Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:07:53 GMT

دست مهربان هنر و هنرمند مرهم آلام جامعه است

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۱۲۴۲

دست مهربان هنر و هنرمند مرهم آلام جامعه است

ورود به نیم سال دوم هر سال مصادف با گرم شدن تنور جشنواره‌های هنری‌ است که مهمترین آنها را رویدادهای آمیخته با نام فجر تشکیل می دهد. جشنواره های بین‌المللی تئاتر،‌ فیلم، موسیقی و جشنواره ملی تجسمی فجر نه تنها به عنوان ویترین فعالیت های هنری کشورمان شناخته می شود، که ترسیم کننده فعالیت یک سال آتی هنرمندان عرصه های مختلف ایران زمین نیز هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دی سال جاری با سلسله حوادث تلخی چون ترور ناجوانمردانه سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به دست نیروهای آمریکایی در خاک عراق بود که جامعه ایران را در بُهتی عظیم فرو برد. هنوز سایه تلخ این اتفاق بر آسمان ایران بود که از دست دادن تعدادی از هموطنان در پرواز بوئینگ ۷۳۷ هواپیمایی اکراین و بعد سیل جنوب شرقی ایران در استان سیستان و بلوچستان،‌ غم و سوگ را به دم و بازدم ایران و ایرانی سنجاق کرد.

در چنین لحظات و روزهایی، هنرمندان نیز مانند آحاد افراد جامعه سوگوار این اتفاقات غمبار بزرگ بودند که در این میان زمزمه انصراف و تنها گذاشتن قافله همراهان و همکاران عرصه سینما با انصراف مسعود کیمیایی از جشنواره فیلم فجر، باعث شد تعدادی دیگر از هنرمندان عرصه‌های مختلف با هدف همراهی در این سوگ دم از انصراف و پیاده شدن از قطار جشنواره‌های ملی و بین‌المللی فجر زدند. در عرصه تئاتر نیز تعدادی از هنرمندان نمایش کشور در فضای مجازی و نه به شکل رسمی از انصراف و عذر غیبت شان در جشنواره خبر دادند؛ اما نادر برهانی‌مرند دبیر سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با انتشار دو نامه و فراخوان هنرمندان به اتحاد و همدلی تحت پویشی با تیتر تئاتر؛ هنر همدلی و اتحاد و برگزاری نشست با هنرمندان، بهترین مسیر برای بازتاب همسویی و همدردی هنرمندان با مصائب پیش آمده در جشنواره و تکریم سیل مخاطبان این رویداد دانست. اتفاقی که کارگر افتاد و شاهد بازگشت اغلب هنرمندان به قطار جشنواره بودیم.

بهروز غریب‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به آنکه مفهوم و ذات هنر بر محور زیبایی‌شناسی استوار است یادآور شد: امر زیبا و تلاش برای انتقال مفاهیم زیبا در جامعه همواره بر عهده هنرمندان بوده است. شک و تردیدی در این مساله وجود ندارد که توسعه و فراگیری مفاهیم زیبا، آرامش‌بخش و مهرآفرین از مهم‌ترین مولفه‌هایی‌ست که هنر در اختیار تمامی انسان‌ها قرار داده و در این میان هنرمندان رسولان انتقال آرامش و امید به جامعه به شمار می روند.

در تمامی جوامع یکی از مهم‌ترین مراتب سنجش بلوغ فرهنگی به ارتباط گسترده هنرمندان با عموم افراد جامعه و میزان تاثیرگذاری آنها بر جریان فرهنگی جامعه باز می‌گردد. این در حالی است که کشورمان ایران با سابقه فرهنگی هزاران ساله خود، نه تنها توانسته بیشترین تاثیر را به واسطه فعالیت‌های فرهنگی و هنری در جامعه ایجاد کند که موج این تأثیرگذاری و جریان‌سازی به واسطه فرهنگ ایرانی به تمام جهان اشاعه پیدا کرده است.

کارگردان اپراهای مولوی، رستم و سهراب و عاشورا با تاکید بر این نکته که یکی از مهم‌ترین مولفه‌های فرهنگ و هنر ایرانی تاکید بر نوع‌دوستی، صلح و مهرورزی است خاطرنشان کرد: از هزاره‌های پیش تا به امروز با مرور فعالیت‌های فرهنگی و هنری در قالب شعر، داستان، نقاشی، نمایش و گونه‌های دیگر هنری؛ همواره مولفه‌های نوع‌دوستی، مهرورزی و صلح در تمامی رفتارهای فرهنگی و اجتماعی مردمان ایران زمین به وضوح قابل رصد کرد.

به گفته غریب‌پور؛ حوادث اخیر در کشورمان که تمامی مردم ایران را سوگوار و داغدار کرده است نیز مانند دیگر اتفاقات و حوادث در طول تاریخ ایران از چشم هنرمندان پنهان نمانده است. در چنین شرایطی است که بار دیگر شاهدیم تمامی هنرمندان برای احیا و تقویت روحیه اتحاد و همدلی بار دیگر با زبان تأثیرگذار و مبتنی بر امر زیبا در خلق آثار هنری نه تنها بازتاب دهنده داغِ همدردی و سوگواری جامعه هنرمندان با عموم افراد جامعه هستند که از سوی دیگر شاهد تلاش آنها برای التیام زخم‌ها و آلامی هستیم که به واسطه اتفاقات اخیر تمامی ارکان جامعه و به ویژه عموم مردم را متاثر کرد.

سرپرست گروه تئاتر عروسکی آران یادآور شد: هنرمندان روحی حساس و احساسی بسیار لطیف دارند و با کوچکترین اتفاق در بطن و متن جامعه متاثر می‌شوند. حوادث اخیر نیز بر هنرمندان تاثیری صدچندان در افزودن حس همراهی، همدردی، سوگواری و غم آنها داشته است و به همین سبب بار دیگر شاهدیم که اغلب هنرمندان با فرو خوردن و هضم کردن این غم‌ها و دردها تلاش می کنند تا بار دیگر به واسطه هدیه ای که خداوند به آنها ارزانی داشته، با نگاه هنرمندانه نه تنها همسویی و همراهی خود را با آحاد افراد جامعه مستحکم‌تر از قبل کنند که بار دیگر با دست مهربان هنر و هنرمند؛ آلام جامعه را مرهمی دیگر گذارند.

برچسب‌ها همدلی جشنواره تأتر فجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: همدلی جشنواره تأتر فجر همدلی جشنواره تأتر فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۱۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب به نقل از سازمان امور دانشجویان، دکتر سید فردین تقی زاده مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان در خصوص دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی گفت: اولین دوره این جشنواره در سال ۱۴۰۱ با حضور ۷۵۰ دانشجو از ۱۳۰ دانشگاه در سه بخش (قرآنی، معارفی و هنری) و ۱۸ رشته برگزار شد. وی درخصوص دومین دوره این جشنواره اظهار کرد: دومین دوره جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی و آیین تقدیر از برگزیدگان این جشنواره پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه سال جاری از ساعت ۹ الی ۱۲در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

تقی زاده با بیان این مطلب که این دوره از جشنواره با استقبال خوب دانشجویان و دانشگاهیان روبرو بود؛ تصریح کرد: تعداد شرکت کنندگان در این دوره تقریبا سه برابر جشنواره دوره اول بود و آثار ارسال شده تقریبا هشت برابر آثار دور گذشته بوده است به طوری که از زمان آغاز فراخوان یعنی دی ماه ۱۴۰۲ تا پایان آن یعنی ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ حدود ۳ هزار اثر ادبی و هنری به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.

مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر با اشاره به اینکه این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شده است؛ تصریح کرد: نکته قابل توجه دیگر این است که در این دوره از جشنواره، شرکت کنندگان در چهار بخش قرآنی، معارفی، هنری و ادبی شرکت داشته و در بخش قرآنی ۲۱۹ نفر و معارفی۳۵۰ نفر دانشجوی شاهد و ایثارگر به رقابت پرداختند.

وی اظهار کرد: ثبت نام در بخش‌های هنری و ادبی این دور جشنواره برای عموم دانشگاهیان سراسر کشور امکان پذیر بوده که در مدت ۴ ماهه فراخوان؛ تعداد ۶۷۸ نفر در بخش هنری و ۳۶۱ نفر از دانشگاهیان سراسر کشور موفق به ثبت اثر ادبی در این جشنواره شدند.

تقی زاده تصریح کرد: در اختتامیه این جشنواره که در روز پنجشنبه مورخ ۱۳اردیبهشت ماه در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار می‌شود، از حدود ۱۲۳ نفر در ۴ بخش ادبی، هنری، قرآنی و معارفی که شامل ۱۸ رشته ادبی: شعر و داستان کوتاه هنری: عکس، تصویرسازی، طراحی و نقاشی، خوشنویسی، طراحی پوستر معارفی: نهج البلاغه، حفظ موضوعی، صحیفه سجادیه قرآنی: قرائت (تحقیق- ترتیل) - اذان- حفظ تک جزء- حفظ ۵ جزء- حفظ ۱۰ جزء- حفظ ۲۰ جزء- حفظ کل است، تجلیل به عمل می‌آید.

مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر ادامه داد: اختتامیه دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی با حضور دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان، حجت الاسلام مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دکتر ابراهیم نعیمی سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل، دکتر مؤذنی رییس دانشگاه شیراز، دکتر تقوایی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز و جمعی از مسؤولان استان و دانشگاهیان سراسر کشور برگزار خواهد شد.

تقی زاده در پایان خاطر نشان کرد: نمایشگاه آثار برگزیده دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی نیز همزمان با آیین پایانی این دور از جشنواره در کنار تالار فجر دانشگاه شیراز برپا خواهد شد همچنین در این جشنواره از کتاب آثار منتخب دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی نیز رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان