سرخوش

کد خبر 846950 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان بیماری روانی روانشناسی

دیگر خبرها

  • هراس افسران صهیونیست از پاسخ تنبیهی ایران (فیلم)
  • هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • فیلم| هراس افسران صهیونیست از پاسخ تنبیهی ایران
  • پیش‌بینی بارش‌ها در اغلب نقاط استان کرمان
  • پیش‌بینی وزش باد در اغلب مناطق خوزستان
  • برطرف شدن اغلب دغدغه‌های حوزه سلامت
  • راه مهار اضطراب در آزمون سراسری
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • افت قیمت در اغلب خودروهای داخلی و مونتاژی + جدول
  • مناطق کوهستانی طارم مه آلود است