Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان،سرهنگ عبدالوهاب حسنوند با اشاره به اینکه آموزش یک کار مقطعی و گذرا نیست، گفت: آشنایی شهروندان به ویژه والدین با انواع مواد مخدر پر ابتلا که سلامتی جسم و روان مردم جامعه مخصوصا جوانان را تهدید می‌کند، امری است لازم و پلیس می‌بایست در کنار اقدامات سلبی تا آنجا که می‌تواند موضوع آموزش به شهروندان را نیز کار سازی و اجرا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص ماده اعتیاد آور ریتالین که به قرص شب امتحان نیز معروف است ،گفت: ریتالین با نام تجارتی متیل فنیدیت است و یک محرک سیستم عصبی مرکزی است. ریتالین تمرکز را بهبود می‌بخشد و اشتها را کم می‌کند، خلق را بالا می‌برد و می‌تواند در خواب اختلال ایجاد کند.

سرهنگ حسنوند عنوان کرد: ریتالین از نظر وزارت بهداشت یک داروی طبقه بندی شده است و برای بچه‌های بیش فعال دارای نقص در تمرکز تجویز می‌شود. ریتالین وقتی از سوی کسی که برای او این دارو تجویز نشده، مصرف شود یا بیش از دوز تجویز شده مصرف شود، سوء مصرف محسوب می‌شود و مصرف ریتالین می‌تواند موجب تپش قلب، افزایش فشار خون، درد سینه، درد مفصل، حرکات غیر قابل کنترل بدن، گیجی، هذیان، شخصیت زدایی (احساس اینکه خود یا محیط واقعی نیستند) و توهم‌ها (دیداری، شنیداری یا لمسی) شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت با اشاره به اینکه مصرف طولانی این قرص باعث اعتیاد می‌شود، به شهروندان تذکر داد: باید در مصرف دارو‌ها احتیاط بیشتری به خرج داده و به هیچ عنوان به صورت سرخود و بدور از نظر پزشک متخصص به این گونه مواد را مصرف نکنند.

البته تذکر داد برخی از دانشجویان در نوک پیکان خطر استفاده از ریتالین قرار دارند و این دسته از دانشجویان به منظور شب بیداری و افزایش تمرکز، اقدام به مصرف مستمر ریتالین می‌کنند.

وی گفت: بسیاری از خانواده‌ها و جوانان بر این باورند که اعتیاد تنها به سوء مصرف مواد مخدر محدود است و سایر دارو‌های موجود در داروخانه اعتیاد، ندارند. ولی واقعیت این است که اصلاح این باور ضروری است و باید بدانیم که برخی دارو‌ها نیز خطر اعتیادآوری بالایی دارند بنابراین لازم است این دارو‌ها را بشناسیم تا بتوانیم از وابستگی احتمالی به آن‌ها پیشگیری کنیم.

وی در ادامه گفت: در این خصوص می‌توان به داروی «بنزودیازپین ها» اشاره کرد: دارو‌هایی که اکثرشان به «زپام» ختم می‌شوند، به این دسته دارویی تعلق دارند، مانند: دیازپام، کلونازپام، فلورازپام، اکسازپام، لورازپام و. متاسفانه، برخی افراد برای کنترل و درمان خواب یا اضطراب و بی قراری خود، به طور خودسرانه این دارو‌ها را مصرف می‌کنند و این رفتار نه تنها منجر به بهبود اختلال‌های آنان نمی‌شود، بلکه موجب وابستگی به این دارو‌ها و درنهایت اعتیاد به آن می‌شود.

قرص «کلردیازپوکساید» و «زاناکس یا آلپرازولام» نیز جزء دارو‌های اعتیاد آور محسوب می‌شوند، وگاهی در مرکز درمانی مشاهده می‌شود جوانانی مراجعه می‌کنند که حتی روزانه، ۱۵۰ عدد قرص «کلونازپام» ۲ میلی گرم مصرف می‌کنند.

مصرف خودسرانه این دارو‌ها در هر سن و سالی دیده می‌شود، اما هوشیاری کم این افراد و بدن پر از سم آنان اجازه یک زندگی با نشاط و سالم را به آنان نخواهد دارد؛ قطعا کسی که ماهانه ۴۵۰۰ عدد قرص کلونازپام می‌خورد، به طور قطع از نظر جسمی، روحی و خانوادگی سالم نیست.

وی در پایان به این نکته اشاره کرد: بهترین سن برای آغاز گفتگو با فرزندان در مورد خطر‌های داروها، دوران ابتدایی است. والدین باید الگوی مناسبی برای فرزندانشان باشند و با کوچک‌ترین شکایت به داروی مسکن و آرام بخش، پناه نبرند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ریتالین اعتیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۷۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ متهم تحت تعقیب در خرمشهر بازداشت شدند


به گزارش تابناک از پایگاه اطلاع رسانی پلیس سرهنگ نجم الدین سهرابی سه‌شنبه با اشاره به تلاش‌های شبانه‌ روزی کارکنان انتظامی برای برقرار نظم و امنیت در جامعه گفت: اگر همه افراد جامعه نسبت به اتقاقات و رویدادهای اطراف خود حساس باشند و احساس مسئولیت کنند، قطعا امنیت مطلوب‌تری را می‌توان در آن جامعه برقرار کرد.

وی در ادامه به اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی با اولویت دستگیری متهمان تحت تعقیب و متواری در شهرستان خرمشهر اشاره کرد و گفت: با اقدامات فنی و تحقیقات صورت گرفته ۱۵ نفر شناسایی و پس از هماهنگی با مرجع قضایی در عملیات‌های جداگانه آن‌ها را دستگیر کردند.

فرمانده انتظامی شهرستان خرمشهر بیان داشت: متهمان پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضایی قرار گرفتند.

 

فرمانده انتظامی شهرستان آبادان از انهدام فروشندگان مواد مخدر و داروهای روانگردان در این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری پلیس از آبادان سرهنگ کیومرث کشوری سه‌شنبه اظهار کرد: ماموران کلانتری ۱۳قدس با همکاری پلیس مبارزه با مواد مخدر در راستای اجرای طرح مبارزه با مواد خانمان‌سوز مخدر و به منظور ضربه زدن به باندهای قاچاق کار شناسایی و دستگیری سوداگران مرگ که در این زمینه فعالیت دارند را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار دادند.

وی افزود:ماموران پلیس موفق شدند با انجام کار اطلاعاتی مخفیگاه سه فروشنده مواد مخدر را شناسایی با هماهنگی لازم آنها را دستگیر و در بازرسی از محل اختفای آنان سه کیلوگرم مواد مخدر صنعتی از نوع ماری جوانا همراه با یک قبضه سلاح جنگی کمری غیرمجاز ،۲ تیغه خشاب مربوطه و ۶هزار قرص ممنوعه روانگردان را کشف و ضبط کنند.

سرهنگ کشوری در خاتمه با بیان اینکه متهمان جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدند تصریح کرد: پلیس به صورت شبانه روزی و با شدت با قاچاقچیان مواد مخدر و مخلان امنیت و آرامش مردم برخورد می‌کند و اجازه جولان به آنها را نخواهد داد.

دیگر خبرها

  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • پاتک پلیس فیروزکوه به سوداگران مرگ 
  • دستبند پلیس بر دستان فروشندگان مواد مخدر در آبادان
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • توقیف کامیون حامل ۲۶۷ کیلو مواد مخدر شیشه در غرب تهران
  • ۱۵ متهم تحت تعقیب در خرمشهر بازداشت شدند
  • ۵۷۰ کیلوگرم تریاک با همکاری پلیس استان سمنان کشف شد
  • کشف ۲۴۵ کیلوگرم حشیش و تریاک در هرمزگان
  • امحای ۷۲۴ کیلوگرم مواد مخدر و روانگردان مکشوفه