Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- هند به عنوان سومین کشور بزرگ مصرف کننده نفت در جهان که ۸۴ درصد از نیاز خود به این فرآورده را از طریق واردات تامین می کند، درصدد کاهش وابستگی به نفت خاورمیانه است. تاریخ انتشار: 16:23 - 02 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۸۹۱۹۷

به گزارش خبرگزاری میزان، نشریه " مانی کنترل" روز سه‌شنبه در گزارشی نوشت، با توجه به داده های کشتیرانی هند، واردات نفت هند از خاورمیانه در سال ۲۰۱۹ به کمترین سطح خود در چهار سال گذشته رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این داده ها، هند در سال ۲۰۱۹ حدود ۲.۶۸ میلیون بشکه نفت خام به صورت روزانه از خاورمیانه وارد کرد که این مقدار ۱۰ درصد کمتر از واردات سال ۲۰۱۸ محسوب می شود. همچنین واردات روزانه نفت هند از سایر مناطق حدود ۱.۸ میلیون بشکه نفت خام در سال ۲۰۱۹ بوده است.

احسان الحق یک تحلیل گر در موسسه "اینفینیتیو" گفت: ادامه کاهش تولید نفت سازمان اوپک به همراه حمایت عربستان سعودی و متحدان آن از این کاهش و همچنین کاهش واردات نفت از ایران به دلیل تحریم های آمریکا، از جمله عوامل تاثیر گذار بر واردات نفت هند از منطقه خاورمیانه بوده است.

سازمان بین‌المللی انرژی تخمین می زند که کشورهای تولید کننده نفت خارج از سازمان اوپک در سال ۲۰۲۰ تولید نفت خود را حدود ۲.۱ میلیون بشکه نفت خام در روز افزایش خواهند داد.

دارمندرا پرادان وزیر نفت هند هفته گذشته اعلام کرد که دهلی نو در حال برنامه ریزی برای توسعه منابع نفتی خود برای کاهش وابستگی به نفت خاورمیانه است.

وی افزود: تعدادی از پالایشگاه های هندی در مراحل پایانی مذاکره با روسیه برای خرید نفت این کشور هستند.

**واردات نفت از روسیه

نشریه "هندوستان تایمز" نیز نوشت: ماه گذشته بود که مقامات هندی و روسی مذاکرات خود را برای صادرات طولانی مدت نفت از روسیه به هند در دهلی نو آغاز کردند.

یک مقام هندی گفت: دو طرف پس از اتمام مذاکرات و امضای قرارداد نفتی، در خصوص صادرات گاز مایع طبیعی از روسیه به هند گفت وگو کردند. مذاکرات کنونی هند و روسیه در مورد تامین طولانی مدت نفت هند است. این صادرات تحت تاثیر تحولات جهانی مانند تحولات خاورمیانه نخواهد بود.

یک مقام دیگر هندی که خواست نامش فاش نشود گفت: دولت هند در حال بررسی یک مسیر دریایی آسان و اقتصادی از روسیه به هند است. انتقال انرژی از روسیه به هند یکی از نگرانی های بزرگ است اما ما در حال یافتن یک راه حل هستیم.

نشریه "اکونومیک تایمز" نوشت: داده های منتشر شده نشان می دهد که هند در دوره نوامبر ۲۰۱۸ تا ماه مه ۲۰۱۹ به صورت روزانه ۱۸۴ هزار بشکه از آمریکا نفت خام خریداری کرده است که این حجم واردات در مدت مشابه سال قبل حدود ۴۰ هزار بشکه نفت خام در روز بوده است.

در مدت مشابه (نوامبر ۲۰۱۸ تا ماه مه ۲۰۱۹)، هند که پس از چین دومین مشتری نفتی ایران محسوب می شد، روزانه ۲۷۵ هزار بشکه نفت خام (۴۸ درصد کاهش نسبت به دوره قبل) از تهران نفت خریداری کرد.

داده های دولت هند نشان می دهند که در دوره (نوامبر ۲۰۱۸ تا ماه مه ۲۰۱۹)، واردات نفت هند از عربستان سعودی با ۱۱ درصد افزایش به ۸۰۴ هزار بشکه نفت خام در روز رسید درحالی که این واردات از کشور امارات با ۳۷ درصد افزایش به ۳۶۰ هزار بشکه نفت خام در روز رسیده است.

در مقایسه با کشورهای تولید کننده نفت در خاورمیانه، واردات نفت هند از آمریکا چهار برابر افزایش یافته است.

پالایشگاه های نفتی هند در اوایل سال جاری قرارداد های جدیدی با کشورهایی از جمله مکزیک و آمریکا امضا کردند. همچنین شرکت های هندی در سال های گذشته واحد های جدیدی احداث کرده اند تا بتوانند نفت ارزان تر و با کیفیت پایین تر پالایش کنند.

احسان الحق توضیح داد:هندی ها می توانند نفت مکزیک و آمریکا را با یکدیگر تلفیق کنند تا نفتی مشابه کیفیت نفت خاورمیانه به دست آورند.

واردات نفت هند از مکزیک در دوره (نوامبر ۲۰۱۸ تا ماه مه ۲۰۱۹)، با ۱۳ درصد افزایش درمقایسه با سال گذشته به ۲۶۸ هزار بشکه نفت خام در روز رسید.

در سال ۲۰۱۹ واردات نفت هند با ۲.۱ درصد کاهش به ۴.۴۸ میلیون بشکه نفت خام در روز رسید. دلیل کاهش واردات نفت هند، بسته شدن موقت واحد های نفتی برای به روز رسانی تجهیزات به منظور پالایش استاندارد های جدید نفتی در سال ۲۰۲۰ اعلام شده است.

وزارت امور خارجه هند در هفته گذشته ضمن تایید سفر ترامپ به هند اعلام کرد که دو کشور در حال برنامه ریزی برای حضور ترامپ در هند در اواخر ماه جاری میلادی یا هفته اول ماه آینده هستند.

تارنمای "دیفنس نیوز" نوشت: هند در حال افزایش واردات انرژی خود از آمریکا است. واردات نفت این کشور از آمریکا دو برابر شده و ارزش آن در سال جاری به ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید. هند همچنین واردات کالاهای آمریکایی مانند هواپیمای مسافر بری و جنگی را افزایش داده است.

تنش های فعلی آمریکا و ایران بر تأمین انرژی هند تأثیر گذاشته است. این امر تأثیرات منفی بر ذخایر استراتژیک نفت هند خواهد داشت و انتظار می رود ظرفیت پالایش این کشور را تحت تأثیر قرار دهد. پالایشگاه های هند در واقع یک منبع مهم درآمدهای صادراتی هند است و کاهش ظرفیت آنها برای این کشور پیامدهای استراتژیک دارد.

یک مقام هندی که خواست نامش فاش نشود گفت: احتمالاً گفت و گو ها در مورد نرخ بار برای واردات نفت هند و همچنین دوره پرداخت اعتبار بالاتر( ۶۰-۹۰ روز همانند شرایطی که هند برای واردات نفت خود از ایران دریافت می کرده است) متمرکز خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: ترور "سردار سلیمانی" توسط آمریکا بر اقتصاد هند تاثیر منفی گذاشت رسانه هندی: منزوی کردن ایران غیرممکن است

هند در حال حرکت به سوی استفاده از سوخت با استاندارد یورو ۶ از ماه آوریل سال ۲۰۲۰ است.

همچنین واردات نفت هند از کشورهای آفریقایی در سال ۲۰۱۹ با ۷۰۳ درصد افزایش ۷۱۳ هزار بشکه در روز رسیده است.

بر اساس داده های دولت هند، هزینه واردات نفت این کشور در سال ۲۰۱۸-۱۹ حدود ۱۱۱.۹ میلیارد دلار بوده است که این هزینه در سه سال پیش (۲۰۱۵-۱۶) ۶۴ میلیارد دلار برآورد شده بود.

مجموع تقاضای نفت خام هند حدود ۴.۶ میلیون بشکه در روز است که این کشور را در رتبه سومین مصرف کننده بزرگ جهان پس از آمریکا و چین قرار می‌دهد.

هند به دلیل پیشرفت سریع اقتصادی، افزایش طبقه متوسط جامعه و افزایش خرید وسایل نقلیه موتوری بسیار به انرژی احتیاج دارد.

آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند که تا سال ۲۰۴۰ هند یک چهارم از انرژی تولیدی در جهان را مصرف کند.

ایرنا/

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نفت هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۲۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم

ریشه ناترازی بین تولید و مصرف بنزین، بی‌توجهی به احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه در دوران هشت‌ساله دولت قبل و وزارت بیژن نامدار زنگنه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایرنا، طبق اظهار نظر مسئولان، مصرف بنزین در حال حاضر از تولید آن در کشور پیشی گرفته، با این دست فرمان، کشوری که زمانی صادرکننده بنزین بوده در حال تبدیل شدن به واردکننده بنزین است. بررسی عوامل بروز این پدیده یکی از نکاتی است که سیاستگذاران باید به آن توجه داشته و در راستای حل مشکلات این پدیده برنامه‌ریزی کنند.

از طرفی تولید بنزین در کشور نیز با وجود رشد حدود ۲۰ درصدی در سه سال گذشته طبق آمار وزیر نفت، به ۱۱۴ میلیون لیتر در روز رسیده و حتی وزارت نفت توانسته در دوران پیک مصرف نیز تامین بنزین را به بهترین نحو انجام دهد و کشور دچار مشکل نشود.

برای حل مساله بنزین سه سناریوی ساخت پالایشگاه، واردات بنزین و مدیریت مصرف، پیش روی دولت قرار دارد.

اگر دولت بخواهد یک پالایشگاه در مقیاس پالایشگاه اصفهان بسازد، نیازمند به حداقل ۵ سال زمان و ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بوده که باتوجه به میزان زمان و حجم سرمایه گذاری مورد نظر، رسیدن به این مطلوب راه درازی دارد اما برای کشور این موضوع امری حیاتی است. واردات نیز باعث ارز بری از کشور، کسری بودجه و در نهایت تورم خواهد شد. چنانچه اگر دولت بخواهد ناترازی بنزین را با واردات جبران کند، باید ارز زیادی برای فقط بنزین کنار بگذارد. مورد بعدی، توجه به مدیریت مصرف است که شامل موضوعاتی نظیر اسقاط خودروها، تولید و واردات سالانه یک میلیون خودروی باکیفیت، ارتقای پالایشگاه‌های موجود، توسعه سوخت‌های جایگزین CNG و جلوگیری از قاچاق بنزین می‌شود که در این پرونده به موارد مذکور خواهیم پرداخت.

چرا پالایشگاه سازی در کشور صورت نگرفت؟

پالایشگاه سازی یکی از راه‌کارهای جلوگیری از ناترازی بنزین است اما این سناریو بلند مدت است. با این حل چه شد که پالایشگاه سازی در کشور صورت نگرفت؟ قطعا یکی از اصلی‌ترین عوامل آن، وزیر سابق نفت بیژن زنگنه است. بیژن زنگنه اساسا پالایشگاه سازی را کثافت کاری می خواند حتی اخیرا نیز به این موضوع اشاره مجدد کرده و آن را غیر اقتصادی خوانده است.

در صورتی که چین با واردات ۱۱.۴ میلیون بشکه در روز نفت خام و پالایش بیش از ۱۷ میلیون بشکه، نمونه‌ای از کشورهای پیشرو در حوزه توسعه زنجیره ارزش نفت خام است. چین طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۸ میلیارد دلاری برای ساخت پالایشگاه، حدود ۲.۴ میلیون بشکه در روز به ظرفیت پالایشی خود افزوده است و قصد دارد تا ۲۰۲۵ ظرفیت پالایشی خود را به ۲۰ میلیون بشکه در روز افزایش دهد. پالایشگاه‌هایی همچون ژیجیانگ (فاز اول و دوم) و هنگلی با ظرفیت‌های ۲۰ و ۴۰ میلیون تن در سال و حجم سرمایه‌گذاری ۱۱.۴ و ۲۴ میلیارد دلار نمونه‌هایی از طرح‌های به بهره‌برداری رسیده طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ هستند.

پالایشگاه سازی در دولت سیزدهم

دولت سیزدهم توجه به تکمیل پروژه‌های پالایشی را از اولویت‌های خود می‌داند به طوری که جواد اوجی وزیر نفت در این باره گفت: توسعه ظرفیت پالایش و پتروپالایش نفت خام و میعانات گازی کشور قریب به ۳.۲ میلیون بشکه در روز است و نفت و میعانات گازی تولیدی خود را اکنون به‌صورت نفت خام صادر می‌کنیم. این خام‌فروشی افزون بر اینکه ما را از ایجاد ارزش افزوده بی‌نصیب می‌کند، در سال‌های اخیر پاشنه آشیل کشور و سبب آسیب‌پذیری کشور در حوزه تحریم‌ها شده است. افزون بر اینها با توجه به شدت مصرف انرژی در کشور، به‌منظور تأمین امنیت انرژی کشور و پوشش کامل نیاز داخلی به فرآورده‌های نفتی، احداث پالایشگاه‌های جدید ضرورتی انکارناپذیر است که مکرر مورد تأکید رهبر انقلاب و ریاست جمهوری نیز بوده است.

۸ طرح پالایشی و پتروپالایشی در حال اجرا

به گفته وزیر نفت، از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به این امر شد و خوشبختانه ما اقدام‌های متعددی را در طول یک سال و نیم گذشته انجام دادیم. در چهارچوب قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی، ۸ طرح پالایش و پتروپالایش میعانات گازی و نفت خام با ظرفیت ۱۴۶۰ هزار بشکه در روز و سرمایه‌گذاری ۲۸.۶ میلیارد دلار در دست پیگیری و اجرا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • راز لگد تاریخی کلینزمن: مقابل تراپاتونی گریه کردم!
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی