Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@01:31:22 GMT

ضرورت پیروی از عقل سلیم برای حفظ برجام

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۳۱۶۳۹

ضرورت پیروی از عقل سلیم برای حفظ برجام

سعید محمدی در یادداشت خود آورده است:‌ «بوریس جانسون»  نخست‌وزیر انگلیس و «امانوئل ماکرون»  رئیس جمهوری فرانسه طی دیداری که در حاشیۀ نشست بررسی تحولات لیبی در برلین داشتند، بار دیگر بر انجام تعهدشان برای حفظ برجام تاکید کردند. در بیانیه ای که دفتر نخست‌وزیری انگلیس منتشر کرد، آمده است: «روسای دو کشور، علاوه بر تکرار تعهدات خود در قبال برجام، بر لزوم تعریف یک طرح بلندمدت برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تاکید داشته و درباره اهمیت تنش‌زدایی در منطقه و همکاری با شرکای بین‌المللی جهت یافتن راهی دیپلماتیک برای کاهش تنش‌های فعلی توافق دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این دیدار کمی پس از آن انجام شد که تروئیکای اروپایی بدون توجه به بی‌عملی در قبال برجام و سهیم بودن در خنثی سازی آن، با انتشار بیانیه ای سازوکار رفع اختلاف را فعال کرد. کمی بعد نیز «جوزپ بورل»  رئیس دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا این اقدام و هدف مشترک فرانسه، انگلیس و آلمان را نه همراهی با سیاست‌های آمریکا برای اعمال فشار حداکثری بر ایران، بلکه برای حفظ برجام و یافتن راهی برای بازگردان و پایبندی ایران به توافق هسته‌ای عنوان کرد. البته اظهارات بورل، برخلاف دیدگاه نخست وزیر انگلیس یکی از اعضای موثر تروئیکای اروپایی بود.  نخست وزیر انگلیس در این باره و کمی قبل از دیدار با رئیس جمهوری فرانسه گفته بود: «بیایید با همکاری یکدیگر، توافق پیشنهادی ترامپ را جایگزین برجام کنیم، این فرصت خوبی است». اظهاراتی نسنجیده و ناپخته از جنس اظهارات «دونالد ترامپ»، که سیل  انتقادها علیه او را موجب شد. منتقدان، حفظ برجام را مهم ارزیابی کرده و بر عزم خود برای دفاع از آن، تاکید کردند.  

صرف نظر از تحولات فوق و تغییر موضع جانسون در دیدار با مکرون که کاملا قابل فهم و معنادار است. یادآوری این نکته مهم حقوقی ضروری است که پیش از اقدامات تروئیکا، جمهوری اسلامی ایران به خاطر خروج یکجانبه آمریکا از برجام و بی‌عملی اروپا در قبال اجرای تکالیف، به استناد بند ۳۶ برجام «مکانیسم حل اختلاف» فی مابین را فعال کرده و پروسه آن را به اتمام رسانده بود؛ لذا از لحاظ حقوقی و سیاسی شایسته نبود که تروئیکای اروپایی با «توسل به بند ۳۶ و موضوع اقدامات جبرانی برابر اقدامات جبرانی» از مسئولیت‌ها و تکالیفش در قبال برجام شانه خالی کنند. آنها بخوبی می‌دانند که ایران ناقض برجام نبوده و به تمامی تعهداتش پایبند بوده و اگر گام‌هایی برای کاهش تعهداتش برداشته، مطابق با بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و در مقابل نقض برجام از سوی آمریکا و بی‌عملی اروپا بوده است.  

اروپا، بجای ایران باید به ترامپ معترض باشد که مسیر تصمیم گیری در مورد ایران را عملا به بنیامین نتانیاهو، جنگ طلبان و دروغگویان واگذار کرده و با خروج یکجانبه از برجام، آن را به خطر انداخته است. از سوی دیگر تروئیکای اروپا باید کلاه خود را قاضی کرده و بداند که مقصر دوم در به خطر افتادن برجام، خود آنها هستند. اروپا به دلیل ترس از تهدیدات ترامپ به اِعمال تعرفه های ۲۵ درصدی برای واردات خودرو از اروپا و ترجیح منافع کوتاه مدت اقتصادی، برجام را با خطر فروپاشی مواجه کرده است.

ایران بارها تاکید کرده که هیچگونه تصمیمی برای تولید و دسترسی به سلاح هسته‌ای نداشته، به تصمیم منطقی و اصولی خود برای حفظ برجام متعهد بوده و حفظ برجام را به عنوان عنصری مهم برای تامین منافع ملی می‌داند. از نظر ایران، برجام الگوی مناسبی برای همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی و حفظ صلح و امنیت جهانی ارزیابی می‌شود. ایران انتظار دارد که اعضای باقی مانده برجام به وظائف و تکالیفشان متعهد مانده و مسیر مشارکت، همکاری و گفت وگوهای سازنده بر پایه برجام را جایگزین یکجانبه گرایی، تهدید و فشارهای به اصطلاح حداکثری کنند.

سیر سریع تحولات منطقه‌ای و بین المللی، نشان از روندی مخاطره‌آمیز داشته و عقل سلیم حکم می‌کند که برای جلوگیری از هر گونه اتفاق ناگوار و غیر قابل جبران، برجام حفظ شود. شایسته است که تروئیکای اروپایی به شکل سازنده و عملی، منافع بلند مدت خود، منطقه و جهان را در نظر گرفته و بجای صدور بیانیه‌های تبلیغاتی و حمایت‌های پوچ کلامی، به تعهدات خود عمل کرده و به دور از سیاست‌های مخرب، نجات برجام را رقم بزنند.  

برچسب‌ها برجام فرانسه دونالد ترامپ امانوئل ماکرون برلین بوریس جانسون بنیامین نتانیاهو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام فرانسه دونالد ترامپ امانوئل ماکرون برلین بوریس جانسون بنیامین نتانیاهو دونالد ترامپ برجام فرانسه دونالد ترامپ امانوئل ماکرون برلین بوریس جانسون بنیامین نتانیاهو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۱۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان

تین نیوز سیدحسین میرافضلی :

تاکنون ده ها مقاله و یاد داشت در خصوص کریدور شمال جنوب و اهمیت آن نوشته شده و مصاحبه های زیادی انجام شد اما عملا اتفاق ملموسی حاصل نگردیده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از سیاست روز، انتظار بود تا صد میلیون تن بار بین شرق و غرب و جنوب آسیا با شامل غرب آسیا از طریق این کریدور و از مسیر ایران جابجا شود اما هنوز رشد ملموسی در این خصوص حادث نگردیده است. دلایل اینکه این آرزوی بزرگ در حد سخن و شعار باقی مانده چیست؟

از جمله دلایل اصلی عدم تحقق رویای کریدور شمال جنوب عبارتند از:

1-عدم همکاری ترکیه جهت رفع مشکل خط آهن بین دریاچه وان و غیر اقتصادی شدن حمل بار  ریلی از این مسیر

2-مشکلات کانال ولگا جهت حمل انبوه و سریع کالا

3-عدم اتصال راه اهن ایران به عراق از طریق شلمچه یا خانقین

یکی از راهکارهای اساسی حل این مشکلات اتصال راه آهن ایران به گرجستان از طرق ارمنستان است. بندر پوتی گرجستان یکی از بنادر بزرگ و پیشرفته جهان است. بندر باتومی نیز از ظرفیتهای مناسبی برخوردار است.  خط آهن ایران می بایست بهر طریق ممکن هر چه سریعتر به خط اهن و بنادر  گرجستان متصل شود. از طریق بنادر گرجستان می توان اروپا و شمال آفریقا را تحت پوشش کریدور جنوب شمال قرار داد.

دو مسیر برای تحقق این هدف وجود دارد که عبارتند از:

1-راه آهن رشت آستارا و اتصال به گرجستان از طریق آذربایجان یا اتصال خط اهن جلفا به نخجوان و از انجا به ارمنستان و گرجستان که این مسیر کمترین سرمایه گذاری را می خواهد چرا زیرساختهای ان موجود می باشد.

احتمالا آذربایجان کما فی سابق با ایران همکاری جدی نخواهد نمود اما چنانچه آذربایجان و ترکیه کاملا متوجه شوند که عزم ایران برای احداث خط اهن ارمنستان جدی است همکاری نسبتی بیشتری خواهند نمود. با این حال ایران می بایست پروژه خط اهن ارمنستان را در هر شرایطی پیگیری نماید تا وابسته به دو کشور ذکر شده نباشد. حتی چنانچه کشور آذربایجان همکاری بیشتری داشته باشد باز نیز یک مسیر ریلی برای تحقق کریدور شمال جنوب و جابجایی ده ها میلیون تن بار در مسیر این کریدور بین المللی کافی نیست و احداث خط اهن ایران ارمنستان یک ضرورت ملی است.

2-احداث 65 کیلومتر راه اهن از جلفا تا مکان مد نظر در مرز ارمنستان و احداث راه اهن از مرز ایران تا محل اتصال به خط آهن ارمنستان(خط اهن ارمنستان به گرجستان متصل می باشد)

 راهکارهای اجرایی اتصال خط آهن ایران به ارمنستان و گرجستان:

1-انعقاد قرارداد الزام آور و تعهد آور با ارمنستان جهت تامین هزینه احداث خط آهن از مرز ایران تا محل اتصال به خط آهن ارمنستان گرجستان و واگذاری پروژه بصورت BOO یا BOT به سرمایه گذار ایرانی

2-در صورت نیاز، ایجاد کنسرسیومی جهت اجرای پروژه با مشارکت سرمایه گذاران هندی و چینی( احداث این خط اهن منافع بسیار زیادی برای این دو کشور به دنبال دارد)

3-شروع عملیات اجرائی خط اهن جلفا تا مرز ارمنستان پس از انجام بند 1

4-شروع عملیات اجرائی در خاک ارمنستان توسط شرکتهای ایرانی و اعضای کنسرسیوم

 منافع اجرای این طرح برای ایران:

شرکت راه آهن 50درصد درآمد شرکتهای ریلی را بابت حق دسترسی به شبکه برداشت می کند چنانچه کرایه هر تن کیلومتر بار را 800تومان لحاظ نمائیم که 400 تومان آن سهم شرکت راه آهن می شود با ترانزیت ریلی 20 میلیون تن بار سالانه 300 میلیون دلار درامدپایدار صرفا در بخش زیرساختهای ریلی برای کشور ایجاد می شود با استفاده از این درآمد وام های دریافتی در مدت کوتاهی پس از بهره برداری طرح بازپرداخت خواهد شد. با توجه به بررسی مسیر و طول مسیر،  هزینه اجرای این پروژه حدود 500میلیون دلار خواهد بود که در مدت کمتر از دو سال پس از بهره برداری بازگشت خواهد شد.

-ترانزیت حدود بیست تن میلیون تن بار از طریق 1500کیلومتر شبکه ریلی ایران و در نتیجه
 ایجاد حدود 300 میلیون دلار درآمد برای شرکت راه آهن، در حوزه خدمات حمل و نقل نیز درامدهای قابل توجهی ایجاد می شود.

-ایجاد بیش از 300 میلیون دلار درآمد برای شرکتهای مالک لکوموتیو و مالک واگن-ارتقاء روابط و تعاملات بین المللی ایران-افزایش سطح امنیت پایدار در کشور -ایجاد هزاران شغل در حین اجرای پروژه

-ایجاد هزاران شغل در خدمات حمل و نقل مرتبط از جمله تولید واگن و لکوموتیو و قطعات و تجهیزات مربوطه و شرکتهای حمل و نقل ریلیپیش نیازهای ایجاد جذابیت برای کریدور ایران ارمنستان گرجستان:

-اجرای هر چه سریعتر خط آهن دو خطه و پر سرعت از ایران تا خط آهن ارمنستان گرجستان

-اتصال چابهار به شبکه ریلی -رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 80 تا 100کیلومتر بر ساعت

-افزایش سرعت تخلیه و بارگیری در بنادر جنوبی-تکمیل مسیرهای اتصال خط اهن بندر ماهشهر به تبریز  

-تصویب قوانین تسهیل کننده ترانزیت و رفع کلیه موانع قانونی و نرم افزاری-ارتقاء سطح دیپلماسی و تعاملات بین المللی

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان
  • رئیس دیوان عالی کشور : حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • رئیس FIA: می‌دانم چه کسی پشت اتهامات علیه من است
  • حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم