Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه بین‌الملل ــ بررسی‌ سیر منطقی مذاکرات آمریکا و طالبان نشان می‌دهد که پاکستان یا هسته اصلی قدرت در این کشور تاکنون نگذاشته است که گروه طالبان با دولت افغانستان وارد مذاکره مستقیم شود و آتش‌بس را بپذیرد.

به گزارش ایکنا عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، روز گذشته، 1 بهمن، گفت‌وگویی با «صدای آلمان» داشت که در آن بر سه محور تأکید کرد؛ روابط اسلام‌آباد ـ دهلی‌نو، نقش پاکستان در تنش‌ها میان ایران و عربستان و نفوذ این کشور در روند صلح افغانستان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند عمران خان درباره روند صلح افغانستان خوش‌بینانه صحبت کرد و همچنان در رابطه با روابط افغانستان و هند محتاط بود، ولی دیدگاه پرویز مشرف، رئیس‌جمهور اسبق و دیگر رؤسای جمهور پاکستان را تکرار کرد.

وی درباره مناقشه کشمیر، هند را «نازیست»، بزرگترین خطر برای منطقه و مدافع هندوئیزم برشمرد. عمران خان، درباره افغانستان گفت که این کشور مستقل بوده و می‌تواند با هر کشوری که بخواهد، رابطه برقرار کند.

عمران خان اشاره کوتاهی به نگرانی اصلی پاکستان از حضور هند در افغانستان کرد و افزود: نگران آن است که دهلی‌نو از خاک افغانستان به نظامیان پاکستان آسیب بزند؛ همان چیزی که چندی پیش پرویز مشرف بیان کرده بود.

خان در بخشی از سخنانش درباره روند صلح و مذاکرات میان آمریکا و طالبان گفت که کشورش تمام تلاش خود را کرد تا زمینه گفت‌وگوها را فراهم کند و همچنان دو استاد خارجی دانشگاه آمریکایی افغانستان که از سوی طالبان ربوده شده بودند با میانجیگری اسلام‌آباد آزاد شدند.

حال با توجه به اظهارات عمران خان به این نتیجه می‌توان رسید که هنوز نیز دکترین سیاست خارجی پاکستان در قبال افغانستان، هندمحور است و همچنان این کشور رابطه خود را با گروه طالبان یا حداقل بخشی از این گروه که وابسته به بخش اطلاعاتی ارتش پاکستان (ISI) است به صورت مستحکم دنبال می‌کند.

اگر به شواهد و مدارک نگاه کنیم، می‌بینیم که اسامه بن لادن، رهبر گره تروریستی القاعده در خاک پاکستان کشته شد. همچنین استادان دانشگاه آمریکایی افغانستان در خاک این کشور نگهداری می‌شدند و رها شدند؛ پس کابل درست می‌گوید که پایگاه و عقبه مکانی طالبان به آن سوی خط مرزی باز می‌گردد. در همین راستا باید یادآور شد که طالبان برای مشورت درباره آتش‌بس نزد رهبری خود در پاکستان رفتند.

این سیر نشان می‌دهد که پاکستان خواسته است که طالبان با دولت افغانستان وارد مذاکره مستقیم شود و تاکنون در انجام این کار موفق بوده است.

تحلیل نویسنده یادداشت از آینده مذاکرات صلح این است که اگر کابل می‌خواهد در برابر طالبان موفق باشد، باید هند را قربانی ثبات سیاسی کشور کند؛ در غیر این صورت، پاکستان با اشرافی که بر تمام گروه‌های مسلح مخالف دارد به جنگ نیابتی علیه آنچه منافع هند در خاک افغانستان تفسیر می‌کند ادامه خواهد داد و مذاکرات صلح در واقع تیتر سناریوی جدید فروپاشی نظام این کشور خواهد بود.

ظاهر شکوهمند، سردبیر خبرگزاری دید

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا بین الملل قرآن پاکستان اسلام آباد عمران خان عربستان ایران افغانستان طالبان مذاکره مستقیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۰۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم

نماینده ویژه نخست‌وزیر مالزی برای افغانستان در رأس هیئت بین‌الوزارتی با وزیر خارجه طالبان دیدار و تأکید کرد کوالالامپور خواستار گسترش روابط با کابل است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلینا کوی» نماینده ویژه نخست‌وزیر مالزی برای افغانستان در رأس هیئتی شامل نمایندگان دفتر نخست‌وزیری و وزرات‌های دفاع، امور داخلی و خارجه این کشور با «محمد عبدالکبیر» معاون سیاسی نخست‌وزیر حکومت طالبان دیدار کرد.

زلینا در این دیدار با اظهار اینکه هدف از این سفر گسترش مناسبات افغانستان و مالزی است، افزود: مقامات این کشور در رابطه با افغانستان نظر مثبت دارند و آماده همکاری با هیئت حاکمه در بخش‌های مختلف هستند.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت خارجه حکومت طالبان، هیئت مالزی اظهار داشت باوجود محدودیت‌ها و تحریم‌ها علیه افغانستان، این کشور در برخی موارد پیشرفت‌های خوبی داشته، اما رسانه‌های بین المللی در راستای جلوگیری از انعکاس این دستاوردها تلاش می‌کنند.

نمایندگان مالزی همچنین اطمینان دادند در راستای تعامل افغانستان با جهان تلاش خواهند کرد.

عبدالکبیر نیز در این دیدار به هیئت بلندپایه مالزی گفت: آرزو داریم چنین نشست‌هایی باعث مناسبات مثبت و سازنده میان کابل و کولالامپور شود.

معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان، مالزی را نمونه خوب پیشرفت در جهان اسلام دانست و افزود این کشور در سیاست خارجی افغانستان جایگاهی مهم و ویژه دارد.

نماینده ویژه مالزی: در کنار مردم افغانستان بوده و هستیم دعوت از مالزی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان گسترش روابط حکومت طالبان در جنوب شرق آسیا

وی ادامه داد شرایط عینی و وضعیت افغانستان خلاف آن چیزی است که رسانه‌های غربی گزارش می‌دهند،  زیرا بعضی محافل و گروه‌ها تحمل پیشرفت و آرامی افغانستان را ندارند.

عبدالکبیر با دعوت از سرمایه‌گذاران مالزی برای سرمایه‌‎گذاری در افغانستان گفت کشورهای منطقه و جهان نگرانی از جانب افغانستان ندارند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان
  • علت انتقال ۶ نیروی مرزبانی به خاک افغانستان چه بود؟
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم