Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@06:50:24 GMT

قالیباف: حرکت بر اساس قانون باید از مجلس شروع شود

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۵۹۲۶۳

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، محمد باقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز (شنبه) در جمع اعضای جامعه اسلامی مهندسین طی سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و نام امام خمینی (ره)، شهید سلیمانی و شهدای حادثه کرمان و هواپیمای اوکراین، اظهار داشت: ما در کشور مشکلی اساسی و جدی داریم و آن این بوده که چالشی به نام نبود نسبت میان نظام ساختار کشور و خواسته‌ها وجود دارد و در تمامی حوزه‌ها از اقتصاد، فرهنگ، آموزش و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. وجود دارد و اگر آن را اصلاح نکنیم، سر و سامان نخواهیم گرفت.

وی افزود: اداره یک مجموعه بزرگ تحت عنوان دولت یا حکومت و به طور کلی کشور، نیازمند داشتن هنر حکومت‌داری است. مدیریت هم هنر، مهارت و علم است و در کشور ما باید بر اساس باور‌ها و اندیشه‌های اسلامی و قرآنی باشد.

عضو مجمع تشخیص نظام خاطرنشان کرد: در اجرا متاسفانه انطباق حکمت نظری و عملی وجود ندارد و این ناکارآمدی که در بخش‌های از کشور ناکارآمدی اشباع شده است، ادامه می‌یابد.

قالیباف افزود: معتقدم که مبنای این تحول و حرکت بر اساس قانون اساسی که مبنای اداره کشور بوده، مجلس است. هر چند برخی این انتقاد را می‌کنند که من تاکنون در مجلس نبوده‌ام، ولی باید بگویم بنا به تجربه و مشورت با پیشکسوتان این حرف را می‌زنم.

وی عنوان کرد: برخی می‌گویند که این تحول از مجلس شروع نمی‌شود، ولی باید بگویم من مخالفم که معتقدم که کار نشد ندارد. من معتقدم مدیری اگر وارد مجموعه‌ای شد و چهار ماه نتوانست روی کار سوار شود، چهل ماه دیگر هم نمی‌تواند این کار را بکند. زمانی که بنده به نیروی انتظامی رفتم، به دوستان گفتم که باید دو کار انجام شود. اولین کار هویت بخشی به نیروی انتظامی به این معنی است، فرزندان مجموعه نیروی انتظامی در مدرسه وقتی شغل پدر را گفتند، همه دانش آموزان بفهمند و به آن افتخار کنند. این کار در درون سازمان است.

قالیباف بیان کرد: به عنوان دومین هدف این موضوع را پی گرفتم که هر کسی می‌خواهد به کلانتری برود، اول بیاید سراغ من و بعد به مجموعه پاسگاه‌های پلیس برود. همه به من می‌خندیدند، ولی من گفتم که با این دو هدف به نیروی انتظامی آمدهام.

وی تصریح کرد: من با همان پرسنل نیروی انتظامی تنها چهارده ماه بعد توانستیم به این اهداف دست پیدا کنیم و ۱۱۰ راه افتاد. ۱۱۰ یک ساختار و تغییر فرهنگ بود و به صورت شکلی انجام شد و سوری نبود. پرسنل نیروی انتظامی این کار بزرگ را انجام دادند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: در دولت اصلاحات در مورد حل ترافیک بحث شد و قبول کردند. به من گفتند که یک بند که مربوط به کمربند است را حل کنید و اگر این موضوع حل شد، بقیه طرح را اجرا کنیم. من به دوستان گفتم سه ماه مهلت می‌خواهم که مشکل بستن کمربند را حل کنم و این کار را نیز کردم و دوستان هم تصدیق کردند. مردم ما وقتی مسئولین از آنان چیزی بخواهند و به آن باور داشته باشند، انجام می‌دهند چرا که فرهنگ پذیر هستند. مجلس با حضور ۲۹۰ نفر و با یک خرد جمعی توان ایجاد تحول دارند.

وی با تاکید بر اینکه وقتی حضرت آقا می‌فرمایند که باید قوی بشویم، باید از مجلس شروع شود و با درایت شویم، تصریح کرد: قوی شدن به معنای قوی شدن دولت نیست و معتقدم هر چه نهاد دولت و بروکراسی دولت قوی شود، مردم ضعیف می‌شوند. قوی شدن به این معنی است که ایران قوی شود و این هم به معنی این است که تک تک مردم قوی شوند. نمایندگان باید قوی باشند که کشور قوی شود و تحول ایجاد کنند. از طریق قانون گذاری و نظارت نمایندگان توان تغییر و قوی شدن وجود دارد.

قالیباف گفت: نمایندگان با خرد و کار جمعی توان قوی شدن را دارند. باید این تحول از درون رخ دهد تا در جامعه نیز تحول شکل بگیرد و کشور قوی شود. ما در شهرداری تحول را از درون شروع کردیم و شهر و مردم را قوی کردیم.

وی تصریح کرد: در سیاست‌های قانون گذاری حضرت آقا به این موضوعات اشاره شده و لذا معتقدم در گام دوم باید تحول از مجلس شروع شود و این موضوع نیازمند افراد متخصص، انقلابی و جوان است. جوان منظورم نسبت به مجلس است و سن فقط یک شاخص است. مثلا اگر متوسط سن مجلس ۵۰ باشد، مجلس جوان است. نمایندگان باید به سنت الهی ایمان داشته باشند. غرب زده بودن و اینکه نمی‌توانیم، نمی‌شود. خداوند به تمامی بندگان مومن قول داده که پیروز خواهید شد. پس در سنت الهی نمی‌شود و نمی‌توانیم نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما در دوم اسفند پیش رو دلسوزان انقلاب اسلامی و آن‌هایی که شیفته خدمت به مردم هستند را انتخاب کنیم تا تحول ایجاد شود. ما برای اینکه مردم تحول را احساس کنند و آماده حرکت بزرگ برای جبران گذشته باشند، باید بگویم یک برنامه پنج ساله کافیست.

قالیباف اظهار داشت: من معتقدم این تحول با شرایط موجود منطقه‌ای، داخلی و بین المللی با یک برنامه پنج ساله ایجاد خواهد شد و مردم آن را حس خواهند کرد. من در دوران شهرداری به مردم گفتم که اگر هر ۶ ماه تغییر را حس نکنند، این به معنی مشکل است. حالا هم که صحبت از برنامه پنج ساله می‌کنم باید بگویم که این تغییر و تحول در طول دوران این برنامه حس خواهد شد و این موضوع مستلزم اراده جدی نمایندگان خواهند بود.

قالیباف بیان کرد: نباید سطح ملی فدای سطح محلی شود. نباید مسایل بین المللی را فدای سطح محلی کنیم. اما باید بگویم که سطح محلی را نیز نباید فراموش کرد. ما باید تناسب بین این سطوح ایجاد کنیم. هر چه سیطره بر میزان بروکراسی بیشتر شود، مشکلات کمتر می‌شود.

وی تصریح کرد: سیستم بروکراسی کشور اسب سرکشی شده است که حتما باید مهار شود. باید تصمیماتی گرفته شود تا تحول رخ دهد. نباید دولت خدمت تولید کند و این موضوع فساد زا است. دولت باید خرید خدمت کند. دولت باید به امورات تولی گری بپردازد.

قالیباف افزود: اگر می‌خواهیم انقلاب اسلامی و ایران قوی شود، مردم باید قوی شوند. اگر می‌خواهیم مردم قوی شوند، دولت باید چابک شود و در این راستا مجلس باید در راس امور قرار گیرد. این کار به دست افراد متخصص و باور‌های انقلابی صورت می‌پذیرد. انقلابی گری به معنی کار‌های محکم، پر قدرت، بدون فساد، علمی و سیستمی است. گاهی به جای اینکه مشکل برخی بخش‌ها را حل کنیم، کار را به بخش دیگر می‌سپاریم و این موضوع باعث می‌شود که شورا‌های متعدد شکل بگیرد.

قالیباف در مورد جمع بندی شورای ائتلاف اصولگرایان بیان کرد: تا الان مجموعه شورای ائتلاف جز دوستان ما در پایداری که در حال گفتگو هستند، بقیه حضور دارند و مکانیزم خوبی ایجاد شده است. در حال حاضر ۱۵۶ نفر انتخاب شده اند و با مجمع هفت هزاری تهران که تحت یک سامانه رای خواهند داد، به لیست نهایی تهران خواهیم رسید. در این نوبت تصمیم پشت در‌های بسته گرفته نخواهد شد. همه دوستان متعلق به این اردوگاه با هر گرایشی در شورا هستند و شورای ائتلاف برای شهرستان‌ها انتخاب نخواهد کرد و خودشان با همین مکانیزم کار را پیش خواهند برد. شورای مرکزی فقط در صورت احتیاج به مشاوره، کمک خواهد کرد و امیدواریم در زمان مقرر در تهران و شهرستان‌ها به لیست نهایی برسیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت در پاسخ به سوالی در زمینه عدم متولی داشتن منافع ملی در کشور گفت: موافق هستم و باید روند‌های جاری اصلاح شود. باید بین سطوح ملی، محلی و بین‌المللی تناسب باشد و در غیر این صورت نابسامانی ایجاد می‌شود.

قالیباف در پاسخ به سوالی در زمینه اقداماتی که در مجلس نهم انجام شده بود و در نهایت ایشان آن‌ها را رها کرده بودند، افزود: ما در آن مقطع سایتی اعلام کردیم و در حدود ۶ هزار و ۲۰۰ نفر ثبت نام کرده بودند. در نهایت افرادی که واجد شرایط قوانین بودند به حدود ۲ هزار ۳۰۰ نفر رسید. مکانیزم پالایش انجام شد و تسویه و ارزیابی‌ها انجام شد و در نهایت حدود ۲۸۰ نفر برای مصاحبه دعوت شدند. حدود نود نفر قابلیت داشتند و به شورای ائتلاف معرفی کردیم.

وی اظهار داشت: البته ممکن بود اشکالاتی باشد، ولی پالایش انجام گرفت و بر اساس شاخص‌های اولیه ما نفرات را به شورای ائتلاف معرفی کردیم. ما پای جوان‌ها ایستاده‌ایم.

شهردار اسبق تهران در مورد لیست نهایی اضافه کرد: هنوز لیست نهایی تهیه نشده و از دوشنبه تا چهارشنبه به صورت الکترونیکی انتخابات انجام خواهد شد. ما ارزیابی انجام داده ایم و شورای ائتلاف وقت گذاشته که به ۱۵۶ نفر رسیده ایم و هفت هزار نفر در نهایت با رای دادن خود اعضا به ۹۰ نفر خواهیم رسید. در نهایت مجمع هفت هزار نفری از میان ۱۵۶ نفر انتخاب خواهد کرد. این ساز و کار به طوری تهیه شده که حتی شخصیت‌های مطرح هم باید خود را به آرای عمومی بگذارند. شاید این سیستم اشکالاتی داشته باشد، ولی از قبل که پشت در‌های بسته بود، بهتر است.

قالیباف درباره ارتباط خودش با سردار سلیمانی بیان کرد: ما با شهید سلیمانی نزدیک به چهل سال دوستی داشتیم. با ایشان از عملیات فتح المبین آشنا شدیم و تا چند روز قبل از شهادت این دوستی ادامه یافت. ما با هم مانوس بودیم. همانطور که حضرت آقا فرمودند، زندگی شهید سلیمانی نمونه بارز مکتب انقلاب، اسلام و امام بود. امیدواریم همانطور که به برکت خون شهید بهشتی در آن مقطع حساس انقلاب تحول عظیمی رخ داد و ریشه نفاق از کشور کنده شد، امیدواریم به برکت خون مطهر شهید سلیمانی ریشه فرهنگ و باور غرب زدگی از کشور برچیده شود. امیدواریم گام دوم با حذف غرب زدگی ادامه یابد.

وی درباره مواجهه با دولت دوازدهم تصریح کرد: معتقدم در کشور با وجود سلایق مختلف باید کار را به پیش ببریم. ممکن است دولت موانعی برای کار داشته باشد و مجلس یازدهم باید این موانع را بردارد. اگر دولت قانون را رعایت نکند، مجلس باید ورود کرده و تذکر دهد. من به مجلس گفته ام که باید به دولت کمک کند و معتقدم اگر مجلس به رسالت وجودی خود عمل کند، همین دولت را به کار خواهد کشید تا کار را به پیش ببرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: من تجربه کار با سه دولت را دارم که مرا قبول نداشتند، ولی من کارم را کردم. اگر موضوع کار باشد، می‌توان کار را به پیش برد. حضرت آقا و امام بار‌ها دشمن را آمریکا دانسته‌اند و راه مبارزه را کار برای کشور دانسته اند.

قالیباف در مورد پاسخ دادن به اتهاماتی که درباره دوران شهرداری او مطرح می‌شود، گفت: ما نمی‌گوییم بی عیب و نقص هستیم. یک پرونده نشان دهید که به دادگاه رفته و جواب گرفته شده باشد. همین موضوع املاک تعاونی که به املاک نجومی بعد از حقوق نجومی مطرح شد، حکم هم آمده، ولی جریانات دست از تخریب برنمی دارند. ما از سال ۸۷ تمامی گزارش‌های بودجه و تفریغ بودجه را گذاشته‌ایم. ایکاش در قوه قضاییه حل شود که وقتی کسی ادعایی می‌کند، خواستار ارایه سند شوند. این هم قانون و هم سرعت است و این باعث بسته شدن دهان دروغ گویان می‌شود.

وی درباره اف‌ای تی اف اظهار داشت: این موضوع در مجمع بررسی می‌شود. حضرت آقا هم فرمودند که باید کار کارشناسی در این موضوع صورت بگیرد. اف‌ای تی اف در حال بررسی است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: عبدالحسین مجدمی اکبر طبری اجلاس داووس عباس تبریزیان طرح گام کروناویروس سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا احمد حمزه مجمع تشخیص مصحلت نظام محمد باقر قالیباف جامعه اسلامی مهندسین عبدالحسین مجدمی اکبر طبری اجلاس داووس عباس تبریزیان طرح گام کروناویروس سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا احمد حمزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۹۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

کد خبر 6088555 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • حرکت بر اساس راهبردها، مسیر رشد بانوان را فراهم می‌کند
  • رسیدگی به چک‌های برگشتی با هوش مصنوعی
  • کارنامه ۴ساله مجلس یازدهم؛ از جهش تولید مسکن تا واردات خودرو
  • در دور دوم انتخابات ۴۵ نماینده راهی مجلس می‌شوند
  • قالیباف: کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند