Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جهادی محمد رسول الله (ص) اصفهان در دلگان جای خالی مدیریت بحران دولتی را پر کرده و تجهیزات خود را برای مدیریت این شهرستان سیل زده به کار گرفته اند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- عرفان توانا؛ * تازگی‌ها آسمان و زمین انگار از چیزی خیلی خشمگین شده اند که گوشه و کنار دنیا را که نگاه میکنی، یا سیل آمده یا زلزله، یا خورشید آنقدر داغ است که از ۱۵۰ میلیون کیلومتر آن طرفتر، حرارتش را روی جنگل‌ها خالی میکند و به آتشفشان می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از این بلایا، در یک سال اخیر در کشورمان کم نبوده؛ اول سال که مردم غرب و شمال کشور گرفتار سیل شدند، حالا هم آسمان آنقدر در سیستان و بلوچستان و کرمان گریست که دنیا را آب برد.

بعد از تجربه‌های چند سال اخیر در بحران‌هایی مانند زلزله کرمانشاه یا سیل خوزستان و لرستان و مانند آن ها، اکنون تجربه‌های جدیدی از مدیریت بحران‌ها را، گروه‌های جهادی آتش به اختیار به نمایش گذاشته اند. یکی از این گروه ها، متشکل از دانشجویان جهادگر اصفهانی است که در قالب گروه جهادی محمد رسول الله (ص)، وابسته به بسیج دانشجویی اصفهان، از همان روز‌های ابتدایی وقوع سیل، در شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان حضور یافتند و مدیریت را به دست گرفتند.
همراهی چند ساله با مردم این گروه جهادی، چند سال است که در دلگان مشغول خدمت رسانی اند و از خرده فرهنگ‌های حاکم بر این شهرستان و اطراف آن، آگاهی دارند. در این سال‌ها هم تجهیزات زیادی را در این منطقه مستقر کرده اند. اخیرا هم مشغول ساخت یک مجتمع مهارتی و آموزشی بودند که سیل آمد. همین ساخت مجتمع باعث شده زیرساخت‌ها و تجهیزات خوبی برای کمک به مردم سیل زده در اختیار داشته باشند و از توانشان برای حل بحران استفاده کنند.  
سیدسجاد شبانکاره، مسئول این گروه جهادی است و درباره فعالیت‌های این گروه در دلگان با خبرنگار ما گفتگو می‌کند. او می‌گوید: این گروه جهادی از قبل در شهرستان دلگان حضور مستقیم داشته و به همین دلیل بر مشکلات مردم و همچنین نیاز‌های آنان اشراف بیشتری دارد.

او معتقد است همین حضور چند ساله در دلگان و استقرار تجهیزات و لجستیک، باعث شده که در چنین موقعیتی بتواند با برنامه ریزی و بدون دستپاچگی، امور را پیش ببرند و بتوانند مدیریت بهتری در بحران داشته باشند.

به گفته مسئول گروه جهادی محمد رسول الله (ص) یکی از اقدامات مهم گروه، شناسایی افراد توانمند بود. شبانکاره توضیح میدهد: افرادی که توانایی انجام کاری دارند، شناسایی کردیم یا افراد توانمندی که از قبل میشناختیم، پای کار آوردیم تا بتوانیم هرچه سریعتر وضعیت دلگان را به حالت قبل برگردانیم.
اعتماد بنیاد مستضعفان به جوانان وی با بیان اینکه گروه جهادی ما، به دلیل اشراف بر منطقه توانایی مدیریت کمک‌ها و اقدامات لازم برای لایروبی یا بازسازی منازل را دارد، ادامه می‌دهد: به همین دلیل بنیاد مستضعفان از لحظات اولیه وقوع سیل بخشی از کمک‌های خود به مردم را در اختیار گروه ما قرار داد. از سوی بنیاد مستضعفان حدود ۵۰۰ میلیون تومان وسیله مانند جیره غذایی، پک‌های اضطراری مواقع بحران، لوازم اولیه زندگی و پتو به دلگان ارسال شد که توزیع و مدیریت توزیع بخشی از آن به گروه ما سپرده شد.

شبانکاره با اشاره به اینکه محل استقرار گروه جهادی محمد رسول الله (ص) به صورت قرارگاهی برای دیگر جهادگران تبدیل شده، می‌گوید: توانستیم نقاط کور شهرستان را که ممکن است از دید جهادگران یا مسئولان پنهان بماند، شناسایی کنیم.

وی به برنامه ریزی گروه جهادی محمد رسول الله (ص) برای مدیریت کاهش آسیب و همچنین بازگرداندن زندگی به مردم منطقه اشاره میکند و میگوید: در بحث کشاورزی، باید پیگیر خسارت‌های وارد شده به کشاورزان خرد باشیم. مثلا بنا داریم زمین‌های کشاورزی زیر ۱۰ هکتار را با تجهیزاتی که در اختیار داریم، شخم بزنیم. تأمین بذر هم فعلا در توان گروه نیست، اما شاید در آینده بتوانیم برای آن فکری بکنیم.  
مسئول گروه جهادی محمد رسول الله (ص) ادامه می‌دهد: در بحث ترمیم چاه آب هم با دستگاه‌هایی که داریم، برای حفر چاه یا احیای چاه‌های آب اقدام خواهیم کرد.
هم ابزار می‌دهیم؛ هم مشورت وی بیان می کند: در موضوع بازسازی منازل مردم، ابزار و وسایل مورد نیاز را تهیه خواهیم کرد. در واقع قصد داریم قرارگاهی در دلگان تشکیل دهیم که لوازم مورد نیاز دیگر گروه‌های جهادی را تأمین کنیم.

شبانکاره توضیح می‌دهد: از این به بعد احتمالا گروه‌های جهادی زیادی برای بازسازی و کمک به مردم به منطقه خواهند آمد یا برنامه ریزی برای آن دارند. همه گروه‌های جهادی ابزار‌ها و وسایل را ندارند؛ ابزار‌های سنگین و نیمه سنگین در ساخت خانه و بازسازی مناطق مسکونی و مانند آن، در اختیار همه گروه‌ها نیست. ما این ابزار را به گروه‌های جهادی میدهیم و حضور گروه‌ها را در منطقه مدیریت میکنیم.

او می‌گوید: اسکان و غذای مورد نیاز این گروه‌ها را هم ما بهتر از خودشان میتوانیم هماهنگ کنیم، حتی اگر گروهی نتوانست کار را تکمیل کند، یا برای بخشی از کار نیروی مورد نیاز را نداشته باشند، باز هم میتوانند روی کمک و همراهی ما حساب کنند.

این جهادگر اصفهانی برای بیان چهارمین اقدام موثر گروه جهادی محمد رسول الله (ص) به ادامه ساخت مجموعه آموزشی- مهارتی اشاره میکند و میگوید: داریم تلاش میکنیم که این موضوع را به عنوان یک استراتژیک در دلگان دنبال کنیم. این مرکز در حال تبدیل شدن به مقری برای جبهه‌های مردمی است و در این مدت هم محل عبور و مرور بچه‌های جهادگر و دغدغهمند شده است.

وی ادامه می‌دهد: در آینده هم که این مرکز قرار است فضای مهارت آموزی را در حد توان خود، متحول کند و آموزش‌های فنی و مهارتی را که خلأ اساسی در زندگی مردم دلگان است، تأمین کند.

حضور گروه‌های جهادی، چه کوچک و چه بزرگ مانند گروه جهادی محمد رسول الله (ص) نعمت بزرگی برای کشور است. برای آن قسمت‌هایی که از چشم مسئولان دور مانده و مورد غفلت آنان واقع شده است. از طرفی فعالیت‌های جهادی از این دست، میتواند الگوی جالبی برای فعالیت‌های خودجوش و آتش به اختیار جوانان برای حل مشکلات مردم و کشور باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گروه جهادی محمد رسول الله بسیج دانشجویی سیل سیستان و بلوچستان دلگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۶۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری فارس

آئین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری استان فارس با حضور خانواده معزز شهید والامقام راه قدس؛ شهید صداقت و دیگر مسئولان کشوری و استانی برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در آئین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری که در تالار اجتماعات جهاد دانشگاهی شیراز به همت کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: درود می‌فرستیم به روح تابناک امام راحل و شهیدان بزرگوار انقلاب اسلامی که مسیر خدمت‌گذاری به محرومان و بالاخص یتیمان را با بنیانگذاری کمیته امداد و مراکز خیریه مختلفی که فعال هستند و همه از تعالیم حضرت امام و علمای بزرگ دین نشأت گرفته است، برای ما مردم باز کرده‌اند و ما افتخار پیدا کردیم که در جامعه‌ای زندگی کنیم که یک شهیدش 15 فرزند یتیم دارد.

وی افزود: گاهی یک سوال مطرح است که انقلاب اسلامی چه کار کرده است؟ فعالیت‌های مختلفی را می‌توان بیان کرد اما انقلاب اسلامی انقلاب معنویت و انسانیت بود و سرفصل خدمات انقلاب اسلامی را ما باید به این بخش اختصاص دهیم.

امام جمعه شیراز بیان کرد: تحلیل‌گران اروپایی هم در توضیح انقلاب ایران گفته‌اند که این یک حرکت معنوی بود؛ در روزگاری که جهان به قحطی معنویت دچار شده بود، مردم ما به پیروی از تعالیم قرآن کریم و فریاد پر تاثیر امام راحل مسیر معنویت را بار دیگری به روی بشر گشودند، گفت: این معنویت سوای بحث عواطف انسانی است که آن هم ممکن است بخشی از معنویت فرض کنیم، اما معنویت انقلاب اسلامی خدا، ولی خدا و تک تک انسان‌ها را به هم ارتباط می‌دهد.

آیت‌الله دژکام در ادامه گفت: چیزی که پیشنهاد انقلاب اسلامی برای همه جهان بشریت است حاصل دعوت 124 هزار پیامبر است و از این موضوع نباید غافل باشیم و جلسات امثال جلسات شما عزیزان، خیران، نیک اندیشان و فعالان عرصه خدمت به انسان‌ها و نیازمندان جایی است که باید این پیام انقلاب اسلامی با یک طنین خیلی قوی‌تر به جامعه ما و جهان پیرامون ما مخابره شود.

نماینده، ولی فقیه در استان فارس افزود: متاسفانه در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی، چون یک گفتمان عدالت خواهی در دنیا وجود نداشت و خود ما رسانه نداشتیم این بحث عدالت، رحمت، احسان و نیکوکاری نتوانست در جنبه اصلی خود که پیام انقلاب باشد نقش آفرینی کند و صرفا به نظر می‌آید 4 موسسه خیریه است که کار خِیر انجام می‌دهند، اما این یک گوشه کار است و ما با این حرکت می‌خواهیم همین پیام کمیته امداد را "که آدمیت هست و هنوز انسانیت باقی است" به همه جهان بگوییم ولو با یک کار کوچک و لازم نیست حجم کار را بالا ببریم.

انسانیت در فارس زنده است

امام جمعه شیراز گفت: وقتی ریاست کمیته امداد کشور جناب آقای بختیاری بیان کرد ما باید دست مردم فارس را ببوسیم و قدردان آنها باشیم برای اینکه اهل خیر هستند یعنی انسانیت اینجا زنده است.

آیت الله دژکام در پایان تصریح کرد: امیدوارم این پیام با حسن سلیقه و تلاش شما بزرگواران خیراندیش جهانی شود و امام زمان (عج) از ما شیرازی‌ها راضی باشند و خواست و علائق ما به خدمت را به بشریت طوری ارائه دهند که برای همه دنیا جلب توجه شود تا به این سمت بیایند که پیامبر گرامی اسلام فرمود " یَهدی اللّه ُ على یَدَیکَ رجُلاً خَیرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَت علَیهِ الشَّمسُ "، اگر ما بتوانیم یک نفر از جامعه بشری را به سمت کار‌های نیک هدایت کنیم و با این روحیه ایمانی و معنوی که شما دارید همراه کنیم از هر چه آفتاب بر آن می‌تابد بهتر است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان فارس نیز با بیان اینکه یکی از جهت‌گیری‌های کمیته امداد، توسعه انفاق و نیکوکاری و گسترش سنت‌های حسنه اسلامی است، گفت: یکی از بزرگترین برجستگی‌های استان فارس، نیکوکار بودن مردم استان و بی‌تفاوت نبودن نسبت به حال یکدیگر است و ما باید زمینه هم‌افزایی مردم و خیرین در این راه را فراهم کنیم.

مرتضی موصلی یکی از اهداف کمیته امداد در سال جاری را حرکت جمعی در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری به ویژه در راستای شعار سال عنوان کرد و افزود: استفاده از ظرفیت مردم در راستای جهش تولید یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های ما در سال 1403 خواهد بود.

وی با بیان اینکه شناسایی و معرفی الگو‌های موفق در میان خیرین، یکی از کار‌هایی است که می‌تواند در زمینه ترویج کمک به نیازمندان موثر باشد، گفت: به‌عنوان مثال مجموعه‌ای را می‌شناسیم که بیش از 400 مسکن را برای خانواده‌های نیازمند در دست احداث دارند، برخی موسسات از ظرفیت‌های خیرین استان فارسی خارج از کشور استفاده می‌کنند و بعضی دیگر هم در عرصه بین‌المللی فعالیت دارند که ما در تلاش هستیم تا از این الگو‌ها استفاده کنیم.

نهاد مقدس کمیته امداد، یک نهاد دینی و انقلابی است

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس با تاکید بر اینکه نهاد مقدس کمیته امداد، یک نهاد دینی، انقلابی و حاکمیتی است، گفت: کمیته امداد امام راحل بیش از چهار دهه است که در عرصه خدمتگزاری و فراهم کردن زمینه خدمت شایسته به خانواده‌هایی که از نظر اقتصادی ضعیف هستند تلاش می‌کند و هدف اصلی کمیته بر توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه‌های مختلفِ اقتصادی، فکری، فرهنگی و اجتماعی است.

موصلی در پایان به محور‌های پیشنهادی خود در جهت هم‌افزایی ظرفیت‌ها پرداخت و گفت: ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار، توسعه کارکرد‌های کارآفرینی، احداث و یا خرید مسکن نیازمندان به خصوص با بهره‌گیری از ظرفیت نهضت ملی مسکن، کمک به تامین جهیزیه و تسهیل ازدواج، کمک به درمان بیماران صعب العلاج و زمین گیر، فراهم کردن زمینه تحصیل دانش‌آموزان و دانشجویان نخبه و هم‌افزایی در تامین منابع قرض الحسنه، از جمله مهمترین مسائلی هستند که آنها را در کمیته امداد دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی
  • فعالیت ۶۸ دانشجو معلم جهادگر به مدت ۱۷ روز در ارومیه و خوی
  • خدمات پزشکی رایگان گروه های جهادی به مردم ورامین
  • رئیسی: داعیه‌داران دانشجو دوستی در آمریکا دانشجویان را به خاطر دفاع از مظلوم به خاک و خون می‌کشند
  • آغاز رقابت ۹۲۷ نفر داوطلب کنکور در دلگان
  • انتظارات ایلام از سازمان مدیریت بحران
  • شدت باران در استان یزد و آبگرفتگی معابر شهر یزد+عکس
  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند
  • بارش باران سیل آسا در یزد
  • تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری فارس