Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@23:10:58 GMT

دپاکین چیست؟

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۲۶۳۸

دپاکین چیست؟

مهمترین دانستنی‌ها در مورد دپاکین
دپاکین در ۶ ماه اول می‌تواند باعث آسیب جدی به کبد شود و حتی کشنده باشد. کودکان زیر ۲ سال بیشترین آسیب‌پذیری را نسبت به این دارو دارند به خصوص اگر دارو‌های ضد تشنج دیگری نیز مصرف می‌کنند و دچار اختلالات دیگر مانند عقب ماندگی ذهنی هستند. خطر آسیب کبدی با افزایش سن کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما همیشه باید نسبت به علائم زیر هوشیار باشید.
از بین رفتن کنترل تشنج، ضعف، سرگیجه، خواب آلودگی، احساس مریضی، تورم صورت، از دست دادن اشتها، استفراغ و زردی پوست و چشم. اگر احساس می‌کنید مشکل کبدی دارید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
همچنین توجه داشته باشید که دپاکین می‌تواند باعث آسیب جدی و کشنده به لوزالمعده شود. این مشکل می‌تواند در هر زمان حتی بعد از سال‌ها درمان بروز کند. در صورت بروز هر یک از این علائم، فوراً با پزشک تماس بگیرید: درد شکم، کاهش اشتها، حالت تهوع و استفراغ.

چگونه باید دپاکین را مصرف کنید؟
اگر دپاکین باعث آزار سیستم گوارشی می‌شود، دارو را با غذا میل کنید. برای جلوگیری از آزار دهان و گلو، کپسول دپاکین را بلع کنید و آنرا نجویید.
اگر روزی یکبار دپاکین مصرف می‌کنید و فراموش کردید دارو را استفاده کنید، دوز مصرفی را به محض یادآوری استفاده کنید و اگر روز بعد به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده اید دوز را بیشتر نکنید و روال طبیعی مصرف دارو را پیش بگیرید.
اگر روزانه بیش از یکبار دپاکین مصرف می‌کنید، دوز فراموش شده را تا ۶ ساعت پس از زمان مصرف دارو بلافاصله استفاده کنید و به یاد داشته باشید که هرگز دو دوز را به طور همزمان مصرف نکنید.

عوارض جانبی دپاکین
عوارض جانبی در صورت استفاده همزمان دارو با دیگر دارو‌های صرع و یا استفاده دارو در مقادیر زیاد تشدید می‌شوند. سوء‌هاضمه، حالت تهوع و استفراغ شایع‌ترین عوارض جانبی است که برای اولین بار پس از مصرف این دارو تجربه می‌کنید.
اگر شدت عوارض جانبی زیاد بود و یا دچار عوارض دیگر شدید، هرچه سریع‌تر با پزشک خود تماس بگیرید. فقط پزشک می‌تواند تشخیص دهد که آیا ادامه مصرف دیپاکین برای شما خطرناک است یا خیر.
دیگر عوارض جانبی شایع دپاکین ممکن است شامل موارد زیر شود:
گرفتگی عضلات شکم، فراموشی، مشکل در تنفس، افسردگی، اسهال، تاریکی یا تاری دید، خواب‌آلودگی، ریزش مو، سوء‌هاضمه، عفونت، حرکات غیر ارادی چشم، کاهش یا افزایش اشتها، حالت تهوع، عصبی شدن، صدای شنیدن زنگ در گوش، بی‌خوابی، تورم بازو‌ها و پا‌ها به دلیل احتباس مایعات، التهاب گلو، لرزش و استفراغ.
عوارض جانبی نادر این دارو ممکن است شامل موارد زیر شود:
خواب دیدن‌های غیرطبیعی، راه رفتن غیرطبیعی، حس چشایی غیرطبیعی، پرخاشگری، کم خونی، اضطراب، کمردرد، آروغ زدن، خونریزی، اختلالات خونی، درد استخوان، بزرگ شدن سینه، شیردار شدن پستان که مربوط به بارداری نباشد، کبودی، تغییر در رفتار، درد قفسه سینه، کما، سردرگمی، یبوست، سرفه، ناشنوایی، مشکل در صحبت، سرگیجه، دوبینی، خشکی پوست، کسل شدن، درد گوش و التهاب، ناراحتی عاطفی، ادرار بیش از حد (عمدتاً کودکان)، احساس ناخوشی، تب، نارسایی رشد در کودکان، توهم، سردرد، فشار خون بالا، لرزش غیرارادی، ضربان نامنظم قلب، قاعدگی نامنظم، خارش، درد مفاصل، کمبود هماهنگی بدن، گرفتگی ساق پا، بیماری کبد، از دست دادن کنترل مثانه، از دست دادن هماهنگی بدن، ناهنجاری‌های قاعدگی، درد عضلات، ضعف عضلانی، خونریزی بینی، بیش‌فعالی، اختلال شخصیت، ذات‌الریه، احساس لرزش یا سوزن سوزن شدن، جوش زدن بدن، نرمی استخوان (بیشتر در کودکان)، حساس شدن به نور، التهاب سینوس، متورم شدن غدد بدن، عفونت ادراری، عفونت واژینال، خونریزی، ضعف، کاهش یا افزایش وزن.

