Web Analytics Made Easy - Statcounter

استفاده از عود قدمتی افزون بر پنج هزار سال دارد. رومیان و مصریان از عود به عنوان ماده ضد عفونی کننده، ضدباکتری و دارویی برای درمان زخم کمک می‌گرفتند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شناخته شده ترین نوع عودها صندل سرخ و سفید، عود صلیب، عود مشک، یاسمین، عنبر، رز، لیمو، لاواندر، کندر، سیب سبز، بابونه، رزماری، نعناع، زنبق و یاس کبود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عود چیست؟
نام دیگر عود داربوی است، که در اوستا وهوکرته (Vohukereta) و در پهلوی هوکرت (Hukart) نامیده می‌شود.

عود؛ تکه چوبی است که از درختی خاص در جزایر هند و چین بریده شده، و در زمانی که آن را می‌سوزانند دودی خوش‌بو از آن حاصل می‌شود.

عود در کشور‌هایی همانند هند و چین و بیشتر در آیین‌های مذهبی سوزانده می‌شود.

این ماده از گذشته تاکنون در ایران نیز به عنوان خوش‌بوکننده استفاده می‌شد.

تاریخچه؛ عود کِی و از کجا پیدا شد؟

در کتب لغت نوشته شده عود شاخه‌ای باریک و دراز و تکه چوبی بریده شده از درختی خاص بوده که در شرق آسیا علی الخصوص هندوچین رویش می‌کند و با آتش زدن آن دودی همراه با بوی خوش بلند می‌شود.
بنابراین دود کردن عود از معابد چین و هند آغاز شد. بودائیان عود را برای دور کردن ارواح پلید استفاده می‌کردند و در طب آیوراودا به آن وسیله‌ای معجزه‌گر می‌گفتند. درست کردن عود یک هنر مذهبی به شمار می‌رفت. علاوه بر هندوها، بودائیان و چینی‌ها آیین‌های شیتو در ژاپن نیز از عود استفاده می‌کردند.
پس از مدتی استفاده از عود به دیگر مناطق جهان گسترش یافت و البته دیگر بخشی از یک آیین مذهبی نبود. در یونان باستان در اوایل قرن هشتم قبل از میلاد مسیح عود دود می‌کردند و بیشتر از آنکه برای خوشبو کردن هوا استفاده شود؛ در کنار گیاه‌درمانی مطرح بوده است.

از قدیم الایام ایرانیان عود را به عنوان خوشبوکننده و ضدعفونی‌کننده هوا می‌سوزاندند و یا با آن بخور می‌گرفتند. البته عودهایی که امروزه در بازار عرضه می‌شوند، حاصل فرآوری گیاهان معطر و صمغ‌های عطری هستند.

انواع عود
عودهای موجود در بازار دو دسته هستند. عودهای اصلی که با روش‌های سنتی ساخته شده‌اند و عودهای اسانس‌دار که با روش‌های شیمیایی فراوری شده‌اند. باید دقت شود که عودهای سنتی نسبت به انواع اسانس‌دار بوی ملایم‌تری دارند.

امروزه شرکت‌های سازنده عود به دلیل گران تمام شدن مواد طبیعی اولیه عود، حجم بالایی از اسانس و مواد صنعتی را در عودها می‌گنجانند که با سوزاندن عود باعث آزاد شدن مقادیر زیادی سرب در محیط می‌شود و نه تنها مفید نیست بلکه به سلامتی آسیب می‌رساند. پس باید در انتخاب عود دقت شود تا عودهای ساخته شده از مواد تقلبی خریداری نکنیم.

خواص عود
استفاده از عود قدمتی افزون بر پنج هزار سال دارد. رومیان و مصریان از عود به عنوان ماده ضد عفونی کننده، ضدباکتری و دارویی برای درمان زخم کمک می‌گرفتند.

ترکیبات معطر طبیعی گل‌ها و گیاهان که در عود وجود دارد، از طریق مژک‌های بینی وارد سیستم لیمبیک مغز و قسمت مخاطی هیپوتالاموس می‌شود و با تحریک اعصاب بویایی این قسمت که مسئولیت احساسات، تنفس، ضربان قلب، غدد درون‌ریز، حافظه و یادگیری را بر عهده دارد، تأثیری قابل‌توجه بر روحیات و خلق‌وخو می‌گذارد.

عصاره گیاهان موجود در عود به دلیل ساختار تشکیل‌دهنده که شامل آلدئیدها، کتون‌ها، استرها و... می‌شود، در سلامت جسم و ذهن اثری آشکار دارند.

برای آروماتراپی در خانه به راحتی می‌توان از سوزاندن عود استفاده کرد. رایحه‌درمانی به وسیله عود یکی از بی‌خطرترین، کم‌هزینه‌ترین، ارزان‌ترین و اثربخش‌ترین روش‌های درمانی است.

رایحه‌های مطبوع موجود در عود، فرد را فعال‌تر و سرزنده‌تر می‌سازند و باعث ارتباط شخص با درون خود می‌شوند. چراکه استنشاق بوهای مطبوع باعث ایجاد و ارسال پیام‌های عصبی در مغز و کل سیستم عصبی و دریافت واکنش‌های مثبت می‌شود.
بنا به اعتقاد برخی از اطبای سنتی سوزاندن عود باعث دور شدن امواج و انرژی‌های منفی موجود در محیط می‌شود که این خاصیت به دیدگاه افراد بستگی دارد.

برای رفع کدام مشکلات چه عودی مناسب است؟

رفع خستگی جسمی: عودهای دارچین، اکالیپتوس، نعناع و مریم‌گلی
رفع خستگی فکری: عود هل، اکلیل‌کوهی و اسطوخودوس
رفع میگرن: خواص دود کردن عود عود یاس، اسطوخودوس و اکالیپتوس
مسکن و ضددرد: اکلیل کوهی، بابونه، نعناع و اسطوخودوس
رفع سردرد: یاس، نعناع، مریم گلی، بابونه، اسطوخودوس و اکلیل کوهی
تقویت قلب: اکلیل‌کوهی و نعناع
ضدعفونی کردن محیط: دارچین، چوب صندل، آویشن و گل سرخ
درمان کم‌رویی: خواص دود کردن عود یاس، بهارنارنج و مرزنگوش
رفع شک و تردید: لیمو، گریپ فروت، انواع نعناع و چوب کاج
رفع حواس‌پرتی و فراموشی: عود اکلیل‌ کوهی و چوب سرو
رفع سوء‌هاضمه، اختلالات گوارشی و بی‌اشتهایی: عود هل، نعناع، بابونه، دارچین، اکلیل کوهی، اکالیپتوس و اسطوخودوس
رفع پرخاشگری و ستیزه‌جویی: عود درخت سدر، گل رز، یاسمن و چوب صندل
کمک به افزایش حافظه: مرکبات، ریحان، نعناع، پونه وحشی، فلفل قرمز و چوب سدر
رفع اختلالات خلق و خوی: ریحان، شمعدانی، گل طاووسی، یاسمن، کاکائو، بابونه رومی، نرگس، رز و اسطوخودوس
رفع استرس و اضطراب: پونه کوهی، انواع بابونه، چوب رز، درخت سدر، دارچین، چوب صندل، یاسمن
ضعف مدیریتی و عدم توانایی در انجام کارها: پونه، رزماری، بادرنجبویه، نعناع و زنجبیل
رفع استرس و کابوس شبانه: بابونه رومی، اسطوخودوس، انواع رز، چوب صندل و بهارنارنج
درمان وسواس: خواص دود کردن عود بابونه رومی، بهارنارنج و زنبق
کاهش علایم افسردگی: بابونه رومی، ریحان، شمعدانی، گریپ فروت، انواع اسطوخودوس، ملیسا و بهارنارنج
کاهش حواس‌پرتی: عطر لیمو، ریحان و ملیسا
رفع افسردگی پس از زایمان: خواص دود کردن عود رز، چوب صندل و بهارنارنج

 ضرر و زیان عود

استفاده از عود قدمتی دیرینه دارد و سال‌هاست برای ایجاد آرامش، افزایش انرژی مثبت از انواع مختلف عود استفاده می‌شود. احساس متفاوت ناشی از یک عود روشن انکارپذیر نیست، اما از نظر پزشکی دود عود حاوی ذرات بسیار ریز و نرمی است که به راحتی وارد خون شده و برای سلامتی مضر است. به همین سبب بسیاری از پزشکان عود را در گروه مواد سمی قرار می‌دهند.

عود برای کسانی که مشکل تنفسی و آسم دارند بد و خطرناک است. مهمترین تهدیدات دود کردن و سوزاندن عود متوجه اطفال است که تنفس دود آن برای آنان بسیار سمی و مرگ‌آور است علت آن هم وجود سرب درون عود است.

جهش ژنتیکی
دود عود سبب جهش ژنتیکی می شود محققان اثرات دود عود را بر سلول های تخمدان همسترهای چینی آزمایش کردند.محققان متوجه شدند که مولفه های عود جهش زا هستند به این معنی که آنها می توانند بطور بالقوه باعث تغییر دی.ان.ای و بروز جهش ها شوند.

سرطان
مطالعات محدودی انجام شده است که نشان می دهد، سوزاندن چوب عود با ابتلا به سرطان ریه، لوسمی در کودکان و تومورهای مغزی ارتباط داده اند.همچنین ترکیبات سیتوتوکسیک و ترکیبات ژنوتوکسیک با ابتلا به سرطان ارتباط دارد.

مضر تر از سیگار
شاید شنیدن این موضوع عجیب باشد که دود عود می تواند به اندازه ی دود سیگار و حتی بیش تر از آن مضر باشد. در تحقیقی اثرات سوزاندن عود در محیط بسته با تنفس کردن دود سیگار مقایسه شده است و این نتیجه به دست آمده که دود عود می تواند از دود سیگار هم مضر تر باشد. این مسئله می‌تواند در بسیاری از کشورهای آسیایی که سوزاندن عود در معابد سنتی رایج است، موجب ایجاد نگرانی‌هایی شود. مقایسه‌ی دود عود با دود سیگار نشان داد که دود عود می‌تواند برایی سلول‌ها سمی و کشنده باشد و از میان ۶۴ ماده‌ای که در دود عود شناسایی شدند دو ماده در رده‌ی مواد بسیار سمی جای می‌گرفتند.

فواید عود در اسلام

قال رسول الله(ص): عليكم بهذا العود الهندي فانّ فيه سبعه اشفیه؛ رسول خدا(ص) فرمود: «از اين عود هندي غافل نباشيد كه هفت نوع شفا دارد».

يعني علاوه بر كاربرد بهداشتي هفت كاربرد درماني نيز دارد.


– از خانمي كه زماني در خدمت امام رضا(ع) بود، از زندگي آن امام پرسيدند، گفت: كنت اراه يتبختر بالعود الهندي؛ «مي‌ديدم او را كه با عود هندي بخور مي‌كرد».

– عن ابي عبدالله(ع) قال: ينبغي للرّجل ان يدخّن ثيابه اذا كان يقدر؛ امام صادق(ع) مي‌فرمايد: «شايسته است كه شخص لباس‌هايش را بر دود عود بگيرد اگر توان (مالي يا فرصت وقتي) آن را داشته باشد».

– قال ابن الجهم: خرج اليّ ابوالحسن(ع) فوجدت منه رائحة التّجمير؛ ابن جهم مي‌گويد: «امام كاظم(ع) از خانه بيرون آمد بوي عود (يا بخور) را از او استشمام كردم».

– از امام صادق(ع) روايت شده است كه فرمودند: «سزاوار است كه مرد هر گاه توانست لباس خود را با بخور كردن خوشبو سازد».

– در روايت ديگرى از آن حضرت آمده که: «تحفه مرد روزه‌دار آن است كه ريشش را روغن بمالند و لباسش را بخور دهند و تحفه زن روزه‌دار آن است كه موهايش را شانه كرده و لباسش را بخور دهند».

