Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@02:06:01 GMT

علت شایع سفید شدن مو‌ها؟

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۵۹۰۹۹

یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض استرس می‌تواند موجب از بین رفتن سلول‌های بنیادی بدن شده و یکی از بخش‌های متأثر از این آسیب، از بین رفتن رنگ‌دانه‌های مو است؛ بنابراین سفید شدن مو به‌طور مستقیم به دلیل بروز استرس است. ناطقان: همه‌روزه و طی قرن‌های متمادی در گوشه و کنار جهان، پدران و مادران به فرزندان خود گوشزد کرده‌اند که سفید شدن موی آن‌ها به دلیل حرص‌وجوشی است که از به‌واسطه شیطنت‌ها و کار‌های نادرست کودکانشان می‌خورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



افراد زیادی در گوشه و کنار جهان و طی قرون مختلف این موضوع را از والدین خود شنیده و درزمانی دیگر آن را به فرزندان شیطان خود بازگو کرده‌اند.

نتایج تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که واقعاً اصلی‌ترین دلیل از دست رفتن رنگ‌دانه‌های مو و سفید شدن آن‌ها، استرس و فشار‌های عصبی است.

در این مطالعات، پژوهشگران به مطالعه و بررسی رفتار موش‌ها و فرایند سفید شدن موی آن‌ها پرداختند. این مطالعات می‌تواند منجر به ارائه روش‌هایی جدیدتر و کارآمدتر برای حفظ مو‌های انسان و پیشگیری از سفید شدن آن‌ها شود.

پژوهشگران طی مطالعات خود و ایجاد استرس روی موش‌ها دریافتند که پس از گذشت تنها چند روز، تمام سلول‌های بنیادی احیاکننده رنگ‌دانه‌های مو در این حیوانات از بین رفتند. موضوع بسیار مهم، این است که پس از پایان یافتن این سلول‌ها، بدن دیگر نمی‌تواند رنگ‌دانه‌ها را بازسازی کند. به‌این‌ترتیب، خسارت ایجادشده یک خسارت دائمی است.

دکتر یا چیه سو (Ya-Chieh Hsu) استادیار دانشگاه هاروارد و متخصص زیست‌شناسی احیا و سلول‌های بنیادی که سرپرستی این مطالعات را بر عهده دارد، درباره این موضوع گفت: «هر فردی به‌طور خاص و مجزا روایتی در مورد چگونگی تأثیر استرس بر بدن دارد.

این موضوع به‌خصوص در رابطه باپوست و مو‌ها یعنی تنها بافت‌هایی که می‌توانیم آن‌ها را بدون واسطه مشاهده کنیم، تأثیراتی جدی دارد. ما در این مطالعات قصد داشتیم به‌طور دقیق بفهمیم که آیا این ارتباط صحیح است و اگر چنین است، چگونه استرس منجر به تغییر در بافت‌های متنوع بدن انسان می‌شود.»

وی در ادامه توضیحات خود افزود: «رنگ‌دانه‌های موجود در مو برای مطالعه چنین سیستمی مناسب بوده و قابل‌دسترسی و قابل‌ردیابی است. علاوه بر این، ما واقعاً کنجکاو بودیم که ببینیم آیا استرس درواقع منجر به از دست رفتن رنگ‌دانه‌های مو می‌شود یا خیر.»

در تحقیقات انجام شده روی موش‌ها مشخص شد که استرس موجب فعال شدن اعصاب مرتبط با واکنش نسبت به شرایط جنگ یا پریدن و پرواز شده و درنتیجه باعث آسیب دائمی سلول‌های بنیادی ایجادکننده رنگ‌دانه در فولیکول‌های مو می‌شود.

این پژوهشگر ارشد دانشگاه هاروارد گفت: «زمانی که ما شروع به مطالعه این موضوع کردیم، می‌دانستیم که استرس برای بدن مضر است، اما مطالعات بعدی ما را بسیار شگفت‌زده کرد؛ زیرا دریافتیم که تأثیرات مخرب استرس، بسیار فراتر از تصورات پیشین ماست.»

پژوهشگران طی مطالعات خود و ایجاد استرس روی موش‌ها دریافتند که پس از گذشت تنها چند روز، تمام سلول‌های بنیادی احیاکننده رنگ‌دانه‌های مو در این حیوانات از بین رفتند. موضوع بسیار مهم، این است که پس از پایان یافتن این سلول‌ها، بدن دیگر نمی‌تواند رنگ‌دانه‌ها را بازسازی کند. به‌این‌ترتیب، خسارت ایجادشده یک خسارت دائمی است.

بینگ ژانگ (Bing Zhang) پژوهشگر دوره پسادکترای دانشگاه هاروارد و از دیگر اعضای این تیم تحقیقاتی در تکمیل گفته‌های دکتر یا چیه سو، اعلام کرد: «پیش‌ازاین به نظر می‌رسید وجود واکنش‌های استرسی به‌ویژه استرس‌های حاد، برای بقای جانوران و امکان‌پذیر کردن واکنش سریع نسبت به خطرات محیطی، مفید و لازم است، اما مطالعات ما نشان می‌دهد که استرس حاد باعث از بین رفتن دائمی سلول‌های بنیادی می‌شود.»

در گزارش منتشرشده در این رابطه اعلام شد: با درک دقیق چگونگی تأثیر استرس بر سلول‌های بنیادی که باعث تولید رنگ‌دانه می‌شوند، ما زمینه را برای درک چگونگی تأثیر استرس بر سایر بافت‌ها و اندام‌های بدن فراهم کرده‌ایم؛ بنابراین، درک چگونگی تغییر بافت‌های بدن ما تحت استرس، اولین قدم مهم جهت ارائه درمان نهایی است که می‌تواند تأثیرات مضر استرس را متوقف کرده یا بازگرداند. هرچند هنوز چیز‌های زیادی برای یادگیری در این زمینه وجود دارد.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به‌دست‌آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی نیچر (journal Nature) منتشرشده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: علت شایع ، سفید شدن ، موها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: علت شایع سفید شدن موها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۹۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»

عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد موفق به کسب رتبه برتر چهارمین جشنواره تحقیقات برتر در حوزه سلول درمانی و سلول های بنیادی خونساز شد

به گزارش ایسنا، چهارمین جشنواره تحقیقات برتر سلول های بنیادی خونساز و سلول درمانی به همت پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی و پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان شریعتی برگزار شد.

در این مراسم زهرا سادات هاشمی، عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی با ارائه مقاله؛In vivo study for cytotoxicity of murine NK cell-derived exosomes against Triple-Negative mouse mode توانست رتبه نخست را کسب کند، همچنین مرکز رشد فناوری های پیشرفته درمانی و تشخیصی با ارائه مقاله؛ «تولید گوشت آزمایشگاهی جهت تغذیه حیوانات خانگی برای اولین بار در ایران» حائر رتبه دوم و سرکار خانم فاطمه سلیمیان پژوهشگر پژوهشکده سرطان معتمد با مقاله " Human Placenta Derived Mesenchymal Stem Cells Transplantation in Patients with Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) Caused by COVID-19 (Phase I Clinical Trial):Safety profile assessment رتبه سوم را در این دوره از جشنواره کسب کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • با 7 بمب منیزیم آشنا شوید
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • مطالعات  طرح جامع جنگل کاری نالشکینه بوکان
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید