Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران مدیر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران از کاهش سطح آب‌های زیر زمینی طی ۱۵ تا ۲۰ سال اخیر در شرق استان تا ۱.۵۷ متر خبر داد.

سید مهدی میر عمادی در گفت‌وگو با ایسنا  با اشاره به اینکه افت سطح آب زیر زمینی طی ۱۵ تا ۲۰ سال اخیر در شرق  مازندران تا ۱.۵۷متر کاهش داشته است، اظهار کرد: در حال حاضر بیشترین افت سطح آب مربوط به دشت بهشهر_ بندر گز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد:  میزان افت در این دشت ۱.۵۷ متر بوده که موجب شد دشت بهشهر _بندرگز در ردیف یکی از دشت‌های ممنوعه کشور قرار گیرد.

مدیر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: نفوذ آب شور، ماسه دهی چاه‌ها و افت کیفیت آب  آبخوان‌ها  از مهمترین علل مشکلات بهره‌برداری آب‌های زیر زمینی این استان است.

میر عمادی با بیان اینکه ۲۰ درصد از چاه‌های کشور در مازندران قرار دارد، خاطرنشان کرد: میزان تخلیه چاه‌های مازندران ۳ درصد از آب‌های زیر زمینی کشور است که برای مدیریت و نظارت در بخش آب زیر زمینی نیازمند مشارکت بهره‌برداران و ذی‌نفعان هستیم.

وی گفت: میزان کاهش سطح آب زیر زمینی در سایر مناطق مازندران ۵ تا ۶ دهم بوده است اما کیفیت سفره‌های آب زیر زمینی در حال از دست رفتن است و علت آن توسعه منابع آلاینده‌ها بوده که در دراز مدت به غذا و آب و در امتدادآن به سلامت انسان‌ها آسیب جدی خواهد رساند، همچنین به دلیل ماسه دهی چاه ها حفر چاه‌ها افزایش پیدا کرده است.

کیفیت سفره‌های آب زیر زمینی در مازندران کاهش یافته است

مدیر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران ادامه داد: افت آب زیر زمینی در سایر مناطق استان نیم درصد کاهش یافت که در فصل زراعی و غیر زراعی جبران می‌شود اما مشکل بزرگی که در مازندران حاکم شده از دست دادن کیفیت سفره‌های آب زیر زمینی به دلیل توسعه آلاینده‌ها بوده و از حالا نقطه‌ای خارج شده است و گستره صفحه‌ای پیدا کرده است.

میر عمادی با بیان اینکه سفره اول آب‌های زیر زمینی مازندران تا عمق ۲۰ متر در حال از دست رفتن است، خاطرنشان کرد: در بخش میانه دشت آب شور بوده و کشاورزی با انواع سموم‌، دفع زباله و فاضلاب‌ها را داریم و این عوامل موجب شده سفره اول خودمان را  تا عمق ۲۰ متر از دست دهیم.

وی گفت: موضوع دوم  افزایش ۱۰ درصدی تعدد و برداشت از چاه‌ها است اما تعداد چاه‌ها به دلیل ماسه دهی موجب شده کشاورز مجبور شود در زمین‌ خود چندین چاه حفر کند و ماسه دهی چاه‌ها باعث شده سفره‌های سطحی خود را از دست دهیم که در نهایت باعث‌ کم شدن نفوذ پذیری سفره آب زیر زمینی شود بنابراین تعداد چاه‌ها زیاد شده اما برداشت یکنواخت می‌شود که موجب به خطر انداختن وضعیت سفره سطحی خواهد شد.

مدیر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران ادامه داد: کاهش بارندگی در کشور و متاثر از آن در مازندران شکل گرفته و موجب شد ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی‌متر آب طی ۱۵ سال اخیر  را از دست دهیم که در مناطق دشتی بخشی از کیفیت آب به دلیل شوری قابل برگشت نیست و علاوه بر نفوذ آب شور از سمت دریا این میزان هم موجب تشدید شده است.

میر عمادی تصریح کرد: در مناطق دیگر مازندران چون شبکه داریم و توزیع در کل دشت حاکم است، باعث می‌شود سفره‌های زیر زمینی عملا برگشت پذیری داشته تا افت چندانی در سفره نداشته باشیم.

تلفیق آب سطحی و زیر زمینی موجب کند شدن افت سفره‌های زیر زمینی است

وی گفت: کار مهمی که در مازندران انجام شده در ۲۰ ساله اخیر تلفیق آب سطحی و زیر زمینی را با مدیریت منابع زیر زمینی حفظ کردیم و آب‌بندان‌های خودمان را چون همیشه پر اب نگاه می
 داشتیم باعث تقویت سفره های زیر زمینی شده و در مناطق شمالی مانع از نفوذ پذیری اب شور شده است بطوریکه در ۱۵ سال اخیر شوری اب و افت سطح سفره ی زیر زمینی را کند کردیم.

مدیر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به اینکه کشت دوم آب سفره زیر زمینی را به خطر نیانداخته است، افزود: هرچند تعدد چاه‌ها زیاد شده اما برداشت از چاه‌ها کنترل شده است و آسیب چندانی وارد نشد، ۲ کشت شدن شالی را به‌طور متوسط در ۹۰ هزار هکتار داشتیم اما خیلی به سفره‌های زیر زمینی فشار وارد نشده و آن هم به‌خاطر تلفیقی از آب سطحی و سفره آب زیر زمینی است که در سطح دشت ایجاد کردیم.  

جبران بخش عظیمی از سفره‌های زیر زمینی با بارندگی‌های  موثر امسال 

میرعمادی گفت: افزایش بارندگی‌های اخیر و موثر در ابتدای ۹۸ کاهش بخش عظیمی از سفره‌ها ی زیر زمینی را جبران کرده و در برخی نقاط نیز آبخیز داشتیم و جبران آفت سال‌های گذشته در ظرف یک سال شده است.

 وی یادآور شد: شرایط کم آبی، پر آبی  و بارندگی سریعا روی سفره‌ها تاثیر می‌گذارد و این نشان‌ می‌دهد که اگر سفره‌های زیر زمینی به همین شکل مدیریت شود مشکلی در سال‌های آینده نخواهیم داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۸۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سراب سفره کوه سلسله

ایسنا/لرستان سراب زز یکی از زیباترین سراب‌های شهرستان سلسله که همواره پذیرای گردشگرانی از سراسر کشور است.

سراب زز در روستای جوانمرد در پنج کیلومتری شهر الشتر در یک منطقه سرسبز و دیدنی قرار دارد.

این سراب یکی از مناطق گردشگری پربازدید شهرستان سلسله محسوب می‌شود که از کوه سفره سرچشمه گرفته و پس از مشروب کردن قسمتی از زمین‌های اطراف وارد رودخانه هنام می‌شود.

مردم روستای جوانمرد به‌واسطه آب گوارای سراب زز اغلب زمین‌های خود را به کشت خیار اختصاص داده‌اند و خیار خوش‌طعم جوانمرد در اغلب بازارهای فروش لرستان و حتی استان‌های دیگر کشور طرفداران خاص خود را دارد.

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان در خصوص این سراب می‌گوید: با توجه به آب‌وهوای لرستان و پراکندگی جغرافیای طبیعی این استان، در فصول مختلف سال پذیرای گردشگران هستیم.

وی افزود: با توجه به این گستردگی و حجم بالای مسافران و گردشگران، باید توسعه متوازن در خدمات‌رسانی به اماکن گردشگری انجام شود.

این مسئول گفت: از این‌رو با برنامه‌ریزی انجام شده توانسته‌ایم خدمات گسترده‌ای را در اغلب مراکز گردشگری طبیعی استان ارائه کنیم.

وی ادامه داد: جهت رفاه حال گردشگران و به‌منظور مدیریت مناطق گردشگرپذیر، تأسیسات زیربنایی از قبیل آب آشامیدنی، راه دسترسی، سرویس بهداشتی، سکوهای پیک‌نیکی و ... در مناطق گردشگر پذیر ایجاد شده است.

او اضافه کرد: سراب زز نیز به‌عنوان یکی از پرمخاطب‌ترین جاذبه‌های گردشگری طبیعی در شهرستان سلسله و با فاصله کمی از مرکز استان واقع شده است.

او گفت: در همین راستا و به‌منظور بهره‌برداری بهینه از جاذبه‌های گردشگری سراب زز در سال‌های اخیر، تأسیساتی از قبیل سرویس بهداشتی، نمازخانه، سکوی گردشگری، آلاچیق و محوطه‌سازی احداث شد.

حجت اله عباسیان معاون گردشگری لرستان نیز از اقدامات گسترده برای توسعه گردشگری متوازن در همه نقاط استان خبر داد و گفت: شهرستان سلسله به دلیل آب‌وهوا و طبیعت بکر، از نقاط گردشگر پذیر در فصل تابستان است.

وی افزود: در این شهرستان، علاوه بر سراب زز، سراب کهمان نیز به‌عنوان مقصد گردشگری میزبان گردشگران زیادی از سراسر استان و سایر استان‌ها است.

او اضافه کرد: برای رفاه حال گردشگران در سراب کهمان سلسله، آبخوری جهت رفاه حال گردشگران احداث شده است.

عباسیان تصریح کرد: همچنین برای رفاه حال گردشگران و مسافران در ورودی شهر الشتر (مرکز شهرستان سلسله) نمازخانه و سرویس بهداشتی احداث شده و برای توسعه اقتصادی و رونق صنایع‌دستی این شهرستان، غرفه‌های صنایع‌دستی احداث شده است.

این مسئول اضافه کرد: همچنین در تپه شهدا سلسله نیز سرویس بهداشتی پیش‌ساخته ۱۰ چشمه‌ای احداث شده است.

ناظر پروژه بهسازی سراب زز نیز در این باره گفت: با هدف ارائه خدمات به گردشگران، زیرساخت‌های گردشگری در این منطقه ایجاد شده است.

رامین ابراهیمی افزود: در این فصل از اقدامات عمرانی به‌منظور رفاه حال گردشگران و بازدیدکنندگان جاذبه گردشگری سراب زز در شهرستان سلسله؛ بهینه‌سازی سرویس‌های بهداشتی، آب‌رسانی و تأمین آب شرب و تکمیل محوطه‌سازی تأسیسات موجود در دستور کار قرار دارد.

او اضافه کرد: در سنوات گذشته در این مجموعه گردشگری این اداره سرویس بهداشتی، نمازخانه، سکوی گردشگری، آلاچیق، محوطه‌سازی و... احداث شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سراب سفره کوه سلسله
  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • احتمال ایجاد سیلاب‌های محلی در مازندران
  • بارش‌های جدید و احتمال وقوع سیلاب در مازندران
  • پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید
  • معجزه آب سیب‌زمینی برای سلامت کلیه و کبد
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • احداث ۱۲ دستگاه دوربرگردان در محور‌های مواصلاتی مازندران
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید