Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@22:00:51 GMT

عرضه واکسن آنفلوآنزای فصلی تا پایان سال

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۰۱۳۹

عرضه واکسن آنفلوآنزای فصلی تا پایان سال

بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سوی ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای اجرای ۱۳۵ دارو و مواد اولیه دارویی، تولید ۴۴ محصول مورد حمایت صندوق توسعه ملی قرار گرفت. ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۵ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص اقدامات ستاد توسعه زیست فناوری جهت تولید داخلی مواد دارویی، افزود: در این برنامه اقدام به تولید داخلی 135 دارو، واکسن، مواد اولیه و حد واسط دارویی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جزئیات این برنامه به این شرح است:

برنامه تولید 135 قلم داروی اولویت‌دار با بیشترین میزان ارزبری

عنوان

تعداد محصولات تولیدی

ارزبری سالانه (میلیون دلاری)

میزان‌حمایت (میلیاردتومان)

کاهش ارزبری (میلیون دلار)

تولیدداروهای‌بیولوژیک

27

247

3.47

74

تولیدداروهای شیمیایی

50

165

50

33.7

تولیدمواد اولیه‌دارویی

58

158

58

53.5

مجموع

135

570

155.3

161.2

وی ادامه داد: منابع تامین شده برای اجرای برنامه 135 قلم داروی اولویت‌دار با بیشترین میزان ارزبری، از طریق صندوق توسعه ملی بوده است که در این راستا 44 محصول که دارای بیشتری میزان ارزبری بوده، مورد حمایت این صندوق قرار گرفت.

به گفته وی، این تعداد محصول شامل داروهای بیولوژیک و مواد اولیه دارویی می‌شود که میزان ارزبری سالانه این اقلام 156.5 میلیون دلار برآورد شده است.

عنوان

تعدادمحصولات‌خروجی

میزان‌حمایت (میلیارد تومان)

میزان ارزبری سالانه (میلیون دلار)

میزان‌کاهش ارزبری در سال دوم (میلیون دلار)

تولیدداروهای‌بیولوژیک

7

17.3

75

22.4

تولیدمواداولیه دارویی

37

37

81.5

28.3

مجموع

44محصول

54.3

156

50.7

قانعی برنامه تولید داروها و مواد اولیه دارویی ارزبر با هدف "تامین امنیت دارویی کشور و کاهش وابستگی به واردات" را از دیگر برنامه‌های این ستاد ذکر کرد و یادآور شد: در این برنامه تولید 135 قلم محصول دارویی اولویت‌دار با هدف کاهش 161.2 میلیون دلاری است.

عنوان

تعداد محصولات‌خروجی

میزان‌حمایت (میلیارد تومان)

میزان‌صرفه‌جویی‌ارزی‌سالانه

کاهش‌ارزبری (میلیون‌دلار)

تولیدداروهای‌بیولوژیک

20

30

172.3

51.6

تولید داروهای‌شیمیایی

50

50

165

33.7

تولیدمواداولیه‌دارویی

21

21

76.5

25.2

مجموع

91محصول

101

413

110.5

وی با اشاره به تعیین نقشه راه با همکاری سازمان‌های ذی ربط برای اجرایی‌سازی برنامه‌های ستاد توسعه زیست فناوری، یادآور شد: اصلاح سیاست‌های سازمان غذا و دارو در جهت تسهیل فرآیندهای تولید در مقابل واردات شامل اعطای مجوزهای لازم برای تولید و واردات و تسهیل‌گری و رگولاتوری در جهت توسعه داخل از جمله سیاست‌های حمایتی در حوزه سازمان غذا و دارو است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری اصلاح سیاست‌های سازمان غذا و دارو در قیمت‌گذاری به نفع تولید داخل، تشویق صادرات محور کردن شرکت‌ها، حمایت از شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان در زمینه تولید مولکول‌های جدید و سیاستگذاری در جهت کاهش قیمت تمام شده تولید در کشور را از دیگر سیاست‌های این ستاد با سازمان غذا و دارو نام برد و یادآور شد: اعطای تسهیلات قابل تبدیل به سهام، وام قرض‌الحسنه و وام با نرخ ترجیحی برای توسعه تولید داخل، سرمایه‌گذاری خطرپذیر در پروژه‌های تولید و تحقیق و توسعه، حمایت از شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان فعال در زمینه تولید مولکول‌های جدید، اخذ معافیت مالیاتی برای شرکت‌های تولیدکننده و تسهیل سرمایه‌گذاری مشترک از سیاست‌های حمایتی در حوزه معاونت علمی تعریف شده است.

داروهایی که در آینده به بازار عرضه می‌شود

بر اساس برنامه‌ریزی‌های ستاد توسعه زیست فناوری 7 داروی بیولوژیک در سال آینده رونمایی می‌شود که اسامی آنها به این شرح است:

ردیف

نام محصول

ارزش دلاری

تاریخ رونمایی

1

ایمونوگلوبولینImmune Globulin

29,920,480.22

بهار 99

2

آلبومین انسانی Alnumin Human

23,616,616.53

بهار 99

3

آلتپلاز Alteplase

1,163,290.80

بهار 99

4

گالسولفیس

10,005,006.80

اردیبهشت 1400

5

فاکتور 13

1,234,997.43

اردیبهشت 1400

6

ایمیگلوسراز Imiglucerase

2,283,236.45

اردیبهشت 1400

7

الوسولفیس آلفا Elosulfase Alfa

6,711,666.23

اردیبهشت 1400

توسعه دانش فنی داروهای بیولوژیک از دیگر برنامه‌های این ستاد است که شامل این موارد می‌شود:

ردیف

نام‌محصول

تاریخ رونمایی

1

Dupilumab

رونمایی شد

2

Emicizumab

پاییز 99

3

Panitumumab

پاییز 99

4

Secukinumab

تابستان 1400

5

Basiliximab

پاییز 99

6

Erenumab

تابستان 1400

7

Mepolizumab

زمستان 98

8

Alirocumab

پاییز 99

9

Dulaglutide

تابستان 99

10

Alglucocidase Alfa

تابستان 99

11

Fabrazyme

پاییز 99

12

Certolizumab pegol

بهار 99

13

Liraglutide

بهار 99

14

degludec

بهار 99

15

BMP-2

بهار 99

16

BMP-7

بهار 99

17

Gemtuzumab ozogamicin

زمستان 99

18

Moxetumomab pasudotox

زمستان 99

علاوه بر آن برخی از واکسن‌های انسانی توسعه دانش فنی داده شده است. این واکسن‌ها تا پایان سال جاری رونمایی می‌شوند و تا 1400 به بازار عرضه خواهد شد. از آن جمله می‌توان به واکسن آنفلوآنزای فصلی اشاره کرد.

نام واکسن

صرفه‌جویی‌ارزی

تاریخ رونمایی

ورود به بازار

روتاویروس

12میلیون دلار

اسفند 98

1400

پنموکوک‌کانژوگه-13

60میلیون دلار

اسفند 98

1400

آنفلوآنزای فصلی

15میلیون دلار

بهمن 98

1399

واکسن‌های دامپزشکی دیگر برنامه‌های این ستاد است که تاکنون توانسته‌اند برخی از این واکسن‌ها را وارد بازار کنند که از آن جمله واکسن طاعون نشخوار کنندگان کوچک است که در حال حاضر به بازار عرضه شده است. وضعیت واکسن‌های دامپزشکی به این شرح است:

نام واکسن

صرفه‌جویی ارزی

تاریخ رونمایی

طاعون نشخوارکنندگان کوچک PPR

10میلیون دلار

موجود در بازار

اکتیمای مسری

5میلیون دلار

بهمن 98

کشته طیور با اولویت آنفلوآنزای‌فوق حادپرندگان

0.1میلیون دلار

آبان 98

توسعه دانش‌فنی و تولیدنیمه‌صنعتی 10 سویه واکسینال

1.5میلیون دلار

1399

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۰۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، این آنتی بادی مونوکلونال آزمایشی مانند یک سپر از آسیب به سلول های تولید کننده انسولین محافظت می کند و حتی در برخی موارد طول عمر این سلول ها را افزایش می دهد.

دیابت نوع یک زمانی روی می دهد که سیستم ایمنی بدن بیمار به سلول های بتا در پانکراس حمله می کند. این سلول های مهم انسولین تولید می کنند و بدون این ماده فرد نمی تواند سطح گلوکز خون را مدیریت کند که این روند یه تزریق مادام العمر انسولین منجر می شود و پیامدهایی برای سلامت فرد دارد.

اما محققان دانشگاه جان هاپکینز در پژوهشی جدید راهی نوین برای جلوگیری از آغاز دیابت یا حتی معکوس کردن آن در مراحل اولیه ابتلا یافته اند. یک داروی جدید به نام mAb43 که در حقیقت یک درمان آزمایشی است، برای مقابله با طیفی از بیماری ها نوید بخش بوده است.

آنتی بادی ها در حقیقت پروتئین هایی هستند که سلول هایی خاص و معمول پاتوژن های خارجی رابه یکدیگر پیوند می دهند تا آنها را از بدن پاکسازی کنند. واکسن ها به پروتئین سیستم ایمنی بدن آموزش می دهد تا در مقابل هدف های خاصی آنتی بادی تولید کند. آنتی بادی های مونوکلونال طوری مهندسی شده اند تا با یک هدف خاص بجنگند و به طور یک جا به عنوان واکنشی سریع به یک بیماری خاص مانند عفونت، به بدن منتقل می شوند. این نوع درمان هادر مطالعات اخیر برای مقابله با بیماری هایی مانندمالاریا، کووید۱۹ و غیره کارآمد بوده است.

در این موارد آنتی بادی ها طوری طراحی شدندتا سلول ها را از سیستم ایمنی بدن مخفی کنند. اما mAb43آنها را به پروتئینی کوچک که روی سطح سلول های بتا قرار دارد، پیوند می زندو سپس به عنوان یک سپر یا پوشش عمل می کند تا آنها را در برابر حملات سلول های ایمنی مخفی کند. هنگامیکه این دارو به طور مرتب مصرف شود، سلول های بتا را محافظت می کند و در نتیجه توانایی بیمار برای تولید انسولین نیز حفظ می شود. حتی اگر آسیب هایی به سلول ها وارد شده باشد، این سپر به سلول ها بتا فرصت می دهد تا بازتولید شوند.

محققان این درمان را روی ۶۴ موش مبتلا به دیابت نوع یک آزمایش کردند. موش ها پس از رسیدن به سن ۱۰ هفتگی ،هر هفته دوزهایی از این آنتی بادی را دریافت کردند و پس از ۳۵ هفته بدن تمام آنها عاری از دیابت بود. نکته جالب آنکه یکی از موش ها به طور موقت و پس از نمایان شدن علایم اولیه و قبل از دریافت آنتی بادی به این بیماری مبتلا شد. اما این موش هم پس از دریافت دوزهایی از دارو به مدت ۳۵ هفته درمان شد. همین امر نشان می دهد داروی مذکور می تواند روند ابتلا به دیابت را در مراحل اولیه ابتلا معکوس کند.

تمام موش هایی که این درمان را دریافت کردند تا پایان آزمایش (۷۵ هفته) زنده ماندند که در حقیقت طول عمر بیشتر موش ها نیز همین اندازه است. تحقیق مذکور هم اکنون با استفاده از آنتی بادی موش ها روی همین حیوانات آزمایش شده است. اما پژوهشگران تصمیم دارند در مرحله بعد نسخه انسانی این آنتی بادی را قبل از آزمایش بالینی توسعه دهند. اما یک مانع اصلی هنوز وجود دارد. آنتی بادی های مونوکلونال ممکن است برای مصرف گسترده گرانقیمت باشند.محققان امیدوارند با تحقیقات بیشتر هزینه آنها را کاهش دهند.

این تحقیق در ژورنال دیابت منتشر شده است.

کد خبر 6095397 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • فوران چشمه فصلی سراب کلان بعد از بارش ‌های اخیر + فیلم
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • اردوغان میزان تجارت پایان یافته ترکیه با رژیم صهیونیستی را ۹.۵ میلیارد دلار اعلام کرد
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • سازمان ملل هزینه بازسازی غزه را حدود ۵۰ میلیارد دلار برآورد کرد
  • اعتراف آسترازنکا به عوارض مرگبار واکسن/ رشوه، دروغ و پنهان‌کردن حقیقت برای تجارت با سلامتی انسان‌ها