Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@14:07:12 GMT

حداقل دستمزد کارگران درسال۹۹

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۱۹۶۴

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با بیان اینکه کمک هزینه مسکن کارگران پول اجاره یک اتاق هم نیست، از شورای عالی کار خواست که دستمزد سال آینده کارگران را با درنظر گرفتن تعاملات سیاسی، نوسانات احتمالی و تغییر نرخ برخی اقلام تاثیرگذار در معیشت کارگران تعیین کند. ناطقان: هادی ابوی  درباره ضرورت افزایش بن خواربار و حق مسکن کارگران در سال آینده اظهار کرد: رقم کمک هزینه مسکن کارگران  ۱۰۰ هزار تومان است که امروز پول اجاره یک اتاق هم نمی‌شود، بن خواربار هم به قدری ناچیز است که با آن جز چند قلم کالا نمی‌توان خریداری کرد؛ لذا انتظار داریم شورای عالی کار به طور جدی‌تر به مساله بن خواربار و کمک هزینه مسکن کارگران ورود کند و اگر امکان افزایش نیست آن را حذف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پایه حقوق کارگران واقعی شود، نیازی به بن خواربار نیست

وی افزود: اگر پایه حقوق کارگران به شکل منطقی و واقعی افزایش پیدا کند نیازی به تصویب بن خواربار در شورای عالی کار یا حق مسکن در هیات دولت نداریم. ما باید برای کارگران که بدنه تولید مملکت هستند، زندگی توام با کرامت فراهم کنیم و در شأن آنها نیست که با چنین ارقام و اعدادی زندگی کنند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در ادامه با تاکید بر تعیین دستمزد سال ۹۹ برمبنای واقعیت‌های روز جامعه، گفت: قانون نگفته نمی‌توانیم برای بازنگری دستمزد در سال تشکیل جلسه بدهیم. اگر در جامعه اتفاقی بیافتد یا شرایطی پیش آید که تورم زیاد شود و زندگی را تحت تاثیر قرار دهد باید امکان بازنگری دستمزدها را داشته باشیم.

تغییر نرخ بنزین را پیش‌بینی کرده بودیم؟

ابوی خاطرنشان کرد: ما همه ساله بر مبنای نرخ تورم ماه‌های آخر، دستمزد سال بعد را تعیین می‌کنیم بدون آنکه اتفاقات و شرایط اقتصادی را پیش‌بینی کنیم. آیا امسال می‌دانستیم که نرخ بنزین تغییر می‌کند؟ مصوبه دستمزد اسفند سال ۹۷ اگر در ماههای ابتدای سال جوابگوی معیشت کارگران نبود از آبان ماه امسال اثرش به طور کامل خنثی شد چون هزینه دیگری را به سبد معیشت کارگران تحمیل کرد.

این مقام مسئول کارگری از شورای عالی کار خواست دستمزد سال ۹۹ را با لحاظ کردن نوسانات نرخ ارز، تغییر نرخ بنزین، شرایط اقتصاد و تعاملات سیاسی تعیین کند و سبد معیشت خانوار، خط فقر و نرخ تورم را واقع بینانه و با هم درنظر بگیرد.

 اعضای کمیته دستمزد شورای عالی کار سال گذشته هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران را با استناد به گزارش مراجع رسمی آماری و تحقیقات میدانی کمیته‌های مزد سه میلیون و ۷۶۰ هزار تومان تعیین کردند. علیرغم تصویب این رقم،  حداقل دستمزد ۹۸ کارگران در شورای عالی کار یک میلیون و ۵۱۷ هزار تومان شد.
منبع: ایسنا برچسب ها: کارگران ، دستمزد ، مسکن ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کارگران دستمزد مسکن ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۱۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمنی و بهداشت شغلی به اندازه معیشت کارگران مهم است

وبینار کشوری روز جهانی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای (۲۸ آوریل) با مشارکت تشکل‌های کارگری، کارفرمایی، دولت و نمایندگان مجلس و کارشناسان ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به همت انجمن متخصصین بهداشت حرفه ای ایران برای بررسی رفع موانع و ارتقاء فرهنگ و رشد محیط کار ایمن و بهداشت و حرفه‌ای صبح امروز برگزار شد.

علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) در این وبینار با اشاره به اینکه اهمیت ایمنی و بهداشت کار برای کارگران به اندازه موضوع معیشت و مزد مهم است، گفت: امسال در دیدار مقام معظم رهبری برای اولین بار ایشان به موضوع ایمنی و بهداشت محیط کار کارگران اشاره کردند که این درکنار سایر توجهات اهمیت این موضوع برای رهبران جهانی را نیز نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: ایران یکی از قدیمی‌ترین کشورها در زمینه تولید فلزات از دیرباز بوده است و به همین دلیل ما یکی از قدیمی‌ترین کشورها در زمینه پیگیری ایمنی کار و بهداشت محیط فعالیت از زمان باستان بوده‌ایم. ما در تپه سیلک کاشان و در نقاط دیگر کشفیاتی داریم که نشان می‌دهد در تولید مس به دلیل وجود آرسنیک (ماده سمی) نکات ایمنی رعایت می‌کردند. قوم آزیانی‌ها در تپه سیلک مرده‌هایشان را در اتاق خودشان زندگی می‌کردند و قطعاتی از طلا و نقره در قبورشان قرار دهند.

وی تاکید کرد: در سگزآباد لرستان نیز آرسنیک بیش از همه در روی مس‌های باقی مانده بوده است. این درباره هزاره پنجم قبل از تا دوم قبل از میلاد است و مربوط به گذشته دور است. در بیشتر نقاط ایران مانند کرمان وقتی مس ذوب می‌شود آرسنیک بخار می‌شود و نیروی کار را می‌کشته است. اما اقدامات بهداشتی اولیه در هزاره سوم میلاد نشان می‌دهد که دیگر هیچ انسانی بخاطر ذوب کردن مس در ایران نمرده است که این نشان می‌دهد ما از همان زمان مسائل بهداشتی را در کار رعایت می‌کردیم.

دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: شاید اهمیت ایمنی و بهداشت کار در آن زمان بیشتر مورد توجه بوده است و با آن دانسته‌ها نیاکان ما با دانسته‌های محدود چنان عمل کردند. ما مقدم بر درمان و معیشت باید ایمنی و بهداشت محیط کار را حفظ کنیم و باید مسئولان دولتی و تشکل‌ها در همین راستا به صورت خودجوش عمل کنند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • لزوم توجه مسئولان به معیشت کارگران
  • منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد
  • سورپرایز بزرگ کارگران با دریافت پاداش روز کارگر | کارگران اردیبهشت ۲ تا حقوق می‌گیرند
  • احتمال تغییر در رقم دستمزد کارگران جدی شد ؟
  • ایمنی و بهداشت شغلی به اندازه معیشت کارگران مهم است
  • نگاه ویژه رهبر انقلاب به فرهنگ کار
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره مزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؟
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت