Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرمایه‌گذاری رو به کاهش و استهلاک موجودی سرمایه‌های ثابت با یک روند مشخص و طبیعی در دهه 90 رو به افزایش بوده و این یعنی ظرفیت‌ها تولیدی و خدماتی کشور برای سال‌های آینده از دست رفته است.

گروه استان‌‌های خبرگزاری آنا؛ دهه ۱۳۹۰ شمسی در تاریخ اقتصاد ایران به‌عنوان یکی از تاریک‌ترین مقاطع زمانی این مرزوبوم ثبت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا؟ نگارنده پنج دلیل مهم‌تر را مطرح می‌کند.

از مجموع سال‌های دهه ۱۳۹۰ تاکنون، پنج سال نرخ رشد اقتصادی کشور منفی بوده و مجموع نرخ رشد اقتصادی ۱۰ ساله 4.3 درصد(با احتساب نرخ رشد اقتصادی پیش‌بینی‌شده صندوق بین‌المللی پول برای سال‌های ۹۸ و ۹۹) و متوسط آن ۰/۳۳ درصد است.

سقوط ظرفیت‌های کشور؛ به لحاظ خالص موجودی سرمایه‌های ثابت در سال‌های ۹۷-۹۰ مجموع نرخ رشد سالانه سرمایه‌گذاری منفی ۳۲ درصد و متوسط نرخ رشد نیز منفی ۴ درصد بوده است. در واقع در دهه ۱۳۹۰، سرمایه‌گذاری رو به کاهش و استهلاک موجودی سرمایه‌های ثابت با یک روند مشخص و طبیعی رو به افزایش بوده و این یعنی ظرفیت‌ها تولیدی و خدماتی کشور برای سال‌های آینده از دست رفته است.

وقوع دو تکانه ارزی در سال‌های ۹۱ و ۹۷ که مجموعاً منجر به کاهش حدود ۳۰۰ درصدی ارزش پول ملی شده است.

افزایش شکاف طبقاتی در کشور، ضریب جینی و سهم ۱۰ درصد ثروتمندترین به فقیرترین افراد جامعه دو شاخص مهم توزیع درآمد محسوب می‌شوند. روندها نشان می‌دهد هر دو شاخص به‌طور کاملاً محسوسی از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ افزایش‌یافته و ضریب جینی کل کشور به بالاترین سطح در دهه ۱۳۹۰ یعنی ۰/۴۰۹۳ رسیده  و این یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران بوده که در این دهه در معرض از دست رفتن است.

کاهش هزینه‌های مصرف نهایی بخش خصوصی؛ در سال‌های ۹۷-۹۰ مجموع نرخ رشد سالانه آن منفی 3.1 درصد و متوسط نرخ رشد نیز منفی ۰/۱۶ درصد بوده  و به شکل نگران‌کننده‌ای سطح مخارج مصرف بخش خصوصی در سال ۹۷ حتی در سطح سال ۹۰ هم نبوده است.

رئیس‌جمهور روحانی و تیم اقتصادی دولت وی چه بخواهند و چه نخواهند در متن عملکرد تکان‌دهنده اقتصاد ایران در دهه ۱۳۹۰ در تاریخ این مرزوبوم ثبت خواهند شد.

عباس علوی‌راد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و انجمن اقتصاددانان ایران

انتهای پیام/4121/

منبع: آنا

کلیدواژه: صندوق بین المللی پول اقتصاد ایران دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۱۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند

آفتاب‌‌نیوز :

فرشاد مؤمنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، ضمن هشدار نسبت به وضعیت صندوق‌های بازنشستگی کشور با بیان اینکه اگر شیوه‌های فعلی اصلاح نشوند، چالش‌های بزرگتری در راه هستند، گفت: «در نظام تصمیم‌گیری ما افرادی هستند که شخصاً آدم‌های محترمی هستند، اما صلاحیت تخصصی در زمینه اقتصاد توسعه ندارند. آن‌ها با مافیای رسانه‌ای شان از ضعف اندیشه‌ای افراد کارشناس استفاده می‌کنند و می‌گویند ما را با کشور‌های صنعتی مقایسه می‌کنند و می‌گویند آن‌ها هم اصلاحات پارامتریک و افزایش سن بازنشستگی هم دارند. ولی نمی‌گویند نرخ مشارکت نیروی کار در آن کشور‌ها بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است.»

فرشاد مؤمنی گفت: «مرکز آمار گزارشی منتشر کرده و می‌گوید از کل جمعیت فقیر ایران ۸۹ درصد شان شاغلین سابق و لاحق هستند، این عدد تکان‌دهنده است! یعنی بیکار نیستند، ولی شغل‌هایی دارند که از نظر بازدهی درآمدی، قادر به تکافوی حداقل نیاز‌های اساسی‌شان نیست.»

اگر شما از کلام پیامبر می‌فهمید که فقر از هر دری که وارد می‌شود ایمان از آن در خارج می‌شود، ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید و ریشه‌های اصلی مساله را بفهمید!

بیش از ۵ سال است که می‌گوییم که گزارش‌های رسمی که منتشر شده حکایت از این دارد که به سوی یک روند قهقرایی به سمت فقر دائما رو به افزایش و عقب ماندگی دائما رو به افزایش حرکت می‌کنیم. شاخص‌های بهره وری کل عوامل تولید و روند‌ها و شاخص پیچیدگی اقتصادی و رابطه مبادله، از ناتوانی فزاینده سیستمی برای مواجهه خردورزانه و موثر با مساله فقر حکایت می‌کند.

منبع: سایت جماران

دیگر خبرها

  • سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • ۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • ۳.۵ درصد از رشد اقتصادی ایلام مربوط به بهره وری است
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۵ ارديبهشت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت