Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست، چهارشنبه در همایش فقه هنر که در شیراز برگزار شد، با بیان اینکه اسلام با هنر آغاز می‌شود و قرآن یک پدیده هنری است، اظهار داشت: کتاب‌هایی همچون نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه حتی امروز پدیده‌ای هنری به‌شمار می‌رود که می‌توان آن را پس از گذشت هزار و چهارصد سال همچنان بارها و بارها مطالعه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر علمی همایش فقه هنر افزود: هنر از اباحه شروع نمی‌شود بلکه از استحباب شروع می‌شود اما ممکن است عارضی پیدا کند که آن را به حرام بکشاند و آن هنر، دیگر هنرنماست.

آیت‌الله علیدوست با تاکید بر اینکه نباید انضباط فقهی را زیر پا گذاشت، بیان کرد: فقه ناظر به حوادث واقعی است و باید بتواند استخوان‌های لای زخم را در مقوله هنر و به ویژه در بخش فیلم و سینما حل کند اما متاسفانه گاهی عادت کرده‌ایم در مسایل سیاسی، اجتماعی و هنری، استخوان لای زخم داشته باشیم و مسایل حل ناشده باقی بماند که این امر یک آْسیب به شمار می‌رود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه عنوان کرد: اگر با نگاه آسیب‌شناسانه به مسایل پرداخته می‌شد، با مشکلات کمتری مواجه بودیم و آنچه امروز در همایش فقه هنر مطرح می‌شود، ورود محتوایی به مسایل مغفول مانده عرصه هنر و به ویژه سینماست.

وی با تاکید بر اینکه در این همایش در مسند فتوا ننشسته ایم، گفت: همایش فقه هنر بر آن است با بیان دغدغه‌های هنرمندان و رعایت انضباط فکری موجود در فقه و همچنین دغدغه‌های زمان و مکان برای قانونگذاران کشور چراغ راه باشد و این گام کوچکی نیست که از یک سو حوزویون و از سوی دیگر هنرمندان و اصحاب دانشگاه رو در رو و در کنار هم در باره مسایل سینما نظرات خود را مطرح کنند.

آیت‌الله علیدوست ادامه داد: امروز تمام مصلحان جهان، دوست دارند خانه مشترک بشریت درست شود و بشریت در این خانه با صلح و صفا زندگی کند، آنها دغدغه هنر متعهد را دارند، هنری که اعتقادات، باورهای دینی و ارزش‌های ملی و قبیله‌ای و طایفه‌ای را حفظ کند.

دبیر علمی همایش هنر فقه با اشاره به موضوع نمایش دادن چهره معصومان در فیلم‌ها و ساخته‌های سینمایی، از این مساله به عنوان یکی از موارد مورد بحث یاد کرد که همچنان حل ناشده باقی مانده است و گفت: نمایش معصوم و پیامبران به طور عریان و آشکار همانند آنچه در فیلم یوسف پیامبر صورت گرفت در جهان اسلام محل گفت و گو است و برخی از عالمان شیعه و غیرشیعه مخالف آن هستند.

وی ادامه داد: برخی دغدغه‌های مذهبی دارند و برخی دغدغه‌های اجتماعی و فرهنگی را مطرح می‌کنند، در این میان پای غیرفقها نیز به میدان باز می‌شود و این پرسش مطرح می‌شود که آیا مجازیم اسطوره‌های خود را عادی‌انگاری کنیم.  

نشان دادن چهره معصوم در فیلم‌ها منع عقلی دارد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با بیان اینکه روایت یا آیه‌ای از قرآن برای منع نشان دادن چهره معصوم نداریم و این موضوع بیشتر منع عقلی دارد، اظهار داشت: دغدغه اصلی در این زمینه، بیرون آمدن شخص معصوم از حالت قدسی است، با این حال، هنرمندان می‌گویند مخاطب با چهره محو ارتباط برقرار نمی‌کند و می‌خواهد چهره‌ها را به صورت آشکار ببیند، در این میان ممکن است فقیهانی نیز پیدا شوند که موضوع را به مصالح واگذار کنند از همین رو در این زمینه باید پژوهش عمیق میدانی با تکیه بر استقرای تام صورت گیرد.

آیت‌الله علیدوست، موضوع دیگر روز در زمینه فقه هنر را به نمایش گذاشتن سبک زندگی اشرافی در فیلم‌ها و سریال‌ها عنوان کرد و گفت: بعضی فیلمسازان از این موضوع به عنوان واقعیت یاد می‌کنند اما مشکل وقتی آشکار می‌شود که دغدغه‌های مذهبی مطرح شود، برای مثال نشان دادن زنان با حجاب اندک و آرایش به بهانه نشان دادن سبک زندگی است.

دبیر علمی همایش فقه هنر همچنین با اشاره به موضوع سانسور افزود: زمانی سانسور جواب می‌داد، کتابی خمیر و دفع می‌شد اما امروز دیگر نمی‌توان گفت عصر کتاب‌های ضلال (گمراه کننده) است بلکه امروز بحث امواج ضلال است و خیال می‌شود می‌توان آن را کنترل کرد.

آیت‌الله علیدوست افزود: هنر، مدیریت این پدیده‌هاست، سانسور، بحثی فقهی و اجتماعی است. ممکن است بگوییم فیلم باید به گونه‌ای ساخته شود که دیگر نیازی به سانسور نباشد و در فرآیند فیلم باید به آن پرداخت، با این حال باز هم پرسش‌هایی در این زمینه مطرح می‌شود.  

همایش ۲ روزه فقه هنرکه تا فردا (سوم بهمن‌ ۹۸) در شیراز ادامه می‌یابد، در سه پنل در حال برگزاری است.

برچسب‌ها حوزه علميه سینما هنر شیراز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه سینما هنر شیراز حوزه علميه سینما هنر شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۲۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه المصطفی، بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: جامعة المصطفی العالمیه شجره‌ طیبه‌ ای است که به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفت تا همراه با مبانی دین و ارزش‌ های تشیع، گفتمان انقلاب اسلامی به کشورها تسری پیدا کند بنابراین این مولود مبارک را  نباید تنها جریانی تعلیمی دانست.

  آیت‌ الله سید احمد علم‌ الهدی در دیدار با هیئت علما و رؤسای مدارس علمیه هندوستان که با حضور جمعی از طلاب غیرایرانی جامعة المصطفی العالمیه برگزار شد، اظهار داشت: جامعة المصطفی همان بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است و از این جهت، تلاش شما در تقابل مستقیم با اراده شیطانی استکبار قرار دارد.     آیت الله علم الهدی افزود: همه تلاش‌ هایی که در عرصه تبلیغ دین در سرزمین هندوستان انجام می شود، باید در خدمت پیروی از خط ولایت حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا له الفدا) باشد.   عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروزه نه‌ فقط دوستان و دلسوزان بلکه حتی دشمنان اسلام نیز از مسائل سیاسی عبور کرده اند و چشم به ولایت معصوم دارند. این منطقی است که به برکت انقلاب اسلامی جهانی شد تا هرکس در هر گوشه از این عالم، چشم به ظهور داشته باشد و مهدی صاحب الزمان (عج) را در کانون توجه و تحلیل خود قرار دهد.     وی تأکیدکرد: استادان برجسته سیاست در نظام سلطه، شیعه را همچون پرنده‌ ای با دو بال نهضت حسینی و قیام مهدوی توصیف می کنند، بر همین اساس، هرکس در جهت ترویج ارزش‌ هایی مبتنی بر این دو اصل بکوشد، بیش از سایرین سرباز و مورد عنایت وجود اقدس امام زمان (عج) خواهد بود.   آیت‌ الله علم‌ الهدی گفت: فرصت مدیریت مدارس و حوزه‌ های علمیه در سرزمین هندوستان با گستره جمعیتی و فرصت‌ های تبلیغی را غنیمت بدانید. در موقعیتی که شما قرار دارید، هر مدرسه علمیه به مثابه اردوگاه بقیة الله (عج) است بنابراین طوری عمل کنید که گویا از طرف امام زمان (عج) به این مسئولیت منصوب شده‌ اید.   وی بیان کرد: این همان عرصه‌ ای است که سربازی شما در دستگاه امام زمان (عج) با آن سنجیده خواهد شد؛ به طوری که اگر امروز طلبه از فقه و اصول و کلام بهره‌ مند باشد و سطوح عالی حوزه را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد اما از بینش سیاسی و تقید به انقلاب اسلامی بی‌ بهره باشد، تلاش و مجاهدت او برای کسب علوم حوزوی ابتر است و راه به جایی نخواهد برد.   بیش از ۵۰ میلیون شیعه اثنی عشری و ۲۰۰ میلیون مسلمان اهل سنت علاقمند به اهل بیت (ع) در هندوستان زندگی می‌کنند و سه هزار طلبه در ۱۰۰ مدرسه و حوزه علمیه هندوستان مشغول تحصیل علوم حوزوی هستند.

دیگر خبرها

  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا
  • حمایت حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا (س) از طرح نور
  • حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) بیانیه مشترک صادر کردند
  • بیانیه مشترک حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) در حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب
  • اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا
  • همایش جمعیت خدمت‌رسانی فاطمی‌ها در قم برگزار شد
  • جامعه المصطفی، بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است
  • برطرف شدن اغلب دغدغه‌های حوزه سلامت
  • شصت و پنجمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی بروجردی برگزار شد