– در حديث است كه مرازم مى‌گويد با امام كاظم(ع) به حمام رفتم. هنگامى كه حضرت از حمام بيرون آمد در رختكن عودسوز طلبيد و خود را خوشبو كرد، سپس فرمود: «مرازم را نيز خوشبو كنيد».

– از امام صادق(ع) روايت شده كه فرمودند: «بوى عود خالص تا چهل روز و بوى عودى كه با بوهاى ديگر تركيب شده باشد تا بيست روز در بدن مى‌مانَد».

در روايتى آمده كه امام رضا(ع) با عود هندى خالص بخور كرده، سپس گلاب و مشك بر خود مى‌ماليد.
 
انتهای پیام/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۹۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جک تی9 جدید؛ همان طراحی آشنا با تفاوت های جزئی (+تصاویر)

عصر ایران- نسخه الکتریکی جک تی9 هانتر روانه نمایشگاه خودرو بین المللی پکن می شود. این پیکاپ الکتریکی مجهز به دو موتور الکتریکی و سامانه چهارچرخ محرک است.

جک تی9 به عنوان یک پیکاپ میان سایز در سال 2020 معرفی شد و سال گذشته نیز یک فیس لیفت را پشت سر گذاشت. اکنون جک نسخه الکتریکی آن را آماده ورود به بازار می کند.

رینگ های آلومینیومی استاندارد در اندازه 18 اینچی روی خودرو نصب شده اند. پروفایل دماغه نیز با توجه به ماهیت الکتریکی محصول کاملا جراحی شده است.

جک تی9 الکتریکی از منظر ابعاد برابر با 5620 میلیمتر در طول، 1965 میلیمتر در عرض و 1920 میلیمتر در ارتفاع توسعه یافته است. طول قسمت بار آن نیز 1810 میلیمتر است.

یک موتور 94 اسب بخاری و دارای گشتاور 176 نیوتن متر روی محور جلو و موتور 215 اسب بخاری با گشتاور 342 نیوتن متر روی محور عقب جانمایی شده اند. انرژی مورد نیاز موتورهای الکتریکی از بسته باتری 88.02 کیلووات ساعت لیتیم آهن فسفات تامین می شود که برد حرکتی پیکاپ را به 500 کیلومتر می رساند.

فضای داخل کابین نسخه الکتریکی تفاوت های جزئی با مدل بنزینی دارد که شاخص ترین مورد به استفاده از تعویض کننده چرخشی گرد می شود. اینترفیس ژیلینگ 3.0، پشتیبانی از فرمان های صوتی، شارژ بی سیم، خروجی 220 ولت، صندلی های الکتریکی و سامانه مکان یاب ماهواره ای از دیگر ویژگی های جک تی9 الکتریکی هستند.

جک در نظر دارد نسخه پلاگین هیبرید تی9 را نیز در سال 2025 وارد بازار کند. جالب است بدانید، جک اکنون نسخه الکتریکی وانت کوچک تر خود یعنی تی8 را در بازارهای خارجی مانند کنیا به فروش می رساند.

جک تی9 الکتریکی  نسخه پروتایپ جک تی9 الکتریکی کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وانت جدید T9 از کمپانی چینی JAC/ تلاش برای ارائه یک پیکاپ غول پیکر! (+تصاویر)

دیگر خبرها

  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • به مایلی‌کهن زنگ زدم و گفتم بیا با هم فالوده بخوریم ! | میانجیگری میان محمد مایلی کهن و امیر قلعه نویی فایده دارد؟
  • صدای پای بازیکن نام آشنا در استقلال گوش می‌رسد/ این شادی گل بی دلیل نبود!
  • آیین بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی در شاهرود برگزار شد
  • بهترین قطار برای سفر شما کدام است؟ راهنمای انتخاب قطار مناسب
  • جنگ ترکیبی دشمن با هدف از بین بردن وحدت مسلمین انجام می شود
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان/ عکس
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • جک تی9 جدید؛ همان طراحی آشنا با تفاوت های جزئی (+تصاویر)