Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت از تعهد دانشگاه تهران برای افزایش ضریب بازیافت نفت میدان مشترک آزادگان، ثبت رکورد تازه تولید گاز در آینده نزدیک و برنامه‌ ریزی برای تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی تا پایان دولت خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، بیژن زنگنه امروز (شنبه، پنجم بهمن‌ماه) پس از برگزاری نشست مشترک با روسا و استادان دانشگاه طرف قراردادهای میدان‌محور، گفت: هدف از امضای این قراردادها حل کردن مشکلات میدان‌های موضوع قرارداد و حرکت به سمت افزایش ضریب بازیافت آنان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار از سال ۹۳ کلید خورد با وجود همه فراز و نشیب‌ها پیشرفت کرده است.

وی با اشاره به فعال شدن بسیاری از استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در این طرحها، عنوان کرد: رئیس انستیتو نفت دانشگاه تهران در این نشست خبر خوبی دادند مبنی بر اینکه تعهد می‌کنند ضریب بازیافت نفت لایه سروک که هم اکنون حدود ۵ تا ۶ درصد است، حداقل ۱۰ درصد افزایش یابد؛ یعنی معادل افزایش ۳.۵ میلیارد بشکه‌ای نفت قابل برداشت.

زنگنه ادامه داد: اگر چه با مشکلات مالی مواجه هستیم، اما معتقدم سخاوتمندی برای دانشگاه‌ها جای دوری نمی‌رود.

پتروشیمی روی ریل توسعه

وزیر نفت در پاسخ به سوالی درباره عملکرد صنعت پتروشیمی گفت: امیدواریم جهش دوم پتروشیمی تا سال ۱۴۰۰ به نتیجه برسد که با تحقق آن، تولید سالانه محصولات پتروشیمی به نزدیک ۱۰۰ میلیون تن و ارزش تولیدات به نزدیک ۲۷ میلیارد دلار می‌رسد.

وی گفت: طرح‌هایی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به نتیجه برسند در جهش سوم پتروشیمی قرار می‌گیرند که با تحقق جهش سوم نیز تولید محصولات پتروشیمی از ۱۳۶ میلیون تن فراتر خواهد رفت و ارزش محصولات نیز به حدود ۳۷ میلیارد دلار می‌رسد. همراه با آن باید تلاش کنیم کارها در پایین‌دستی نیز بهتر پیش رود که بخشی از این روند به بازار داخلی و بازار صادراتی مرتبط است.

ثبت رکورد تازه تولید گاز در آینده نزدیک

زنگنه در بخش دیگری از صحبت‌های خود عنوان کرد: در حوزه تولید گاز برنامه‌های خوبی داریم و به زودی رکورد تولید هزار میلیون متر مکعب گاز در روز را خواهیم شکست؛ الان هم گاز زیادی تولید می‌شود منتها مصرف نیز بالاست.

به گفته وزیر نفت، هم اکنون روزانه بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی مصرف می‌شود و روزانه بیش از ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز تحویل شبکه سراسری می‌شود.

زنگنه با اشاره به مصرف بالای گاز در کشور گفت: گاز ادارات دولتی در صورت مصرف بی‌رویه قطع خواهد شد اما طبیعتا نمی‌توان گاز خانه‌ها را قطع کرد.

وی عنوان کرد: در طراحی شبکه گاز، اولویت ما این است که بخش خانگی و عمومی دچار مشکل نشوند و صنایع کوچک و عمده و نیروگاه‌ها در اولویت‌های بعدی قرار دارند. نیروگاه‌ها سوخت دوم دارند و الان حدود ۱۷۰ میلیون واحد سوخت مصرف می‌کنند که ۷۰ تا میلیون واحد آن از طریق گاز طبیعی و باقی از طریق سوخت مایع تامین می‌شود.

زنگنه گفت: از دوستان وزارت نیرو خواهش کرده‌ایم که در شرایط فعلی، نه تنها بر میزان صادرات برق اضافه نکنند بلکه حتی آن را کاهش دهند چون انصاف نیست به این منظور از گازوئیل استفاده شود.

برگزاری جلسه اضطراری اوپک بعید است

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال تشکیل جلسه اضطراری اوپک پیش از جلسه فوق‌العاده اوپک که قرار است در اسفندماه برگزار شود، این احتمال را رد کرد و درباره احتمال تشدید توافق کاهش تولید نیز گفت: هنوز مشخص نیست که در این باره چه تصمیمی گرفته شود.

تخلف جایگاه های سوخت را گزارش دهید

زنگنه در پاسخ به سوالی درباره تخلف جایگاه‌های سوخت نیز گفت: اگر با تخلفی مواجه شدید، حتما به شرکت پخش فراورده‌های نفتی منعکس کنید؛ چون علاوه بر جرم کیفری، شرکت پخش نیز شیوه‌هایی برای برخوردد با جایگاه‌های متخلف دارد. ضمن اینکه مردم هم باید در سوختگیری دقت کافی داشته باشند.

تولید اولیه فاز ١١ تا پایان دولت

زنگنه در پاسخ به سوالی درباره توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی عنوان کرد: پتروپارس درحال اصلاح جکت و تقویت محاسبات خود در این زمینه و برگزاری مناقصات و خرید کالاهای مورد نیاز است. امیدواریم تا پایان دولت تولید اولیه‌ای از فاز ۱۱ داشته باشیم. برنامه یک میلیارد فوت مکعب است و البته بخشی از تجهیزات باید از خارج کشور تامین شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برنامه‌ای برای احداث ایستگاه تقویت فشار گاز نیست، ادامه داد: هم‌اکنون در حال مطالعه هستیم و گزینه‌های مختلفی از جمله فشارافزایی در دریا و فشارافزایی در خشکی در حال بررسی است و از نظرات مشاوران طرح در این بررسی‌ها استفاده خواهد شد.

زنگنه در پاسخ به سوالی درباره سهمیه بنزین نوروز گفت: تا کنون دولت در این باره تصمیمی نگرفته است اما بحث‌هایی در این زمینه در مجلس مطرح است.

توقف صادرات ال پی جی

وزیر نفت درباره برخی مشکلات موجود در تامین ال‌پی‌جی نیز گفت: مشکل اصلی در این زمینه، افزایش مصارف خودروهاست زیرا پس از افزایش قیمت بنزین، بسیاری از خودروها به دلیل کمتر بودن قیمت ال‌پی‌جی نسبت به بنزین به سمت استفاده از ال‌پی‌جی روی آوردند. به این منظور صادرات ال‌پی‌جی را متوقف کرده‌ایم اما این مشکل با افزایش عرضه هم حل نخواهد شد؛ زیرا هرچه عرضه شود، مصرف می‌شود.

خبرهای خوب برای کارکنان پیمانکار

زنگنه در پاسخ به سوال دیگری در حوزه منابع انسانی گفت: انشالله بهمن ماه امسال خبرهای خوبی برای کارکنان پیمانکار خواهیم داشت.

وی کاهش صادرات گاز به عراق را رد نکرد و آن را ناشی از پاره‌ای مشکلات فنی عنوان کرد.

منبع: شانا

کلیدواژه: بیژن زنگنه دانشگاه ضریب بازیافت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۹۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را درباره میدان آرش مردود خواند

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن درباره میدان آرش را مردود اعلام و بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در واکنش به بند مربوط به ادعای کویت درباره میدان آرش گفت: طرح ادعای یک‌جانبه در این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند.

وی با اشاره به مذاکرات و رایزنی‌های قبلی فی مابین ایران و کویت تصریح کرد: به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب نموده و به جای آن به مذاکرات فنی و حقوقی برگردد که بهترین و مناسب‌ترین مسیر برای رسیدگی به موضوع است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات مشترک، آمادگی دارد در خصوص چارچوبی که متضمن احترام به منافع مشترک باشد، گفت و گوها را ادامه دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اصل حسن نیت در تعاملات منطقه‌ای، بر ضرورت اجتناب از مداخله دولت های ثالث در خصوص این موضوع تصریح کرد.

وی گفت: بدون تردید دولت های ذیربط می‌توانند در پرتو همکاری های دوستانه و در راستای منافع مشترک، بدور از جنجال‌های رسانه‌ای به توافق لازم نایل شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش پایداری شبکه برق دشت آزادگان
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش
  • کنعانی مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را مردود دانست
  • واکنش ایران به ادعای کویت درباره میدان آرش | به کویت توصیه می‌کنیم ...
  • کنعانی: مفاد بیانیه مشترک کویت و اردن در مورد میدان آرش مردود است
  • ایران مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را درباره میدان آرش مردود خواند
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن در خصوص میدان آرش
  • تولید روزانه ۷۰۰ تن زباله در محدوده شهر همدان
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!