Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد شریفی‌مقدم (دبیرکل خانه پرستار) در ارتباط با اهمیت شغل پرستاری و شاخصه‌های آن گفت: سازمان جهانی بهداشت با هدف تقویت پرستاری و مامایی در پوشش بهداشت جهانی، سال ۲۰۲۰ را سال پرستاری نامیده است. این نگاه سازمان جهانی بهداشت به پرستاران نشان دهنده این است که آنها گروهی بزرگی هستند که تاثیر بسزایی در خدمات بهداشتی و درمانی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه پرستاری، شغل پر استرس و خطری است؛ هشتاد درصد پرستارها در شش ماه اول کاریشان خشونت کلامی و سی درصد خشونت فیزیکی را تجریه می‌کنند.

وی ادامه داد: این قشر از جامعه با توجه به اینکه به طور مستقیم با بیماران در ارتباط هستند؛ دچار انواع بیمارها می‌شوند. با اینکه هر لحظه امکان بیماری و مرگ برای پرستاران وجود دارد، اما آنها از نظر معیشتی تامین نیستند. در دوران اشاعه بیماری آنفولانزا، دو پرستار در تبریز و کرمان به دلیل تماس مستقیم با افراد مبتلا به این بیماری دچار آنفولانزا شدند و جانشان را از دست دادند. البته امکان دارد این آمار بیشتر باشد و به خانه پرستاری اعلام نشده باشد. البته وزارت بهداشت و درمان آمار فوتی‌های کادر درمان را دارد و به این وزارتخانه اعلام می‌شود.

شریفی‌مقدم به دریافتی پرستاران پرداخت و گفت: میزان دریافتی پرستاران خیلی پائین است. یک پرستار 2 میلیون و پانصد هزار تومان و مدیر پرستار هم 3 میلیون و پانصد هزار تومان ماهیانه حقوق دریافت می‌کند. یک پرستار با 20 سال سابقه کار نهایتا 3 میلیون تومان دریافتی دارد. متاسفانه در مورادی هم گزارش شده که ارقام پائین‌تر از یک میلیون پرداخت شده که این خلاف قانون است. برای نمونه دریافت حقوق 480 هزار تومان ماهیانه برای پرستار در آمل بود که این میزان پرداختی هیچ سنخیتی با حجم کار پرستاری ندارد.

مافیایی که درآمدها را می‌بلعد

وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه بودجه وزارتخانه بهداشت و درمان کم نیست و مبالغی هم به صورت غیرمستقیم وارد نظام سلامت می‌شود؛ سوال این است که چرا این مبالغ در راستای بهبود وضعیت پرستار صرف نمی‌شود؟ برای پاسخ روشن به این پرسش باید اذهان را به سمت سیستم پزشک‌سالار جلب کنم. متاسفانه نظام درمانی ما کاملا بر مدار پزشکان می‌چرخد. این پزشکان هستند که به قانونگذار و دولت دسترسی دارند. یعنی دقیقا دو مقوله قدرت و ثروت را در دست دارند؛ به همین دلیل به دیگر اعضای کادر درمانی توجهی نمی‌کنند در صورتی که در تمام دنیا این مرسوم است که مدیر بیمارستان باید به علم مدیریت آگاهی داشته باشد؛ نه اینکه الزما پزشک باشد و به دیگر نیروهای انسانی در محیط بیمارستان توجهی نکند. وزارت بهداشت و درمان در دست مافیای پزشکی است و با صدور دستورالعمل‌هایی تمام منابع درآمدی را در جیب خودشان می‌گذارند و از این درآمد مبالغ بسیار ناچیزی به دیگر کادر درمانی تزریق می‌کنند.

او افزود: یک نکته خیلی مهمی را در پایان یادآوری کنم که انتخابات سازمان نظام پرستاری چند ماه پیش برگزار شد و در تهران فقط 5 درصد در آن مشارکت کردند حال آنکه این انتخابات یکی از بزرگترین رخدادهای صنفی پرستارها محسوب می‌شود. در حال حاضر یک نارضایتی زیرپوستی ذخیره شده در پرستارها وجود دارد. پرستاران در سراسرکشور وضعیت موجود را ناشی از تشدید محرومیت، سرخوردگی و بی‌عدالتی می‌دادند و این متغیرها احساس ناکارآمدی را در بین پرستاران ایجاد می‌کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نظام پرستاری درامد پرستاران مافیای پزشکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۲۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر ابوالفضل باقری فرد درباره برگزاری پنجاه و یکمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی گفت: در این آزمون ۵۲ درصد شرکت کنندگان خانم هستند که در ۲۵ رشته تخصصی رقابت کردند.

وی با بیان اینکه نتایج اولیه آزمون در نیمه دوم خرداد ماه اعلام خواهد شد، خاطر نشان کرد: کارنامه حاوی نمره و رتبه داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی تا یک ماه بعد از آزمون در اختیار داوطلبان قرار می گیرد تا بتوانند نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، تغییرات در برنامه دستیاری را موجب بهبود مشارکت خواند و تصریح کرد: امسال تغییراتی در برنامه دستیاری ایجاد کردیم تا موجب افزایش انگیزه در دستیاران شود که از مهمترین آن می‌توان به افزایش دستمزد دستیاران، کاهش شیفت های کاری اشاره کرد و اقدامات دیگری که در حال برنامه ریزی است.

باقری فرد افزود: امسال با مصوبه وزارت بهداشت، در بعضی از رشته های مورد نیاز کشور مانند جراحی قلب، جراحی قفسه صدری، جراحی کودکان افراد هم در مقطع تخصص و هم فوق تخصص می توانند وارد رشته شوند. سال گذشته تعداد زیادی از صندلی های خالی با همین شیوه تکمیل شد و امسال نیز این اقدام صورت خواهد گرفت.

پنجاه و یکمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی اراک، شهرکرد، اردبیل، شیراز، ارومیه، کرمان، اصفهان، کرمانشاه، اهواز، گلستان، بندرعباس، گیلان، بوشهر، لرستان، بیرجند، مشهد، تبریز، مازندران، همدان، زاهدان، شهیدصدوقی یزد، سمنان، قزوین، کاشان، کردستان، قم و دانشگاه‌های علوم پزشکی شهر تهران با بیش از ۱۲ هزار داوطلب برگزار شده است.

کد خبر 6095972

دیگر خبرها

  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • حقوق کدام یک از ایثارگران در سال ۱۴۰۳ افزایش داشت؟
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • هشدارها نسبت به فاجعه پزشکی بی‌سابقه در غزه
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می شود