Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-26@03:04:51 GMT

روایتی از زندگی سه شخصیت در دنیای دیگر

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۷۷۴۴

روایتی از زندگی سه شخصیت در دنیای دیگر

کریم علی‌خواه کارگردان «چند روایت نامعتبر از آنچه نمی‌دیدیم» در جشنواره تئاتر فجر گفت: تئاتر یک هنر فاخر است که پیشتاز همه گونه‌های آن به نظر من تئاتر صحنه‌ای است. متأسفانه بودجه جشنواره فجر اجازه نمی‌دهد که جشنواره در تعداد روزهای بیشتری برگزار شود.

«کریم علی‌خواه» کارگردان نمایش «چند روایت نامعتبر از آنچه نمی‌دیدم» که از استان آذربایجان غربی در بخش مسابقه تئاتر ایران سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور دارد، درباره داستان نمایش خود و همچنین وضعیت تئاتر در استان‌ها گفت: من این نمایش نامه را قبلا خوانده بودم اما در اسفند سال 97 دوباره در گروه خود این متن را دقیق‌تر مورد تحلیل قرار دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این نمایش همزمان سه داستان را در یک فضای غیر رئال پیش می‌برد. ما در این نمایش داستان سه شخصیت اسد، تیمور و عطا را در دنیای شبیه برزخ دنبال می‌کنیم که به نوعی با هم مرتبط می‌شوند و سرنوشت آن‌ها به هم گره خورده است.

علی خواه درباره حضور در جشنواره اظهار کرد: در ایران با توجه به بودجه کمی که برای جشنواره‌ها از جمله جشنواره فجر اختصاص داده می‌شود امکان برگزاری جشنواره در تعداد روزهای بیشتری وجود ندارد اما واقعا برای بچه‌های تئاتر استان‌ها امکان این موضوع وجود ندارد که در 10 روز بتوانند همه آثار را ببینند. بنابراین مخاطبان جشنواره مجبورند تا از بین کارها انتخاب کنند.

این کارگردان با بیان اینکه تئاتر صحنه‌ای به نوعی پیشتاز در میان گونه‌های تئاتر است، عنوان کرد: تئاتر یک هنر فاخر است و در کشورهای اروپایی هر کسی می ‌واهد به دیدن تئاتر برود همیشه بهترین لباس خود را به تن می‌کند زیرا این هنر بسیار ارزش بالایی دارد.

وی درباره رقابت تئاتر خصوصی و دولتی تصریح کرد: در استان‌ها خیلی بیشتر با این موضوع مواجه هستیم. در شهر تبریز تئاتر خصوصی وضعیت خوبی دارد اما در شهر ارومیه در حال حاضر ما یک مجموعه‌ای داریم به نام آکادمی هنر ارومیه که حتی آن‌ها نیز در دخل و خرجشان مشکل دارند.

این کارگردان اظهار داشت: در کشورهای خارجی کمپانی‌هایی داریم که به صورت کاملا حرفه‌ای به تئاتر می پردازند و اتفاقا صنعت پولسازی را هم به وجود آوردند که توانسته سرمایه‌هایی زیادی را به تئاتر وارد کنند اما در ایران تعاریف دیگری از تئاتر خصوصی داریم و جا دارد که بیشتر به این موضوع پرداخته شود تا سر و شکل مناسبی پیدا کند.

علی خواه همچنین درباره سابقه حضورش در تئاتر عنوان کرد: من از سال 71 در شهرستان مرند کار در حوزه تئاتر را آغاز کردم و از سال 83 که به ارومیه آمدم و در اینجا مقیم شدم تا کنون تئاتر حرفه‌ای کار کردم و هر سال به صورت مستمر در جشنواره‌های مختلف هنری کار داشتم. در ایران هم از اساتید بسیاری بهره بردم و خودم کارهای اساتیدی مانند آتیلا پسیانی و رضا کیانیان را بیشتر می‌پسندم.

سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند دهم بهمن ماه در تهران آغاز می‌شود.آدرس سایت جشنواره fitf.theater.ir است.

فارس

برچسب ها: کارگردان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارگردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۷۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی قلب جشنواره فیلم سارایوو را می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، سی امین دوره جشنواره فیلم سارایوو به تجلیل از ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی می‌پردازد تا از سهم برجسته او در هنر سینما قدردانی کند. این فیلمساز با دریافت جایزه قلب افتخاری سارایوو تجلیل می‌شود و نمایش آثار برگزیده وی در جشنواره در نظر گرفته شده است.

سلیمان سال ۲۰۱۹ مهمان سارایوو بود و فیلم «این حتما بهشت است» وی در پرده فضای باز جشنواره به نمایش درآمد. این فیلم در جشنواره کن در همان سال جایزه ویژه هیات داوران را دریافت کرد. وی همچنین سال ۲۰۱۶ به عنوان رییس هیات داوران و سال ۲۰۱۳ به عنوان مهمان در جشنواره حضور داشت.

جووان مریانوویچ مدیر جشنواره گفت: زبان جهانی سینمای سلیمان با ارزش‌ها و احساسات اساسی انسانی صحبت می‌کند؛ ترس و امید، خانه و وطن.

وی از شوخ طبعی، طنز و بینش عمیق وی به عنوان عاملی یاد کرد که توانایی پیچیدگی‌های وجود انسان را دارد و گفت: وی با وضوح و ظرافتی بی‌نظیر، پوچی‌های زندگی را روشن می‌کند و روح و هویت فلسطینی را با سبکی منحصر به فرد به تصویر می‌کشد. اکنون، در تاریک‌ترین زمان‌ها در سرزمین مادری‌اش، کار او به‌عنوان چراغی که ناشی از درک عمل اوست، یادآور قدرت داستان‌سرایی برای گفت‌وگوهای معنادار می‌شود.

سلیمان که سال ۱۹۶۰ در ناصره به دنیا آمد، از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۳ در نیویورک زندگی کرد. وی وقتی در آمریکا بود، ۲ فیلم کوتاه خود «دیباچه‌ای تا پایان یک مناقشه» و «گرامیداشت با انتحار» را کارگردانی و جوایز متعددی را از آن خود کرد.

سال ۱۹۹۴ او در بیت‌المقدس مستقر و از سوی کمیسیون اروپا ماموریت ایجاد یک گروه فیلم و رسانه در دانشگاه بیرسیت به وی سپرده شد.

نخستین فیلم بلند سلیمان با نام «وقایع‌نگاری یک ناپدید شدن» برنده جایزه بهترین فیلم اول جشنواره فیلم ونیز در سال ۱۹۹۶ شد و سال ۲۰۰۲ «مداخله الهی» جایزه هیات داوران و جایزه بین المللی فیپرشی جشنواره کن و همچنین جایزه بهترین فیلم خارجی جوایز فیلم اروپا را کسب کرد.

سال ۲۰۰۷ او به عنوان یکی از ۳۵ کارگردان فیلم سازنده فیلم جمعی برای شصتمین سالگرد کن انتخاب شد و فیلم بلند او «زمانی که می ماند» در سال ۲۰۰۹ در بخش رقابت اصلی جشنواره کن حضور داشت.

سال ۲۰۱۲ او فیلم کوتاه «خاطرات یک مبتدی» را که بخشی از فیلم جمعی با عنوان «۷ روز در هاوانا» بود، به پایان رساند. این فیلم در بخش نوعی نگاه کن به نمایش درآمد. آخرین فیلم بلند او «این حتما بهشت است»، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره کن سال ۲۰۱۹ را برده و جایزه فیپرشی را نیز به خود اختصاص داد.

سلیمان به عنوان عضو هیات داوران در جشنواره‌های متعددی از جمله کن و ونیز شرکت کرده و سال ۲۰۲۰ از سوی وزارت فرهنگ فرانسه نشان لژیون دونور را دریافت کرده است. سلیمان سال ۲۰۲۲ جایزه آکادمی فیلم اروپا در سینمای جهان را دریافت کرد.

این کارگردان در حال حاضر مشاور هنری موسسه فیلم دوحه است.

کد خبر 6087928

دیگر خبرها

  • تسویه حساب خواهر با برادر/ در «آگنیتاژ» پرواز می‌کنید؟
  • نگاهی به تئاتر شاماران/ردپای افسانه جاماسب در زندگی سیاه باز
  • ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی قلب جشنواره فیلم سارایوو را می‌گیرد
  • این خبرها را از دست ندهید
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • ۶ سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر
  • 10 سریال گانگستری تماشایی که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند(+عکس)
  • پذیرفته شدگان پانزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد معرفی شدند
  • نمایش «آلاء» به تونس می‌رود