Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان گفت: ذوب‌آهن اصفهان در سال گذشته ارز حاصل از فروش محصولات فولادی خود را به میزان 120 درصد بازگرداند، 20 درصد بالاتر از تعهدی که داشت و امسال نیز تاکنون صد در صد تعهد را انجام داده‌ایم. بانک مرکزی در نشست‌های مختلف حق را به فولادی‌ها می‌دهد زیرا عملکرد آن‌ها شفاف است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب‌آهن اصفهان، منصور یزدی‌زاده در پنل تخصصی دهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران با نگاهی به بازار یک و دوم بهمن ماه اظهار داشت: ذوب‌آهن اصفهان تنها تولیدکننده فولاد به روش کوره بلند با استفاده از سنگ‌آهن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه معادن به جای تأمین نیاز اولیه واحدهای فولادی نظیر ذوب‌آهن اصفهان به سمت صادرات مواد اولیه (انفال) روی آورند و این موضوع عدم توازن در زنجیره فولاد را ایجاد نموده است.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان افزود: ذوب‌آهن اصفهان در سال گذشته ارز حاصل از فروش محصولات فولادی خود را به میزان 120 درصد بازگرداند، 20 درصد بالاتر از تعهدی که داشت و امسال نیز تاکنون صد در صد تعهد را انجام داده‌ایم. بانک مرکزی در نشست‌های مختلف حق را به فولادی‌ها می‌دهد زیرا عملکرد آن‌ها شفاف است.

وی تصریح کرد: برخی صنایع از انرژی ارزان و یارانه دار گاز استفاده می‌کنند لذا دغدغه کمتری برای تأمین سنگ‌آهن دارند. ذوب‌آهن که از یارانه انرژی بهره‌مند نیست با هر قیمتی حتی صادراتی باید مواد اولیه را تهیه کند و در این شرایط با مشکلات زیادی مواجه است. این شرکت 10 درصد تولید فولاد کشور را دارا است اما همواره مظلوم واقع شده ست.

یزدی‌زاده مسؤول بیان کرد: متأسفانه سنگ‌آهن با عیار 61 و 62 در ایران به کنسانتره تبدیل می‌شود که در حالیکه ذوب‌آهن اصفهان نیاز شدید به این سنگ‌آهن دارد با بتواند محصولات استراتژیک مانند ریل تولید کند.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان در ادامه به صادرات بیلت و سنگ‌آهن پرداخت و تصریح کرد: صادرات بیلت ارزش افزوده هفت تا هشت برابری در مقایسه با سنگ‌آهن دارد، حال تولید و صادرات کدام‌یک از این دو محصول به ویژه در شرایط فعلی رشد اقتصادی را در پی دارد.

وی اظهار داشت: ذوب‌آهن اصفهان بر اساس معادن بنیان گذاشته شد و چندی پیش نیز در 23 دی ماه بیش از نیم‌قرن از حیات این شرکت مادر صنعتی را پشت سر گذاشتیم. سنگ‌آهن از معادنی که مدیریت آن‌ها را بر عهده داشت در جای جای ایران جمع‌آوری می‌شود در کوره این کارخانه به محصول تبدیل شود. زنجیره تولید این شرکت ابتدا به خوبی دیده شده بود اما سیاست‌های واگذاری نادرست مشکلات امروزی را ایجاد نموده است.

یزدی‌زاده گفت: پیش از انقلاب 600 هزار تن تولید فولاد داشتیم اما در حال حاضر این رقم 27 میلیون تن است که این مهم نویدبخش بالندگی و توسعه این صنعت مادر است.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان تصریح کرد: در افق 1404 اگر به تولید 55 میلیون تن برسیم، بیش از 32 میلیون تن سنگ‌آهن کم داریم اگر به 40 میلیون تن تولید فولاد نیز برسیم باز هم با کمبود سنگ‌آهن مواجه هستیم.

وی اظهار داشت: ذوب‌آهن اصفهان تنها مصرف‌کننده سنگ‌آهن دانه‌بندی است که عیار آن نباید کمتر از 60 باشد اما در حال حاضر از بخش‌های مختلف کشور سنگ آهنی که جمع می‌شود عیار میانگین آن به 54 رسیده است. ذوب‌آهن اصفهان تنها شرکتی است که یارانه انرژی نمی‌گیرد و با انرژی گران به جای احیای سنگ‌آهن،  سرباره را احیا می‌کند.

یزدی‌زاده بیان کرد: همزمان با توسعه ذوب‌آهن اصفهان نیاز است معادن زغال‌سنگ نیز حضور قدرتمند داشته باشند. این شرکت در سال گذشته دغدغه دو وزارتخانه صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در خصوص تعیین قیمت زغال‌سنگ در ابتدای هرسال را برطرف کرد و قیمت آن به 26 و نیم درصد شمش فولاد خوزستان رسید.

بازنگری در طرح جامع فولاد ضروری است

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان گفت: با توجه به شرایط فعلی مواد اولیه طرح جامع فولاد به بازنگری نیاز دارد متأسفانه توازن زنجیره به هم خورده است و ذوب‌آهن اصفهان به دلیل نبود مواد اولیه هم‌اکنون با نیمی از ظرفیت تولید، در حال فعالیت است.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط جنگ اقتصادی فعلی که دشمن صنعت فولاد را به عنوان یک صنعت پیشرو هدف قرار داده است صرفاً با همدلی و هم‌افزایی می‌توان از شرایط سخت فعلی به سلامت عبور کرد.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان حضور بسیاری از مسئولین و مدیران فولاد و صنایع معدنی را در همایش مذکور مثبت ارزیابی نمود و گفت: هم‌اکنون همه به دنبال صادرات غیرنفتی و نجات کشور از وابستگی به نفت هستیم و صادرات فولاد یکی از راهکارهای مهم برای جایگزین نمودن در این زمینه است

انتهای پیام/63086/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: ذوب آهن اصفهان بانک مرکزی آهن صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۶۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین

به گزارش خبرگزاری مهر، مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین، گفت: به طور کلی و در سال‌های گذشته بیش از ۳۳ درصد صادرات غیرنفتی به چین داشتیم، بزرگترین بازار کالای صادراتی ما چین است البته ترکیب صادراتی ما به همه کشورها بر اساس آمار گمرک بیش از ۸۰ درصد کالا بر اساس مواد نفتی و معدنی و خام فروشی است؛ به غیر از صادرات ما به به عراق و افغانستان که تولیدی بوده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین در یک گفت‌وگوی رادیویی، تاکید کرد: ۹۱ درصد کالای صادراتی ما به چین از فراورده‌های نفتی است که اصولاً در ترکیب صادرات مشکل داریم. در بازارهای بین‌المللی کیفیت و قیمت اهمیت دارد؛ پسته و زعفران ما از نظر کیفی رقیب ندارد که بازار دست ایران است.

وی با بیان اینکه ۱۸ سال پیش با برگزاری سمینار فرصت‌ها و چالش‌های صادرات به چین را بررسی کردیم، خاطرنشان کرد: حدود ۵ سال پیش بر کالاهای ساخته شده با رفع موانع و اشکالات صادرات به چین کارهایی انجام شد تا با گرفتن مجوزها میگو و ماهی، انجیر، سیب و مرکبات، فرش و صنایع دستی، سفال همدان، لبنیات، پای مرغ و زعفران به عنوان کالای غذایی صادرات انجام شد.

این مسؤول افزود: میزان صادرات کشورمان به چین در طول یکسال اخیر ۹۰ درصد محصولات خام پتروشیمی و معدنی بوده که در سال‌های اخیر با پیدا کردن بازارهای متنوع در این کشور به سمت صادرات غیرنفتی پیش رفتیم.

حریری لیست کالای صادراتی ایران به چین را بسیار متنوع دانست و بیان کرد: سال گذشته ماشین آلات الیاف نانو و هایتک به چین صادر کردیم و درصدد پیدا کردن بازاری برای اقلام جدیدی مثل آبمیوه‌ها، کفش دست سوز و شیرینی و شکلات، در حوزه ظروف آشپزخانه پلیمری که تولیدات به روزی هم داریم، فروش پوشاک مردانه با برندهای معتبر متمرکز شدیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین در پایان تصریح کرد: همه کالاهای تولید کشور که در فرایند تولید میزان ارز آن کمتر از ۲۵ درصد هزینه کالا را داشته باشد و میزان رقابت بزرگی در بازار خواهد داشت را برای صادرات آماده کنیم.

کد خبر 6097279 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ ا
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ اعلام شد
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • ۳۱ اردیبهشت ماه آخرین مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۱
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • بیش از ۸۴۰ میلیون ریال تراکنش مازاد نانوایی ها بازگردانده شد