Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

3 بهمن 1300، پس از انتصاب مشیرالدوله به سمت رییس الوزرایی، وی وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: سردار سپه وزیر جنگ،‌ حکیم ‌الملک وزیر امور خارجه،‌ مدیرالملک وزیر مالیه، سردار معظم خراسانی وزیر عدلیه، اعتلاءالسلطنه وزیر پست و تلگراف،‌ ادیب السلطنه وزیر فوائدعامه و نیرالملک وزیر معارف. همچنین در این روز، هيأتي به رياست سيد حسن تقي ‌زاده براي انعقاد قراردادهاي تجاري بين‌ ايران و اتحاد جماهير شوروي عازم مسكو شد.

3 بهمن 1307، با هدف مبارزه با فساد اداری از جمله اختلاس، ارتشا و پارتی ‌بازی که در ایران از قرن سیزدهم میلادی آغاز و در عهد قاجارها گسترش یافته و در ادارات دولتی به صورت یک امر عادی در آمده بود و از پیشرفت کار جلوگیری می‌ کرد، از چنین روزی سازمان قضایی ویژه و مختص تعقیب قضایی و مجازات مقامات و کارکنان سازمان‌ های عمومی (ادارات دولتی، شهرداری ‌ها و ...) به نام دیوان کیفر کارکنان دولت آغاز به کار کرد که در تاریخ ایران یک انقلاب اداری به شمار آورده شده است.

3 بهمن 1332، اولین جلسه مشاوره در امور نفت به ریاست عبدالله انتظام، دکتر فخرالدین شادمان وزیر اقتصاد ملی، نصرالله انتظام سفیر کبیر ایران در آمریکا و حاج محمدنمازی در کاخ وزارت امور خارجه تشکیل شد.

3 بهمن 1346، پنجمین چاه در خلیج ‌فارس به نفت رسید.

3 بهمن 1357، امام خمینی (ره) در مصاحبه با خبرنگاران ایرانی گفتند: در حکومت اسلامی دیکتاتوری وجود ندارد، اسلام هم آزادی خواهد داد و هم به اقتصاد توجه خواهد کرد و هم به سایر احتیاجات کشور.

3 بهمن 1374، اعضاي يك شبكه بزرگ فساد مالي و جاسوسي در دادگاه انقلاب محاكمه شدند. مغز متفكر و طراح اين شبكه فردي به نام هدايت الله زنده دل بود كه در زمان رژيم شاهنشاهي، نويسندگي و طراحي داستان هاي پليسي «جاني دالر» و ده ها برنامه راديويي را بر عهده داشته است.

3 بهمن 1389، لطف ‌الله فروزنده، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس ‌جمهور از ممنوعیت کامل استخدام در تهران خبر داد وگفت: ۲۲ درصد نیروی‌کار کل کشور در تهران حضور دارند و ۲۰۰ هزار نفر تنها در ستادهای دستگاه‌ های مختلف اجرایی فعالیت می‌ کنند که ضرورت کاهش آنان قطعی است.

3 بهمن 1391، محمود بهمنی در نخستین واکنش به اخبار منتشر شده در مورد انفصال از ریاست بر بانک مرکزی و تحقیق و تفحص مجلس از بانک مرکزی، به دفاع از عملکرد بانک مرکزی در واکنش به اتفاقات اخیر پرداخت و عنوان کرد که اگر بانک مرکزی به این نتیجه برسد که وجوه برداشت شده از حساب بانک‌ ها، کمتر از میزان مورد نظر بوده؛ باز هم این کار را خواهد کرد.

3 بهمن 1392، تنها دو روز پس از اجرای مهم ‌ترین و بزرگ ‌ترین دستاورد دیپلماتیک دولت یازدهم که به تعلیق و کاهش تحریم‌ های بین‌‌ المللی علیه ایران منجر شد، حسن روحانی، عازم داووس، مرتفع ‌ترین شهر اروپا شد تا فاز دوم دیپلماسی خود؛ یعنی دیپلماسی فشرده اقتصادی را پیگیری کند.

3 بهمن 1394، یک هفته بعد از لغو تحریم ‌های بین ‌المللی علیه ایران، ۸۵ شرکت خارجی تولیدکننده هواپیما و خدمات هوایی از ۳۵ کشور، در تهران گردهم آمدند. در گردهمایی هواپیماسازان جهان، شرکت‌ هایی چون «بمباردیر» کانادا، «امبرائر» برزیل، «ای ‌تی ‌آر» فرانسه-ایتالیا و «ایرباس» فرانسه حضور داشتند تا درخصوص فروش یا اجاره هواپیما با ایرلاین ‌های ایرانی تبادل ‌نظر و رایزنی ‌کنند.

3 بهمن 1396، با موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت، خودروهای مانده در گمرک تعیین تکلیف و به ‌زودی پس از طی مراحل اداری، ترخیص خواهند شد. بر این اساس، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، با پیشنهاد مجتبی خسروتاج، رئیس سازمان توسعه تجارت مبنی ‌بر ترخیص خودروهای مانده در گمرک، موافقت و مراتب را به وزیر اقتصاد و امور دارایی برای ابلاغ به گمرکات کشور، اعلام کرده است.

3 بهمن 1397، طی خبری اعلام شد کسب و کارهای مختلف در چین در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۵۶ میلیارد دلار در حوزه فناوری، پول صرف خواهند کرد و این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۲۷۳ میلیارد دلار افزایش می‌یابد. هدف از این سرمایه‌گذاری‌ها تحول در نحوه پیشبرد فعالیت‌های اداری و تجاری و افزایش کارآیی و بهره‌وری اعلام شده بود.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکانیسم ماشه اجلاس داووس علی دیواندری اکبر طبری حسن دیاب سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا احمد حمزه تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران چین فناوری خودرو تحریم هواپیما مکانیسم ماشه اجلاس داووس علی دیواندری اکبر طبری حسن دیاب سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا احمد حمزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۷۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی سازی اقتصاد در استان بوشهر عملیاتی شده است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدی‌زاده صبح پنجشنبه در نشست برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر اظهار کرد: توسعه سرمایه‌گذاری در استان حمایت می‌شود و امروز برخی از طرح‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بخشی از این طرح‌ها در حوزه پرورش آبزیان و تکثیر لارو و تولید بچه ماهی مطرح شد گفت: طرح‌های پرورش آبزیان جز سیاست‌های اصلی استان بوشهر است و در این راستا از سرمایه‌گذاران در طرح‌های پرورش ماهی در قفس، به‌ویژه تولید بچه ماهی در استان حمایت می‌شود.

استاندار بوشهر بخشی دیگر طرح‌ها را در حوزه مجتمع خدمات رفاهی بین راهی در جاده‌های استان دانست و تصریح کرد: توسعه مجتمع‌های خدماتی بین راهی مورد نظر ما است چراکه هرچه تعداد این مجتمع‌ها افزایش یابد امکان خدمات به حوزه حمل و نقل جاده‌ای و ایمنی راه‌ها و مسافران بیشتر فراهم می‌شود.

محمدی‌زاده از تصویب ساخت کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیر خبر داد و بیان کرد: ساخت کارخانه سیمان سفید در آبدان دیر که فرایند آن طی شده بود در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر تصویب شد.

وی با بیان اینکه در مجموع ۲ طرح مطرح شده در این شورا رأی مثبت لازم کسب نکرد گفت: مابقی طرح‌های مطرح شده در این جلسه برای اجرا رأی آورد و ان‌شاءالله طرح‌ها و موضوعات جدید سرمایه‌گذاری در جلسات بعد و هفته آینده مطرح می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

استاندار بوشهر افزایش مشارکت مردم در طرح‌های سرمایه‌گذاری را یکی از اولویت‌های استان دانست و تأکید کرد: آنچه تدبیر مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است در استان بوشهر مورد توجه قرار گرفته و عملیاتی شده است.

محمدی‌زاده بیان کرد: سرمایه‌گذاری مردم راهکار اساسی برای حل اشتغال، تولید و پیشرفت جامعه و استان بوشهر است و ما از بخش خصوصی، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان به جد حمایت می‌کنیم و کارها در این حوزه تسریع می‌شود.

طرح‌های مختلفی از سوی مردم و بخش خصوصی در این جلسه توسط اعضا و مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط که فرایند آن در کارگروه تخصصی طی شده است برای تصویب در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر مورد بررسی قرار گرفت.

کد خبر 6088482

دیگر خبرها

  • جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • مردمی سازی اقتصاد در استان بوشهر عملیاتی شده است