Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@06:57:33 GMT

جنجال "مالیات خروج"

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۱۸۱۲

جنجال 'مالیات خروج'

فرارو- "مالیات خروج"، ماجرای جدیدی است که در افکار عمومی بحث برانگیز شده است. روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازمان مالیاتی را مکلف کردند بابت خروج هر مسافر ایرانی به جز در موارد استثنای ذکر شده از مرز‌های هوایی، دریایی و زمینی وجوهی را به عنوان مالیات از مسافران دریافت و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، کاربران شبکه‌های اجتماعی از روز گذشته تصور می‌کنند که مصوبه جدید جدای از "عوارض خروج" است که هر ساله در لایحه بودجه از سوی دولت تعیین می‌شود و به تصویب مجلس می‌رسد.
اما ظاهرا این تصور درست نیست و مصوبه نمایندگان مجلس در واقع همان "عوارض خروج" است که به "مالیات خروج" تبدیل شده است.
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که مصوبه جدید مجلس برای اخذ مالیات خروج از کشور مالیات جدیدی نیست و همان عوارض خروجی است.
سید فرید موسوی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «مالیات خروج از کشور پایه جدید مالیاتی نیست، همان عوارض خروجی است که قبلا تعریف شده. چون عوارض باید به شهرداری‌ها پرداخت شود، صرفا نام آن به مالیات تغییر کرد تا منابع به خزانه کشور واریز شود. همچنین برخی معافیت‌های ضروری که در قوانین به صورت پراکنده تعریف شده، در این قانون مجتمع شد.»
الیاس حضرتی، رئیس کمسیون اقتصادی مجلس با تکذیب پرداختی اضافی توسط مسافران گفت: «در بررسی مالیات بر ارزش افزوده، بخشی در خصوص مالیات خروج از کشور تصویب شد که در این بین، اتفاق جدیدی نیفتاد.»
او افزود: "در واقع قرار است مسافران همان مالیات خروج از کشور را پرداخت کنند که البته در بحث بودجه، سال به سال به رقم پرداختی اضافه می‌شود."
عجیب آن است که معاون گردشگری در واکنش به مصوبه مجلس درباره مالیات خروج از کشور، گفت: "از وجود این لایحه اطلاع نداشتیم و غافلگیر شدیم."
ولی تیموری گفت: «نگاه ما به گردشگری خروجی کاملا متفاوت است، بار‌ها گفته‌ایم گردشگری خروجی و ورودی روند تعاملی دارد. اگر بیشترین سفر‌ها از ایران به پنج، شش کشور انجام می‌شود، همان کشور‌ها بیشترین گردشگر را به ایران می‌فرستند، بنابراین وقتی تعداد گردشگران خروجی را کم می‌کنیم نمی‌توان انتظار داشته باشیم از آن طرف تعداد گردشگران خارجی بیشتر شود. این روند دو سویه است و این اقدامات ما را از حالت متوازن خارج می‌کند.»
او تاکید کرد انتظار داشتیم که نمایندگان مجلس شرایط را درک کنند و این ماده را تصویب نمی‌کردند.
به نظر می‌رسد وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نیز هنوز از ابعاد این مصوبه اطلاعی ندارد، که در نوع خود عجیب و قابل تامل است.   بیشتر بخوانید: مالیات خروج از کشور تصویب شد؛ کدام دسته از مسافران معاف شدند؟  مالیات خروج یا پول زور! اما در شبکه‌های اجتماعی غوغایی به شد و بسیاری از کاربران نسبت به این مصوبه واکنش منفی نشان دادند. تصور برخی کاربران این بود که مالیات خروج با عوارض خروج متفاوت است. با وجود اینکه اعلام شد که این دو باهم تفاوتی ندارند، اما همچنان انتقاد‌ها ادامه یافت.
علی مجتهد زاده وکیل دادگستری در اینباره توئیت کرد "یادش به خیر در سریال شب‌های برره اصطلاحی به کار برده می‌شد به نام پول زور امروز با شنیدن تصویب مالیات سفر دقیقا معنیش رو متوجه شدیم."
کاربر دیگری از زاویه متفاوتی به مسئله نگاه کرده و نوشته است: «عنوان عوارض سفر به مالیات سفر تغییر کرده و هیچ رقم جدیدی از مردم دریافت نخواهد شد، اما انقدر با مردم به دور از صداقت رفتار کرده ایم که توضیحات هیچ مسوولی را نمی‌شنوند. مهمترین سرمایه نظام، اعتماد مردم ایران بود که روز به روز بیشتر از آن خرج کرده و چیزی به ته کشیدنش نمانده!»
عده‌ای هم از مالیات‌های بی حساب و کتابی که برای مردم بسته می‌شود انتقاد کرده اند. این دسته معتقدند که مالیات به سفر در واقع راهی برای افزایش درآمد دولت و کاهش کسری بودجه است.
داوود سوری اقتصاددان در این باره در توئیتر خود نوشته است: «فعلا بدون اینکه بدانند مالیات چه هست و چه کاربردی در اقتصاد دارد، فقط به فکر کسب درآمد هستند تا دمی بیش نیز به عافیت بگذرانند، این نیز ماندگار نیست. به زودی واژه و مفهوم مالیات را نیز به سیاق گذشته مفتضح می‌کنند. دریغ از ذره‌ای آینده نگری! هر چه میگن نره هی میگه بدوشش!»
برخی هم از این گلایه می‌کنند که چرا از نهاد‌های بزرگ مالیات دریافت نمی‌شود، ولی هرروز از جیب مردم مالیات جدید گرفته می‌شود. رضا کاشف فعال اقتصادی معتقد است: «با گرفتن مالیات‌های خرد نشان دادند همه کار می‌کنند تا نهادها، بنیاد‌ها و افراد خاص همچنان از معافیت مالیاتی کلان بهره‌مند بشوند...»

در سال‌های گذشته عوارض خروج از کشور برای سفر‌های غیرزیارتی به شدت افزایش یافته است. در سال ۹۶ عوارض مسافرت هوایی به خارج ۷۵ هزار تومان بود و در سال بعد به ۲۲۰ هزار تومان و به صورت پلکانی برای سفر سوم تا ۴۴۰ هزار تومان افزایش یافت. این میزان عوارض در سال جاری نیز به همین گونه دریافت شده است. عوارض خروج سال گذشته پس از ارجاع لایحه بودجه به مجلس جنجال زیادی به پا کرد.
در لایحه بودجه سال آینده عوارض خروج برای بار اول ۲۶۴ هزار تومان، برای بار دوم ۳۹۶ هزار تومان و برای مرتبه سوم و بعد از آن ۵۲۸ هزار تومان تعیین شده است. چه کسانی از پرداخت مالیات سفر معاف‌اند؟ براساس مصوبه مجلس برخی گروه‌ها از پرداخت مالیات خروج معاف شده اند. از جمله بیمارانی که با مجوز شورای پزشکی برای درمان به خارج می‌روند، مرزنشینان و دارندگان پروانه گذر مرزی، مجروحان جنگی، دارندگان گذرنامه‌های سیاسی و خدمت، خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و خطوط هوایی، دانشجویان مشغول تحصیل در خارج از کشور.
زائرانی که در ایام اربعین به عراق می‌روند و افرادی که کارنامه شغلی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارند دو گروه دیگری هستند که از پرداخت مالیات مسافرت به خارج معاف شده‌اند.
بر پایه تبصره ۳ این ماده نیروی انتظامی موظف است به روشی که سازمان امور مالیاتی تعیین می‌کند پرداخت مالیات خروج از کشور مسافران ایرانی را کنترل کند و جلوی خروج مسافرانی که مالیات نپرداخته‌اند را بگیرد.
در لایحه مالیات بر ارزش افزوده میزان مالیاتی که شهروندان در سفر به خارج باید پرداخت کنند مشخص نشده و قرار است مبلغ آن در بودجه هر سال مشخص شود.
نمایندگان مجلس می‌گویند این اقدامبه ایجاد "عدالت مالیاتی" کمک می‌کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اقتصاد مالیات سفر عوارض خروج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۱۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ مالیات‌ها نقش مهمی در پیشبرد توسعه اقتصادی، فراهم کردن منابع ضروری برای عملیات دولتی، پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی ایفا می‌کنند. مالیات به عنوان منبع اصلی درآمد دولت، در تامین مالی منابع بودجه، حمایت از پروژه‌های استراتژیک دولت و تضمین دسترسی عادلانه به زیرساخت‌های ضروری برای شهروندان ایرانی نقش اساسی دارند.

با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد از درآمد‌های بودجه کشور از منابع پایدار با محوریت مالیات به دست می‌آید، مالیات نه تنها برای تأمین مالی وزارتخانه‌های دولتی ضروری است، بلکه برای رفع کسری بودجه، تسویه بدهی‌ها و ارتقای رشد اقتصادی نیز ضروری است.

تامین مالی بودجه ایران از طریق مالیات برای تسهیل منابع پایدار، رفع کمبود‌های بودجه و هدایت سرمایه گذاری در کشور حیاتی است. با کاهش اتکا به صادرات نفت و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، مالیات‌ها نقش کلیدی در ارتقای ثبات اقتصادی، حمایت از سرمایه گذاری پایدار و تحریک رشد در بخش‌های مختلف ایفا می‌کنند. از طریق سیاست‌های استراتژیک مالیاتی و جمع‌آوری کارآمد درآمد، دولت می‌تواند پایداری مالی را افزایش دهد، فرصت‌هایی برای توسعه اقتصادی ایجاد کند و محیطی مساعد برای سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل ایجاد کند.

علاوه بر مالیات سهم دولت، سازمان امور مالیاتی مالیات‌هایی را که تأثیر مستقیم بر توسعه و زیرساخت‌های منطقه‌ای دارد، جمع آوری می‌کند. یکی از نمونه‌های قابل توجه سهم شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده است که به توسعه شهری و پروژه‌های زیرساختی منطقه‌ای در سراسر کشور کمک می‌کند.

سهم ۴ درصدی مالیات بر ارزش افزوده اختصاص یافته به شهرداری‌ها بالغ بر ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ تخصیص یافته است که در جهت سرمایه گذاری در شهر‌ها و ارتقای زیرساخت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شده است. این تخصیص اعتبار مزایای محسوسی دارد که از جمله می‌توان به تکمیل کمربندی شهر قزوین با ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد که نشان از تاثیر مثبت مالیات بر توسعه شهری و ارتقای زیرساخت‌ها دارد.

علاوه بر این، مالیات‌ها با حمایت از خدمات ضروری، ترویج سرمایه گذاری و تقویت رشد فراگیر به عنوان محرک توسعه اقتصادی عمل می‌کنند. با تخصیص درآمد‌های مالیاتی به حوزه‌های حیاتی مانند مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و پرورش و زیرساخت‌ها، دولت رفاه عمومی را بهبود بخشیده است، استاندارد‌های زندگی را بالاتر برده است و فرصت‌هایی برای پیشرفت اجتماعی-اقتصادی ایجاد کرده است. سیاست‌های مالیاتی که توسعه پایدار، تخصیص عادلانه منابع و مدیریت کارآمد درآمد را در اولویت قرار می‌دهند، نقش مهمی در تضمین رفاه بلندمدت و ثبات اقتصادی برای کشور دارند.

در پایان، مالیات محور اصلی توسعه اقتصادی کشور است. مالیات با تأمین بودجه موردنیاز دولت، تامین مالی پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی، نقش اساسی در پیشبرد توسعه اقتصادی ایران ایفا می‌کند. با استفاده از درآمد‌های مالیاتی برای سهم دولت جهت رفع کسری بودجه، سهم شهرداری‌ها جهت حمایت از توسعه منطقه‌ای و سهم بهداشت در جهت زیرساخت‌ها و یارانه‌های حوزه بهداشت دولت می‌تواند رشد اقتصادی را بهبود ببخشد، رفاه اجتماعی را با توسعه همگون منطقه‌ای افزایش دهد و فرصت‌هایی برای توسعه پایدار متوازن ایجاد کند. از طریق سیاست‌های مالیاتی استراتژیک، جمع‌آوری کارآمد درآمد و تخصیص شفاف منابع، ایران می‌تواند از قدرت مالیات‌ها برای ایجاد اقتصاد مقاومتی، تقویت خدمات عمومی و ترویج رشد فراگیر برای همه شهروندان استفاده کند.

 

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • فروش بره تودلی در تهران قدیم و جنجال در مجلس شورای ملی
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • طرحی برای اخذ مالیات از دلالی‌های مخرب در بازارهای مختلف
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد