Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@16:48:41 GMT

زیبا نوشتن؛ اکتسابی یا انتسابی؟

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۸۸۷۳

زیبا نوشتن؛ اکتسابی یا انتسابی؟

این روزها با وجود امکانات دیجیتال برای نوشتن کمتر به سراغ دست‌نوشته می‌رویم و دیگر مثل گذشته‌ نامه‌های دست‌نویسی در کار نیست و تایپ جایگزین نوشتن با قلم و خودکار روی کاغذها و دفترهای یادداشت شده است. اما مگر می‌شود کسی از نوشتن با خودکار و قلم روی کاغذ لذت نبرد و حس خوبی پیدا نکند؟

به گزارش خبرنگار ایمنا، در این روزها که عصر ارتباطات و فناوی اطلاعات است و گوشی‌مان بیش از هرچیزی و بعد لپ‌تاپ و کامپیوتر رومیزی ما سهم بالایی را در نوشتارمان دارد، استفاده از مداد و خودکار و دفتر یادداشت چندان باب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است که گوشی هوشمند و لپ‌تاپ‌مان بیش‌ترین سهم را در نوشتارمان دارد و استفاده از مداد یا خودکار چندان معمول نیست اما این واقعیت به این معنا نیست که مردم شوق نوشتن روی کاغذ را به یاد نمی‌آورند.

خط، زبان دست و حافظ افکار و آثار است و شاید به همین دلیل بوده است که امروز (۲۳ ژانویه) ۳ بهمن ماه روز جهانی دست خط است، یعنی زمانی برای توجه به تاریخچه و تاثیرات خوشنویسی. این روز که از سال ۱۹۷۷ به این نام مزین شد، هر ساله در سالروز تولد جان هانکوک پدر آمریکایی خوشنویسی که اغلب او را با امضای نمادین او در اعلامیه استقلال می‌شناسند، جشن گرفته می‌شود.

برخی معتقدند که خط خوب یکی از مهارت‌هایی است که باید از سن کم یعنی از دوره آمادگی به دانش آموزان آموخته شود در غیر این صورت بخشی از فرایند یاددهی، یادگیری دچار نقص خواهد شد.

ابوالوفا حسینی یکی از هنرمندان خوشنویسی اصفهان زیبا نوشتن را امری اکتسابی می‌داند و به خبرنگار ایمنا می‌گوید: ذوقی که در خانواده‌ها وجود دارد و استفاده از ابزار خوشنویسی خود به خود باعث ایجاد رغبت در کودک می‌شود تا خوشنویسی را بیاموزد. باید گفت که خوشنویسی ارثی نیست تنها ذوق و سلیقه در ایجاد انگیزه برای یادگیری تأثیر دارد.

گانیه معتقد است که برای یادگیری دو دسته شرایط وجود دارد: شرایط درونی یادگیری و شرایط بیرونی یادگیری. البته در بررسی علل بدخطی و بد آموزی خطی دانش آموزان دوره‌ ابتدایی علاوه بر عوامل آموزشی و تربیتی و در حقیقت، کار معلم، که جزء شرایط بیرونی هستند باید شرایط درونی که مربوط به شرایط روانی کودکان است نیز مورد توجه قرار گیرند چه بسا بدخطی دانش آموزان به دلیل حالات عاطفی نامطلوب و نداشتن هدف و انگیزه برای زیبا نویسی و یا ضایعات استخوانی و یا نداشتن آمادگی روحی روانی و محیط نامناسب و فقر آموزش همچنین تمرینات غلط و فقدان رسیدگی باشد.

حسینی نیز در خصوص آموزش خوشنویسی می‌گوید: اگر استاد خوبی در کلاس باشد بسیار موثراست در غیراین صورت آموزش تاثیری در یادگیری خط ندارد، خوشنویسانی هستند که با پشتکار به نتیجه رسیدند ولی بیشتر خوشنویسان تحت تربیت اساتید بودند.

این هنرمند خوشنویس در پاسخ به این سؤال که آیا امکان اینکه کسی خط ریز خوبی نداشته باشد اما با قلم خوب بنویسد، می‌افزاید: ابزار خوشنویسی مرکب و حوصله‌ای است که خوشنویس برای نوشتن می‌گذارد و باعث زیبا نوشتن می‌شود اگر نه بسیاری از خوشنویسان هستند که خط خودکاری خوانایی ندارند اما با قلم بسیار زیبا می‌نویسند.

همچنین رضا زواری یکی از هنرمندان خوش نویس معتقد است که دست خط زیبا ژنتیکی نیست اما ممکن است مسئله دیگری ژنتیکی باشد و آن دلیل باعث شود که فردی خوش خط شود مانند حافظه تصویری قوی که به ژنتیک مربوط می‌شود.

این هنرمند به خبرنگار ایمنا می‌گوید: قدرت حرکت اهمیت زیادی در خوشنویسی دارد چرا که فرمان مغز به عضله است و این هماهنگی عضله وعصب ژنتیکی است، البته این ژنتیک به ورزشکار و هنرمند شدن آن شخص هم کمک می‌کند.

زواری خاطر نشان می‌کند: خط ریز نوشتن و با قلم نوشتن دومقوله جدا هستند و کسی که با قلم خوب می‌نویسد و فرم را یادگرفته است با خودکارهم می‌تواند خوب بنویسد اما اگر کسی با خودکار خوب بنویسد دلیلی ندارد که بتواند با قلم خوب بنویسد.

کد خبر 407113

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دستخط خوشنویسی زیبایی هنرمندان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۸۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه خوشنویسی در شهرکرد

شهرام فرجی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: همزمان با ۱۲ اردیبهشت روز پاسداشت مقام معلم، نمایشگاه خوشنویسی با عنوان قدر استاد و با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان در نگارخانه شهید شهرانی شهرکرد گشایش یافت.

وی افزود: ۴۵ نفر از استادان، مدرسان و هنرجویان رشته خوشنویسی استان با به نمایش گذاشتن آثار خود در نمایشگاه قدر استاد، روز معلم را گرامی داشتند.

فرجی اضافه کرد: در این نمایشگاه ۶۰ تابلوی خوشنویسی در قالب نستعلیق، شکسته‌نستعلیق، کتابت نستعلیق، سیاه‌مشق، ثلث و نقاشی‌خط به نمایش گذاشته شده است که بسیاری از آنها مضامینی مرتبط با جایگاه علم و دانش را در بر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

حضور هنرمند خوشنویس چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه جهانی هنر‌های قرآنی

وی با بیان اینکه آثاری از استادان محمد ابراهیمیان، جمشید مردانی، علیرضا بسیج، بیژن روحی، محمود ضیائی، علیرضا امامیان، خدابخش چمن و طیبه امیرخانی در نمایشگاه قدر استاد در معرض دید عموم قرار گرفته است، ادامه داد: این نمایشگاه تا ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ پذیرای علاقمندان است.

فرجی افزود: قاسم همتی، آرشام کوهی فایق، نادر طاهری، افسانه کریمی، نرجس رئیسی، الهه حیدری، محمود محمودی، عنایت‌الله صالحی، صفرعلی امیدی، سمیه خدادادی، آذر درخشنده، جمیله خدابخشی، مجتبی بسیج، بهره حسینی، زینب ضیائی، مریم رئیسی، مرضیه شفاعتی فر، مسلم امیدیان، بیژن روحی، علی صادقی زاده، نجمه صالح زاده، مریم حیدری مریم هاشمی، مهدی فرازنده، مهلا نجفی، سمیه صادقی، فرشته محمدی، آمنه موسوی، صادق خاکسار حقانی، نجمه فتاحی، خدیجه سلیمانی، حشمت‌الله اصلانی، علیرضا محمدی، مریم عسگری، بهمن تاج‌بخش، الهام عابدی و مسعود شرافت نیز از جمله هنرمندانی هستند که در برپایی این نمایشگاه مشارکت دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • گشایش نمایشگاه مشق همدلی در قم
  • بازگشایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی در شهرکرد
  • بنویسید تا به دست بیاورید
  • گفته و ها و ناگفته های معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور
  • هوش مصنوعی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان
  • زبان برنامه نویسی پایتون چیست و چگونه می‌توان آن را یاد گرفت؟
  • مراسم روز معلم متفاوت در مرکز یادگیری دانا