Web Analytics Made Easy - Statcounter

این وضعیت بخصوص در هسته مرکزی و بویژه بلوار طالقانی شهر یزد ، بیشتر نمایان است و ظاهری ناپسند به شهر داده است .

منظر شهری، سطح تماس انسان و پدیده شهر است و از این رو بخش قابل توجهی از دانش، عواطف و رفتار محیطی شهروندان تحت تأثیر آن شکل می گیرد.

ماهیت منظر شهری به عنوان واسطه میان انسان و شهر و پدیده‌های نوظهور چون تبلیغات شهری بویژه تابلوهای تجاری در عین ایفای نقش کارکردی، موجب سرزندگی و البته از سوی دیگر سبب اغتشاش و سردرگمی بیینده می‌شوند و منجر به تأثیرات منفی بر سلامت روانی شهروندان میگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقدان قوانین و ضوابط کافی باعث شده تا نمای ساختمانها و تبلیغات، جزئی از محیط شهری محسوب نشده و فقط خواسته‌های کارفرما و طراح را تامین کند و در نهایت، سیمای شهری آشفته‌ای پدید  آورد.

نمای یک شهر، نه با فردیت، بلکه در ترکیب با سایر ابنیه، در فضایی که خیابان نامیده می شود به دیده آمده و ارزیابی می شود و از این رو فرم، چیدمان، رنگ، نوشتار و ابعاد یک تابلو در زیبایی منظر یک شهر و منطقه، مهم است.

شهرداری یزد اخیرا با هدف ساماندهی و رفع نواقص تابلوهای شهری و ارتقای سطح دسترسی به معابر، ۷۰۰ مورد طرح ساماندهی و نصب تابلوی معابر شهری را انجام داده که جای تقدیر دارد اما کافی نیست.

وضعیت تابلوهای تجاری، پزشکی و تبلیغاتی در شهر یزد گاها آنچنان فشرده و بدمنظر است که ذهن هر بیننده ای را آشفته می کند و وقتی بیلبوردهای بزرگ تبلیغاتی هم به آن اضافه شود این آشفتگی، دو چندان می‌شود.

بعنوان مثال در بلوار طالقانی که یکی از معابر اصلی تجاری و خرید مردم و همچنین درمانگاه و مطب پزشکان است تابلوهای زیادی در شکل ها و ابعاد و رنگهای مختلف نصب شده که هم ذهن بیننده را به هم میریزد، هم منظر شهر را نازیبا کرده و هم اینکه پیدا کردن یک تابلو کوچک در میان این حجم از تابلوها کاری سخت می شود!.

قطعا یکی از عوامل زیبایی هر شهر و خیابان، ساماندهی و نظم تابلوهای تبلیغاتی و تجاری و صنفیست، بخصوص آنکه گردشگران داخلی و خارجی هم آنها را می بینند و به قضاوت می نشینند .

امروزه در ایران و بیشتر نقاط جهان، منظر خیابان‌ها و مراکز فعال شهرها از بیلبوردهای تبلیغاتی رنگارنگ و مختلف پوشیده شده است، تا آنجا که برخی از کارشناسان و صاحب‌نظران، این فراوانی و تنوع را نوعی آشفتگی و آلودگی بصری به شمار آورده‌اند، هرچند وجود تابلوهای مختلف، لازمه زندگی شهری است و جلوگیری از آلودگی بصری ناشی از تبلیغات و حاکمیت زیبایی در منظر شهرها نیز ضرورت دارد اما لازمه حاکمیت زیبایی نیز برخورداری از قانون و قواعد مدون است.

ختم کلام اینکه اغلب تابلوهای شهری به علت نصب در مکان نامناسب، عدم رعایت استاندارد مشخصات فیزیکی، عدم رعایت استاندارد حریم تابلوهای تبلیغاتی، نورپردازی نامناسب و کم‌توجهی به زمینه فرهنگی و تاریخی، مطلوبیت لازم را ندارند.

برچسب‌ها یزد تابلو راهنما سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد تابلو راهنما سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور یزد تابلو راهنما سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۹۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذر زمان بر پل زمانخان سامان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیماچهارمحال و بختیاری، تخریب‌های ناشی از عوامل طبیعی و غیر طبیعی بر سازه‌ی پل تاریخی زمانخان، موجب نگرانی‌های بسیاری شده است که در گذر زمان کمرنگ می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در سال ۱۳۹۹ شرکت آب منطقه‌ای به دلایلی اقدام به ساخت و ساز در عرصه پل زمانخان کرد که همین موضوع موجب شکایت ما از این شرکت شد.
جیلان افزود: طبق نظر مشاوران و کارشناسان مرمت پل زمانخان، اقدام شرکت آب منطقه‌ای موجب حذف حوضچه آرامش ضلع غربی سازه شده که به همین دلیل، فشار آب ورودی بر پایه‌ها به ویژه پایه میانی افزایش یافته است.
وی گفت: در دوسال گذشته هم به دلیل عوامل طبیعی برف و سرما، بخشی از نواحی سطحی پایه‌ها آسیب دیده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: به همین منظور با تشکیل یک گروه از کارشناسان با تجربه از خارج استان و تخصیص ۱۵ میلیارد ریال اعتبار، کار مطالعات مرمت پل زمانخان در دست انجام است.
جیلان گفت: کار مرمت پل در دو بخش اظطراری برای سطوح سنگی و اساسی برای قسمت زیرین پل میانی انجام خواهد شد.
پایه‌های پل تاریخی زمانخان در زمان ساسانیان با تغییر مسیر رودخانه به محل فعلی، بر روی یال سنگی کوه مجاور به تعداد یک دهانه تراشیده شد.
در دوره صفوی با ایجاد دهانه دوم، سازه اصلی فوقانی به دست زمانخان، در دوره قاجار به دست خوانین ایلبگی و در دوره پهلوی دوم به دست عبدالحسین قزوینی حاکم روستای چم عالی مرمت اساسی شد و اکنون آنچه به سرعت بر پل زمانخان می‌گذرد، مساله زمان است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود

دیگر خبرها

  •  از نصب سردیس شهدا و مفاخر تا نورپردازی ورودی‌ها و نقاط مختلف شیراز
  • مناظره ۲ کاندیدای مجلس دوازدهم اردبیل
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • گذر زمان بر پل زمانخان سامان
  • ضبط برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات دور دوم مجلس در آبادان
  • امنیت و زیبایی بصری ماحصل روشنایی معابر قشم
  • اصلاح روشنایی میادین و مثلثی‌های شهر تاریخی یزد