Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-26@15:43:00 GMT

ایران اراده و توان خروج از NPT را دارد

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۸۴۲۹

ایران اراده و توان خروج از NPT را دارد

ایران اکونومیست-نماینده پیشین ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار کرد: به طور قطع خروج از NPT در توان و اراده ایران هست و می‌تواند عملی شود هر چند که عواقب زیادی داشته باشد.

احمد قریب درباره سخنان اخیر مقامات کشور درباره خروج ایران از NPT در صورت ارجاع موضوع ایران به شورای امنیت سازمان ملل از سوی کشورهای اروپایی اظهار کرد: شخصا معتقدم خروج ایران از NPT بعید است چرا که ایران حتما متوجه عواقب بعدی چنین اقدامی هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خروج از NPT ایران را در ردیف کشورهایی از جمله هند، پاکستان، رژیم اسراییل و کره شمالی قرار می‌دهد و این برای کشوری مثل ایران که برنامه شفاف و صلح آمیز هسته‌ای دارد و همواره تاکید دارد که حرکت به سمت مسیر غیرصلح‌آمیز را حرام و غیرقانونی می‌داند جایگاهی نخواهد داشت و مسلما حتی اگر ایران از NPT خارج شود و باز هم در مسیر صلح‌آمیز بماند نگاه‌ها به آن در فضای بین‌الملل تغییر می‌کند.

وی در ادامه به فشارها و تحریم‌های آمریکا از یک سو و از سوی دیگر بی‌عملی اروپا اشاره کرد و گفت: در عمل این کشورها چاره‌ای برای ایران باقی نگذاشته‌اند و ایران آرام آرام به سمت گزینه‌های تندتر خود می‌رود و به عبارتی این آخرین تیری است که ایران در کمان دارد. اروپایی‌ها نتوانستند یا نخواستند کاری از پیش ببرند البته بسیاری معتقدند که از عهده و توان آنها خارج بود که بتوانند در مقابل اقدامات آمریکا و خروجش از برجام کاری انجام دهند. در عین حال نامردمی و نامردی‌های زیادی علیه ایران انجام گرفت و اروپا کاری از پیش نبرد. مشخص است که آنها نخواستند از خودشان مایه بگذارند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: طبیعی است با ارجاع دوباره موضوع ایران به شورای امنیت تمامی تحریم‌ها و فشارهای بین‌المللی علیه ایران فعال می‌شود این در حالی است که ایران متعهد به اجرای تعهدات برجامی‌اش بود و این آمریکا و سه کشور اروپایی بودند که در یک هم‌زمانی تعهداتشان را اجرا نکردند و از انجام آنها سر باز زدند و اکنون ایران باید خسارت این بی‌عهدی را بپردازد.

قریب گفت: واکنش ایران به ارجاع پرونده‌اش به شورای امنیت شاید آخرین تیر در تیردانش باشد اما افکار عمومی باید بدانند که ایران از ابتدا رویکرد مسالمت جویانه به خروج آمریکا از برجام و اجرا نشدن تعهدات اروپایی‌ها داشت و اجرای گام به گام کاهش تعهدات هسته‌ای‌اش طبق برجام حاکی از همین مساله است که ایران برای حفظ برجام تلاش زیادی انجام داد اما با بی‌عملی اروپایی‌ها مواجه شد.

نماینده پیشین ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به این‌که تا چه حد تهدید به خروج از NPT می‌تواند از سوی ایران اجرایی شود؟ خاطرنشان کرد: قطعا این اقدام در توان و اراده ایران هست و می‌تواند عملی شود هر چند که عواقب زیادی دارد اما امروز هشتاد میلیون ایرانی به خاطر این رویکرد آمریکا و همراهی دیگر کشورها خسارت زیادی می‌بینند و خروج ایران از NPT در صورتی که موضوع به شورای امنیت برود و تحریم‌های بین‌المللی هم بازگردد آخرین راهی است که برای ایران در بخش هسته‌ای باقی می‌ماند. اساسا حضور ایران در NPT وقتی با یک کشور عضو این‌گونه برخورد می‌شود توجیه و جایگاهی ندارد.

ایسنا

برچسب ها: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی اتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۸۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا

شبکه آمریکایی با انتشار گزارشی ۲ ادعای پنتاگون در مورد حمله انتحاری داعش در خارج از فرودگاه کابل در جریان خروج نیروهای این کشور از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ را رد و حقایق جدیدی را در این رابطه مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، رسانه نزدیک به دموکرات‌ها با استناد به شواهد ویدئویی جدید گزارش کرده «شمار زیادی از افراد در فرودگاه کابل نه بر اثر حمله انتحاری که در نتیجه تیراندازی سربازان آمریکایی جان باخته‌اند».

طبق ویدئوی ضبط شده، تعداد تیراندازی‌های صورت گرفته از جانب سربازان آمریکایی بیشتر از آن چیزی بوده که پنتاگون اعتراف کرده است.

ده‌ها نیروی نظامی آمریکا که در صحنه حضور داشته‌اند، تیراندازی در آن موقعیت را بسیار گسترده خوانده و گفته‌اند تیراندازی از سوی یک یا ۲ نفر انجام نگرفت بلکه تعداد زیادی از سربازان شروع به شلیک کردند.

در این حادثه که ۱۳ سرباز ارتش آمریکا و حدود ۱۷۰ افغان که به شدت به دنبال کمک برای فرار از تسلط طالبان بر کابل بودند، کشته شدند.

به مدت ۲ سال، پنتاگون اصرار داشت که تلفات، ناشی از یک انفجار بوده و نیروهایی که گزارش داده‌اند زیر آتش قرار گرفته‌اندT تحت تاثیر هرج‌ومرج پس از حادثه و اثرات ضربه‌های ناشی از انفجار بوده‌اند اما ده‌ها پرسنل ارتش آمریکا که در صحنه حضور داشتند تیراندازی را به تفصیل برای سی‌ان‌ان شرح داده‌اند.

یکی از این سربازان به سی‌ان‌ان گفت اولین انفجار بزرگ را از جایی که تفنگداران دریایی آمریکا ایستاده بودند، شنیده است و «نزدیک محل انفجار، یک یا ۲ نفره نبود و حجم وسیعی از تیراندازی بود».

یک پزشک افغان گفت که شخصاً گلوله را از تن مجروحان خارج کرده و با کارکنان بیمارستانش ده‌ها افغان را که بر اثر جراحات گلوله جان باختند، شمارش کرده است.

آثار تیراندازی در فرودگاه کابل

در مجموع، شواهد جدید اعتبار ۲ تحقیق نظامی ایالات متحده را به چالش می کشد و سؤالات جدی را برای پنتاگون ایجاد می کند، زیرا همچنان شواهد فزاینده‌ای را مبنی بر کشته شدن غیرنظامیان به ضرب گلوله رد می‌کند.

پنتاگون اصرار دارد که همه کشته‌ها و جراحات ناشی از انفجار بمب بوده اگرچه اذعان کرده است که تیراندازی از سوی نیروهای آمریکایی و بریتانیایی صورت گرفته است، اما می‌گوید که این تیراندازی محدود به سه انفجار بوده که تقریباً همزمان بوده است - یکی از ۲۵ تا ۳۰ تیر اخطار سربازان بریتانیایی و ۲ تیراندازی از سوی نیروهای آمریکایی با هدف مقابله با مظنونان، که به کسی برخورد نکرد!

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد