Web Analytics Made Easy - Statcounter

همچنان که آمار تلفات جنگ یمن از ۱۰۰ هزار عبور می‌کند، انگلیس باید به یکسری سوال‌های اساسی درباره صادرات سلاح‌هایش به ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی که جنگ یمن را به راه انداخت، پاسخ دهد.

به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین در تحلیلی به قلم آنا استاوریا ناکیس می‌نویسد: "در حالی که عرصه سیاسی انگلیس درگیر نتایج انتخابات سراسری و بریگزیت است به نظر می‌رسد مطبوعات جریان اصلی این کشور به آماری که اخیرا محققان در خصوص تلفات جنگ یمن ارائه کرده و خبر از فراتر رفتن این آمار از عدد ۱۰۰ هزار دادند، توجهی نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انگلیس درگیری نزدیکی در جنگ یمن دارد و به همراه آمریکا اقدام به تامین سلاح و اعطای پشتیبانی نظامی و دیپلماتیک به ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی کرده کشوری که مسئول تلفات غیرنظامیان به ویژه در حملات هوایی مستقیم بوده است.

یک گزارش کمیته کارشناسان سازمان ملل بیان می‌کند افرادی در دولت‌های عربستان سعودی و امارات متحده عربی جنایتکار جنایت جنگی محسوب می‌شوند و بریتانیا از جمله دولت‌های تامین‌کننده سلاح با در نظر گرفتن استانداردهای همدستی دارای مسئولیت قانونی می‌شود.

با توجه به این پیش زمینه، چرا یک بحث ملی درباره‌ مشارکت بریتانیا در جنگ یمن وجود ندارد و چه کسی دولت انگلیس را بازخواست می‌کند؟

در ماه ژوئن سال گذشته میلادی یک دادگاه استیناف مشخص کرد که سیاست دولت انگلیس در صادرات تسلیحات به عربستان سعودی غیرقانونی بوده و این دولت به درستی وجود سوابق نقض قوانین بین‌الملل از سوی ائتلاف عربستانی را در گذشته ارزیابی نکرده است. این دادگاه این‌که دولت انگلیس اقدام به صدور مجوزهای جدید برای صادرات سلاح به عربستان سعودی بکند ممنوع کرده و این دولت را وادار به بازبینی در تصمیم‌های گذشته خود کرد.

از زمان صدور این حکم بالغ بر هفت ماه می‌گذرد. تاکنون حتی یک کلمه از جانب دولت انگلیس درباره پیشرفت بررسی‌هایش در قبال این صادرات شنیده نشده چه برسد به این‌که این بررسی‌ها نتیجه نیز داشته باشند.

در ماه سپتامبر دولت انگلیس اذعان کرد مجوزهای جدید برای صادرات سلاح به ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی را که ممکن بوده در جنگ یمن استفاده شوند سهوا صورت گرفته است.

در همین حال پارلمان انگلیس نیز بعد از انتخابات سراسری اخیر این کشور و با توجه به نزدیک شدن موعد بریگزیت درگیر وضعیتی مخدوش است. همه کمیته‌های پارلمانی این کشور قبل از انتخابات منحل شدند و یک کمیته بزرگ کنترل صادرات تسلیحات انگلیس در این پارلمان هنوز در پارلمان جدید تشکیل نشده است.

انحلال این کمیته‌ها در اواخر سال میلادی انتخاب بدی نبود چرا که بررسی‌های کمیته‌ها در قبال سیاست‌های دولت انگلیس درگیر اختلاف عمیق بوده و فلج شده بود.

اعضای کمیته کنترل صادرات تسلیحات در پارلمان انگلیس از ماه می ۲۰۱۵ تاکنون نشست رسمی نداشته و در پارلمان قبلی نیز رییس این کمیته قبول نکرد که جنگ یمن را در دستور کار قرار ندهد.

این رییس به نام گراهام جونز در انتخابات اخیر کرسی خود را از دست داد.این اتفاق با توجه به این‌که جونز همواره مواضعی در حمایت از عربستان سعودی و امارات اتخاذ می‌کرد فرصتی به کمیته داد تا با یک رییس بی‌طرف کار کند.

سکوت پیرامون دست داشتن انگلیس در جنگ یمن به معنی این است که یکسری سوال‌های مهم، بی‌پاسخ مانده‌اند. این سوال‌ها عبارتند از این‌که شرایط و چارچوب زمانی بررسی صادرات تسلیحات ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی از سوی دولت و همچنین نحوه بررسی زیرپا گذاشتن حکم دادگاه استیناف چه‌طور هستند؟چرا سلاح‌هایی براساس مجوزهای فعلی به ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی تحویل داده می‌شوند و شرکت‌های تسلیحات‌سازی چه زمان لازم است درخواست مجوزهای جدید کنند؟ چرا دولت از جمع‌آوری داده در خصوص موارد عملی تحویل سلاح‌های صادرات با توجه به تاکید مکررش بر استحکام نظام کنترل در صادرات تسلیحات خودداری می‌کند.

موضوع فروش تسلیحات از سوی انگلیس باید در صورتی که این کشور بخواهد به درک درستی به نقش خود در صحنه جهانی برسد باید به این پرسش برسد که انگلیس چه‌طور کشوری است؟ دولت انگلیس به ما می‌گوید که در جهت اشاعه فرآیند صلح در یمن کار می‌کند و یک حامی مالی مهم است، اما در عین حال این کشور دومین صادرکننده بزرگ سلاح به ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی بوده و نقشی محوری در حفظ جنگی که یمن را نابود کرده داشته است."

منبع: تابناک

کلیدواژه: عبدالحسین مجدمی اکبر طبری اجلاس داووس طرح گام کروناویروس سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا احمد حمزه انگلیس یمن جنگ عبدالحسین مجدمی اکبر طبری اجلاس داووس طرح گام کروناویروس سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا احمد حمزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۶۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمد‌های خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیما‌های اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • چلسی رقیب همشهری‌اش را گلباران کرد
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • صادق خان با کسب سومین دور شهرداری لندن رکوردشکنی کرد
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • واکنش معاون دومای روسیه به چراغ سبز لندن به شلیک موشک‌های انگلیسی
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • واکنش کاردار ایران در لندن به اظهارات وزیر دفاع انگلیس