Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@04:28:44 GMT

۱۱۰۰ دستگاه شتاب‌نگار زلزله در کشور فعال است

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۲۶۶۲

۱۱۰۰ دستگاه شتاب‌نگار زلزله در کشور فعال است

 محمد رضا ابراهیم پور روز سه شنبه در مراسم بهره‌برداری از دستگاه شتاب‌نگاری زلزله در بخش شنبه وطسوج شهرستان دشتی استان بوشهر افزود: علاوه براین هم اکنون ۲۶۰ دستگاه شتاب‌نگار زلزله نیز درنقاط مختلف کشور در دست نصب است که با راه‌اندازی آنها  شمار دستگاه‌های شتاب‌نگار زلزله فعال در کشور به یکهزار و ۳۶۰ دستگاه خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: تاکنون ۳۵ ایستگاه شتاب‌نگار زلزله در استان بوشهر  نصب شده‌است که از این شمار سه  ایستگاه در شهرهای خورموج ، کاکی و شنبه شهرستانی دشتی فعال است.

وی تاکیدکرد: کشور ایران در غرب آسیا دارای بزرگترین شبکه شتاب‌نگاری ثبت زمین لرزه است و در این میان تنها کشور ترکیه با بیش از ۵۰۰ ایستگاه شتاب‌ نگاری در این عرصه فعال است.

ابراهیم پور افزود: سیستم شبکه برخط شتاب‌نگاری زلزله کشور اکنون در بیشتر استان‌ها راه‌اندازی شده‌است که امیدواریم این سیستم  در سایر استان‌های کشور نصب و راه‌اندازی شود.

کارشناس ارشد شبکه شتاب‌نگاری مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: شبکه‌های لرزه‌نگاری و شتاب‌نگاری مهم‌ترین ابزار ثبت و مطالعه زمین‌لرزه‌ها است و بدون یک شبکه متراکم، امکان مطالعه زمین‌ لرزه‌ها فراهم نمی‌شود.

وی بیان کرد: شعاع عملکرد این دستگاه‌ها تا چند صد کیلومتر است و پس از وقوع زلزله با ارائه میزان شتاب به مدیریت بحران در مناطق مختلف کمک و دقایقی پس از زلزله نقشه خسارت و نقاط درگیر حادثه را گزارش می‌کند.

کارشناس ارشد شبکه شتاب‌نگاری کشوربا اشاره به اینکه استان بوشهر به سبب وجود گسل‌های فعال به ویژه در بخش مرکزی، از جمله استان‌های لرزه خیز کشور است بیان کرد: گسل‌های فعال این استان بخشی از پهنه لرزه خیز وسیع زاگرس است که در قرن‌های گذشته فعالیت‌های لرزه‌ای از خود نشان داده‌اند.

وی افزود: گرچه زلزله ۲۰ فروردین ۱۳۹۲در استان بوشهردر شهر شنبه رخ داده‌است، اما با توجه بهقرارگیری سامانه ‌ای گسلی استان در یک پهنه مشترک (پهنه زاگرس)، وقوع زلزله‌هایی مشابه زلزله شنبه در شهرها و بخش‌های دیگر استان از جمله برازجان، اهرم، خورموج  محتمل است.

ابراهیم پور درباره نحوه عملکرد این سامانه توضیح داد: امواج رادیویی با سرعتی بیشتر نسبت به امواج زلزله منتقل می‌شود، بنابراین می‌توان قبل از رسیدن امواج زلزله به منطقه هدف، به کمک امواج رادیویی هشدار زلزله را به مناطق دورتر اعلام کرد.

وی افزود: البته زمان هشدار، به الگوریتم مورد استفاده در سامانه هشدار سریع نیز وابسته است، به طور کلی در سامانه‌های هشدار سریع از دو الگوریتم برجا (تک ایستگاهی) و ناحیه‌ای (شبکه لرزه‌ای) استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شعاع عملکرد این دستگاه تا چند صد کیلومتر است گفت: همچنین این دستگاه بعد از وقوع زلزله با ارائه میزان شتاب با استفاده از نقشه‌های لرزش ( Shake Map ) به مدیریت بحران در مناطق مختلف کمک خواهد کرد، طوریکه با تهیه نقشه در هر منطقه‌ای که شتاب بیش‌تر باشد خرابی در آن منطقه نیز بیش‌تر است.

وی بیان کرد: با تامین مالی توسط استان بوشهر راه‌اندازی سامانه پاسخ و هشدار سریع امکان پذیر است تا دستگاه شتاب ‌نگار زلزله چند ثانیه قبل از وقوع آن اطلاعاتی را به اداراتی همچون شرکت گاز و برق ارسال کند تا برای کاهش خسارات زلزله، نسبت به قطعی گاز و برق اقدام کنند.

کارشناس ارشد شبکه ملی شتابنگاری کشورتاکید کرد: سامانه‌های هشدار پیش هنگام و پاسخ سریع را مهمترین ابزار مدیریت بحران توصیف کرد.

 وی یادآور شد: اهمیت این سامانه‌ها به قدری است که امروزه کشورهای لرزه خیز و پیشرفته جهان قدم‌هایی بسیار مهم در طراحی و اجرای آنها در شهرها و مناطق مهم و پرجمعیت برداشته‌اند و در کشور ما نیز ضرورت راهاندازی این سامانه‌ها در شهرهایی مانند تهران، تبریز، مشهد، کرمان، شیراز، اصفهان، ارومیه، رشت،  ساری، سنندج ، بوشهر و سایر شهرهای لرزه خیز اجتناب ناپذیر است.

وی  افزود: ماهیت این دستگاه‌ها سنجش ابعاد حوادث زلزله و خسارات ناشی از آن است و سرعت در انتقال اطلاعات مربوط به شتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران، زمینه افزایش سرعت عمل

مسئولان مدیریت بحران و گسیل نیروهای امدادی را به مناطق زلزله واقع شده در جای جای کشور را فراهم می‌کند.

بخشدارشنبه و طسوج گفت:  راه‌اندازی این دستگاه کنترل شتاب نگار زلزله در شهر شنبه از اقدام‌های بسیارمهم و ضروری برای  شناسایی و تعیین حریم گسل‌ها، ساخت و ساز مناطق پیرامون آن است.

 رضا مقاتلی افزود: کنترل ساخت و سازها با استفاده از آیین نامه طراحی مقاوم سازی ساختمان‌ها دربرابر مخاطراتی چون زلزله، استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد دارای گواهینامه مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی را از جمله موارد کاهش خسارت‌های وارده در وقوع زلزله است.

وی اضافه کرد: نصب ایستگاه‌های شتاب نگارتاثیر بسزایی درکاهش خسارت و اعلام بموقع خطرخواهد داشت.

بخش شنبه و طسوج شهرستان دشتی با ۱۰ هزارنفرجمعیت در۱۳۵ کیلومتری جنوب بوشهر واقع است.

برچسب‌ها پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله خورموج دشتی مركز تحقيقات راه مسكن و شهرسازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله خورموج دشتی مركز تحقيقات راه مسكن و شهرسازی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله خورموج دشتی مركز تحقيقات راه مسكن و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۲۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است

عباس کاظمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین در بازدید از مجموعه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان قزوین گفت: استان قزوین در حوزه مقابله با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد با کمبود‌های زیرساختی، نیروی انسانی و منابع مالی روبه‌رو است، با هماهنگی و همراهی دستگاه‌های اجرایی مرتبط می‌توانیم این مسائل را حل کنیم تا این فاصله و خلا در حوزه زیرساخت جبران شود.

وی افزود: نگاه دولت در این عرصه حمایتی بوده و اقدامات مختلفی نیز در این راستا انجام شده است، برای مثال ساختمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مستقر در شهرک مینودر نیز با مشکلاتی روبه‌رو بود که با نگاه حمایتی مشکلات آن پیگیری و حل شد، در خصوص مشکلات زیرساختی و منابع موجود نیز باید با همین رویکرد عمل کنیم.

کاظمی با بیان اینکه در صورت حل مشکلات در حوزه زیرساختی و منابع، اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر می‌توانند بر ماموریت اصلی خود تمرکز بیشتری داشته باشند گفت: ماموریت مقابله با مواد مخدر و اعتیاد باید به صورت منظومه‌ای دنبال شود.

به گفته این مسئول، تهدیدات حوزه اعتیاد همواره در حال به‌روزرسانی است و با گذر زمان در همه عرصه‌های توزیع، تولید، مصرف و مخاطب شاهد موارد جدید هستیم که همه دستگاه‌های متولی نیز باید برای مقابله و پیشگیری از آنها به‌روز شوند تا بتوانیم اقدامات موثری انجام دهیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین بیان کرد: چرخه مواد مخدر منظومه‌ای است و اگر جایی با مشکل روبرو شود، کل کار زیر سوال می‌رود، با اینحال هم کنون در این حوزه پنج کمیته شورای مقابله با مواد مخدر شکل گرفته که همه چرخه‌ها باید مانند دستگاه و ماشین منظم حرکت کنند.

وی اضافه کرد: هماهنگی خوبی بین دستگاه قضایی، امنیتی و اجتماعی در استان قزوین وجود دارد و باید از این فرصت برای استفاده از ریشه کن شدن اعتیاد و مواد مخدر بهره برد.

کاظمی به تغییر مصرف مواد مخدر و تغییر سن اعتیاد اشاره کرد و یادآور شد: اقدامات فرهنگی و آموزشی را باید جدی‌تر پیگیری کرد و از منابع شهرداری‌ها و ظرفیت صدا و سیما می‌توان در قالب تفاهم نامه سه جانبه استفاده کرد تا با تولید محتوای فاخر شاهد تحول در حوزه پیشگیری و اطلاع‌رسانی در خصوص مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • زلزله‌ای ۶.۱ ریشتری این کشور را لرزاند (فیلم)
  • روند تخصیص اعتبارات باندهای دوم خراسان‌جنوبی شتاب می‌گیرد
  • ساخت باندهای دوم محورهای مواصلاتی خراسان جنوبی شتاب می‌گیرد
  • زلزله کوهبنان کرمان را لرزاند
  • اجرای حکم یک روزنامه‌نگار
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • نازنین بیاتی و نگار فروزنده در یک قاب صمیمی
  • ده‌ها زلزله و پس‌لرزه تایوان را لرزاندند
  • ورود ۵ هزار اتوبوس فعال به حمل و نقل عمومی تا پایان سال