در چه زمانی نباید دپاکین تجویز شود؟
اگر بیماری کبد دارید یا کبد شما به درستی کار نمی‌کند و یا اگر نسبت به این دارو آلرژی دارید باید از مصرف دپاکین خودداری کنید.

هشدار‌های مهم درباره دپاکین
به یاد داشته باشید که هنگام مصرف دارو ممکن است دچار نارسایی کبد شوید. پزشک باید عملکرد کبد شما را در فواصل منظم آزمایش کند.
همچنین خطر آسیب به لوزالمعده را در نظر داشته باشید. این مشکل می‌تواند به سرعت بروز کند، بنابراین در صورت بروز هرگونه علائم فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
دپاکین ممکن است در برخی افراد که دچار اختلالات ژنتیکی هستند اثرات منفی بر مغز بگذارد.
همچنین مشاهده شده که دپاکین باعث تغییر در پوست می‌شود که می‌تواند بسیار کشنده باشد. در صورت مشاهده هرگونه تغییر در پوست، با پزشک خود تماس بگیرید.
اگر میگرن داشته باشید احتمال مبتلا شدن به عوارض جانبی بیشتر می‌شود که معمولا در این حالت دکتر با دقت بیشتر مراقب درمان شما خواهد بود.
به دلیل احتمال اختلالات خونی به عنوان یکی از عوارض جانبی، پزشک احتمالاً قبل از تجویز دپاکین از شما آزمایش خون می‌گیرد و در طی دوره درمان این کار را به طور منظم انجام می‌دهد. کبودی، خونریزی یا لخته شدن خون معمولاً به این معنی است که باید دوز کاهش یابد یا مصرف دارو کاملا متوقف شود.
دپاکین ممکن است باعث خواب آلودگی شود، بخصوص در بزرگسالان. تا زمانی که تاثیر دارو را بر بدن مشاهده نکرده اید، نباید رانندگی کنید و از انجام هرگونه فعالیت که نیاز به رانندگی دارد بپرهیزید.
هرگز بدون دستور پزشک مصرف دارو را به طور ناگهانی قطع نکنید. معمولا برای جلوگیری از تشنج مقدار دوز مصرفی به تدریج کم می‌شود.
این دارو همچنین می‌تواند اثر مسکن‌ها و دارو‌های بی‌هوشی را افزایش دهد. قبل از هر عمل جراحی یا عمل جراحی دندان، مطمئن شوید که پزشک می‌داند شما دپاکین مصرف می‌کنید.

تداخلات دارویی
اگر دپاکین با دارو‌های خاص دیگری مصرف شود، می‌تواند باعث افزایش یا کاهش تاثیرات دارو شود. اگر هریک از دارو‌های زیر را مصرف می‌کنید، پیش از مصرف دپاکین با دکتر خود مشورت کنید.

آمی‌تریپتیلین
آسپرین
باربیتورات‌هایی مانند فنوباربیتال و سکونال
دارو‌های رقیق کننده خون
کاربامازپین
کلونازپام (کلونوپین)
دیازپام (والیوم)
اتوسوکسیمید
فلبامات (فلباتول)
لاموتریژین
نورتریپتیلین (پاملور)
فنیتوئین (دیلانتین)
پریمیدون (میسولین)
ریفامپین (ریفاتر)
تولبوتامید (اوریناز)
زیدوودین (رتروویر)
اگر دپاکین همراه با الکل مصرف شود، می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی شود.

مصرف دپاکین در دوران بارداری یا شیردهی
مصرف دپاکین در دوران بارداری ممکن است به کودک آسیب برساند. این دارو برای زنان باردار توصیه نمی‌شود مگر اینکه فواید درمانی بسیار بیشتر از خطرات باشد. در حقیقت تنها در صورت لزوم به زنان باردار دپاکین تجویز می‌شود. از آنجایی که دپاکین در شیر مادر نیز تاثیر می‌گذارد، مادران باید با احتیاط این دارو را مصرف کنند.         منبع:راستینه

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اسهال اضطراب استفراغ دپاکین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۲۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دفاع عجیب خبرگزاری دولت از قلیان پرعارضه اکسیژن
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز