Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، محمدباقر قالیباف نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام در اجلاسیه بهمن ماه جامعه اسلامی مهندسین، گفت: ما درکشور مشکلاتی جدی داریم و یک از آنها از بعد ساختاری و نظام اداری و اجرایی کشور است که عملکرد آن ها نسبتی با خواسته ها و بایدهای ما ندارد، این موضوع درآموزش و پرورش، صنعت، اقتصاد کلان و خرد و مسائل فرهنگی وجود دارد و تازمانی که آن ها را اصلاح نکنیم سامان نمی گیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قالیباف افزود: ضعف دیگر کشور اداره یک مجموعه بزرگ تحت عنوان دولت یا حکومت است. اداره یک کشور نیازمند داشتن هنر حکومت داری است همانطور که مدیریت هم علم و هم هنر و مهارت است. ما میخواهیم حکمت نظری و عملی حکومت داری براساس اندیشه های اسلامی بایکدیگر همخوانی داشته باشد. اما زمانی که پیش می رویم می بینیم بین حکمت نظری و حکمت عملی ما در اجرا الزاماتی پیدا میشود که برای آنها پاسخ های معتبر نداریم.

وی تاکید کرد: این ناکارامدی ها در بخش هایی از اداره کشور، ناکارامدی اشباع شده است به این معنای که اگر به یک کاری دست نزنیم بهتر پیش می رود.

*هیچ کاری نشدنی نیست

قالیباف گفت: ازطرف دیگر نقاط قوت خوبی هم داریم. اما جایی که باید این تحول و حرکت براساس قانون اساسی آغاز شود مجلس است، وقتی با پیشکسوتان صحبت و قانون اساسی را نگاه میکنم، با تجربه ای چهل ساله معتقد هستم اینکار باید از مجالس آغاز شود و آن هایی که می گویند این تحول از مجلس انجام نمیشود قبول ندارم زیرا هیچ کار نشدنی نیست.

او ادامه داد: اگر مدیری بعد از گذشت چهار ماه بر سازمان تحت مدیریت اش سوار نشد چهل ماه بعد هم نمی تواند سوار بر آن سازمان شود. مردم ما اگر به مسئولانشان باور داشته باشند هرکاری که از آن ها بخواهند انجام می دهند و مردم بافرهنگی هستند، بنابراین اصلا نمی پذیرم کسی بگوید نمی توان این کار را کرد. مجلس 290 نفری آینده باید با یک خرد جمعی اداره و باعث این تحول شود.

*برای قوی شدن باید تک تک مردم قوی و دولت کوچک شود

قالیباف ابراز کرد: رهبرانقلاب می فرمایند ما باید قوی شویم. این قوی بودن را باید از مجلس آغاز کرد، قوی بودن یعنی شجاع و باتدبیر شویم و با عقلانیت گام برداریم اما این قوی شدن معنایش این نیست که دولت به عنوان نظام دولتی قوی شود چراکه هرچقدر شبکه دولتی ما قوی شود مردم ضعیف می شوند.

وی افزود: اگر میخواهیم قوی شویم باید ایران قوی شود، اگر میخواهیم ایران و انقلاب قوی شود باید تک تک مردم قوی شوند و نمایندگان مجلس به عنوان نمایندگان مردم باید پیشقراولانی باشند که مردم را قوی کنند نه نظام اداری و ساختار اداری را. بنابراین قبل از رخ دادن این اتفاق باید تک تک نمایندگان مجلس با خرد جمعی به این باور برسند.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در بندهای سیاست های کلانی که رهبر انقلاب در حوزه قانون گذاری گفتند نیز به این مسائل اشاره شده است، لذا گام دوم تحول باید از مجلس اتفاق بیفتد و این نیازمند افراد متخصص و انقلابی و جوان است، البته جوانی که نسبت به مجلس جوان باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: من به شما اطمینان می دهم برای اینکه تحولی به وجود آید که مردم حس کنند، اجرای یک برنامه 5 ساله در کشور کافی است. این تحول با همین شرایط موجود بین المللی، داخلی، منطقه ای می تواند در یک برنامه 5 ساله رخ  دهد بگونه ای که همه مردم این تغییر را از همان ابتدا حس کنند البته مشروط به آنکه مسئولان در بخش های مختلف به آن باور داشته باشند.

وی تصریح کرد: اگر سیستم بوروکراسی را اصلاح کنیم میتوانیم این تحولات را ایجاد کنیم و این بوروکراسی سرکش باید مهار شود. بخش های دولتی باید از هرگونه تولید خدمات ممنوع باشند و خرید حدمت کنند. زمانی که دولت تولید خدمت انجام می دهد در فساد اتفاق می افتد و گران تمام می شود. دولت باید به امورات تولی گری بپردازد ولو کارهای کوچک.

قالیباف در پایان تاکید کرد: وقتی حرف از انقلاب می شود برای برخی اینگونه تصویر شده است که کار انقلابی یعنی کار شلخته و بهم ریخته اما ما به کاری می گوییم انقلابی که علمی و منظم و محکم و برای خدا و باقدرت انجام شود و در آن فساد نباشد و رفتار سیستمی وجود داشته باشد، ما به این میگوییم انقلابی. اگر این قوی شدن انجام نشود همانطور که اکنون می بینیم وظایف و کارهای مجلس به بخش های مختلف سپرده می شود و این زیبنده ما نیست.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۹۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»

به گزارش خبرآنلاین، با روی کار آمدن دولت یازدهم در ایران یکی از دغدغه‌های آن کابینه به‌ویژه وزیر و وزارت بهداشت رسیدگی به سلامت و درمان مردم بود، مردمی که بعد از چندین سال سپری کردن تحریم‌ها زیر بار افزایش هزینه‌های درمان بودند، اما دولت یازدهم تلاش کرد با طرح تحول سلامت هزینه‌های کمرشکن را از دوش مردم بردارد و تا حدود زیادی هم موفق بود.

محسن اسدی لاری، استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، به مناسبت گذشت ۱۰ سال از طرح تحول سلامت، در این باره گفت: «درست ۱۰ سال پیش، پانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۳ طرح تحول سلامت آغاز شد. طرحی که از یک سو، تعهد دولت امید و از سوی دیگر، بخشی از تکلیف جهانی در زمینه تأمین «پوشش همگانی سلامت» بود. استقبال مردم و کادر درمان در روز اول اجرای طرح، موجی از شگفتی و ناباوری بود: در زمانی که انتظار داشتند ساعتها برای تهیه وسایل و تجهیزات بیمارستانی، دارو، و یا حتی وسایل همراه بیمار بستری، از این سو به آن سو بروند، در شهر حیران و سرگردان باشند و مبالغ گزافی بپردازند، بیماران براحتی و فقط با هزینه ۱۰% از کل صورتحساب هزینه های بستری و حداکثر ۶% از هزینه خدمات سرپایی در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی، ترخیص می‌شدند و رضایت از خدمات درمانی در اقصی نقاط کشور به بیش از ۸۰% رسید که حتی در مراکز خصوصی هم بی‌نظیر بود.»

او بیان کرد: «تأمین پرستار، پزشک و متخصص برای تمامی بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی، الزام بیمارستانها برای تأمین اقلام مصرفی بیماران برای جلوگیری از سرگردانی همراهان بیمار در شهر، گسترش بیمه سلامت به همه اقشار مردم، کاهش شدید هزینه کمرشکن سلامت به حدود ۳% جمعیت، جمع شدن پدیده زشت «زیرمیزی»، بهینه سازی بیمارستانها و مراکز جامع خدمات سلامت و خانه های بهداشت در سراسر کشور، بهینه سازی ناوگان اورژانس پیش بیمارستانی و تخصیص دهها پایگاه بالگرد اورژانس، افزایش چشمگیر خدمات زایمان طبیعی در سراسر کشور، ارتقاء خدمات سلامت اولیه در سراسر کشور و دهها نوع خدمت جدید در مراقبت اولیه و ثانویه سلامت، که بنظر نگارنده، مهمترین آن اقدامات، ادغام عملی اهداف پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و سلامت روان در مراقبتهای اولیه سلامت بود. تأمین و ترویج اینهمه خدمات در نوع خود تحول عمیق و انقلاب در نظام خدمات سلامت ایران بود که کاملا در سمت و سوی نفع فقرا، نیازمندان و دهکهای ضعیف جامعه و از ابتدا مورد توجه اکید کشورها و سازمانهای بین‌المللی و بویژه سازمان جهانی بهداشت واقع شد.»

او ادامه داد: «اقدامات طرح تحول سلامت در دهها برنامه سلامت اولیه، دهها برنامه درمانی، هزاران پروژه عمرانی، صدها برنامه آموزش پزشکی، پژوهشی، دانشجویی، دارویی، غذایی و فناوری که تأثیرات مستقیم بر ابعاد مختلف زندگی مردم داشت، با مدیریت توانمند دکتر هاشمی و حمایت دولت در دوسال اول با تمام توان ادامه یافت و همزمانی با برجام و آمد و شدهای فراوان سرمایه گذاران خارجی و ایرانی، نویدبخش آینده ای روشن در دلهای دردمند مردم بویژه محرومان و نیازمندان و نیز انگیزه فراوان در ارائه دهندگان خدمت و نیروهای تخصصی سلامت، بود. براساس تحلیل رسمی سازمان جهانی بهداشت، هزینه های مستقیم دولت در نظام سلامت از ۳۲% در ابتدای دهه ۹۰ به ۵۴% در سال ۱۳۹۵ افزایش یافت که این افزایش توجه دولت، مستقیما موجب کاهش پرداخت از جیب مردم گردید.»

اسدی لاری گفت: «گزارش رسمی و تحلیل جامع سازمان جهانی بهداشت که در قالب کتاب «تحول نظام سلامت ایران» در سال ۱۳۹۸ منتشر شد، حاکی از سرمایه گذاری ۳ میلیارد دلاری دولت در نظام سلامت بود که به معنای سهم ۸.۱ درصدی از تولید ناخالص ملی است که در قبل و بعد از آن دوران، هیچ سابقه‌ای در کشور نداشت. به تعبیر سازمان جهانی بهداشت، نظام سلامت ایران امادگی کامل برای رسیدن به اهداف «پوشش همگانی سلامت»، ایجاد نظام سلامتی کارامد برای فردا، نوسازی ساختارهای فیزیکی (سازه‌ها) و عملکردی نظام سلامت و نهایتا پاسخگویی به نیازهای سلامت مردم در سالهای آتی داشت.»

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: «ساختار جدید نظام سلامت که حاصل توجه دولت به مهمترین نیاز اجتماعی کشور در ابتدای دهه ۹۰ و نتیجه پیگیری، تدابیر و تلاش بی‌وقفه وزیر و همکارانش در سالهای ابتدایی دولت یازدهم بود، متأسفانه با دو ابربحران پاندمی کووید و تداوم کاهش شدید درآمدهای کشور ناشی از تحریمها که آنهم ناشی از رویکرد خلاف مصالح مردم در سیاست خارجی است، و نیز با تغییر رویکرد حمایتی دولت از طرح تحول سلامت، دچار افت محسوسی شد تا آنجاکه در شرایط فعلی، متاسفانه تقریبا تمامی دستاوردهای افتخارآمیز آن دوران، از بین رفته و سبد هزینه مردم، مملو از هزینه درمان و دارو و بازگشت پدیده زیرمیزی بدلیل عدم توجه دولت به تعرفه‌های واقعی خدمات درمانی شده است.»

او گفت: «طرح تحول نظام سلامت ایران، پس از استقرار نظام مراقبت اولیه سلامت در ابتدای دهه ۶۰، یکبار دیگر نشان داد که ظرفیت اقدامات بزرگ برای پاسخگویی به بزرگترین نیازهای اجتماعی کشور وجود دارد اما نیازمند تدابیر حاکمیت، تداوم حمایت راهبردی و تلاش مستمر مدیران و ارائه دهندگان خدمات سلامت است، امری که متاسفانه در چشم انداز فعلی بسیار دور از دسترس است.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903196

دیگر خبرها

  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • جعفرزاده: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • جعفرزاده ایمن‌آبادی: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود