Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@06:56:02 GMT

سوءبرداشت از مالیات خروج از کشور

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۹۴۹۵

سوءبرداشت از مالیات خروج از کشور

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اعتماد، سازمان امور مالیاتی نیز یک روز بعد در حالی که واکنش‌ها شدت گرفته بود، تصریح کرد که این مالیات همان عوارض خروجی است و برداشت‌های ناصواب و کذبی از آن مصوبه شده است.

محمد مسیحی، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در این باره گفت: «ماده 33 قانون مالیات بر ارزش افزوده به صراحت به دولت اجازه داده که بابت خروج هر مسافر ایرانی جز در موارد استثنای ذکر شده از مرزهای هوایی، دریایی و زمینی وجوهی را به عنوان مالیات از مسافران دریافت و به عنوان درآمدهای عمومی کشور به حساب خزانه‌داری کل واریز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان این وجوه نیز هر سال با توجه به نرخ تورم در قوانین بودجه سنواتی گنجانده می‌شود.» وی افزود: «آنچه مردم به عنوان عوارض خروج از کشور می‌شناسند همین مالیاتی است که قرار است دریافت شود. بنابراین چیزی عوض نشده است.»

به گفته این مقام مسوول، ماهیت این درآمدها، در سرفصل مالیات‌ها قرار می‌گیرد. از این‌رو نمایندگان مجلس در مصوبه خود و به هنگام بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده این ماده را ابقا کردند. تنها چیزی که تغییر کرده، ‌کلمه «وجوه» است که به جای آن از «مالیات» استفاده شده است.

 بر اساس ماده 33 لایحه مالیات بر ارزش افزوده که روز سه‌شنبه در مجلس تصویب شد؛ سازمان مالیاتی مکلف شد بابت خروج هر مسافر ایرانی جز موارد تبصره ۳ این ماده از مرزهای هوایی، دریایی و زمینی وجوهی را به عنوان مالیات از مسافران دریافت و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کند. این مالیات در حالی تصویب شده که شهروندان ایرانی هنگام سفر به خارج از کشور مبلغی را با عنوان عوارض خروج از کشور پرداخت می‌کنند. اما حالا با توضیحات معاون سازمان امور مالیاتی مشخص شده که این «عوارض» همان «مالیاتی» است که توسط نمایندگان مجلس به تصویب رسیده است.

در ماده‌ای که نمایندگان به آن رای دادند، استثناهایی هم وجود دارد؛ بر اساس تبصره ۱ ماده ۳۳ لایحه مالیات بر ارزش افزوده، دارندگان گذرنامه‌های سیاسی و خدمت، خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و خطوط پروازی، دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور، بیمارانی که با مجوز شورای پزشکی جهت درمان به خارج از کشور اعزام می‌شوند و دارنده پروانه گذر مرزی و مرزنشینان، جانبازان انقلاب اسلامی که برای معالجه به کشورهای دیگری اعزام می‌شوند، زائران ایرانی که در ایام اربعین حسینی به مقصد عراق از کشور خارج می‌شوند و ایرانیان مقیم خارج از کشور که دارای کارنامه شغلی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند، از پرداخت این مالیات معاف شده‌اند.

تبصره ۳ این ماده هم نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران را موظف کرده است، پرداخت «مالیات خروج از کشور» مسافران ایرانی که عازم خارج از کشور هستند را به روشی که سازمان (مالیات) تعیین می‌کند، کنترل و از خروج مسافرانی که مالیات مزبور را پرداخت نکرده‌اند، جلوگیری کند. برداشت از مصوبه این بود که مالیات جدیدی بر سفرهای خارجی شهروندان ایرانی بسته شده که متفاوت از عوارض خروجی است. همین امر، واکنش‌های مردمی گسترده‌ای را به دنبال داشت و پرسش‌هایی مطرح شد درباره اینکه چرا وقتی محل هزینه‌کرد عوارض خروج مبهم است، مجلس مالیات جدیدی را بر سفرهای خارجی بسته است. از طرفی نگرانی‌هایی درباره تحدید سفرهای خارجی آن هم در شرایطی که قبلا نرخ عوارض خروجی، ارز و بلیت هواپیما سفرهای خارجی اثر خود را گذاشته بود، پیش آورد. این مصوبه حتی اعتراض‌ تشکل‌های خصوصی گردشگری را برانگیخت و باعث انتشار اطلاعیه‌های بدون هویت در ارتباط با تجمع تعدادی از آژانس‌داران شد.

محمد مسیحی، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در این باره می‌گوید: «این مصوبه مجلس در رسانه‌ها به درستی تبیین نشد و موجب تشویش و نگرانی مردم شد. ضمن اینکه یک نماینده مجلس در جایی گفته بود که محل هزینه‌کرد این نوع مالیات، شهرداری‌ها بوده که این موضوع نیز نادرست است، چراکه از همان ابتدای اجرای این قانون نیز ‌تمام عواید حاصل از سفرهای خارجی و مالیات‌ستانی از مسافران که با عنوان «عوارض خروج از کشور» عنوان می‌شد؛ به حساب خزانه‌داری کل کشور و جزو درآمدهای عمومی دولت محسوب می‌شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مالیات ماليات بر ارزش افزوده درآمدهاي مالياتي سفرهاي خارجي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۹۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان

به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد روستا ظهر شنبه در نشست با شهرداران شهرهای یاسوج، دهدشت و گچساران افزود: همه شهرهای استان در مسیر آلایندگی نفت جنوب هستند و شامل دریافت عوارض آلایندگی شدند.

وی بیان داشت: وصول عوارض آلایندگی کار سخت و طاقت فرسایی است و مسئولان شهرداری‌ها باید در حوزه عمرانی و مبلمان شهری این اعتبارات را هزینه کنند.

روستا تصریح کرد: دغدغه ما مصرف بهینه این تخصیص‌ها و جهت دهی به سمت طرح‌های عمرانی است و انتظار می‌رود شهرداری‌های سه شهر بزرگ استان، فهرستی از طرح‌های عمرانی برای بهبود فضای شهری ارائه دهند.

وی افزود: از محل آلایندگی، اعتبارات برای طرح‌های عمرانی در راستای بهبود فضای شهری اختصاص خواهد یافت.

کد خبر 6096278

دیگر خبرها

  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست