Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم فرمانده نیروی انتظامی استان قم گفت: وقوع جرم در فضای مجازی در قم، 197 درصد افزایش یافته است.

عبدالرضا آقاخانی ظهر امروز در نشست خبری با موضوع تشریح عملکرد 10 ماه استان قم عنوان کرد: در سال جاری نسبت به سال قبل 1 درصد کاهش سرقت و 3 درصد کاهش سرقت‌های مهم و 7 درصد افزایش کشفیات سرقت ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده نیروی انتظامی استان قم افزود: در زمینه مواد مخدر نیز 40 درصد افزایش کشفیات صورت گرفته است و در این مدت 7 تن انواع مخدر کشف و ضبط و 33 باند در رابطه با قاچاق و توزیع مواد مخدر متلاشی شد.

وی تصریح کرد: در مجموع 32 درصد افزایش در متلاشی شدن باندهای مواد مخدر و 10 درصد افزایش دستگیری قاچاقچیان و 13 درصد افزایش دستگیری معتادین و متجاهرین داشته‌ایم.

آقاجانی بیان کرد: متاسفانه در زمینه امور راهور و ترافیک درون شهری از وضعیت مناسبی برخوردار نیستیم و دستگاههای ذی‌ربط وظایف خود را در نظم بخشی به امور ترافیکی به خوبی ایفاء نمی‌کنند.

وی اظهار کرد: تصادفات درون‌شهری و برون‌شهری در قم یک درصد نسبت به سال قبل افزایش نشان می‌دهد و در تصادفات جرحی 3 درصد و در فوتی نیز 3 درصد افزایش داشته‌ایم.

فرمانده نیروی انتظامی استان قم خاطرنشان کرد: در تصادفات خسارتی نیز یک درصد افزایش، گزارش شد و در مجموع یک درصد نیز تعداد متوفیان تصادفی نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

وی گفت: در مجموع تصادفات نیز یک درصد فوتی، 81 درصد خسارتی و 18 درصد جرحی است، همچنین از مجموع این تصادفات، 86 درصد درون‌شهری و 14 درصد برون‌شهری اعلام شده است.

آقاجانی درباره وضعیت مقابله با کالای قاچاق افزود: تعداد پرونده‌های امسال نسبت به سال قبل 26 درصد و تعداد متهمین نیز 134 درصد افزایش داشته است و در ارزش ریالی نیز نسبت به سال قبل 74 درصد افزایش داشته ایم.

وی در مورد جرائم سایبری و حوزه پلیس فتا بیان کرد: وقوع جرم در فضای مجازی 197 درصد افزایش داشته است و در کشف با 280 درصد افزایش و دستگیری مجرمان فضای مجازی با 360 درصد افزایش مواجه بوده‌ایم ضمن اینکه توان کشف پلیس فتا 81 درصد است.

فرمانده نیروی انتظامی استان قم عنوان کرد: در چند ماه اخیر 6 باند کلاهبرداری حرفه‌ای در فضای مجازی که اقدام به سرقت از حساب بانکی مردم می کردند دستگیر شدند که سنین مجرمین بین 14 تا 18 سال است.

وی تصریح کرد: از این افراد 42 هزار و 450 فقره کارت بانکی کشف شد و این یک تهدید جدی در فضای مجازی به شمار می رود، به ویژه اینکه دستگیری افراد نسبت به سال قبل 13 درصد افزایش داشته است.

آقاجانی خاطرنشان کرد: در کشف باندهای سارقین موفقیتهای خوبی به دست آمد در حدود ده ماه در حدود 12 باند سارقین به عنف دستگیر شدند که جمعا 40 نفر بودند و مبالغ سنگینی اعتراف داشته اند.

وی در خصوص اهمیت مشارکت عمومی و و آموزش های همگانی نیز اظهار کرد: 546 جلسه آموزشی در مدارس و مساجد و صنوف و مجامع کارگری تشکیل شده است و طرح معتمد پلیس در مساجد با سرعت ادامه دارد، همچنین 100 نمایشگاه با موضوع آسیب‌های اجتماعی در قم برگزار شده است.

فرمانده نیروی انتظامی استان قم بیان کرد: بالغ بر 14 هزار و 446 مشاروره در مراکز مشاوره و کلانتری‌ها انجام شد و در رابطه با مشاوره در مدارس و مساجد 17 هزار و 348 نفر تحت آموزش قرار گرفتند و 280 جلسه در حوزه پیشگیری با ارگانهای دولتی و سمن‌ها برگزار شد.

وی درباره شکسته شدن شیشه‌های 8 بانک دولتی در قم و سیاسی نبودن ماجرا گفت:پنجشنبه هفته قبل این اتفاق روی داد که فردی با هویت مشخص دستگیر شد و به شکستن شیشه‌ها اعتراف کرد، وی دارای 30 سال سن و 20 مورد سابقه مجرمیت بود.

آقاجانی افزود: جرائم این فرد شامل عدم تعادل فکری و کارتن خوابی و کمبود از نظر هوشی و عقلی و سوابق اخذ مال نامشروع و سرقت و تخریب اموال و کلاهبرداری و استعمال شیشه و عرضه و خرید و فروش مواد مخدر و سرقت لوازم خودرو و تجهیزات است، این فرد کمتر از ده ساعت شناسایی و دستگیری شد.

وی خاطرنشان کرد: تا پایان سال بحث انتخابات را در پیش داریم که طبق ماده 16 قانون انتخابات در حوزه ایجاد نظم جلوگیری از بی نظمی و حفاظت از صندوق ها بر عهده ماست، در این راستا سه مرحله در انتخابات به عنوان مسئولیت اصلی در مرحله قبل انتخابات در حوزه استعلامات کاندیدها انجام شد و بخش دوم نیز ایجاد امنیت است.

فرمانده نیروی انتظامی استان قم بیان کرد: 670 صندوق اخذ رای در قم پیش‌بینی شده است و 3000نیروی انتظامی مسئولیت حفاظت از صندوق ها را برعهده می‌گیرند.

وی اظهار کرد: در ایام نوروز نیز در جهت آرامش و آسایش زائران و مسافران را برعهده داریم همچنین در سال آینده در آئین‌های نیمه شعبان و مناسبتهای مذهبی آمادگی لازم در امور ترافیکی و امنیتی را داریم.

آقاجانی اصحاب رسانه را بازوان نیروی انتظامی در بهبود خدمات برشمرد و عنوان کرد: پلیس قم در تعامل با اصحاب رسانه ها رتبه نخست را دارد و در این باره تلاش می‌کنیم پاسخگوی به موقع دغدغه‌ها باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۲۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود

چندی پیش بود که عکسی جعلی از احسان علیخانی، مجری سابق تلویزیون در در فضای مجازی منتشر شد و حکایت از تغییرات باورنکردنی او داشت. بعد از بازتاب عکس دستکاری شده او در رسانه‌ها علیخانی با انتشار یک عکس سلفی نوشت: وسط این اوضاع و احوال عکس ادیت می‌کنند و هنرمندانه پخش می‌کنند. کلی پیج و خبرگزاری هم منتشر می‌کنند و منم باید جواب کلی آدم را بدهم، که نه بابا من نیستم!

از ۱۴ دی ۱۴۰۱ که ترانه علیدوستی با قرار وثیقه آزاد شد، دیگر کمتر مثل سابق با جنجال سر زبان‌ها بود، تا اینکه این اواخر نادره حکیم الهی، مادر ترانه علیدوستی بدون اینکه نامی از بیماری دخترش ببرد، گفت که ترانه به بیماری سختی مبتلا شده، که اکنون حالش خوب است. او بدون اینکه نامی از بیماری ببرد، گفت: منشا بیماری دخترش مشخص نیست.

چند روز بعد تصاویری از ترانه علیدوستی و ملاقات پدرش و بازیگران با او در فضای مجازی منتشر شد، که مشخص شد این تصاویر متعلق به بستری شدن الناز شاکردوست است، که چند سال پیش سر صحنه فیلمبرداری دچار حادثه شده بود. 

چندی پیش پرویز پرستویی در صفحه اینستاگرام خود عکسی از چهره تکیده بهرام بیضایی منتشر کرد و ضمن گلایه همیشگی‌اش نوشت: از دیروز عکس استاد بهرام بیضایی را در فضای مجازی دیدم، بسیار نگران شدم؛ دلم نمی‌خواست این عکس را منتشر کنم. ولی امروز استاد عزیز و بزرگوار آقای پرویز جاهد، منتقد و نویسنده در اینستاگرامش پستی درباره بیماری استاد بیضایی منتشر کرد و نوشت استاد بیضایی گرفتار هیولای وحشتناکی شده و با آن می‌جنگد، تا آن را شکست دهد.

در مقابل، حمید امجد هنرمند تئاتر و سینما و از دوستان نزدیک بهرام بیضایی واکنش تندی به خبرسازی‌های جعلی داد و آن را نتیجه شلوغ بازی ژورنالیستی و خبرسازی جعلی دانست و با طعنه نوشت: در حال حاضر، استاد بیضایی با آمادگی و روحیه‌ای بهتر از قبل تمرین‌های نمایش خود را از سر گرفته‌اند. به جای دست به دست کردن اخبار نادرست می‌شود منتظر تماشای اجرای نمایش تازه استاد بود.

بر اساس ماده ۱۶، قانون جرائم رایانه‌ای، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد، یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. اگر تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، متهم به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۷، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

سید رضا نقی‌نژاد اورنگ، کارشناس و منتقد سینما در واکنش به خبرسازی‌های جعلی که چند وقت یکبار یقه هنرمندان را می‌گیرد، گفت: متاسفانه بعضی از شبه هنرمندان و شبه بازیگران برای اینکه توی چشم باشند، برای خودشان شایعه درست می‌کنند، یا به افرادی پول می‌دهند تا برایشان اینکار را کند. وقتی خبر منفی درباره آنها منتشر شد، ناگهان سر زبان‌ها می‌افتند. چون آنها نمی‌توانند با هنرشان دیده شوند، دست به دامن اخبار جعلی می‌شوند.

اورنگ ادامه داد: بعضی از فعالان فضای مجازی به دنبال خوراک می‌گردنند. آنها وقتی می‌بینند خوراکی ندارند، از صدا، تصویر و فیلم افراد سوء استفاده می‌کنند. افراد باید به حریم یکدیگر احترام بگذارند. اگر بنا به کنترل فضای مجازی است، باید نظارت‌ها شدید باشد تا دیگر شاهد این سوء استفاده‌ها نباشیم. وقتی ناگهان در فضای مجازی اعلام می‌شود که فلان شخص فوت کرده یا در بیمارستان بستری است و بلافاصله تکذیب می‌شود، با جان مردم بازی می‌کند. الان فضای مجازی به گونه‌ای شده که آدم‌ها فکر می‌کنند هر کاری می‌توانند انجام دهند و دیده نمی‌شوند. 

به گفته این کارشناس سینما، وقتی یک خبرنگار مطلبی را می‌نویسد، همه نهاد‌ها به سراغش می‌روند و شکایت می‌کنند. چرا برای بی‌سامانی فضای مجازی کاری نمی‌شود؟ حتماً باید سوء استفاده رخ دهد؟ ما باید به دنبال پیشگیری باشیم. از طرفی، استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی قوز بالا قوز شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • وقوع سرقت در سیستان و بلوچستان ۱۸ درصد کاهش یافت
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • کلاهبرداری از مالباخته در فضای مجازی