Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@23:23:12 GMT

یار مهربان در ابهر، چشم‌انتظار اعتبار

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۴۹۵۳۴

یار مهربان در ابهر، چشم‌انتظار اعتبار

ایسنا/زنجان فرماندار شهرستان ابهر گفت: تزریق اعتبار سبب تسریع در روند عملیات اجرایی پروژه مرکزی ابهر می‌شود.

وجیه‌الله نوروزی صبح امروز در جلسه انجمن نهاد کتابخانه‌های عمومی شهرستان ابهر با بیان این‌که کتاب و کتاب‌خوانی نقش مهمی در آگاهی‌بخشی به جامعه دارد، عنوان کرد: عملکرد مطلوب دستگاه‌های فرهنگی قطعا می‌تواند زمینه‌ساز فعالیت‌های خوب در جامعه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که شهرستان ابهر در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی از وضعیت مطلوبی برخوردار است، ادامه داد: مدیریت در جامعه‌ فرهنگی و اهل کتاب به مراتب راحت‌تر است.

نوروزی با تاکید بر این‌که باید از ظرفیت خیرین در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گرفته شود، ادامه داد: برگزاری جشنواره‌هایی مانند "اهدای کتاب، اهدای دانایی" فرصت مغتنمی برای تحقق این امر است که در همین راستا از شهروندان درخواست می‌شود کتاب‌هایی که در منازل داشته و از آن استفاده نمی‌کنند به کتاب‌خانه‌ها اهدا کنند.

فرماندار شهرستان ابهر با تاکید بر این‌که جلسات انجمن کتابخانه‌های عمومی باید ارتقا یابد، تصریح کرد: میزان مراجعه به کتاب‌ها در کتاب‌خانه‌ها باید مورد بررسی قرار گیرد تا کتاب‌هایی که بیشتر مورد نیاز است، مشخص شود.

این مسئول با اشاره به انتشار مطالب مختلف در فضای مجازی، عنوان کرد: مطالبی که در این فضا منتشر می‌شود اغلب ریشه نداشته و صحت و سقم آن‌ها قابل بررسی است.

نوروزی با اشاره به گسترش روزافزون استفاده از فضای مجازی، یادآور شد: ایجاد کتابخانه در فضای مجازی نیز می‌تواند به عنوان یک فرصت برای علاقه‌مندان به کتاب باشد.

وی با اشاره به چشم‌انتظاری ابهری‌ها برای بهره‌برداری از کتابخانه مرکزی این شهرستان، ادامه داد: انتطار داریم کتابخانه مرکزی با تزریق اعتبار هر چه زودتر به پایان برسد.

این مسئول با اشاره به بازدیدهای به عمل آمده از کتابخانه‌های این شهرستان، بیان کرد: بخش کودک کتابخانه هیدج باید تقویت شود.

در ادامه این جلسه، رئیس شورای اسلامی شهر ابهر نیز با بیان این‌که یکی از راهبردهای مهم مخصوصاً در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی باید راهبرد ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی باشد، اظهار کرد: برای تحقق این هدف نیاز به بسترسازی و اجرای طرح‌های صحیح در این حوزه است.

نعمت‌الله نجیب‌حسینی با بیان این‌که از شاخص‌های ارزیابی توسعه‌یافتگی فرهنگی کشورها میزان مطالعه است، عنوان کرد: در همین راستا شهرداری و شورای شهر ابهر نیز با احداث کتابخانه حسین آباد در یک اقدام مشترک و اهدای زمین برای کتاب‌خانه مرکزی گام برداشته است.

رئیس نهاد کتابخانه‌های عمومی شهرستان ابهر نیز با اشاره به پروژه کتاب‌خانه و فرهنگ‌سرای حسین‌آباد ابهر، تصریح‌ کرد: تجهیزات این کتاب‌خانه خریداری شده و در تلاش هستیم که این پروژه تا دهه‌فجر امسال افتتاح شود.

عبدالحسین بختیاری گفت: در راستای حل مشکلات کتابخانه‌های این شهرستان، امسال مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان در کتاب‌خانه صائین‌قلعه، ۸۰ میلیون تومان در کتابخانه هیدج و ۹۰ میلیون تومان نیز برای کتابخانه علامه طباطبایی هزینه شد.

این مسئول با تاکید بر این‌که باید از ظرفیت خیرین در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی بهره گرفت، عنوان کرد: در همین راستا اسفندماه امسال جشنواره "اهدای کتاب، اهدای دانایی" همزمان با سراسر استان در شهرستان ابهر نیز برگزار خواهد شد.

بختیاری با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های دهه‌فجر نهاد کتابخانه‌های عمومی شهرستان، تاکید کرد: از مهم‌ترین این برنامه‌ها در شهرستان که با شعار ما گام دوم انقلاب را با کتاب برمی‌داریم، اجرا خواهد شد می‌توان به فضا سازی کتابخانه‌ها، حضور در مراسم مهمانی لاله‌ها، دیدار با خانواده معظم شهدا، تبیین بیانیه گام دوم انقلاب، معرفی کتب انقلاب، برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع انقلاب، برگزاری نمایشگاه کتاب، برگزاری جلسات جمع‌خوانی و قصه‌گویی و پذیرش عضویت نیم‌بها در کتابخانه‌های شهرستان اشاره کرد.

بخشدار مرکزی ابهر نز در ادامه این جلسه با تاکید بر اینکه در حوزه کتاب و کتابخوانی باید توجه ویژه‌ای به روستاها نیز وجود داشته باشد، بیان کرد: آمادگی داریم در اکثر روستاهایی که دارای فضای مازاد مانند مدرسه یا حمام قدیمی هستند برای راه‌اندازی کتابخانه اقدام کنیم مشروط بر این‌که نیرو و منابع توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی فراهم شود.

محمد نجفی، از مرتفع شدن مشکل کتابخانه روستای قروه خبر داد و افزود: برای احداث کتابخانه در این روستا زمینی توسط اهالی اهدا شده و این پروژه در ایام‌الله دهه‌فجر کلنگ‌زنی می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ابهر زنجان کتابخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۹۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - بهرام قربانپور: هیچ وقت یادمان نمی‌رود وقتی ویروس «کرونا» شیوع پیدا کرده بود و لحظه به لحظه بر تعداد مرگ و میرهای کرونایی افزوده می‌شد تا جایی که روزانه ۸۰۰ الی ۱۰۰۰ قربانی می‌گرفت و در تعبیر دیگر خوف و وحشت نه تنها کشور بلکه دنیا را فرا گرفته بود، در روزهایی که حتی افراد از پذیرش و یا کفن و دفن نزدیکان خود هم امتناع می‌کردند «کادر درمان» پای کار بود تا «آرامش» به اردوی جامعه برگردد.

اما کرونا اگرچه تبعات جبران ناپذیری در بخش مرگ و میر انسانی بر جای گذاشت اما تلنگر غافلگیرانه ای بود تا نظام سلامت کشور به ویژه حوزه سلامت استان گیلان محکی خورده و نقاط ضعف، قوت، چالش‌ها، فرصت‌ها و نیازهایش شناسایی شود، اگرچه برای این تجربه انگاری تلخ بهای سنگینی پرداخت شد.

زیرساخت‌های بهداشت و درمان در تنگدستی

یکی از دلایلی که آمار مرگ و میرهای کرونایی در کشور به ویژه گیلان چند برابر بود جدا از خستگی مفرط کادر درمان و کمبود نیرو، ضعف در زیرساخت‌های بهداشت و درمان بود، زیرساخت‌هایی که یا به روز رسانی نشده بود یا اینکه بر اساس ظرفیت‌های موجود به نیازهای چند وجهی پاسخ مثبت نمی‌داد.

بعد از ماجرای کرونا و کنترل این همه گیری در کشور و گیلان اقدامات و تحولات نسبتاً خوبی در حوزه بهداشت و درمان صورت گرفت این اقدامات با سفر دور اول هیأت دولت به گیلان استمرار پیدا کرد.

توسعه و تقویت بیمارستان‌های دولتی گیلان، احداث و راه‌اندازی کلینیک‌های ویژه تخصصی و فوق تخصصی، راه‌اندازی بخش‌های سی. تی. اسکن در بیمارستان‌های دولتی، تأمین تجهیزات سرمایه‌ای مراکز درمانی و بیمارستانی، راه‌اندازی پایگاه‌های اورژانس جاده‌ای و اجرای طرح‌های حمایتی در راستای طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت و درمان گیلان به شمار می‌رود.

به گفته «محمدتقی آشوبی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، راه اندازی فاز دوم بیمارستان ۱۷ شهریور، افتتاح کلینیک تخصصی و فوق تخصصی شهدای سلامت، آماده‌سازی بخش شیمی درمانی سرپایی تالش و بندرانزلی، آماده‌سازی بخش تشخیص زودهنگام لاهیجان برای دریافت تجهیزات و تأمین تجهیزات سرمایه‌ای مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال تنها بخشی از قدم‌های مثبت در راستای توسعه زیرساخت‌های بهداشتی، درمانی این استان است.

حادثه خیز بودن گیلان چه از لحاظ طبیعی و انسانی این استان را در حال «اورژانسی» قرار داده تا جایی که دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای پاسخگویی به نیازهای اورژانسی اقدام به راه اندازی قطب آموزش‌های تخصصی و مهارتی اورژانس در سایت لاکان کرده که با اضافه شدن ۲ دستگاه موتور آمبولانس و سه دستگاه آمبولانس جدید به مجموعه ناوگان مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث گیلان و آغاز فعالیت اورژانس موتوری در رشت و لنگرود و نیز بازسازی فضای اداری ستاد مرکزی اورژانس استان، گیلان تا حدودی خودش را مهیای حوادث طبیعی و غیرمترقبه کند.

گیلان بیمارستان «جنرال» می‌خواهد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان احداث بیمارستان عمومی (جنرال) را از نیازهای مهم حوزه بهداشت و درمان استان برشمرد و معتقد است؛ راه اندازی این بیمارستان می‌تواند به بخشی مهمی از نیازهای بهداشت و درمان گیلان پاسخ دهد.

طبق گفته مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان حدود دو دهه از پروژه بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی رشت می‌گذرد، پروژه‌ای که تاکنون حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان امسال به مرحله «تجهیز» می‌رسد که با اتمام این پروژه، ساخت بیمارستان جنرال وارد مرحله اجرا می‌شود در داخل پرانتز عرض کنم همه این اما و اگرها به تأمین اعتبارات بر می‌گردد.

تخصیص ناچیز اعتبارات سفر

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان مجموع مصوبات در سفر پیشین هیأت دولت به گیلان در حوزه بهداشت و درمان ۱,۳۲۰ میلیارد تومان بوده که از این میزان ۲۹۵ میلیارد تومان آن تخصیص یافته و به روایتی دیگر ۱۳۸ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه و ۱۵۷ میلیارد تومان وزارت بهداشت پرداخت شده است.

وی ادامه داد: راه اندازی بیمارستان جایگزین پورسینا، دانشکده پزشکی، بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی لاکان از جمله ابر پروژه‌های سلامت محور در استان هستند که چشم به هزار و ۲۵ میلیارد تومان اعتبار مانده از دور نخست سفر هیأت دولت به گیلان دوخته‌اند.

ساخت بیمارستان ۸۰۰ تختخوابی در رشت به علت تراکم بالای جمعیتی مرکز استان و افزایش تعداد جمعیت ساکن و شناور در شهرستان رشت احساس نیاز می‌شود که البته ساخت آن مورد تصویب دولت قرار گرفته اما در حال حاضر ابرپروژه هایی چون راه اندازی بیمارستان جنرال، بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی لاکان، بیمارستان جایگزین پورسینا و دانشکده پزشکی در مسیر اجرا بوده و در اولویت قرار دارد.

ساخت نخستین پژوهشگاه تروما (ضربه شدید) کشور در گیلان بنا بر نیاز شدید این استان در این بخش، اتفاق خوشایندی است که می‌تواند نگرانی‌های موجود در آمار تأمل برانگیز شمار بالای تروما به ویژه حوادث جاده‌ای در گیلان کاهش دهد.

بر اساس داده‌های آماری تاکنون هشت مرکز آموزشی، درمانی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی در رشت شامل ۱۷ شهریور، الزهرا (س)، امیرالمومنین (ع)، پورسینا، دکتر حشمت، رازی، شفا و ولایت به مردم خدمات رسانی می‌کنند، علاوه بر این ۱۷ بیمارستان در شهرستان‌های مختلف شامل دکتر پیروز لاهیجان، امام حسن مجتبی (ع) فومن، امام خمینی (ره) صومعه سرا، رسالت ماسال، سلامت رستم آباد، شهید بهشتی آستارا، شهید بهشتی بندرانزلی، شهید نورانی تالش، ولیعصر رودبار، شهید حسین پور، شهید انصاری رودسر، نیکوکار املش، کوثر آستانه اشرفیه، امام رضا شفت، شهدای رضوانشهر، غدیر سیاهکل و ۳۱ خرداد منجیل در کنار بیمارستان‌های خصوصی برای ارائه خدمات به مردم فعال بوده و همچنین علاوه بر ۲ بیمارستان تحت مالکیت تأمین اجتماعی شامل بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی حضرت رسول اکرم (ص) رشت و بیمارستان ۶۴ تختخوابی تأمین اجتماعی کومله لنگرود مزین به نام شهید املاکی برای خدمات رسانی رایگان بیمه شدگان تأمین اجتماعی فعال است.

پافشاری روی اتمام طرح‌های ناتمام

با توجه به زمزمه‌های دور دوم سفر هیأت دولت به گیلان به نظر می‌رسد نظام سلامت این استان نیاز به تصویب پروژه جدیدی نداشته باشد و بهتر است هیأت دولت کار نیمه تمام چند ۱۰ ساله نظام سلامت گیلان را به سرانجام برساند و با تخصیص اعتبارات مکفی دور پیش، طرح‌های نیمه تمام را به پیشرفت قابل قبول برساند.

کد خبر 6097776

دیگر خبرها

  • ضرورت راه‌اندازی دفتر تسهیل‌گری در شهرستان ابهر
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش