Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-26@17:11:24 GMT

جهاد اسلامی: وضع رو به تنش است

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۲۶۰۶

صراط:

پس از آنکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از آمادگی برای رونمایی نزدیک از طرح موسوم به «معامله قرن» خبر داد، گمانه‌زنی‌ها درباره این طرح بار دیگر به صدر اخبار بازگشته است.

به گزارش فارس ترامپ گفته، احتمالا قبل از سفر هفته آینده «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن از این طرح رونمایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اظهارات با مخالفت گسترده فلسطینی‌ و غیر فلسطینی‌ها روبه‌رو شده است.

 

جهاد اسلامی؛ وضع رو به تنش است

«محمد الهندی» عضو دفتر سیاسی جهاد اسلامی اعلام کرد، سخن گفتن از معامله قرن در این برهه زمانی را با هدف نابودی «آنچه از مسأله فلسطین باقی مانده» دانست و گفت، احتمالا وضعیت به سمت تنش پیش خواهد رفت.

بر اساس گزارش وبگاه «العهد»، الهندی گفت: تمام تحرکات کنونی در منطقه آرمان فلسطین را هدف گرفته است، چه ترامپ از معامله قرن رونمایی کند چه نگند خطرهای بزرگی وجود دارد و وضعیت موجود در حال رفتن به سمت تنش است. اسرائیل همچنان به یهودی سازی قدس و تحمیل قوانین خود بر کرانه باختری ادامه می‌دهد.

وی ضمن پیش‌بینی اینکه معامله قرن اجرایی خواهد شد، افزود، مقدمات امروز برای معامله قرن، مقدمات منطقه‌ای میان کشورهایی که معتدل خوانده می‌شوند و اسرائیل است و تمام مطالبات مبنی بر اعطای دولتی به فلسطینی‌ها در کرانه باختری و نوار غزه بر باد رفته است.

«خالد البطش» از اعضای ارشد جهاد اسلامی فلسطین خواستار تحرکات مردمی گسترده در کرانه فاختری، قدس، غزه، اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و فلسطینی‌های ساکن در خارج برای مقابله با معامله قرن شد.

این عضو دفتر سیاسی جهاد اسلامی تأکید کرد، ملت فلسطین به کسی اجازه نخواهد داد که قدس را بگیرد، عدالت بین‌المللی گم شده و دروغ بزرگی است و که امروز برای اجرایی شدن توطئه‌های دشمن با نظارت آمریکا به کار می‌رود.

«نافذ عزام» دیگر عضو دفتر سیاسی جهاد اسلامی هم ضمن تأکید بر آنکه این طرح اجرایی نخواهد شد، افزود، قدس و مسجدالاقصی به صاحبان حقیقی آن باز خواهد گشت.

حماس

«فوزی برهوم» سخنگوی جنبش حماس اعلام کرد، تمام این اقدامات آمریکایی و اسرائیلی، موجودیت فلسطینی و هویت قدس اشغالی و رابطه امت اسلام به فلسطین و مسجدالاقصی را هدف گرفته است.

وی افزود، اگر همراهی منطقه‌ای و بین‌المللی با رژیم صهیونیستی در کار نبود این توطئه‌های صهیونیستی-آمریکایی برای نابودی مسأله فلسطین اجرایی نمی‌شد.

برهوم ادامه داد، باز بودن دروازه پایتخت‌های عربی به روی رژیم اشغالگر، سرکوب مقاومت در کرانه باختری به دست تشکیلات خودگردان و هماهنگی امنیتی این نهاد با دشمن صهیونیستی، زمینه را برای اینچنین طرح‌هایی فراهم کرده است.

تشکیلات خودگردان

«نبیل ابوردینه» سخنگوی تشکیلات خودگردان در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا که گفته بود با فلسطینی‌ها درباره این طرح صحبت کرده، اعلام کرد، وی نه به صورت خلاصه و نه به صورت مفصل درباره این طرح با تشکیلات خودگردان صحبتی نداشته است و رام‌الله این با این طرح موافق نیست.

یدیعوت آحارونوت

«رون بن یشای» تحلیلگر نظامی روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» درباره تنش نظامی با فلسطینی‌ها در صورت رونمایی از «معامله قرن» هشدار داد.

وی نوشت، دیدار نزدیک میان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «بنی گانتز» رئیس ائتلاف «آبی سفید» در راستای آمادگی برای اعلام معامله قرن می‌تواند منجر به متشنج شدن وضعیت میدانی در اراضی فلسطینی، نوار غزه، کرانه باختری و اردن شود.

ایندیپندنت عربی

روزنامه سعودی «ایندیپندنت عربی» به نقل از منابع رسمی اردنی نوشت، «امان» در جریان جزئیات کامل طرح موسوم به «معامله قرن» قرار دارد و برخلاف مواضع سابق خود در قبال این طرح نرمش نشان داده است و برای اتخاذ «سلسله تصمیمات جسورانه داخلی» آماده می‌شود.

جبهه مردمی برای آزادی فلسطین

«جبهه مردمی برای آزادی فلسطین» هم اعلام کرد: ملت فلسطین نیاز به این ندارد که در انتظار رونمایی معامله قرن از سوی آمریکا باشد، هر آنچه برای ما از این دشمن آمریکایی رسیده فقط ویرانی، مواضع خصمانه و کار مدارک برای نابودی مسأله ملی فلسطین بوده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری «صفا»، این جنبش، آمریکا را سر شرارت و جنایت و شریک رژیم صهیونیستی در حملات علیه ملت فلسطین خواند و افزود، معامله قرن حلقه جدیدی از حلقه‌های توطئه علیه ملت فلسطین است.

این جبهه سپس به اتحاد برای شکست این طرح فراخواند و افزود، شکست این طرح منجر به شکست دونالد ترامپ در انتخابات آتی آمریکا نیز خواهد شد.

مصطفی البرغوثی

«مصطفی البرغوثی» دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین اعلام کرد: معامله قرن پروژه‌ای اسرائیلی و نژادپرستانه است که نتانیاهو آن را درست کرده و با پوشش آمریکایی پوشانده شده است.

وی گفت، این طرح دنبال نابودی حقوق ملی فلسطین از جمله حق فلسطینی‌ها در پایتخت خود قدس و حق بازگشت آوارگان فلسطینی است. بندهای این طرح چیزی جز تقویت نظام آپارتاید اسرائیلیعلیه ملت فلسطین نیست.

البرغوثی تأکید کرد، خطر بسیار نزدیک است و باید با پایان دادن به اختلافات، صفوف فلسطینی علیه معامله قرن را متحد کرد.

جنبش فتح

«اسامه القواسمی» سخنگوی جنبش فتح اعلام کرد، ترامپ قصد دارد از این طرح در زمان فعلی رونمایی کند تا کمکی انتخاباتی برای نتانیاهو باشد.

وی افزود، آمریکا و اسرائیل مالک فلسطین نیستند که بخواهند سرنوشت ملت آن را مشخص کنند. حق و ایستادگی در نهایت بر ظلم و طغیان پیروز خواهد شد.

«منیر الجاغوب» از مسؤولان ارشد فتح هم اعلام کرد، معامله قرن یک مرحله استعماری جدید است که آمریکا و اسرائیل دنبال تحمیل آن هستند.

وی به وبگاه اماراتی «العین» گفت، این طرح چیزی از واقعیت منطقه را تغییر نخواهد داد و حق ملت فلسطین در سرزمینشان را از بین نخواهد برد.

«حسین حمایل» از سخنگوهای فتح به «العربی الجدید» گفت، اشاره‌هایی به این جنبش رسیده مبنی بر آنکه اعلام زمان معامله قرن فقط برای برآورد وضعیت است و هیچ اعلام حقیقی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

وی ضمن مردود دانستن این طرح افزود، سران فتح و کمیته مرکزی طی روزهای آینده برای صحبت در این باره نشست خواهند داشت.

«عزام الاحمد» عضو دو کمیته اجرایی ساف و مرکزی فتح به «صوت فلسطین» گفت، اظهاراتی مقامات اسرائیلی درباره الحاق دره اردن و شهرک‌ها و غیره تنها اعلام کردن این موضوعات نیست بلکه گام‌های عملی در واقعیت است.

وی افزود، دعوت ترامپ از دو طرف دعوا در اسرائیل یعنی نتانیاهو و گانتز برای اطلاع آنها از معامله قرن و ایجاد وحدت میان این دو در سایه بحران سیاسی داخلی کنونی در اسرائیل است.

عضو کمیته اجرایی ساف

«واصل ابویوسف» عضو کمیته اجرایی ساف اعلام کرد، فلسطین قاطعانه این طرح را مردود می‌داند زیرا طرح مذکور حق بازگشت را خط می‌زند، شهرک‌سازی را قانونی می‌کند و حق تعیین سرنوشت را از بین می‌برد.

وی تأکید کرد، جامعه بین‌الملل باید اینگونه توطئه‌ها را بر پایه قانونی بین‌الملل به شکست بکشاند، قانونی که بر ایجاد دولت فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ و مرکزیت قدس تأکید کرده است.

اردن

 «محمد الصفدی» وزیر خارجه اردن اعلام کرد، این کشور اطلاعی از جزئیات طرح معامله قرن ندارد.

وی تأکید کرد، سیاست اردن در قبال مسأله فلسطین تغییری نکرده و ثابت باقی خواهد ماند.

«فیصل الفایز» رئیس مجلس سنای اردن اعلام کرد، معامله قرن از نظر این کشور مردود است و موضع اردن تغییری نکرده است.

 بر اساس گزارش خبرگزاری «پترا»، وی افزود، اردن هیچ زمانی بر سر مواضع ملی و عربی خود چانه زنی نکرده، حالا این موضوع هر بهایی داشته باشد.

الفایز تأکید کرد، «عبدالله دوم» شاه اردن اولین کسی بوده که تصمیم دولت آمریکا برای شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل را مردود دانسته و پویشی جهانی در رد این تصمیم رهبری کرده است.

وی سپس ادامه داد، شاه اردن سه نه در قبال مسأله فلسطین دارد؛ نه به وطن جایگزین، نه به اسکان دائمی آوارگان و نه به شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل.

جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین

جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین همه گروه‌های فلسطینی را به مسئولیت‌پذیری و دعوت به گفت‌وگوی فوری در سطح رهبران و نیز برگزاری نشست سازمان آزادی بخش فلسطین(ساف) به عنوان مقدمه‌ای برای گفت‌وگوی ملی فراگیر جهت پایان دادن به دودستگی و اختلافات فراخواند.

در  بیانیه این جنبش بر ضرورت پایان دادن به توافق اوسلو و تعهدات آن، بازنگری در روابط با رژیم صهیونیستی، احیای مقاومت مردمی، انتفاضه فراگیر و گسترش دایره درگیری‌ها تأکید شده است.

صائب عریقات

«صائب عریقات» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین تصریح کرد که هر معامله‌ای که حقیقت اشغال فلسطین را بپوشاند به عنوان «فریب قرن» از آن در تاریخ یاد خواهد شد.

عبدالباری عطوان

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر فلسطینی و سرشناس عرب نوشت، بر خلاف نقشه مشترک ترامپ و نتانیاهو برای نابودی آرمان فلسطین از طریق معامله قرن، این طرح هرگز اجرا نخواهد شد و بالعکس فروپاشی تشکیلات خودگردان و توافق اسلو و تحکیم جبهه مقاومت را رقم می‌زند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: دونالد ترامپ معامله قرن نتانیاهو جهاد اسلامی صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۲۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد اردن نسبت به مساله فلسطین

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: اردن کشوری است که مستقیماً با مسئله فلسطین درگیر است. این درگیری ناشی از فاکتورهای متعدد امنیتی برای اردن است. در این نوشتار به اختصار موضع اردن در قبال منازعه فلسطین بررسی می‌شود.

اهمیت جغرافیای اردن در مسئله فلسطین

اردن در سال ۱۹۴۶ به استقلال رسید، اما از جمله کشورهای بزرگ عربی به لحاظ مساحت است. جغرافیای اردن اهمیت زیادی دارد زیرا به کشورهای مهم عربی شامل سوریه، عراق، عربستان سعودی، فلسطین و همچنین با اراضی اشغالی مرز مشترک دارد. اردن نزدیک‌ترین کشور عربی به فلسطین است و طولانی‌ترین خط مرزی را با فلسطین دارد. با توجه به همین موقعیت جغرافیایی و همچنین با توجه به مساحت بیش از ۸۹ هزار کیلومتر مربعی که ۷۵ درصد آنرا بیابان تشکیل می‌دهد، اردن از اهمیت زیادی به خصوص نزد رژیم صهیونیستی و آمریکا برخوردار است.

اردن در تحولات فلسطین نیز نقش پررنگی دارد، اما این نقش بیش از همه به ضرر فلسطینی‌ها است. قدرت‌های غربی از زمان اعلامیه بالفور سال ۱۹۱۷ تاکنون همواره سعی کرده‌اند از جغرافیای اردن به نفع رژیم صهیونیستی استفاده کنند. بیش از یک میلیون فلسطینی در اردوگاه پناهدگان در اردن حضور دارند، آوارگانی که خود را شهروند اردن نمی‌دانند و ترکیب جمعیتی این کشور را تحت تأثیر قرار داده‌اند. به نظر می‌رسد همین موضوع و همچنین مساحت بیش از ۸۹ هزار کیلومتر مربعی نیز عامل مهمی است مبنی بر اینکه از اردن به عنوان وطن جایگزین فلسطینی‌ها یاد می‌شود.

علاوه بر جمعیت، اردن پس از جنگ ۱۹۴۸ و در سال ۱۹۵۰ کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی را ضمیمه خاک خود کرد. اردن در سال ۱۹۶۷ کرانه باختری را به نفع رژیم صهیونیستی از دست داد. در دهه ۱۹۸۰ اردن از ادعای حاکمیت بر کرانه باختری به نفع فلسطین صرف‌نظر کرد تا کشور مستقل فلسطین ایجاد شود و طرح وطن جایگزین نیز بی‌اعتبار شود، اما این طرح همیشه از سوی رژیم صهیونیستی و حامیان آن وجود داشته است. عبدالله دوم، پادشاه اردن با طرح وطن جایگزین برای فلسطینی‌ها مخالف است و تنها راه حل مسئله فلسطین را راه حل دو دولتی می‌داند. طی سال‌های گذشته، عبدالله دوم در مناسبت‌های مختلف با صراحت اعلام کرده است: «اردن، اردن است و فلسطین، فلسطین».

رویکرد اردن به بحران فلسطین: سازش با رژیم صهیونیستی و همسویی با قدرت‌های غربی

بحران فلسطین در سیاست خارجی اردن اهمیت بسیار زیادی دارد و طی بیش از هفتاد سال گذشته، بخش عمده‌ای از ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی اردن معطوف به این بحران بوده است. اردن از دهه ۱۹۹۰ به بعد مسیر سازش و صلح با رژیم صهیونیستی را در پیش گرفت. یکی از رخدادهای مهم در سیاست خارجی اردن، امضای معاهده صلح وادی عربه با رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۴ است. اردن پس از مصر دومین کشور عربی بود که با رژیم صهیونیستی توافق صلح امضا کرد. نام این توافق‌نامه نام مکانی است که در آنجا امضا شد.

وادی عربه در مرزهای اردن و رژیم صهیونیستی است. این توافق با نظارت بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا میان اردن و رژیم صهیونیستی امضا شد. در مقدمه این معاهده آمده است: «هدف دو طرف تحقق صلح عادلانه و دائم و فراگیر در خاورمیانه بر اساس قطعنامه‌های ۲۴۲ و ۳۳۸ شورای امنیت است.» اردن در حالی که با رژیم صهیونیستی پیمان صلح امضا کرد، در اکتبر ۱۹۹۹ با هدف تأمین امنیت مرزهای این کشور با رژیم صهیونیستی، دفاتر حماس را در اردن تعطیل و بسیاری از رهبران ارشد این گروه را اخراج کرد.

نکته مهم دیگر اینکه؛ دیدگاه اردن در خصوص حل‌وفصل مسأ‌له فلسطین تا حدود زیادی با قدرت‌های بزرگ غربی همگرا بوده است. یکی از دلایل این همگرایی نیز این است که اردن به حدی قوی نیست که بتواند سیاست خارجی مستقلی اتخاذ کند. در واقع، اردن حفظ حاکمیت و استقلال خود را از طریق وابستگی به قدرت‌های بزرگ پیگیری می‌کند. با این حال، همسویی با قدرت‌های غربی در مسأله فلسطین سبب نشد که تمامیت ارضی اردن مورد تهدید واقع نشود. طمع‌ورزی به جغرافیای اردن برای اسکان فلسطینی‌ها و اشغال کامل جغرافیای فلسطین توسط رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر نیز پیگیری شد. در معامله قرن که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا ارائه شد نیز اردن به عنوان وطن جایگزین مطرح بود. در جنگ کنونی غزه نیز رژیم صهیونیستی پیشنهاد داد مردم غزه در اردن ساکن شوند. هدف اصلی این ایده تل‌آویو، کوچاندن اجباری مردم غزه و تخریب کامل غزه بود که با مخالفت قاطع اردنی‌ها همراه شد.

مخالفت گسترده مردم اردن با پیمان وادی عربه

بر خلاف حکومت اردن که سازش با رژیم صهیونیستی را تأمین‌کننده منافع این کشور می‌داند، مردم اردن مخالف پیمان وادی عربه هستند و بارها با برگزاری تظاهرات این مخالفت را اعلام کرده‌اند. مطابق برخی از نظرسنجی‌ها بیش از ۸۰ درصد از مردم اردن نه تنها با پیمان وادی عربه بلکه با هرگونه روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی مخالف هستند. در برخی از نظرسنجی‌ها نیز تا ۹۷ درصد مردم اردن مخالف صلح و سازش با رژیم صهیونیستی هستند و بر لغو پیمان وادی عربه تأکید دارند.

مردم اردن نیز با طرح وطن جایگزین برای فلسطینی‌ها مخالف هستند و بر تشکیل کشور مستقل فلسطینی تأکید دارند. در جنگ کنونی غزه نیز مردم اردن مکرراً با برگزاری تظاهرات، خواستار حمایت دولت این کشور از مردم غزه و همچنین قطع روابط با رژیم صهیونیستی شده‌اند. این تظاهرات نشان داد که تعارض و تضاد آشکاری در رویکرد مردم و دولت اردن در قبال مسئله فلسطین وجود دارد و مردم اردن بر این باور هستند که سازش با رژیم صهیونیستی و همسویی با قدرت‌های غربی صرفاً تأمین‌کننده منافع تل‌آویو است و برای اردن و همچنین فلسطینی‌ها دستاوردی نخواهد داشت. با این حال، دولت اردن به مخالفت‌های گسترده مردمی بی‌توجه است. می‌توان گفت این تظاهرات و تضاد، ضعف آشکار مشروعیت دولت اردن را نیز ثابت می‌کند.

نتیجه

اردن از کشورهای مهم در منازعه فلسطین- رژیم صهیونیستی است. با این حال، این اهمیت ناشی از نگاه ابزاری رژیم صهیونیستی و قدرت‌های غربی به اردن است. این نگاه که به صلح وادی عربه در سال ۱۹۹۴ منجر شد، سبب نشد اردن از تبعات امنیتی منازعه فلسطین- رژیم صهیونیستی در امان باشد، زیرا همواره از اردن به عنوان وطن جایگزین فلسطینی‌ها یاد شده است که هم تهدیدی برای تمامیت ارضی اردن و هم تمامیت ارضی فلسطین است.

نگاه ابزاری به اردن در منازعه فلسطین-رژیم صهیونیستی در اقدام اخیر نظامی جمهوری اسلامی ایران علیه اراضی اشغالی نیز وجود داشت و اردن به بهانه حفظ حاکمیت خود، با رژیم صهیونیستی برای مقابله با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی همراهی کرد. این در حالی است که اردن مانند اغلب کشورهای عربی برای متوقف کردن نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه اقدامی انجام نداد.

کد خبر 6087747

دیگر خبرها

  • راهپیمایی‌های گسترده مردم یمن در حمایت از غزه
  • نسل کشی صهیونیست ها همه جامعه فلسطین در غزه را هدف قرار داده است
  • جهاد اسلامی کمک‌های آمریکا به اشغالگران را محکوم کرد
  • چین: صلح در منطقه با تحقق عدالت برای فلسطینی‌ها محقق می‌شود
  • جهاد اسلامی: برپایی دولت فلسطینی بر اساس توافق اسلو یک فریب بزرگ است
  • هر جوان فلسطینی به قدر یک لشکر تاثیر دارد
  • اعتراض آوارگان فلسطینی به سیاست‌های آنروا
  • تکذیب انتقال حماس به کشورهای دیگر از سوی سخنگوی این جنبش
  • رویکرد اردن نسبت به مساله فلسطین
  • آمار جدید شهدا و مجروحان ناشی از حمله های رژیم صهیونیستی به غزه