Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@17:49:14 GMT

دودِ آتش‌سوزی استرالیا در چشمِ مردم دنیا

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۴۵۴۳۷

دودِ آتش‌سوزی استرالیا در چشمِ مردم دنیا

فرارو- پژوهش‌های اقلیم شناسی نشان می‌دهد که آتش سوزی‌های گسترده استرالیا باعث افزایش خطرناک میزان غلظت دی اکسید کربن موجود در جو زمین خواهد شد.

به گزارش فرارو به نقل از رویترز، یک موسسه مطالعات تغییرات اقلیمی در انگلیس (Met Office) روز جمعه در گزارشی اعلام کرد که آتش سوزی‌های گسترده استرالیا به افزایش سالانه غلظت دی اکسید کربن (CO۲) در جو زمین کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در حالی که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای با منشا انسانی علت عمده افزایش میزان CO۲ است و روز به روز بدان افزوده می‌شود، آتش سوزی‌های گسترده و اخیر استرالیا باعث شده تا مشکل به طور قابل ملاحظه‌ای بدتر شود و این امر ممکن است تأثیر فاجعه باری بر سیستم آب و هوایی جهانی داشته باشد.

به گزارش رویترز، موسسه «مت آفیس» در بیانیه‌ای اعلام کرد: «پیش بینی‌های غلظت دی اکسید کربن در اتمسفر نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰ شاهد بالاترین میزان غلظت سالانه، از زمان شروع اندازه گیری‌ها در هاوایی در سال ۱۹۵۸ خواهیم بود».

بر این اساس، هم اکنون گاز دی اکسید کربنی که ناشی از آتش سوزی‌های ویرانگر در استرالیا در جو منتشر شده است، تقریباً به اندازه دی اکسید کربنی است که سالِ گذشته، بر اثر بروز آتش سوزی در جنگل‌های بارانیِ آمازون، تولید و انتشار یافته است.

از ماه سپتامبر سال گذشته تا ششم ژانویه سال جاری میلادی، آتش سوزی‌های استرالیا منجر به انتشار ۳۷۰ میلیون تن گاز دی اکسید کربن در فضا شده است. برای مقایسه، آتش سوزی در جنگل‌های آمازون واقع در برزیل، که باعث نگرانی‌های بین المللی شد، در فاصله بین اول ژانویه تا پانزدهم نوامبر سال گذشته میلادی، ۳۹۲ میلیون تن گاز‌های گلخانه‌ای ساطع کرده است که به عنوان عاملی مهم در گرم شدن کره زمین محسوب می‌شود.

«جو فونتین»، استاد علوم محیط زیست در دانشگاه «مردوک در پرت»، گفت: «مردم عواقب ناشی از انتشار گاز کربن را به طور کامل درک نمی‌کنند. تخمین اعلام شده در مورد میزان انتشار کربن ناشی از آتش سوزی در استرالیا، هم عجیب است و هم افسرده کننده».

گزارش «مت آفیس» پیش بینی کرده است که در سال ۲۰۲۰ تأثیرات الگو‌های آب و هوایی در اکوسیستم‌های جهانی، افزایش سالانه غلظت CO۲ با منشا انسانی را ۱۰ ٪ افزایش می‌دهد که آلاینده‌های آتش سوزی استرالیا یک پنجم از این افزایش را شامل می‌شود.

این آتش سوزی‌ها در برخی موارد باعث نابودی کامل جنگل‌ها و مراتع شده اند، بنابراین از توانایی ترمیم این آسیب هم به میزان زیادی کاسته شده چرا که همانطور که همه‌ی ما می‌دانیم همین جنگل‌ها و مراتع هستند که دی اکسید کربن را از هوا جدا و در خود ذخیره می‌کنند. این شرایط چرخه‌ای باطل رقم خواهد زد که بر اثر آن مخزن‌های طبیعی دی اکسید کربن (مثل جنگل‌ها و اقیانوس‌ها که دی اکسید کربن را از جو زمین به خود جذب می‌کنند) خود تبدیل به منبع تولید این گاز می‌شوند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: آتش سوزی استرالیا دی اکسید کربن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۵۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض خطرناک گاز خنده قلیان اکسیژن

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری رویترز در گزارشی از عوارض خطرناک استفاده از گاز نیترواکسید پرده برداشته است؛ ترکیب اکسیژن با این گاز که به عنوان گاز خنده نیز شهرت دارد، در قلیان‌های اکسیژن مورد استفاده قرار می‌گیرد که وزارت بهداشت کشورمان استفاده از آن را مجاز می‌داند!

تسنیم در خبری نوشت: اخیراً پیرو گزارشی درباره ماجرای استفاده از قلیان اکسیژن در کافی‌شاپ‌ها و تأیید این دستگاه از سوی وزارت بهداشت در قالب یک مطالعه بالینی، ابهامات زیادی درباره عوارض این قلیان و مخاطراتی که ممکن است در پی داشته باشد در اذهان عمومی و رسانه‌ها ایجاد شده است.

آن‌طور که وزارت بهداشت اعلام کرده، در این قلیان که استفاده از آن در ۱۰ استان کشور با مجوز وزارت بهداشت در حال ارزیابی است؛ از ترکیب اکسیژن با گاز N۲O (اکسید نیتروژن) استفاده می‌شود که به گاز خنده نیز شهرت دارد. اگرچه وزارت بهداشت به استناد مطالعات بالینی انجام شده این گاز را بی‌خطر و میزان ترکیب گازهای موجود در آن را استاندارد می‌داند اما مقالات خارجی که در مقیاس‌های بزرگتر انجام شده‌اند تأکید دارند که این گاز که در اروپا به وسیله انواعی از بالن در مهمانی‌ها استنشاق می‌شود می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری روی سلامتی افراد به جای بگذارد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی که در سال ۲۰۲۲ براساس نتایج یک پژوهش در اروپا منتشر کرده نوشته که آژانس نظارت بر مواد مخدر اتحادیه اروپا در مطالعه‌ای اعلام کرده است که استفاده تفریحی از اکسید نیتروژن، که به "گاز خنده" نیز معروف است، در اروپا در بین جوانان رو به افزایش است و تعداد نگران کننده‌ای از مسمومیت‌ها را ایجاد می‌کند.

براساس این گزارش،‌ محبوبیت روزافزون این ماده که باعث احساس سرخوشی، آرامش و جدایی از واقعیت می‌شود، ناشی از در دسترس بودن گسترده آن بدون نسخه، قیمت پایین و سهولت استفاده از این گاز است؛ همچنین شیوع استفاده از این گاز خنده‌آور، ناشی از این تصور نادرست است که این گاز بی‌خطر است.

گاز اکسید نیتروژن دارای طیف گسترده‌ای از کاربردهای پزشکی، صنعتی و تجاری است اما استنشاق مستقیم آن توسط افراد می‌تواند باعث سوختگی شدید با سرما، آسیب به ریه و آسیب به مغز و نخاع شود.

در دانمارک، موارد مسمومیت با اکسید نیتروژن از ۱۶ مورد در سال ۲۰۱۵ به ۷۳ مورد در سال گذشته افزایش یافته است، در فرانسه موارد از ۱۰ مورد در سال ۲۰۱۷ به ۱۳۴ مورد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است و هلند نیز ۱۴۴ مورد در سال ۲۰۲۰ داشته است.

همچنین در این کشور افزایش شدید تصادفات رانندگی به دلیل مصرف بالن‌های مهمانی حاوی نیتروزاکسید را گزارش کرده‌اند.

آژانس نظارت بر مواد مخدر اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرده که در بریتانیا، اکسید نیتروژن دومین ماده (دراگ) شایع در بین جوانان ۱۶ تا ۲۴ ساله پس از کانابیس(گیاه شاهدانه) است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904179

دیگر خبرها

  • مرد آهن‌خواری که دنیا را مبهوت خود کرد
  • آخرین جزئیات گواهینامه موتورسیکلت بانوان از زبان وزیر کشور
  • گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان فعلا در دستورکار نیست
  • عوارض خطرناک گاز خنده قلیان اکسیژن
  • حدادی: خیزش دانشجویان در حمایت از مردم فلسطین پیام سنگینی برای نظام سلطه دارد
  • راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • فیلم| پایان یک رقابت
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند