Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-08@23:42:58 GMT

مقابله با تحریم و سلطه دلار از طریق رمز ارزها

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۴۴۱۸۵

قابل رصد نبودن ارز‌های دیجیتال باعث شده است که استفاده از این نوع ارز‌های مجازی در شرایطی مانند تحریم، کارساز باشد.

برخی کارشناسان پس از تشدید تحریم‌های آمریکا پیشنهاد داده‌اند که استفاده از این نوع ارزها برای مبادلات خارجی بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا به این وسیله با تحریم‌ها مقابله شود.

سازوکار و فناوری مورد استفاده در رمزارزها و بلاکچین به گونه‌ای است که خارج از کنترل و نظارت بانک مرکزی آمریکا قرار داشته و تلاش‌های واشنگتن برای به حاشیه راندن و ممنوع کردن این ارزهای دیجیتال نیز تاکنون به نتیجه نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین نگرانی آمریکا از این بابت است که رشد استفاده از رمزها می‌تواند سلطه دلار به عنوان ارز مسلط در مبادلات جهانی را به چالش کشانده و به تبع آن اقتدار سیاسی آمریکا را زیر سوال ببرد.

با توجه به اهمیت رمزارزها برای مقابله با سلطه مالی آمریکا در اقتصاد جهانی، چندی پیش رییس‌جمهوری اسلامی ایران نیز پیشنهاد استفاده کشورهای اسلامی از این رمزارزها را مطرح کرد.

«حسن روحانی» اواخر آذر امسال در اجلاس کشورهای اسلامی در مالزی، پیشنهاد استفاده از رمزارزها برای تبادل مالی میان کشورهای اسلامی را مطرح کرد که مورد استقبال قرار گرفت.

بر این اساس، «ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی موافقت خود را با طرح رییس‌جمهوری ایران در اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ مبنی بر ایجاد تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» و همکاری و تبادل تجربیات در زمینه رمزارزها اعلام کرد.

رمز ارز بومی آماده راه‌اندازی است

مدیرعامل بانک ملی درباره ایجاد رمزارز ملی برای مقابله با تحریم‌ها، اظهار داشت: اکنون برای صادرات و واردات، نیاز به جابجایی و انتقال پول از طریق شبکه بانکی است، اما زمانی که بلاکچین و رمز ارز مورد استفاده قرار گیرد، دیگر این مشکلات و دردسرها وجود نخواهد داشت و می‌توان بخشی از مشکلات دوران تحریم را از این طریق رفع کرد.

«محمدرضا حسین‌زاده» درباره پیشنهاد ریس جمهوری به کشورهای اسلامی برای راه‌اندازی رمز ارز مشترک و نقش آن در دور زدن تحریم گفت: برای همکاری با سایر کشورها نیاز به توافق دولت‌ها با یکدیگر است که اگر این توافق ها انجام شود، در داخل کشور محدودیت و مشکلی نداریم و با سرعت می‌توانیم آن را آغاز کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در صورت راه‌اندازی این رمزارزها به شکل توافق با سایر کشورها، به راحتی می‌توان تبادل مالی انجام داد.

حسین‌زاده با بیان اینکه بسترهای لازم در کشور آماده است، اضافه کرد: در کشور ما دانش فنی خوبی وجود دارد و چهار بانک با مشارکت یکدیگر طرح رمز ارز ملی ققنوس را طراحی کرده‌اند.

وی اظهار داشت: تقریبا همه کارها آماده شده، اما برای آغاز فعالیت آن نیاز به قوانین و دستورالعمل‌های لازم است که باید توسط بانک مرکزی صادر شود.

حسین‌زاده درباره توسعه بانکداری الکترونیک و فناوری‌های جدید گفت: طرح «فینادات» برای حمایت از استارتاپ‌های مورد نیاز شبکه بانکی اجرا شده که از طریق آن در طرح‌های مورد نیاز سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین قراردادهایی با صندوق نوآوری و شکوفایی امضا شده تا استارتاپ‌هایی که نیاز به حمایت مالی دارند، مورد حمایت قرار گیرند.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GtQ برچسب ها: رمز ارز ، تحربم ، دلار

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: رمز ارز دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۴۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در سایه تداوم تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و فراخوان‌های متعدد جهت تحریم این رژیم در سطوح مختلف برای حمایت از مردم فلسطین، کمپین تحریم محصولات شرکت‌ها و برندهای حامی اسرائیل مانند استارباکس، مک دونالد ، کی اف سی، کارفور و سایر شرکت‌های مربوطه در حال شتاب گرفتن بوده و این کمپین توانسته موفقیت‌های بسیاری در کشورهای مختلف جهان به ویژه کشورهای عربی و اسلامی به دست بیاورد. تحریم رژیم صهیونیستی در کشورهای مختلف در حال حاضر تبدیل به یک فرهنگ عامه پسند برای ابراز مخالفت با اشغالگری و محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه در نقاط مختلف جهان شده است.

کمپین تحریم اسرائیل در اردن

در همین زمینه در اردن شعبه‌های شرکت کارفور که در این کشور فعال بود، تعطیل شده است. همچنین استار باکس یکی از شعبه‌های خود در امان، پایتخت اردن را تعطیل کرد. کمپین‌های تحریم اسرائیل بسیاری از برندهای آمریکایی و غربی را مجبور به کاهش تولید و کاهش ساعات کاری و نیز اخراج بسیاری از کارکنان خود کرده است.

همچنین در شهرهای مختلف اردن، رستوران‌ها و کافه‌های معروف مانند مک دونالد، کی اف سی، برگر کینگ و پیتزا هات تقریباً خالی شده و هیچکس برای خوردن غذا به آنجا نمی‌رود و این در حالی است که قبل از آغاز کمپین تحریم اسرائیل این کافه‌ها و رستوران‌ها در اردن بسیار شلوغ بودند.

علاوه بر آن کالاها و محصولات برندهای معروفی که قبلاً محبوب بودند همچون پپسی و کوکاکولا و نستله در فروشگاه‌های شهرهای اردن انباشته شده‌اند و کسی آنها را نمی‌خرد.

شروق طومار یکی از فعالان رسانه‌ای در کمپین تحریم اسرائیل می‌گوید که موفقیت کمپین‌های تحریم رژیم صهیونیستی در اردن بی‌سابقه است؛ زیرا مردم اردن به شدت از تجاوزات وحشیانه اسرائیل به نوار غزه خشمگین هستند و جنبش بزرگی در محکومیت این تجاوزات به راه انداخته‌اند. بر همین اساس شهروندان اردنی به هیچ وجه به سمت خرید محصولات برندهای حامی رژیم صهیونیستی نمی‌روند؛ حتی اگر جایگزینی برای این محصولات وجود نداشته باشد. ما می‌بینیم که حتی کودکان هم به این کمپین پیوسته‌اند و این یک موضوع کاملاً بی‌سابقه است.

وی تاکید کرد که کمپین تحریم رژیم صهیونیستی علاوه بر حمایت از مردم فلسطین تاثیر قابل توجه و روشنی بر حمایت از محصولات و کالاهای ملی اردن داشت و بسیاری از شرکت‌های داخلی می‌توانند نیازهای بازار را تامین کنند و همچنین شهروندان اردنی متوجه شدند که کالاهای خارجی نسبت به کالاهای داخلی برتری ندارند و باید از محصولات ملی حمایت کرد.

احمد عوض مدیر مرکز مطالعات اقتصادی در امان پایتخت اردن در این زمینه گفت: برخی قصد دارند بگویند تحریم شرکت‌های خارجی حامی رژیم صهیونیستی موجب بیکار شدن شمار زیادی از کارگران اردنی می‌شود و برخی درباره بیکار شدن حدود ۱۵ هزار نفر صحبت می‌کنند، اما من به عنوان یک ناظر مستقل می‌توانم تایید کنم که این اعداد بسیار اغراق آمیز است و بعد از گذشت هفت ماه از کمپین تحریم اسرائیل، کسانی که از مشاغل خود در شرکت‌های خارجی اخراج شده‌اند، جذب بازارهای داخلی و شرکت‌ها و موسسات ملی گشته‌اند که از این تحریم سود بردند و فروش خود را افزایش دادند.

تحریم رژیم صهیونیستی در جهان عرب

درخصوص مصر نیز باید گفت که خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع مدیریتی در شرکت مک دونالد اعلام کرد که فروش این شرکت در اکتبر و نوامبر گذشته ۷۰ درصد کاهش داشته است.

همچنین در کشور مغرب نیز فرهنگ تحریم رژیم صهیونیستی در میان اقشار وسیعی از مردم که همدردی خود را با مردم فلسطین ابراز و تجاوز رژیم اشغالگر به نوار غزه را محکوم می‌کنند، به خوبی خود را نشان داده و موجب شده شعبه‌های برندهای بین‌المللی حامی اسرائیل در مغرب تحریم شوند.

در کویت نیز خانواده‌ها و شهروندان این کشور و همچنین مقیمان خارجی از خرید محصول از شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی اجتناب می‌کنند و به دنبال جایگزین‌هایی در بازار محلی کویت هستند و بر همین اساس میزان فروش این شرکت‌ها به شدت کاهش یافته است.

تحریم صهیونیست‌ها در مالزی و اندونزی

اما علاوه بر کشورهای عربی بسیاری از کشورهای جهان نیز به کمپین تحریم رژیم صهیونیستی پیوسته‌اند. در همین زمینه در کشور مالزی ۱۰۸ شعبه از رستوران‌های کی آف سی تعطیل شدند. همچنین شعبه‌های پیتزاهات، استارباکس و مک دونالد نیز به صورت موقت بسته شدند و در حال حاضر هیچ جدول زمانی برای بازگشایی آنها وجود ندارد.

از سوی دیگر، فایننشنال تایمز گزارش داد که شرکت جنرال آتلانتیک و سی وی سی کاپیتال پارتنرز فروش سهام چند میلیون دلاری شرکت‌هایی را که برندهای فست فود آمریکایی در مالزی و اندونزی را اداره می‌کنند به دلیل اعتراضات و تحریم‌ها علیه اسرائیل، متوقف کرده‌اند.

مردم در کشورهای اندونزی و مالزی که اغلب مسلمان هستند از زمان شروع تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه در اکتبر ۲۰۲۳ از خرید محصولات با برندهای آمریکایی اجتناب و برندهایی از جمله استار باکس و کی اف سی و پیتزاهات را به دلیل حمایت واشنگتن از جنایت‌های رژیم صهیونیستی تحریم کرده اند.

همچنین در ترکیه، پارلمان این کشور محصولات کوکاکولا و نستله را از رستوران‌های خود حذف کرد و یک منبع پارلمانی در ترکیه خشم عمومی مردم این کشور علیه این دو برند را نشان داد.

جالب توجه است که در راستای رونق کمپین جهانی برای تحریم رژیم صهیونیستی در ترکیه یک اپلیکیشن کاربردی برای حمایت از فلسطین ایجاد شده که به مردم برای مشارکت در کمپین تحریم شرکت‌های حامی اسرائیل کمک می کند. این اپلیکیشن توسط یک دانشجوی فلسطینی به نام احمد پاپاش در ماه نوامبر تحت عنوان «نه متشکرم» راه‌اندازی شده و به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. در عرض یک ماه ۱۰۰ هزار کاربر، این اپلیکیشن را نصب کردند.

کد خبر 6097312

دیگر خبرها

  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۹ ارديبهشت
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • حدادی: خیزش دانشجویان در حمایت از مردم فلسطین پیام سنگینی برای نظام سلطه دارد
  • توقیف ۱۳ میلیون دلار دارایی دو بانک غربی در روسیه
  • جدیدترین قیمت رمزارزها: ۱۷ ارديبهشت
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • اسلامی: با صدور دانش هسته‌ای حصارها را می‌شکنیم
  • اسلامی: برای مبارزه با سلطه کشورهای استکباری آماده هستیم
  • آماده انتقال دانش هسته ای به سایر کشورها هستیم
  • موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی