Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی به اقدام تروریستی اخیر واشنگتن در به شهادت رساندن سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسدراران انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و نوشت که شهادت این فرمانده ایرانی، آمریکا را در آستانه یک درگیری بزرگ با ایران قرار داده است اما دولت «دونالد ترامپ» باید به یاد داشته باشد که ایران به نحوه مقابله با ارتش آمریکا وارد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش سپس در مقدمه خود به دولت آمریکا یادآوری کرد که ایران با تقویت توانمندی موشکی و پهپادی خود، در هرگونه تقابل احتمالی با آمریکا، احتمالاً دست برتر خواهد داشت.

طبق این گزارش، تهران علیرغم تحریم‌ها و بودجه اندک دفاعی و بدون تسلیحات هسته‌ای، توانسته با به روزرسانی سلاح‌های خود و افزایش نفوذ در منطقه و به لطف فقدان عمق راهبردی دشمنانش به جایگاهی برسد که بتواند دشمنان خود را تهدید به حمله کند.

طبق نوشته نشنال اینترست، ایران و همپیمانان این کشور هم‌اکنون قادرند با استفاده از مهمات دوربرد و با دقت بالا، دشمنان خود را با حملاتی فاجعه‌بار و ناتوان‌کننده به اهداف راهبردی مهم آنها تهدید کنند.

این رسانه‌ آمریکایی ادامه داد، ایران از شرایط موجود خود برای تقویت دقت و برد موشک‌های بالستیک و کروز و پهپادهایش بهره برده است و افزایش برد، مهلک بودن و دقت موشک‌های بالستیک متعارف کوتاه‌برد (SRBM) ایران نگران‌کننده است.

ایران آنطور که در این گزارش هم آمده است در حال تولید موشک‌های بالستیک ضدکشتی با قدرت مانور بالا است. علاوه بر این، ایران دارای موشک‌های کروز نقطه‌زن است و برد برخی از این موشک‌ها به اندازه تمام منطقه غرب آسیا است.

نشنال اینترست در ادامه گزارش خود به دیگر توانمندی‌های موشکی ایران اشاره کرد و نوشت که تهران همچنین در حال تولید موشک‌های کروز ضدکشتی با برد بلندتری (ASCM) است که از سکوهای پرتاب متحرک قابل پرتاب است و همچنین در حال تولید موشک‌های کروز با قابلیت پرتاب از زیردریایی است.

در بخشی از این گزارش نیز به توانمندی پهپادی ایران اشاره شده است و آمده که ایران اخیراً دقت پهپادهای خود را تقویت کرده است.

این نشریه آمریکایی سپس با اشاره به توانمندی نظامی ایران ادامه داد که پیشرفت ایران در زمینه تقویت موشک‌ها و پهپادهایش موجب شده که کارآمدی این سلاح‌ها بسیار افزایش یابد و حتی پدافندهای پیشرفته را نیز تحت الشعاع قرار دهد.

در ادامه به همپیمانان ایران در منطقه پرداخته شده است و در خصوص افزایش توانمندی حزب‌الله لبنان و انصارالله یمن و گروه‌های مقاومت سوریه و عراق تأکید شده است که ایران و نائبانش قادرند از طریق تمامی پایگاه‌های مرزی خود در منطقه، نیروهای آمریکایی را هدف قرار دهد.

طبق این گزارش، ایران با تقویت عمق راهبردی خود، موجب از بین رفتن و تضعیف عمق راهبردی رقبا و دشمنانش شده است و با استفاده از سلاح‌های جدید و افزایش نفوذ در منطقه قادر به بهره بردن از اهرم راهبردی قابل توجهی است.

نشنال اینترست سپس به موقعیت آمریکا در منطقه اشاره کرد و نوشت که واشنگتن در حال حاضر، ۶۰ هزار نظامی در غرب آسیا دارد که بیشتر آنها در عراق متمرکز شده‌اند و بخشی از آنها در پایگاه‌های هوایی و دریایی خلیج‌فارس و بخشی بر روی کشتی‌های جنگی مستقر هستند و همپیمانان آمریکا در منطقه نیز در تعداد معدودی از پایگاه‌های هوایی و دریایی فعالیت دارند.

این گزارش سپس توضیح داد، سال‌هاست که انصارالله با استفاده از موشک‌هایی با دقت بالا و پهپادها، ساختمان‌های دولتی عربستان سعودی، پایگاه‌های نظامی، باند فرودگاه، خطوط لوله و ایستگاههای پمپاژ عربستان سعودی را هدف قرار داده است و اخیراً نیز باند فرودگاه و پایانه‌هایی در فرودگاه عربستان را هدف قرار داده‌اند.

بخشی از این گزارش هم به حزب‌الله تخصیص داده شده است که تهدید کرده است که هرگونه حمله احتمالی آمریکا علیه ایران را پاسخ خواهد داد.

نشنال اینترست با اشاره به این موارد نوشت که ایران و نائبان این کشور در صورتیکه بخواهند، قادرند بیشتر از خسارات وارده در حمله به تأسیسات نفتی آرامکو عربستان وارد آورند و حتی قبل از ترور سپهبد سلیمانی، مقام‌های آمریکایی و صهیونیستی هشدار داده بودند که ایران مهار نشده است و انتظار حملات بیشتر از سوی این کشور می‌رود.

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی صبح ۲۳ شهریورماه اعلام کرد تأسیسات نفتی وابسته به شرکت «آرامکو» در استان‌های «بقیق» و «هجره خریص» هدف حملات پهپادی قرار گرفته است.

ساعاتی بعد «یحیی سریع»، سخنگوی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد یگان پهپادی این کشور با ۱۰ پهپاد تأسیسات نفت سعودی را هدف قرار داده است.

علی‌رغم این، آمریکا و عربستان سعودی ادعا کردند مستقیماً از ایران و توسط این کشور انجام شده است.

این گزارش در پایان با اشاره به موارد و استدلال‌هایی که مطرح کرده بود، نوشت که آمریکا باید بازدارندگی علیه ایران را تقویت کند اما قبل از آن لازم است که دلیل ریشه‌ای عملکرد برتر ایران در غرب آسیا را بررسی کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران آمریکا دونالد ترامپ ترور سردار سليماني توانمندی موشکی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۴۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قمار جنگ اسرائیل و ایران

فرارو- مراد یشیلتاش؛ استاد دانشگاه و کارشناس مسائل امنیتی و امور بین‌المللی ترکیه و مدیر بخش امنیت بنیاد مطالعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی «سِتا».

به گزارش فرارو به نقل از روزنامه صباح ترکیه، حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق تنش‌های منطقه‌ای را به اوج بی سابقه‌ای رساند و بار دیگر ژئوپولیتیک پیچیده خاورمیانه را در کانون توجه قرار داد. واکنش تلافی جویانه ایران به این تجاوز نه تنها در منطقه بلکه در مقیاس جهانی نیز طنین انداز شده است. پاسخ ایران با دو هدف انجام شد: نشان دادن قدرت نظامی خود و رساندن پیامی سیاسی به جامعه بین‌المللی. این اولین مورد از سال ۱۹۷۳ بود که یک دولت در سطح متعارف به اسرائیل پاسخ نظامی داد و بدین وسیله وضعیت طولانی مدت مصونیت اسرائیل را مختل کرد. ایران از طریق چنین اقداماتی به دنبال تقویت قدرت بازدارندگی خود در برابر بازیگران منطقه‌ای و جهانی و همزمان تحکیم موقعیت سیاسی داخلی خود می‌باشد.

حمله ایران از طریق یک عملیات نظامی پیچیده شامل موشک‌های کروز و بالستیک و هم چنین پهپاد‌ها که در مجموع به نام شاهد ۱۳۶ شناخته می‌شوند انجام شد. استفاده ایران از ۱۸۵ فروند پهپاد شاهد ۱۳۶ و ۳۶ فروند موشک کروز زمین به زمین پاوه با برد ۱۶۵۰ کیلومتر و ۱۱۰ فروند موشک غدیر توسعه یافته در نسخه‌های مختلف در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی به همراه موشک بالستیک با سوخت مایع و میان برد عماد و موشک بالستیک میان برد دزفول را تایید شده است. موشک دزفول در سال ۲۰۱۹ میلادی معرفی شد. علاوه بر آن، استفاده از موشک خیبرشکن با برد ۱۴۵۰ کیلومتر که ظاهرا قابلیت مانور بالایی در برابر سامانه‌های پدافند هوایی را نیز دارد تایید شده است.

اگرچه سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل اکثر این حملات ایران را رهگیری کردند، اما محدودیت‌های دفاعی اسرائیل را نیز آشکار ساختند و نشان دادند که سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل دچار آسیب پذیری‌ هستند. منابع اسرائیلی از خنثی کردن پهپاد‌ها و موشک‌های کروز قبل از نقض حریم هوایی اسرائیل خبر دادند در حالی که پنج موشک بالستیک به پایگاه هوایی نواتیم و چهار موشک پایگاه هوایی نِگِو را هدف قرار دادند.

ضعف اسرائیل

رویارویی اخیر بین اسرائیل و ایران سوالاتی را در مورد استراتژی امنیتی اسرائیل ایجاد می‌کند در حالی که هدف آن تقویت بازدارندگی ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای است. نقش ایالات متحده در مناقشه با حمایت مداوم آن کشور از اسرائیل در کنار افزایش تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از تنش بیش‌تر مشخص شده است.

این واقعیت که ایالات متحده و متحدان اش از ایران خواسته اند برای جلوگیری از تنش بیش‌تر، خویشتن داری کند نشان دهنده اهمیت مدیریت بحران به شیوه‌ای کنترل شده است. متقابلا اقدامات تلافی جویانه ایران بینشی در مورد چگونگی واکنش ائتلاف نظامی منطقه‌ای علیه ایران فراهم می‌کند.

عملیات تلافی جویانه ایران با عنوان "وعده صادق" چالشی مهم برای سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل بود. در حالی که سامانه‌هایی مانند گنبد آهنین عموما در برابر حملات موشکی و پهپادی ایران موثر بوده اند مهم است که توجه داشته باشیم اسرائیل دست بالا را حفظ نمی‌کند. هزینه نسبتا پایین حمله در مقایسه با هزینه اقتصادی بالای دفاع پایداری دراز مدت جنگ را به یک نگرانی حیاتی برای اسرائیل تبدیل می‌کند. بنابراین، توانمندی‌های تهاجمی ایران هم چنان یک تهدید دائمی برای اسرائیل قلمداد می‌شوند.

علاوه بر این، اظهارات "حسین سلامی" فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران حاکی از تغییر در الگوی سنتی رویارویی نظامی اسرائیل و ایران است. سلامی تاکید کرد که ایران با عملیات تلافی جویانه خود علیه اسرائیل معادله جدیدی را ایجاد کرده است. براساس این معادله حملات بعدی اسرائیل به شهروندان، پرسنل و دفاتر و مراکز مرتبط با ایران با پاسخ مستقیم آن کشور از خاک ایران مواجه خواهد شد.

از سوی دیگر، پاسخ اسرائیل بر ناتوانی این رژیم در عملیات مستقل در عرصه بین المللی تاکید دارد. حضور و حمایت آمریکا در منطقه نقشی اساسی در شکل دهی به فرآیند‌های تصمیم گیری اسرائیل دارد. این وابستگی به دیپلماسی بین المللی و کمک‌های نظامی اتکای اسرائیل به عوامل خارجی برای تدوین سیاستگذاری‌های امنیتی منطقه‌ای خود را آشکار می‌سازد.

علاوه بر این، درگیری باعث شعله ور شدن پویایی‌های مختلف سیاسی در درون خود اسرائیل شده است. سیاست‌های امنیتی دولت نتانیاهو با انتقادات داخلی و بین المللی مواجه شده و اثبات شده که ناپایدار است. افکار عمومی اسرائیل در رابطه با مدیریت بحران توسط دولت دچار اختلاف نظر شده است. برخی از اسرائیلی‌ها از رویکرد تهاجمی‌تر نسبت به ایران حمایت می‌کنند در حالی که برخی دیگر از اسرائیلی‌ها خطرات مرتبط با تبدیل شدن به یک جنگ در مقیاس بزرگ را برجسته می‌سازند.

 

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • پولیتیکو : آمریکا ماه گذشته موشک‌ های دوربرد به اوکراین ارسال کرده
  • پولیتیکو: آمریکا ماه گذشته موشک‌های دوربرد به اوکراین ارسال کرده است
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • قمار جنگ اسرائیل و ایران
  • موشک های ایران به اسرائیل برخورد کرد یا نه؟ | ببینید