Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، معاون بهداشت وزارت بهداشت در جریان بازدید از دفتر مراقبت بهداشتی مرزی واقع در فرودگاه امام خمینی (ره) اعلام کرد: تمام مسافران ورودی به فرودگاه‌های بین المللی کشور از مبداء چین، تحت ارزیابی قرار می‌گیرند و تاکنون موردی از کرونا ویروس در کشور مشاهده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سنجش تب مسافران چین در فرودگاه امام خمینی (ره)

علیرضا رئیسی گفت: برای غربالگری ورودی مسافرین از دستگاه‌های تب سنج استفاده می‌شود. با توجه به علایم بیماری از جمله بیماری‌های تنفسی که بیشتر با تب، تنگی نفس، سرفه مشخص هستند، در بدو ورود مسافران ورودی از چین مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

وی افزود: در این فرودگاه مسافران گروه هدف، یعنی مسافران کشور چین که از طرف سازمان جهانی بهداشت به ما اعلام شده است وارد می‌شوند، بنابراین هنگام ورود این مسافران با دستگاه‌هایی مثل تب سنج که یک دستگاه خیلی ساده برای غربالگری اولیه هست، چناچه مسافری تب، سرفه و تنگی نفس شده باشد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

نحوه برخورد وزارت بهداشت با مبتلایان ویروس کرونا

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: افراد را بر اساس شدت بیماری و علائم آن از بقیه جدا می‌کنند، توضیحات لازم را به آن‌ها می‌دهند و همکاران ما آن‌ها را به پزشکی که در فرودگاه مستقر است ارجاع می‌دهند. مانند همین اقدامات به مناسبت‌های مختلف مثل برنامه حج، اربعین و یا احیانا اگر نوعی بیماری در هر جای دنیا شیوع پیدا کرده باشد، برای مسافران انجام می‌شود. پزشک نیز معاینات تکمیلی را انجام داده، شرح حالی از آن‌ها می‌گیرد و این افراد به دو دسته تقسیم می‌شوند.

او ادامه داد: اگر علائم بیمار خیلی خفیف باشد و نگران کننده نباشد، ضمن اینکه این افراد در سامانه ثبت می‌شوند، تا دو هفته از طریق محل اسکان شان اگر هتل باشد یا هر جای دیگر، تحت مراقبت قرار می‌گیرند. ضمن این که آموزش‌های خودمراقبتی هم به آن‌ها داده می‌شود. اگرچنانچه علائم هشدار در فرد طی اقامت پیدا شد، می‌تواند مراجعه کند تا اقدامات بعدی برای او انجام شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد:، اما اگر فردی علائم شدیدتری داشته باشد توسط پزشک و آمبولانس مستقیما به بیمارستانی که از قبل تعیین شده ارجاع داده می‌شود. آن بیمارستان دارای اتاق‌های ایزوله تنفسی است و فردی که دچار بیماری شدید هست تحت مراقبت قرار می‌گیرد.

 رئیسی گفت: به طور خاص برای بیماری کرونا ویروس دو نوبت تست پی سی آر به فاصله ۲۴ ساعت انجام می‌دهیم. اگر هر دو تست منفی باشد به این معنی است که فرد دچار این نوع بیماری نیست و می‌تواند ترخیص شود، ولی همچنان تحت مراقبت قرار دارد.

بیشتر بخوانید: دستورالعمل مراقبت، تشخیص و درمان ویروس کرونا

تب؛ مهمترین علامت ابتلا به کرونا

او بیان کرد: تب فقط یک علامت است، ما به خاطر اینکه حساسیت را بالا ببریم فردی که علائم تب، سرفه یا بدن درد داشته باشد را شناسایی می‌کنیم و آزمایشات تکمیل می‌کند که کرونا ویروس در فرد وجود دارد یا خیر. چون خیلی از سرماخوردگی‌ها و شبه آنفلوآنزا نیز همین علائم را دارند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: امروز یک نمونه داشتیم که یک فرد اصالتا افغانستانی، ولی تبعه چین علائم مختصری داشت که به بیمارستان ارجاع دادند و بررسی‌ها نشان داد یک سرماخوردگی ساده داشته است و مرخص شد.

رئیسی افزود: خوشبختانه در کشور تاکنون هیچ گزارشی از بیماری کرونا ویروس نداشته ایم. اینکه افراد با علامت تب یا سرفه را تحت معاینه قرار می‌دهیم فقط به خاطر رعایت احتیاط است وگرنه وجود این علائم در فرد لزوماَ نشاندهنده کرونا ویروس نیست.

آماده باش تیم های بهداشتی در فرودگاه ها‌ی بین المللی کشور

او  ادامه داد: در تمام فرودگاه ها‌ی بین المللی کشور تیم‌های آماده بهداشت مرزی حضور دارند. اما بر اساس دستورالعمل بهداشت جهانی چکاپ مسافرانی تاکید شده که از چین وارد کشور می‌شوند. سازمان بهداشت جهانی حتی محدودتر کرده و گفته هر مسافری که از شهر "ووآن" چین می‌آید را کنترل کنید. ولی در کشور ما تمام مسافرانی که از چین می‌آیند مورد چکاپ قرار می‌گیرند.

رئیسی افزود: از ۱۵ ژانویه ۲۰۲۰ کشور چین چکاپ خروج برای مسافران قرار داده و افرادی که علائم داشته باشند را اجازه خروج نمی‌دهد. افراد بیماری هم که دیده شده اند در سایر کشورها، قبل از ۱۵ ژانویه از چین خارج شده اند. ما هم به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور طی دستورالعملی اعلام کرده ایم که تمام افراد مشکوک را مورد ارزیابی و آزمایش قرار دهند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان ضمن تقدیر از زحمات و همکاری مستمر مدیریت و کارکنان فرودگاه امام خمینی (ره) در راه کنترل بهداشتی مبادی ورودی کشور، تاکید کرد: جای هیچگونه نگرانی نیست و همه موارد تحت کنترل قرار دارد و همکاران بهداشتی ما به صورت ۲۴ ساعته و آماده باش مسافران محترم را کنترل و ارزیابی می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۷۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد

واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!