Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- دبیرکل شورای هماهنگی بانک‌های دولتی از نظام‌مند شدن اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی با عملیات بازار باز خبر داد.

 دکتر عبدالناصر همتی؛ رییس کل بانک مرکزی هفته گذشته با اشاره به اجرایی شدن عملیات بازار باز، گفت: بازار پول با عملیات بازار باز کنترل می شود و چهارشنبه اولین حراج اوراق عملیات بازار باز را خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملیات بازار باز بانکی در واقع به بانک مرکزی کشورها این اجازه را می‌دهد تا با خرید و فروش اوراق قرضه دولتی در بازار آزاد، برای گسترش یا انقباض میزان پول در سیستم بانکی اقدام کنند، به طوری که خرید اوراق به سیستم بانکی پول تزریق می‌کند و رشد اقتصادی را افزایش می‌دهد، در حالی که فروش آن عکس این کار را انجام می‌دهد و در واقع کاهش تزریق پول سبب کنترل نرخ تورم می‌شود.

هرچند که این عملیات زمان‌بر است و در درازمدت پایه‌های اقتصاد ایران را تقویت می‌کند و نمی‌توان انتظار تحولات ناگهانی و کوتاه‌مدت از آن داشت، با این حال این مسیری است که دیر یا زود اقتصاد ایران باید آن را طی کند.

برهمین اساس، درچارچوب عملیات بازار باز، بانک مرکزی چهارشنبه دوم بهمن ماه اولین برنامه حراج را برگزار کرد. در این معاملات در مجموع، هفت بانک سفارش‌های فروش خود را برای شرکت در این حراج در مهلت تعیین شده به بانک مرکزی اعلام کردند. معاملات مربوط به این حراج ظهر چهارشنبه انجام شد و تسویه ریالی معاملات انجام شده نیز قبل از پایان ساعت کار بازار بین‌بانکی عملیاتی شد.

آنطور که از سوی بانک مرکزی اعلام شده دور دوم این حراج در روز سه‌شنبه، ۸ بهمن ماه سال جاری در چارچوب تامین نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی، مجدداً اقدام به خرید قطعی اوراق بدهی دولتی از بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی در چارچوب عملیات بازار باز کند.

بر این اساس تمامی سازوکارها و شرایط مربوط به خرید قطعی مورد اشاره برای کلیه بانک‌های عضو بازار بین‌بانکی از طریق سامانه بازار بین‌بانکی ارسال می‌شود و این بانک‌ها تا ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه ۷ بهمن‌ماه ۱۳۹۸ مهلت دارند تا بر اساس نیازهای نقدینگی کوتاه‌مدت خود، پیشنهادهای فروش خود را به بانک مرکزی ارسال کنند.

در همین راستا علیرضا قیطاسی، دبیرکل شورای هماهنگی بانک های دولتی در گفتگو با ایبِنا درباره کارکرد این بازار اظهار داشت: عملیات بازار باز که مدت ها به عنوان سیاست بانک مرکزی پیگیری می شود در جلسه شورای پول و اعتبار تایید شد تا بانک مرکزی در این زمینه آغاز به کار کند و خرید و فروش اوراق مالی اسلامی را انجام دهد.

وی افزود: در این بازار سه عضو دولت، بانک مرکزی و بانک نقش اصلی را ایفا می کنند. به صورتی که هنگامی که بانک مرکزی دنبال کنترل میزان نقدینگی خود است در پایان هر روز ممکن است یک بانک با کسری و بانکی دیگر با مازاد روبرو باشد که بانک مرکزی از طریق بازار باز دخالت می‌کند و می‌تواند نقدینگی بانک‌ها را با خرید و فروش اوراق کنترل کند.

به گفته دبیرکل شورای هماهنگی بانک های دولتی، از طرفی پیش از این در بانک ها با فعالیت بازار بین بانکی، مازاد و تقاضا نقدینگی پاسخ داده می شد. در بازار عملیات بازار باز اگر بانک ها قصد اضافه برداشت داشته باشند باید وثیقه بگذارند که در بودجه سال ۹۹ پیش بینی شده است.

قیطاسی تاکید کرد: به نوعی برداشت بانک ها از حساب بانک مرکزی نظام مند و مرتب می شود و می تواند بر نرخ رشد تورم و فعالیت سیستم بانکی موثر باشد.

 ایبِنا

برچسب ها: بانک ها ، عملیات بازار باز ، بانک مرکزی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بانک ها عملیات بازار باز بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۰۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری کلاهبردار اینترنتی در چناران

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، فرمانده انتظامی شهرستان چناران گفت: در پی مراجعه يک شهروند به پليس فتا در خصوص برداشت غير مجاز يک ميليارد و ۵۰۰ ميليون ريال از حساب بانکی اش به صورت غيرمجاز، پيگيری موضوع در دستور کار کارشناسان پليس فتا قرار گرفت.


سرهنگ سید محمود علائی افزود: کارشناسان پليس فتا دريافتند متهم با ارسال لينک جعلی سامانه ثنا از طريق پيامک از ضعف آگاهی مالباخته سوء استفاده نموده و از حساب بانکی وی مبلغ فوق را برداشت اينترنتی کرده است.


علائی ادامه داد: با پیگيری های تخصصی متهم در يکی از شهرستان های غرب كشور شناسايی و با هماهنگی مقام قضايی مبلغ کلاهبرداری شده به حساب مالباخته عودت داده شده است.

دیگر خبرها

  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • سه بانک دیگر به فهرست ارائه دهندگان خدمت چک الکترونیکی اضافه خواهند شد
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • دستگیری کلاهبردار اینترنتی در چناران